Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

detroit-mercy

#29851 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by detroit-mercy »

palermo wrote: 31/05/2022 21:18
detroit-mercy wrote: 31/05/2022 21:12
Iskreno da ti kazem, ne znam ni ko je lik. Nego se vazda dize ova frka ko je otisao da igra gdje. U ovom slucaju je Srbin pa je izdaja jos vece.
Tako je bilo i za onog Seferovica, izdaja, ovo ono, covjek ode na dva svjetska, evropsko a ti se Muzafere kupaj :skoljka:.
I ona kuja Jones, sto igra za nas sto ne igra za Bahame :mrgreen: a da to je vec nesto drugo.
Nije problem u pojedincima nego u paternu. Svi koriste ovu drzavu kao kravu muzaru, dobro je dok se uspinjes u omladinskim kategorijma a onda kadntreba njoj nesto vratiti, jok.
Pa imas u omladinskoj selekciji BiH da igraca, Kahvic I Cuic, svi znamo da ako imalo napreduju u karijeri da nece igrati za BiH, al eto ne smeta nam...
Pa sto je samo sport relevantan, odose i vozaci kamiona i bravari i variocu za boljom ponudom. Svi izuce zanate u BiH i da im se je dokopat ako nista Hrvatske i Slovenije a kamo li necega drugog.
I koja je to krava muzara, kada se zna koliko samo roditelji ulazu u djecu da bi se bavila sportom, koliko ta djeca proliju znoja i krivi da bi postigla nesto, cega se sve odreknu. I onda imaju tih nekih 10 godina gdje mogu da naprave nesto od svoga zivota i ups, treba da ganjaju principe. Predpostavljam da su i oni svi Alzirci, Marokanci i Senegalci sto se odluce igrati za Francusku supcine jer gle cuda, Francuzi, kolonijalni gospari ih do juce bicevali po guzovima :skoljka:.
palermo

#29852 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: 31/05/2022 21:24
palermo wrote: 31/05/2022 21:18

Nije problem u pojedincima nego u paternu. Svi koriste ovu drzavu kao kravu muzaru, dobro je dok se uspinjes u omladinskim kategorijma a onda kadntreba njoj nesto vratiti, jok.
Pa imas u omladinskoj selekciji BiH da igraca, Kahvic I Cuic, svi znamo da ako imalo napreduju u karijeri da nece igrati za BiH, al eto ne smeta nam...
Pa sto je samo sport relevantan, odose i vozaci kamiona i bravari i variocu za boljom ponudom. Svi izuce zanate u BiH i da im se je dokopat ako nista Hrvatske i Slovenije a kamo li necega drugog.
I koja je to krava muzara, kada se zna koliko samo roditelji ulazu u djecu da bi se bavila sportom, koliko ta djeca proliju znoja i krivi da bi postigla nesto, cega se sve odreknu. I onda imaju tih nekih 10 godina gdje mogu da naprave nesto od svoga zivota i ups, treba da ganjaju principe. Predpostavljam da su i oni svi Alzirci, Marokanci i Senegalci sto se odluce igrati za Francusku supcine jer gle cuda, Francuzi, kolonijalni gospari ih do juce bicevali po guzovima :skoljka:.
Pokušavaš usporediti stvari koje se ne mogu uspoređivati. Ti govoriš o Francuzima koji su porijeklom Alžirci, Marokanci, Seenegalci.....oni igraju za Francusku ako imaju kvalitet, ako nemaju kvalitet možda zaigraju za Maroko, alžir ili šta već.

