Jel to ona sto je pjevala I bila snajperista?
Pokazali su je kad se predala
Talijani, poznati jebaci
Imam uvijek isti nick,ponekad ovako udzem da vidim sta pisete,
Ali, dok je Jugoslavija krizu 1973 zahvaljujući Džemalu Bijediću pretvorila u svoje zlatno doba zbog otvaranja tržišta na Bliskom istoku, kriza 1979 je pokrenula njen sunovrat, sa nestašicama, dugovima, inflacijom i političkim raskolima.Ludzak wrote: ↑31/05/2022 20:52Danasnja Europa nije sposobna prezivjeti ikakvu krizu. To ce se naknadno vidjeti.lajkujMe wrote: ↑31/05/2022 19:42 U prosjeku svakih 15 godina je neka zesca ekonomska kriza.
Ako je Europa prezivjela 70te kad je Opec uveo embargo na naftu prezivjeti ce i ovo.
Neki izgleda ne znaju sta se desilo 70tih godina![]()
https://en.m.wikipedia.org/wiki/1973_oil_crisis
Ovo je prva kriza ima i 1979 kriza![]()
Evo i mene sad zaintirgiralo ponovo pa sam pustio frame by frame video i tu se cak i vidi projektil koji dolazi. Pogodak je u trup tenka na mjesto gdje je mina prethodno odnijela tockove. Tamo gdje se vidi rupa i vatra par sekundi poslije. Iz tog razloga je rus na tenku bio postedjen udarnog talasa i krhotina, ali vozac je (ako je bio u tenku) pogodjen direktno. I naravno municija.Hame_ wrote: ↑31/05/2022 17:10Ovo gore ništa nema logike.
Nešto explodira na tenk i to kako, a tipovi pored tenka u trenutku eksplozije nakon eksplozije jedan NA TENKU i drži se za cijev. Kao da provjerava šta puče.
Ovo jebe lud zbunjena ili je fotomontaža ili ako neko ima stručan da sve ovo pojasni vojnom laiku.
![]()
Pitanje za one koje znaju- Smerch ima range od 90 km. Smerch je uredno u vojsci Ukrajine. Pored preciznosti, sta jos donosi m270 sa istim rangeom? Da li je zaista toliki gamechanger?
Medvedev udara glavom od zid sad zato sto je dao izjavu kako je Bajden ucinio pravu stvar
idi bolan gledaj talijansku i njemacku tv, mani se pisanja na ovoj temi. dodji, procitaj, reci allahselamet i klikni iks, al nemoj vise pisati ziv bio.begic2019 wrote: ↑31/05/2022 21:38Imam uvijek isti nick,ponekad ovako udzem da vidim sta pisete,
Nije mi jasno kako zapadni mediji,gledam njemacku tv i italijansku ,zivim 20 godina u Trstu,nije mi jasno kako su oni dosta realni oko rata,svaki ce ti italijan reci da Ukrajina nije potezala pitanje Natoa,da se protesti iz 2014 nebi desili,i da Rusija nebi nikad napala..
A kad citam vase postove,dodzem do zakljucka da Moskva samo sto nije pala,Za sve probleme u svjetu krivi rusi,
Kad toliko branite zapad recite mi kako onda da je Bih u ovom Ko statusu 30 godina,kako je moguce da je rat u BiH trajao 5 godina a da zapad prstom nije mrdnuo da ga zaustavi,
Slazem se da je Rusija napala suverenu drzavu,ali treba biti objektivan i reci da je sve krenulo jos 2014 i da ukrajinci imaju svoje krivice..
Vidite za mene nema razlike izmedzu amerike i rusije,a 90% bosnja bali za amerikom i zapadom ,a taj ih zapad pobio milione tokom prvog i drugog svjetkog rata…
Odkud tolika mrznja prema rusima?
Nesto se ne sjecam da je ikad Rusija napala Bosnu kroz historiju
To sto vi vezete ukrajinsku tragediju s tragedijom koja se desila u BiH je malo reci glupo jer za rat u Jugoslaviji Rusija nije imala nikakvog uplitanja
Usmjereno djelovanje projektila. Stetu pravi gdje treba(probije oklop) sve ostalo je nepotrebni utrosak energije.
