Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Piaty

#29876 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Piaty »

detroit-mercy wrote: 31/05/2022 22:04
palermo wrote: 31/05/2022 21:55

Pa Vaha i jeste pomalo šupčina, naravno.....

Ineče, Marko maksimović je igrao za BIH i nije mu smetalo da ga Hifa sponzoriše, onog trenutka kada je i primirisao nekom uspjehu, sjetio se da je bolje nastupati pod srpskom zastavom......

Mislim, ne da mi se više objašnjavati, za dio vas je uvijek kriva ova država i onaj dio naroda koji je osjeća svojom, za sve druge će te naći opravdanje...vaš izbor...
Sidje patrioto, jedva te prepoznah.
Vaha je supcina jer nece da udje zabokrecinu gdje bi mu za dva tri mjeseca mrtvu mamicu nahebavali ili gdje bi morao da sluse fudbalske znalce iz kantonalnih odbora koji od lopte jedino sto znaju je da je okrugla.
Ja nemam nikakvih problema kada i neko iz naroda koji je najvise osjeca svojom ode da igra za drugu reprezentaciju, kao sto reko ako mu je to put do uspijesne sportske karijere bujrum. Sta su oni bolji ili gori od mase onih muzicara, glumaca, kulturnih radnika koji su izabrali druge drzave da tamo zive stvaraju jer im ovo okruzenje ne dozovljava.
100%.
Jos spomenu Asmira Kolasinca koji je kumio i molio na koljenima da bi nastupao pod zastavom BiH.

...ali eto Asmir je jos ispao budala jer je docekao da ga patriote spominju zbog te svoje zelje da normalno nastupa za BiH, a BiH mu jebala mater zbog toga i rekla "mrs, ne trebas nam".

Ja sam bio ovakav slijepi patriota prije 15 godina ali to nije pravedno razmisljanje. To nije ni patriotizam.

I ima jedan fakat i tu nema mnogo price sta bi ja volio, sta bi ti volio, kako bi trebalo biti. Taj fakt jeste da je u igracevom odabiru selekcija vaznija njegova etnicka pripadnost nego pripadnost drzavi. E sada, mi mozemo ispravljati krive Drine, pa ovako, pa onako, ali to je jednostavno tako i na kraju krajeva, nismo se jucer rodili da ne znamo kako stvari stoje.
Raigor Stonehoof

#29877 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Raigor Stonehoof »

Logovan wrote: 31/05/2022 22:25
Dead Man Walking wrote: 31/05/2022 22:24 Dobro, objasni nam sta je prirodni srbin? I zasto se tek sada kad se afirmisao sjetio da je prirodni srbin?
Ne, nego objasnite zašto je četnik?
Objasnio sam ti tri puta dosad, ne znam koliko puta treba ponoviti.
Anquilla

#29878 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Anquilla »

luckylaka wrote: 31/05/2022 22:13
plain vanilla wrote: 31/05/2022 17:04
Djuric je lik koji je iako "prirodni Srbin" ne samo igrao za BiH, svaki drzavni praznik je cestitao na fejsu, svaki praznikbajrame, bozice, sa sve bh zastavom. Mozemo reci da je raritet po tom pitanju.
Godinama ga se niko nije sjetio i tacno mi je drago sto vise nece da igra za BIH
Sunjic je fudbaler koji je cestitao svaki iole manji praznik u BiH pa su mu ovdje jebavali sve po soisku zbog njegovog oca(nemam pojma u sta mu je otac upleten)vise tog Sunjica niko i ne spominje
Meni se Toni uvijek činio kao extra dečko, a niko nije kriv za (eventualne) zločine svojih očeva :)