Alžirac koji je rođen u Alžiru kao prvo ne može igrati za Francusku jer nema njihov pasoš (ja barem mislim da nema) a čak i ako ima, ako bi se opredijelio naravno da bi bio šupčina. I ne bi se smio u Alžiru pojaviti na ulici.

principe ne ganjaš, principe ili imaš ili nemaš
Anquilla

#29853 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Anquilla »

Leopard_SA wrote: 31/05/2022 21:19
detroit-mercy wrote: 31/05/2022 21:12 Iskreno da ti kazem, ne znam ni ko je lik. Nego se vazda dize ova frka ko je otisao da igra gdje. U ovom slucaju je Srbin pa je izdaja jos vece.
Tako je bilo i za onog Seferovica, izdaja, ovo ono, covjek ode na dva svjetska, evropsko a ti se Muzafere kupaj :skoljka:.
I ona kuja Jones, sto igra za nas sto ne igra za Bahame :mrgreen: a da to je vec nesto drugo.
Kazem ti, odgovara nam kada Kolasinac odabere BiH pored Njemacke. Odgovara nam kada Pjanic odabere BiH pored Luxemburga. Odgovara nam kada Jones odabere BiH prije Bahama
S druge strane, pljujemo sve one koji odaberu drugu drzavu iako imaju neku vezu sa Bosnom

Dosta smo licemjerni po ovom pitanju, dosta…
Vjerovatno ima licemjerja kod nas, u pravu si.

Lično mi ne bi smetalo da je Emir igrao za Hrvatsku, kao što mi ne smeta ni Alen Halilović ili Adem Ljaljić.
Štaviše, uvijek smatram da na Balkanu, igrači trebaju nastupati za zemlju rođenja.
Ostavljam druge države po strani, jer nije isto kad Begović brani za Kanadu, a Vladan (možda) za Srbiju.

Jednostavno, Hrvatska i Srbija su mi neuporedive s drugim državama, i trenutno se ne mogu sjetiti nijednog igrača koji je izabrao BiH, a da je imao poziv da igra za jednu od ove dvije reprezentacije.

Ispisaše se stranice o eventualnom pozivu da igra za Srbiju jer je golman koji je i rođen i profesionalno stasao u BiH.

Napisah na drugoj temi - Luka Jović iz Bijeljine igra za Srbiju, pa me ni upola ne smeta kao što bi Vladanovo igranje smetalo.
Nažalost, navikla sam da Srbi/Hrvati iz BiH igraju za Srbiju/Hrvatsku. Ali, Vladan bi baš bio razočarenje, ipak je preko 5 godina bio u Sarajevu, neuporedivo sa Jovićem ili Lovrenom.

I, psihički sam spremna da Filip Čuić zaigra za Hrvatsku, za npr. Andreja Đokanovića nisam (da ne naslutim, ne dao Bog :) )
detroit-mercy

#29854 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by detroit-mercy »

palermo wrote: 31/05/2022 21:36
detroit-mercy wrote: 31/05/2022 21:24
Pokušavaš usporediti stvari koje se ne mogu uspoređivati. Ti govoriš o Francuzima koji su porijeklom Alžirci, Marokanci, Seenegalci.....oni igraju za Francusku ako imaju kvalitet, ako nemaju kvalitet možda zaigraju za Maroko, alžir ili šta već.

Alžirac koji je rođen u Alžiru kao prvo ne može igrati za Francusku jer nema njihov pasoš (ja barem mislim da nema) a čak i ako ima, ako bi se opredijelio naravno da bi bio šupčina. I ne bi se smio u Alžiru pojaviti na ulici.

Jah :skoljka:
https://www.sportskeeda.com/football/87 ... immigrants
Logovan

#29855 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Raigor Stonehoof wrote: 31/05/2022 18:57 Zato sto bi bio cetnik koji je odbacio zemlju u kojoj se rodio i koja mu je sve dala da ode branit za najveceg neprijatelja.