Hmm
Ma ja upravu si,neznam samo kako je Bosna zadnja u svemu u Eu pored vas velikih strucnjaka za klixaradiostar wrote: ↑31/05/2022 21:43idi bolan gledaj talijansku i njemacku tv, mani se pisanja na ovoj temi. dodji, procitaj, reci allahselamet i klikni iks, al nemoj vise pisati ziv bio.begic2019 wrote: ↑31/05/2022 21:38
Imam uvijek isti nick,ponekad ovako udzem da vidim sta pisete,
Nije mi jasno kako zapadni mediji,gledam njemacku tv i italijansku ,zivim 20 godina u Trstu,nije mi jasno kako su oni dosta realni oko rata,svaki ce ti italijan reci da Ukrajina nije potezala pitanje Natoa,da se protesti iz 2014 nebi desili,i da Rusija nebi nikad napala..
A kad citam vase postove,dodzem do zakljucka da Moskva samo sto nije pala,Za sve probleme u svjetu krivi rusi,
Kad toliko branite zapad recite mi kako onda da je Bih u ovom Ko statusu 30 godina,kako je moguce da je rat u BiH trajao 5 godina a da zapad prstom nije mrdnuo da ga zaustavi,
Slazem se da je Rusija napala suverenu drzavu,ali treba biti objektivan i reci da je sve krenulo jos 2014 i da ukrajinci imaju svoje krivice..
Vidite za mene nema razlike izmedzu amerike i rusije,a 90% bosnja bali za amerikom i zapadom ,a taj ih zapad pobio milione tokom prvog i drugog svjetkog rata…
Odkud tolika mrznja prema rusima?
Nesto se ne sjecam da je ikad Rusija napala Bosnu kroz historiju
To sto vi vezete ukrajinsku tragediju s tragedijom koja se desila u BiH je malo reci glupo jer za rat u Jugoslaviji Rusija nije imala nikakvog uplitanja
Strah me da nakon tog zatisja ne budu isli pregovori i pregovori.....i dobijemo status quo, sto je za Ukrajinu najgore rjesenje.saimidin wrote: ↑31/05/2022 21:51 Hajde eto, ameri ce poslati mlrs dometa do 100km, neka bude da hoce 70%, valjda to bude brzo za mjesec, I ne zajebu kao svabe
Ostali imaju nesto stare cccp tehnike, ali to nije prevaga, ni za ovu etapu, a kamoli za narednu, I dalje mislim da je baric u pravu I da za mjesec ide zatisje, ali posle toga par mjeseci priprema za novu rundu
To ce biti kljucni period za spas UA dugorocno, sada je spasena pozrtvovanjem ukrajinaca, nesto pomoci zapada I orcima koji su se I sami zacudili koliko su losi
U medjuvremenu genocid se nastavlja, ukrajince istrebljuju iz vlastite zemlje, selo po selo, grad po grad na istoku
Dodju svako malo italijani da nas edukuju.
Kao sto si sam rekao,prije svega preciznost. Da li je gamechanger,vjerovatno ćemo i to uskoro znati.
Jer ako Putinu prođe aneksijska politika na velikom teritoriju, to će biti lekcija za cijeli svijet“, rekao je politolog. Kako je pojasnio, popuštanje Putinu u ovoj stvari moglo bi voditi eri osvajačkih ratova širom svijeta.
Svašta.drug_profi wrote: ↑31/05/2022 21:39 Evo i mene sad zaintirgiralo ponovo pa sam pustio frame by frame video i tu se cak i vidi projektil koji dolazi. Pogodak je u trup tenka na mjesto gdje je mina prethodno odnijela tockove. Tamo gdje se vidi rupa i vatra par sekundi poslije. Iz tog razloga je rus na tenku bio postedjen udarnog talasa i krhotina, ali vozac je (ako je bio u tenku) pogodjen direktno. I naravno municija.