https://www.klix.ba/vijesti/bih/optuzen ... /141219124
detroit-mercy wrote: 31/05/2022 21:57 Otupiste vise sa tom agresijom. Kako bi bilo da ubacimo malo profesinalizma, napravimo sistem, plasiramo se negdje, igraci ce doci. Bolje je ovako, vazda su drugi krivi i to sto se od Dzeke vise niko nije uspio prodati/zaigrati u nekom malo relevantnijem klubu su drugi krivi.
Nego najlakse je, bila agresija.
Jesmo mi najviše krvi, koji puštamo da raznorazni hohštapleri ovu ligu srozaju na dno, a sad će i A reprezentaciju.
I navijači, i novinari, i svi vezani za fudbal.
Niko od novinara nije napisao nijedan članak o trenutnoj zamjeni za Kovačevića - golmana iz Borca, od kojeg je po svim kriterijima bolji golman Sarajeva (najbolji je u PLBiH po izboru igrača i trenera).
Niko nije napisao kritički članak o 9 igrača Borca u mladoj reprezentaciji, o načinu kako je završeno prventvo za juniore (za ovo je napisan jedan članak, na jednom portalu).
Par članaka, više kao agencijska vijest, o putovanjima na račun Saveza, skoro nula članaka o, sada kako izgleda, dopuštenom navijanju i parolama, da ne kažem orgijanjima na tribinama.

Jedan Papac je potpisao pismo o neigraanju za reprezentaciju, sad ni među igračima takvih karaktera nema, među novinarima odavno, a nema ni među onima koji prate fudbal.

Ne postoji više kritična masa koje se oni boje, jer smo dotakli samo dno.
Nadam se da ispod ovog dalje nema.
palermo

#29879 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Leopard_SA wrote: 31/05/2022 22:32
palermo wrote: 31/05/2022 22:28

Naravno. Jedino što Vladan treba još da dokaže da osjeća BiH kao svoju domovinu. Odabiro nje kao svoje reprezentacije.

Jer, kad si se već upustio u poređenja, podsjetih bih te da su i Jovo i Vinko imali mnogo lakše i porbitačnije izbore ( u mnogo težim vremenima). A ipak izabraše da budu ono što jesu.
Ne znam kako su Jovo i Vinko imali laksi izbor, ali dobro :thumbup:
Vladan je to sve vec dokazao ;) Ne treba on svoju karijeru sputavati radi
ne znaš kako ????? puffff

Naravno da Vladan ima pravo na svioj izbor, ali svaki izbor ima svoje konzekvence, jedna od njih da mogu smatrati da je šupak ako odabere Srbiju ispred Bih
Dead Man Walking

#29880 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dead Man Walking »

Logovan wrote: 31/05/2022 22:25
Dead Man Walking wrote: 31/05/2022 22:24 Dobro, objasni nam sta je prirodni srbin? I zasto se tek sada kad se afirmisao sjetio da je prirodni srbin?
Ne, nego objasnite zašto je četnik?
Evo ja kazem nije cetnik nego je prirodni srbin (kao sto i on sam kaze). Sta to znaci i zasto ga to onemogucava da brani za BiH? I zasto ga do sada to nije sprijecavalo?
Anquilla

#29881 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Anquilla »

Leopard_SA wrote: 31/05/2022 22:21
Upravo to. Sve sto si sada rekla upravu si. I ja bih prvi volio da vidim Vladana u dresu BiH, ali zbog svega sto je do sada uradio mu zelim najbolje u buducnosti, a sada je za njega bolje(nazalost) da igra za Srbiju.

Doduse, ja recimo nemam problem sa tim “prirodni Srbin”. Ne treba Vladan, a ni bilo ko drugi odreci se srpstva jer je patriota Bosne. Mnogi ovdje zaboravljaju da Bosna nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska/bosnjacka vec i srpska i hrvatska i muslimanska(bosnjacka zbog poznatih razloga). Takva je uspostavljena tokom ZAVNOBiH-a i na tim principima je proglasila nezavisnost.

Nije ni Jovan Divjak manje Srbin sto je patriota BiH, nije ni Vinko Samarlic manje Hrvat sto mu je domovina Bosna. Samim tim nije ni Vladan manje Srbin sto Bosnu osjeca kao domovinu.
Ma ne smeta meni što je on Srbin, ja samo ne razumijem šta je "prirodni Srbin". :)
palermo

#29882 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Anquilla wrote: 31/05/2022 22:39

Jesmo mi najviše krvi, koji puštamo da raznorazni hohštapleri ovu ligu srozaju na dno, a sad će i A reprezentaciju.
I navijači, i novinari, i svi vezani za fudbal.
Niko od novinara nije napisao nijedan članak o trenutnoj zamjeni za Kovačevića - golmana iz Borca, od kojeg je po svim kriterijima bolji golman Sarajeva (najbolji je u PLBiH po izboru igrača i trenera).
Niko nije napisao kritički članak o 9 igrača Borca u mladoj reprezentaciji, o načinu kako je završeno prventvo za juniore (za ovo je napisan jedan članak, na jednom portalu).
Par članaka, više kao agencijska vijest, o putovanjima na račun Saveza, skoro nula članaka o, sada kako izgleda, dopuštenom navijanju i parolama, da ne kažem orgijanjima na tribinama.