Ne mogu da vjerujem da ti to moram objasnjavati. Bil ti ikad branio za srbiju, a da mozes i za nas?
Pa ne mogu ga po tome zvati četnikom. Rodio se ovdje, zaigrao za njih i četnik. Ma meni je ovo nigdje veze. Šta ćemo sa ostalim sportašima koji su se ovdje rodili, a nastupaju za Srbiju i Hrvatsku? Svi su četnici i ustaše? :-)

Ne bih branio za Srbiju, ako mogu za nas, a ja koliko vidim za Kovačevića ne mogu reći da može braniti. Ovo sa pozivom je ispalo smiješno, izgleda mi kao klasična izvlakuša.
palermo

#29856 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: 31/05/2022 21:40
palermo wrote: 31/05/2022 21:36

Jah :skoljka:
https://www.sportskeeda.com/football/87 ... immigrants
poenta :?
Raigor Stonehoof

#29857 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Raigor Stonehoof »

detroit-mercy wrote: 31/05/2022 21:19
Raigor Stonehoof wrote: 31/05/2022 21:13 palermo :thumbup: leopard sve ti je odgovoreno. odbijas domovinu zbog zemlje koja je na nju izvrsila agresiju. istovremeno si se isprofilirao u najvecem klubu te domovine, i tek sad poceo glumit prirodnog srbina. Bosna nije izvršila agresiju na Njemačku, ako sam dobro upratio.

Dobro znaš da ti iz susjednih zemalja koji zaigraju za nas to rade jer iz matičnih zemalja nemaju i neće nikad imati pozive. Ovo što je Vladan uradio je ravno kad je svojevremeno Koroman mršnuo BiH i otišao igrati za četnike. Zapravo i gore, jer se on dokazao u Rusiji a ne ovdje.

Opalio nam je Vladan momački šamar.

Mrš, dabogda nogu slomio i nikad više ne zaigrao. AKO je istina.
Koliko godina kod nas mora proci od kraja rata pa da izdaja bude malo manja, 30, 50, 100.
Za sto godina ce neki jos da sjede i govore vidi izdajnika, znas ti sta je bilo prije 100 godina.
btw, odabrao je Pjanic domovinu pa mu se jebe mamica uzduz i poprijeko kao i Begovicu, Salihamidzicu i masi drugih :skoljka:.
Pjaniću se jebe zbog bolikurac stava i igara koje su 300 puta gore u reprezentaciji nego u klubu. Još gori primjer toga je Salihamidžić, bolje da je nije odabrao. Apsolutno nema veze s ovom temom.

Leopard ne može da shvati da je Pjanić rođen u BiH. Kolašinac nije, a i da jeste, BiH nije izvršila agresiju na Njemačku, pa da imaju razloga da ga pljuju. Boli mene čuna za Seferovićem i Švicarskom npr., ali kad igrač koji je rođen i stasao ovdje ode kod agresora onda mu želim sve najgore.
detroit-mercy

#29858 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by detroit-mercy »

palermo wrote: 31/05/2022 21:43
Pa ti mi reci sta je poenta. Sve je neusoredivo, kada neki doktor ode vani da radi jer ne vidi poentu u ostanku u zemlji gdje zdravstvo propada, gdje nema nikakve perspektive za dalje napredovanje, gdje mora da slusa Sebiju onda je pametan, tako i treba, ko ih jebe i ja bi da mogu.
Iako je realno gledajci drzava puno vise ulozila u tog doktora nego u ganjaca lopte po livadi.
Kad ganjac lopte procijeni da bi sa Srbijom ili Hrvatskom ili Svicom mogao otici na svjetsko ili evropsko, mogao svoju karijeru da podigne na drugi nivo onda je supcina, cetnik, ustasa ili sta jos vec.
Predpostavljam da je i Halilhodzic supcina jer nece da preuzme repku, ikao smo se vec najebali materesine i Susicu i Bajevicu i Bazdarevicu.
Leopard_SA

#29859 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Leopard_SA »

Anquilla wrote: 31/05/2022 21:39

Lično mi ne bi smetalo da je Emir igrao za Hrvatsku, kao što mi ne smeta ni Alen Halilović ili Adem Ljaljić.
Štaviše, uvijek smatram da na Balkanu, igrači trebaju nastupati za zemlju rođenja.
Ostavljam druge države po strani, jer nije isto kad Begović brani za Kanadu, a Vladan (možda) za Srbiju.

