100%.detroit-mercy wrote: ↑31/05/2022 22:04Sidje patrioto, jedva te prepoznah.palermo wrote: ↑31/05/2022 21:55
Pa Vaha i jeste pomalo šupčina, naravno.....
Ineče, Marko maksimović je igrao za BIH i nije mu smetalo da ga Hifa sponzoriše, onog trenutka kada je i primirisao nekom uspjehu, sjetio se da je bolje nastupati pod srpskom zastavom......
Mislim, ne da mi se više objašnjavati, za dio vas je uvijek kriva ova država i onaj dio naroda koji je osjeća svojom, za sve druge će te naći opravdanje...vaš izbor...
Vaha je supcina jer nece da udje zabokrecinu gdje bi mu za dva tri mjeseca mrtvu mamicu nahebavali ili gdje bi morao da sluse fudbalske znalce iz kantonalnih odbora koji od lopte jedino sto znaju je da je okrugla.
Ja nemam nikakvih problema kada i neko iz naroda koji je najvise osjeca svojom ode da igra za drugu reprezentaciju, kao sto reko ako mu je to put do uspijesne sportske karijere bujrum. Sta su oni bolji ili gori od mase onih muzicara, glumaca, kulturnih radnika koji su izabrali druge drzave da tamo zive stvaraju jer im ovo okruzenje ne dozovljava.
Jos spomenu Asmira Kolasinca koji je kumio i molio na koljenima da bi nastupao pod zastavom BiH.
...ali eto Asmir je jos ispao budala jer je docekao da ga patriote spominju zbog te svoje zelje da normalno nastupa za BiH, a BiH mu jebala mater zbog toga i rekla "mrs, ne trebas nam".
Ja sam bio ovakav slijepi patriota prije 15 godina ali to nije pravedno razmisljanje. To nije ni patriotizam.
I ima jedan fakat i tu nema mnogo price sta bi ja volio, sta bi ti volio, kako bi trebalo biti. Taj fakt jeste da je u igracevom odabiru selekcija vaznija njegova etnicka pripadnost nego pripadnost drzavi. E sada, mi mozemo ispravljati krive Drine, pa ovako, pa onako, ali to je jednostavno tako i na kraju krajeva, nismo se jucer rodili da ne znamo kako stvari stoje.