Jedan Papac je potpisao pismo o neigraanju za reprezentaciju, sad ni među igračima takvih karaktera nema, među novinarima odavno, a nema ni među onima koji prate fudbal.

Ne postoji više kritična masa koje se oni boje, jer smo dotakli samo dno.
Nadam se da ispod ovog dalje nema.
U pravu si sto posto. samo što ja mislim da je dio ove priče i ovakvo olako dopuštanje da se reprezentacija ponižava od svakog i svačeg (u ovom slulaju vladana, sa onim obaveznim Ako je istina) a mi opravdavamo

Al uzrok je uvijek isti, nemamo (ili nismo je još izgradili) tu držvptvornu svijest. fudbal je samo najslikovitii primjer.
Logovan

#29883 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Raigor Stonehoof wrote: 31/05/2022 22:37 Objasnio sam ti tri puta dosad, ne znam koliko puta treba ponoviti.
Ono ne spada pod četnik.
Dead Man Walking wrote: 31/05/2022 22:41 Evo ja kazem nije cetnik nego je prirodni srbin (kao sto i on sam kaze). Sta to znaci i zasto ga to onemogucava da brani za BiH? I zasto ga do sada to nije sprijecavalo?
Pa i nije baš da je sam rekao, osim ako nije prenio onom menadžeru pa menadžer prenio javnosti. Šta znači ne znam, niti me nešto interesuje, a zašto smatraš da ga onemogućava da brani za BiH? Pa on je već govorio da hoće da brani za BiH, on je već dolazio jednom ili dva puta na okupljanje, da je sretan zbog poziva, itd.
Last edited by Logovan on 31/05/2022 22:58, edited 1 time in total.
Leopard_SA

#29884 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Leopard_SA »

Anquilla wrote: 31/05/2022 22:42
Ma ne smeta meni što je on Srbin, ja samo ne razumijem šta je "prirodni Srbin". :)
Da budem iskren, nisam ni primjetio to prirodni, a ne mogu naci ni post gdje se spominje to
Point.

#29885 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Leopard_SA wrote: 31/05/2022 22:58
Anquilla wrote: 31/05/2022 22:42
Da budem iskren, nisam ni primjetio to prirodni, a ne mogu naci ni post gdje se spominje to
To je napsano u izjavi one njegove agenture. Čuj prirodni Srbin. Pitam se šta je to.
Grean

#29886 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

luckylaka wrote: 31/05/2022 22:13
Djuric je lik koji je iako "prirodni Srbin" ne samo igrao za BiH, svaki drzavni praznik je cestitao na fejsu, svaki praznikbajrame, bozice, sa sve bh zastavom. Mozemo reci da je raritet po tom pitanju.
Godinama ga se niko nije sjetio i tacno mi je drago sto vise nece da igra za BIH
Sunjic je fudbaler koji je cestitao svaki iole manji praznik u BiH pa su mu ovdje jebavali sve po soisku zbog njegovog oca(nemam pojma u sta mu je otac upleten)vise tog Sunjica niko i ne spominje
Ne izmisljaj.

Niko mu nije "jebavo" pa cak ni ja, jedini koji je vodio kampanju treba li sin odbjeglog ratnog zlocinca igrati za reprezentaciju.

Znaci pored mene to niko drugi nije ni pominjao...na zalost, a i to govori dovoljno o nama.

Za usporedbu Evropa je zabranila i Cajkovskog zbog onog Z. Je li Cajkovski kriv? Naravno da nije ali je dio tog miljea.