Jednostavno, Hrvatska i Srbija su mi neuporedive s drugim državama, i trenutno se ne mogu sjetiti nijednog igrača koji je izabrao BiH, a da je imao poziv da igra za jednu od ove dvije reprezentacije.

Ispisaše se stranice o eventualnom pozivu da igra za Srbiju jer je golman koji je i rođen i profesionalno stasao u BiH.

Napisah na drugoj temi - Luka Jović iz Bijeljine igra za Srbiju, pa me ni upola ne smeta kao što bi Vladanovo igranje smetalo.
Nažalost, navikla sam da Srbi/Hrvati iz BiH igraju za Srbiju/Hrvatsku. Ali, Vladan bi baš bio razočarenje, ipak je preko 5 godina bio u Sarajevu, neuporedivo sa Jovićem ili Lovrenom.

I, psihički sam spremna da Filip Čuić zaigra za Hrvatsku, za npr. Andreja Đokanovića nisam (da ne naslutim, ne dao Bog :) )
Manje vise se slazem sa svim napisanim. Od ove citave diskusije koja je krenula od Vladanovog nastupanja za Srbiju, otisla je na potpuno druge stvari.

Mislim, ja bih licno volio da Vladan zaigra za Srbiju bas iz razloga sto je bio u Sarajevu. Prije nego sto me sada razapnete, saslusajte me prvo :D

Ne branim ga slijepo sto je igrao u Sarajevu, vec zato sto je u tri godine koje je proveo u Sarajevu pokazao da je odlican momak i perspektivan sportista koji je profesionalno odradio te tri godine i imao odlican odnos sa navijacima. I od srca mu zelim da igra za Srbiju ako moze iz razloga sto je za njegovu karijeru puno bolje da nastupa za Srbiju nego za BiH.
Da je situacija obrnuta i da ima bolju perspektivu igrajuci za BiH, zelio bih mu da igra za BiH. Momak je do sada pokazao da ne neopterecen etnickim tenzijama i da voli klub i grad Sarajevo. Ja mu mogu samo pozeljeti sve najbolje u karijeri i zivotu.

Puno se mi ovdje zalimo na ovog, na onog i ocekujemo od njih da sebi zivot prave deset puta tezim samo da ih mi ne pljujemo.
Ko je kriv osim nas sto je cetnik predsjednik FSBiH? Ko je kriv osim nas sto je cetnik predsjednik RSBiH? Ko je kriv sto izdajnici medju Bosnjacima predstavljaju Bosnjake u FSBiH?
Ko je kriv sto su ustaska i cetnicka orgijanja dozvoljena na sportskim terenima, a utakmice se prekidaju zbog zastave Republike Bosne i Hercegovine koja je clanica UN-a?
Nije niko kriv osim nas samih. Sve dok mi ovo dozvoljavamo, NEMAMO pravo prigovarati sportistima za koga igraju
palermo

#29860 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: 31/05/2022 21:50

Pa ti mi reci sta je poenta. Sve je neusoredivo, kada neki doktor ode vani da radi jer ne vidi poentu u ostanku u zemlji gdje zdravstvo propada, gdje nema nikakve perspektive za dalje napredovanje, gdje mora da slusa Sebiju onda je pametan, tako i treba, ko ih jebe i ja bi da mogu.
Iako je realno gledajci drzava puno vise ulozila u tog doktora nego u ganjaca lopte po livadi.
Kad ganjac lopte procijeni da bi sa Srbijom ili Hrvatskom ili Svicom mogao otici na svjetsko ili evropsko, mogao svoju karijeru da podigne na drugi nivo onda je supcina, cetnik, ustasa ili sta jos vec.
Predpostavljam da je i Halilhodzic supcina jer nece da preuzme repku, ikao smo se vec najebali materesine i Susicu i Bajevicu i Bazdarevicu.
Pa Vaha i jeste pomalo šupčina, naravno.....

Ineče, Marko maksimović je igrao za BIH i nije mu smetalo da ga Hifa sponzoriše, onog trenutka kada je i primirisao nekom uspjehu, sjetio se da je bolje nastupati pod srpskom zastavom......

Mislim, ne da mi se više objašnjavati, za dio vas je uvijek kriva ova država i onaj dio naroda koji je osjeća svojom, za sve druge će te naći opravdanje...vaš izbor...
detroit-mercy

#29861 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by detroit-mercy »

Raigor Stonehoof wrote: 31/05/2022 21:46
Koliko godina kod nas mora proci od kraja rata pa da izdaja bude malo manja, 30, 50, 100.
Za sto godina ce neki jos da sjede i govore vidi izdajnika, znas ti sta je bilo prije 100 godina.
btw, odabrao je Pjanic domovinu pa mu se jebe mamica uzduz i poprijeko kao i Begovicu, Salihamidzicu i masi drugih :skoljka:.
Pjaniću se jebe zbog bolikurac stava i igara koje su 300 puta gore u reprezentaciji nego u klubu. Još gori primjer toga je Salihamidžić, bolje da je nije odabrao. Apsolutno nema veze s ovom temom.

Leopard ne može da shvati da je Pjanić rođen u BiH. Kolašinac nije, a i da jeste, BiH nije izvršila agresiju na Njemačku, pa da imaju razloga da ga pljuju. Boli mene čuna za Seferovićem i Švicarskom npr., ali kad igrač koji je rođen i stasao ovdje ode kod agresora onda mu želim sve najgore.
Otupiste vise sa tom agresijom. Kako bi bilo da ubacimo malo profesinalizma, napravimo sistem, plasiramo se negdje, igraci ce doci. Bolje je ovako, vazda su drugi krivi i to sto se od Dzeke vise niko nije uspio prodati/zaigrati u nekom malo relevantnijem klubu su drugi krivi.
Nego najlakse je, bila agresija.
Leopard_SA

#29862 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Leopard_SA »

Mea culpa, pretpostavljam da me to eliminise iz dalje diskusije jer nisam znao da je Miralem rodjen u Bosni.
I Njemacka je izvrsila agresiju na Bosnu, pa izgleda da nema problema da nasi igraju za Njemacku
detroit-mercy

#29863 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by detroit-mercy »

palermo wrote: 31/05/2022 21:55
Pa Vaha i jeste pomalo šupčina, naravno.....

Ineče, Marko maksimović je igrao za BIH i nije mu smetalo da ga Hifa sponzoriše, onog trenutka kada je i primirisao nekom uspjehu, sjetio se da je bolje nastupati pod srpskom zastavom......

Mislim, ne da mi se više objašnjavati, za dio vas je uvijek kriva ova država i onaj dio naroda koji je osjeća svojom, za sve druge će te naći opravdanje...vaš izbor...
Sidje patrioto, jedva te prepoznah.
Vaha je supcina jer nece da udje zabokrecinu gdje bi mu za dva tri mjeseca mrtvu mamicu nahebavali ili gdje bi morao da sluse fudbalske znalce iz kantonalnih odbora koji od lopte jedino sto znaju je da je okrugla.
Ja nemam nikakvih problema kada i neko iz naroda koji je najvise osjeca svojom ode da igra za drugu reprezentaciju, kao sto reko ako mu je to put do uspijesne sportske karijere bujrum. Sta su oni bolji ili gori od mase onih muzicara, glumaca, kulturnih radnika koji su izabrali druge drzave da tamo zive stvaraju jer im ovo okruzenje ne dozovljava.
JohnnyS

#29864 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JohnnyS »