I da dodam, u svemu ovom je za mene bio problem ono odbjeglog, da je mrdeljao i ljudski preuzeo odgovornost ja ne bih ni pomenuo. Ali da se bjegstvo ratnog zlocinca finansira parama bh reprezentativca meni je sramotno, a odrekao ga se i ogradio se od njega nije niti je to iko sa dva prsta obraza trazio u zemlji beskicmenjaka. Znaci izvjesno je da je i dalje imao njegovu podrsku.
Last edited by Grean on 01/06/2022 00:03, edited 2 times in total.
luckylaka

#29887 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Bar je malo probudio ovan forum a da momak nista nije rekao.Jednostavno ovo su trebali uraditi oni glavni igraci Edin,Mire,Seha
,Seo,Besa...tj.bojkotovati ovaj savez do daljnjeg
Dead Man Walking

#29888 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Logovan wrote: 31/05/2022 22:55
Raigor Stonehoof wrote: 31/05/2022 22:37 Objasnio sam ti tri puta dosad, ne znam koliko puta treba ponoviti.
Ono ne spada pod četnik.
Dead Man Walking wrote: 31/05/2022 22:41 Evo ja kazem nije cetnik nego je prirodni srbin (kao sto i on sam kaze). Sta to znaci i zasto ga to onemogucava da brani za BiH? I zasto ga do sada to nije sprijecavalo?
Pa i nije baš da je sam rekao, osim ako nije prenio onom menadžeru pa menadžer prenio javnosti. Šta znači ne znam, niti me nešto interesuje, a zašto smatraš da ga onemogućava da brani za BiH? Pa on je već govorio da hoće da brani za BiH, on je već dolazio jednom ili dva puta na okupljanje, da je sretan zbog poziva, itd.
Haha e jeste, ja sam dosapnuo menadzeru sta da kaze, nije on. Menadzer inace pojma nema sta on misli, pa onako lupio. A zasto smatram da ga onemogucava? Pa zato sto nije dosao, a kao ralzog je navedeno da je prirodni srbin. A dolazio jeste, i tada mu nije smetalo sto je prirodni srbin, pa mene bas to i zanima - zasto mu sad smeta?
Droog

#29889 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Droog »

Ko misli da će mu igranje za reprezentaciju donijeti bolji ugovor u nekom klubu ili da će imati ogromnu direktnu finansijsku korist, taj nema veze sa fudbalom.

Mogu sad nabrojati 20 imena top igrača (ili bar dobrih, solidnih) iz najboljih klubova i liga Evrope koji igraju za xy repke koje su ispod prosjeka, kao npr. kanađana, gambijaca, gabonaca, igrača nekih osrednjih repki iz Evrope.
Igranje za repku je stvar emocija, privatna stvar.
A ako ćemo pošteno, ako je iko "krao" igrače ili igrom slučaja bio brži u pozivu, to smo mi.
Pa i Dzeki je ponuđena opcija Češke.
Pjanic iz Rome i Juvea je imao mjesto u Francuskoj repci, minimum bar da bude medju 18 i da osvoji WC ili EC.
Kolasinac Njemačka. Lulic Švicarska. Begovic Kanada. Spaha je mogao igrati kod Hrvata, pogotovo kad je bio u "primeu". Ibisevic je mogao za USA bez problema da igra. Misimovic da se na Srbijance nije naljutio, igrao bi za njih milion posto kasnije. Papac dok je igrao za Rangerse isto tako, pozvali bi ga Hrvati.
Pa I ova dvojica Hadzikadunic i Ahmethodžić bi sigurno u naredne 2 3 god igrali za Svedsku (ne sad, jer su Svedi poznati da više guraju provjerene, iskusne igrače).

Već u košarci i rukometu je druga stvar. Tu nam igrače uzima ko stigne.
Droog

#29890 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Droog »

Ova tema nije bila aktivnija od 2016 :mrgreen:
auspuhc

#29891 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by auspuhc »

palermo wrote: 31/05/2022 12:41 I braniti nekoga samo zato što je bio golman Sarajeva je glupo.....zapravo kad bolje razmislim , i nije glupo, to je samo odraz naroda koji nema ni mrvicu državotvorne svijesti......al tako je kako je,
Djuric je lik koji je iako "prirodni Srbin" ne samo igrao za BiH, svaki drzavni praznik je cestitao na fejsu, bajrame, bozice, sa sve bh zastavom. Mozemo reci da je raritet po tom pitanju.
Pa neces zvati igraca zato sto cestita praznike. Djuric nije imao kvalitet za reprezentaciju i zato nije pozivan. Dobro je ikako nastupa upisao s obzirom na fudbalske kvalitete.
splinter