Zato što je ljudima nogomet bitniji od zdravstva :D
palermo

#29865 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: 31/05/2022 22:04
Sidje patrioto, jedva te prepoznah.
Vaha je supcina jer nece da udje zabokrecinu gdje bi mu za dva tri mjeseca mrtvu mamicu nahebavali ili gdje bi morao da sluse fudbalske znalce iz kantonalnih odbora koji od lopte jedino sto znaju je da je okrugla.
Ja nemam nikakvih problema kada i neko iz naroda koji je najvise osjeca svojom ode da igra za drugu reprezentaciju, kao sto reko ako mu je to put do uspijesne sportske karijere bujrum. Sta su oni bolji ili gori od mase onih muzicara, glumaca, kulturnih radnika koji su izabrali druge drzave da tamo zive stvaraju jer im ovo okruzenje ne dozovljava.
U pravu si patriota sam. Barem se tako osjećam. Vjerujem da ti je bilo teško prepoznati.

ovo drugo, rekao bih da je potpuno pogrešno poređenje, ovi (spotristi) odu igrati za druge onda kada su već afirmisano. Dok nisu afirmisani, dobra je i Hifa.

Rekao bih, potpuno suprotna situacija od one kkoju ti opisuješ sa doktorima, muzičarima (usput na koje muzičare misliš ??) i inima...
Raigor Stonehoof

#29866 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Raigor Stonehoof »

Pusti ga, pametuje iz amerike o patriotizmu.
guruguru95

#29867 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by guruguru95 »

Bravo sve potpisujem :thumbup:

Stvar je krajnje jednostavna. Ko god Bosnu i Hercegovinu ne smatra svojom domovinom, ili navija za susjedne zemlje, nema šta da traži u dresu reprezentacije. To se ne odnosi konkretno na Vladana, nego na sve ljude u reprezentaciji, fudbalskom savezu, Parlamentu, Vijeću ministara, BHRT-u... :bih:
Last edited by guruguru95 on 31/05/2022 22:43, edited 1 time in total.
luckylaka

#29868 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

plain vanilla wrote: 31/05/2022 17:04
palermo wrote: 31/05/2022 12:41 I braniti nekoga samo zato što je bio golman Sarajeva je glupo.....zapravo kad bolje razmislim , i nije glupo, to je samo odraz naroda koji nema ni mrvicu državotvorne svijesti......al tako je kako je,
Djuric je lik koji je iako "prirodni Srbin" ne samo igrao za BiH, svaki drzavni praznik je cestitao na fejsu, svaki praznikbajrame, bozice, sa sve bh zastavom. Mozemo reci da je raritet po tom pitanju.
Godinama ga se niko nije sjetio i tacno mi je drago sto vise nece da igra za BIH
Sunjic je fudbaler koji je cestitao svaki iole manji praznik u BiH pa su mu ovdje jebavali sve po soisku zbog njegovog oca(nemam pojma u sta mu je otac upleten)vise tog Sunjica niko i ne spominje
Anquilla

#29869 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Anquilla »

Leopard_SA wrote: 31/05/2022 21:52
Anquilla wrote: 31/05/2022 21:39

Manje vise se slazem sa svim napisanim. Od ove citave diskusije koja je krenula od Vladanovog nastupanja za Srbiju, otisla je na potpuno druge stvari.

Mislim, ja bih licno volio da Vladan zaigra za Srbiju bas iz razloga sto je bio u Sarajevu. Prije nego sto me sada razapnete, saslusajte me prvo :D

Ne branim ga slijepo sto je igrao u Sarajevu, vec zato sto je u tri godine koje je proveo u Sarajevu pokazao da je odlican momak i perspektivan sportista koji je profesionalno odradio te tri godine i imao odlican odnos sa navijacima. I od srca mu zelim da igra za Srbiju ako moze iz razloga sto je za njegovu karijeru puno bolje da nastupa za Srbiju nego za BiH.
Da je situacija obrnuta i da ima bolju perspektivu igrajuci za BiH, zelio bih mu da igra za BiH. Momak je do sada pokazao da ne neopterecen etnickim tenzijama i da voli klub i grad Sarajevo. Ja mu mogu samo pozeljeti sve najbolje u karijeri i zivotu.

Puno se mi ovdje zalimo na ovog, na onog i ocekujemo od njih da sebi zivot prave deset puta tezim samo da ih mi ne pljujemo.
Ko je kriv osim nas sto je cetnik predsjednik FSBiH? Ko je kriv osim nas sto je cetnik predsjednik RSBiH? Ko je kriv sto izdajnici medju Bosnjacima predstavljaju Bosnjake u FSBiH?
Ko je kriv sto su ustaska i cetnicka orgijanja dozvoljena na sportskim terenima, a utakmice se prekidaju zbog zastave Republike Bosne i Hercegovine koja je clanica UN-a?
Nije niko kriv osim nas samih. Sve dok mi ovo dozvoljavamo, NEMAMO pravo prigovarati sportistima za koga igraju
Slažem se, posebno sa posljednjih par rečenica :)

Ma nema šanse da bih mogla Vladana pljuvati, dijete koje je u Akademiju došlo sa nepunih 16 godina, i to iz Banja Luke. Uz Mujakićevu oproštajnu poruku, njegova je bila najemotivnija :)

Samo bi stvarno bilo baš razočarenje, posebno jer znam da mu nije opterećen tim stvarima, uredno je objavljivao slike u dresu sa ljiljanom, stavljao emotikone uz zastavu BiH kad je nastupao za mladu reprezentaciju, voli klub, grad i državu. I sva ta ljubav mu je uzvraćena, veliku podršku je imao kad je počeo nastupati za prvi tim, baš je bila uzajamna ljubav i poštovanje izmešu njega i navijača.
Tim više me je pogodila formulacija "prirodni Srbin", jer mi to ne ide uz Vladana nikako.

Svakako njemu sve najbolje, zaslužio je uspjehe zbog talenta i enormne posvećenosti fudbalu, ali bih voljela da dio tog najboljeg ipak bude u dresu Bosne i Hercegovine, ne države preko Drine, bez obzira što Savez zaslužuje odbijanje zbog dosadašnjih postupaka.
Leopard_SA

#29870 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Leopard_SA »

Anquilla wrote: 31/05/2022 22:14
Slažem se, posebno sa posljednjih par rečenica :)

Ma nema šanse da bih mogla Vladana pljuvati, dijete koje je u Akademiju došlo sa nepunih 16 godina, i to iz Banja Luke. Uz Mujakićevu oproštajnu poruku, njegova je bila najemotivnija :)

Samo bi stvarno bilo baš razočarenje, posebno jer znam da mu nije opterećen tim stvarima, uredno je objavljivao slike u dresu sa ljiljanom, stavljao emotikone uz zastavu BiH kad je nastupao za mladu reprezentaciju, voli klub, grad i državu. I sva ta ljubav mu je uzvraćena, veliku podršku je imao kad je počeo nastupati za prvi tim, baš je bila uzajamna ljubav i poštovanje izmešu njega i navijača.
Tim više me je pogodila formulacija "prirodni Srbin", jer mi to ne ide uz Vladana nikako.

Svakako njemu sve najbolje, zaslužio je uspjehe zbog talenta i enormne posvećenosti fudbalu, ali bih voljela da dio tog najboljeg ipak bude u dresu Bosne i Hercegovine, ne države preko Drine, bez obzira što Savez zaslužuje odbijanje zbog dosadašnjih postupaka.
Upravo to. Sve sto si sada rekla upravu si. I ja bih prvi volio da vidim Vladana u dresu BiH, ali zbog svega sto je do sada uradio mu zelim najbolje u buducnosti, a sada je za njega bolje(nazalost) da igra za Srbiju.