#29892 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by splinter »

auspuhc wrote: 01/06/2022 10:32
Djuric je lik koji je iako "prirodni Srbin" ne samo igrao za BiH, svaki drzavni praznik je cestitao na fejsu, bajrame, bozice, sa sve bh zastavom. Mozemo reci da je raritet po tom pitanju.
Pa neces zvati igraca zato sto cestita praznike. Djuric nije imao kvalitet za reprezentaciju i zato nije pozivan. Dobro je ikako nastupa upisao s obzirom na fudbalske kvalitete.
Pa nema ga bar 8 od 11 "standardnih" reprezentativaca pa opet igraju i bivaju pozvani.
auspuhc

#29893 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by auspuhc »

Raigor Stonehoof wrote: 31/05/2022 21:13 palermo :thumbup: leopard sve ti je odgovoreno. odbijas domovinu zbog zemlje koja je na nju izvrsila agresiju. istovremeno si se isprofilirao u najvecem klubu te domovine, i tek sad poceo glumit prirodnog srbina. Bosna nije izvršila agresiju na Njemačku, ako sam dobro upratio.

Dobro znaš da ti iz susjednih zemalja koji zaigraju za nas to rade jer iz matičnih zemalja nemaju i neće nikad imati pozive. Ovo što je Vladan uradio je ravno kad je svojevremeno Koroman mršnuo BiH i otišao igrati za četnike. Zapravo i gore, jer se on dokazao u Rusiji a ne ovdje.

Opalio nam je Vladan momački šamar.

Mrš, dabogda nogu slomio i nikad više ne zaigrao. AKO je istina.
Jedini nacin da "prirodan" Srbin ili Hrvat odabere BiH ispred Srbije ili Hrvatske jeste da BiH bude jasno kvalitetnija reprezentacija u tom trenutku. Ovako ce za nas igrati samo oni koji nemaju mjesta kod njih. Kovacevic bi se sigurno odazvao da jos uvijek brani u Sarajevu. Sada misli da ima realne izglede da se nadje na spisku Srbije.
Borna Sosa je zelio da igra za Njemacku ispred Hrvatske jer su ovi jaca reprezentacija. Sigurno ne bi tako postupio da je druga opcija bila Lihtenstajn. Igraci gledaju sta je najbolje za njih i njihovu karijeru.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#29894 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by plain vanilla »

auspuhc wrote: 01/06/2022 10:32

Imao je on kvalitet, ali ga nisu zvali. Kakvih je lica proslo kroz reprezentaciju, Djuric je morao imati mjesto.
Ali, nije to poenta. Imamo i boljih golmana od Kovacevica, pa sto se ljutimo onda?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#29895 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by izvrsni direktor »

auspuhc wrote: 01/06/2022 11:07 [. Kovacevic bi se sigurno odazvao da jos uvijek brani u Sarajevu
Pa sto ga ne pozvase dok je bio u sarajevu, te na taj nacin ga zauvijek rezervisali za nas
Droog

#29896 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Droog »

Ja ne vjerujem sta se ovdje sve pise.

Pa ljudi dragi, nije mu ovo prvi poziv.
Momak je pozivan i prije i došao je.

Treba Peteva pitati sto nije dobio ni minutu.
Droog

#29897 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Droog »

Evo sad gledam, i Prosinecki ga je zvao protiv Italije 2019 dok je bio kod kona.

https://www.klix.ba/sport/nogomet/prosi ... /190520047

I pozivan je kasnije opet.
tap3ah75

#29898 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by tap3ah75 »

Naša reprezentacija će se moći gledati na BHTV jelde

A ko će prenositi ostale repke?
erotica

#29899 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by erotica »

tap3ah75 wrote: 01/06/2022 11:37 Naša reprezentacija će se moći gledati na BHTV jelde

A ko će prenositi ostale repke?
Arena sport
Dead Man Walking

#29900 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Droog wrote: 01/06/2022 11:24 Ja ne vjerujem sta se ovdje sve pise.

Pa ljudi dragi, nije mu ovo prvi poziv.
Momak je pozivan i prije i došao je.

Treba Peteva pitati sto nije dobio ni minutu.
U medjuvrememu je postao prirodni srbin valjda.
Post Reply