Doduse, ja recimo nemam problem sa tim “prirodni Srbin”. Ne treba Vladan, a ni bilo ko drugi odreci se srpstva jer je patriota Bosne. Mnogi ovdje zaboravljaju da Bosna nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska/bosnjacka vec i srpska i hrvatska i muslimanska(bosnjacka zbog poznatih razloga). Takva je uspostavljena tokom ZAVNOBiH-a i na tim principima je proglasila nezavisnost.

Nije ni Jovan Divjak manje Srbin sto je patriota BiH, nije ni Vinko Samarlic manje Hrvat sto mu je domovina Bosna. Samim tim nije ni Vladan manje Srbin sto Bosnu osjeca kao domovinu.
Dead Man Walking

#29871 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dead Man Walking »

Logovan wrote: 31/05/2022 21:41
Raigor Stonehoof wrote: 31/05/2022 18:57 Zato sto bi bio cetnik koji je odbacio zemlju u kojoj se rodio i koja mu je sve dala da ode branit za najveceg neprijatelja.

Ne mogu da vjerujem da ti to moram objasnjavati. Bil ti ikad branio za srbiju, a da mozes i za nas?
Pa ne mogu ga po tome zvati četnikom. Rodio se ovdje, zaigrao za njih i četnik. Ma meni je ovo nigdje veze. Šta ćemo sa ostalim sportašima koji su se ovdje rodili, a nastupaju za Srbiju i Hrvatsku? Svi su četnici i ustaše? :-)

Ne bih branio za Srbiju, ako mogu za nas, a ja koliko vidim za Kovačevića ne mogu reći da može braniti. Ovo sa pozivom je ispalo smiješno, izgleda mi kao klasična izvlakuša.
Dobro, objasni nam sta je prirodni srbin? I zasto se tek sada kad se afirmisao sjetio da je prirodni srbin?
Logovan

#29872 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Čitam komentare po facebooku, kaže frajer mi imamo toliko golmana da on nije uopšte bitan :lol:
Drugi reče imamo mi u Premijer ligi 100 puta boljih golmana :lol:
Lik brani u Poljskoj ligi, jača Slovenska :lol: :lol:

Gomila ljudi otpisala Kovačevića, a zbog čega? Popljuvan zbog čega?
Logovan

#29873 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Dead Man Walking wrote: 31/05/2022 22:24 Dobro, objasni nam sta je prirodni srbin? I zasto se tek sada kad se afirmisao sjetio da je prirodni srbin?
Ne, nego objasnite zašto je četnik?
palermo

#29874 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Leopard_SA wrote: 31/05/2022 22:21

Nije ni Jovan Divjak manje Srbin sto je patriota BiH, nije ni Vinko Samarlic manje Hrvat sto mu je domovina Bosna. Samim tim nije ni Vladan manje Srbin sto Bosnu osjeca kao domovinu.
Naravno. Jedino što Vladan treba još da dokaže da osjeća BiH kao svoju domovinu. Odabiro nje kao svoje reprezentacije.

Jer, kad si se već upustio u poređenja, podsjetih bih te da su i Jovo i Vinko imali mnogo lakše i porbitačnije izbore ( u mnogo težim vremenima). A ipak izabraše da budu ono što jesu.
Leopard_SA

#29875 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Leopard_SA »

palermo wrote: 31/05/2022 22:28
Leopard_SA wrote: 31/05/2022 22:21

Naravno. Jedino što Vladan treba još da dokaže da osjeća BiH kao svoju domovinu. Odabiro nje kao svoje reprezentacije.

Jer, kad si se već upustio u poređenja, podsjetih bih te da su i Jovo i Vinko imali mnogo lakše i porbitačnije izbore ( u mnogo težim vremenima). A ipak izabraše da budu ono što jesu.
Ne znam kako su Jovo i Vinko imali laksi izbor, ali dobro :thumbup:
Vladan je to sve vec dokazao ;) Ne treba on svoju karijeru sputavati radi
Post Reply