Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Bloo
Globalna šefica

#55876 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

Riddle wrote: 30/05/2022 23:06 Iako sam vrlo strpljiva i tolerantna osoba, jedna takva mi je dovoljna u životu. :lol:

Još je razvila onu naviku da predviđa šta će se desiti u filmu. Nisam siguran da li je vrlo dobra u tome ili su filmovi postali tako predvidivi. Naravno da sam joj rekao da je ovo drugo. :mrgreen:
Ovo drugo jer i ja to radim. :D Kad odgledas dovoljno filmova...dosta toga postane predvidivo.

Fali ti još jednaaaaaaa...da zajedno gledamo filmove tipa Mulholland Drive i da uzivas... :mrgreen:
video

#55877 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by video »

Riddle wrote: 30/05/2022 23:12 Majke mi sam znao da će me ovo neko upitati. :lol:

Ma jok, Ines je kako ovdje kažu baba djevojka, ova je mlađa generacija. :D
Jarane, kad se natakne na one velike platforme a i ima je, pa zamahne onom ljepuskasto pirgavom glavicom iz koje se prostire prirodno valovito crvenkasta kosa, udje u svog povelikog dzipa te da ti svirne i kaze - "decko, izgubila sam se, mozes li sjesti pored mene da mi pokazes gdje je izlaz iz ovog grada" e hajde stisni pa odbij :roll: :D
Riddle

#55878 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Riddle »

Koji film nađe. :lol:

Nisam baš siguran da se želim vraćati na stare neostvarene dječačke ljubavi kakva je bila ona crna glumica iz tog filma. :oops:
video

#55879 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by video »

:shock: i
Bloo wrote: 30/05/2022 23:26
Riddle wrote: 30/05/2022 23:06 Iako sam vrlo strpljiva i tolerantna osoba, jedna takva mi je dovoljna u životu. :lol:

Još je razvila onu naviku da predviđa šta će se desiti u filmu. Nisam siguran da li je vrlo dobra u tome ili su filmovi postali tako predvidivi. Naravno da sam joj rekao da je ovo drugo. :mrgreen:
Ovo drugo jer i ja to radim. :D Kad odgledas dovoljno filmova...dosta toga postane predvidivo.

Fali ti još jednaaaaaaa...da zajedno gledamo filmove tipa Mulholland Drive
i da uzivas... :mrgreen:
Mislim da bi mi jedno drugo ubili u pojam a film ne bi uspjeli ni odgledati do kraja.
A Linch omiljeni reziseronja :D
Mulholland Drive gledao 4 puta :D
Bloo
Globalna šefica

#55880 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

video wrote: 30/05/2022 23:37 Mulholland Drive gledao 4 puta
Lost highway jedno 5...i svaki put dok traje film, ja sam u fazonu kontaaaaaaaaam sad sve...odjavna spica...5 minuta poslije...erm...i sve tako.
video

#55881 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by video »

Riddle wrote: 30/05/2022 23:35 Koji film nađe. :lol:

Nisam baš siguran da se želim vraćati na stare neostvarene dječačke ljubavi kakva je bila ona crna glumica iz tog filma. :oops:
Laura je bila bas boNba :thumbup:
Bolje joj je stajala plava kosa i bila kao Naomi
video

#55882 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by video »

Bloo wrote: 30/05/2022 23:38
video wrote: 30/05/2022 23:37 Mulholland Drive gledao 4 puta
Lost highway jedno 5...i svaki put dok traje film, ja sam u fazonu kontaaaaaaaaam sad sve...odjavna spica...5 minuta poslije...erm...i sve tako.
Cekao premijeru u kino obala :thumbup:
Budale, ja kad vozim po noci negdje van grada( moze i po gradu u sitne sate) stavim cd i odvrnem Bouvija do kraja, i vozim po sredini, i stisnem do daCke :D
Stas kad i am deranged
Riddle

#55883 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Riddle »

Nema više takvih filmova. I nama je to bio problem, jer se dođe do tačke kad se sve iscrpi i onda očajnički tražiš neki film koji će da te raznese, ali ga nema. Ono, Shutter Island naprimjer. Ne možeš ništa slično naći sad.
Bloo
Globalna šefica

#55884 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

Riddle wrote: 30/05/2022 23:49 Nema više takvih filmova. I nama je to bio problem, jer se dođe do tačke kad se sve iscrpi i onda očajnički tražiš neki film koji će da te raznese, ali ga nema. Ono, Shutter Island naprimjer. Ne možeš ništa slično naći sad.
Ili Everything everywhere all at once! :D
:run:
player_

#55885 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by player_ »

Previse mu je 8.4 na imdb :twisted:
dale cooper

#55886 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Funny how secrets travel...

:D
video

#55887 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by video »

Ja sam "ubica" fimova a nekad od ere GOT-a (twin peaks se ne pika :D ) presao i na serije pa mogu reci da se dobri fimovi mogu i moraju po nekoliko puta pogledati. Bar 4 puta :D
Holiwood jeste zabrazdio( ma i bio je takav i vazda) ali ovih neovisnih je bilo i ima ih jos, samo se treba zaroviti.
video

#55888 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by video »

dale cooper wrote: 30/05/2022 23:56 Funny how secrets travel...

:D

:gunjastajl:
Last edited by video on 31/05/2022 00:03, edited 1 time in total.
dale cooper

#55889 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Da hoće Lynch snimiti šta novo. :|
video

#55890 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by video »

dale cooper wrote: 31/05/2022 00:03 Da hoće Lynch snimiti šta novo. :|
Ma tesko, daBoga, al eto nadati se :-)
Riddle

#55891 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Riddle »

player_ wrote: 30/05/2022 23:56 Previse mu je 8.4 na imdb :twisted:
Ah čudno ti je to s umjetničkim dušama. Vidiš ona sva treperi, a svi ostali divljački pljuju film. :lol:

Tako ti je meni vazda bilo. Skonta neki ugao kamere i položaj osoba u kadru i to poveže sa stihom koji je opjevan prije pola sata u filmu. Ono, volim filmove, ali ne toliko i to je nešto oko čega se ne uzbuđujem. :mrgreen:
yoda82

#55893 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by yoda82 »

Bloo wrote: 30/05/2022 22:25
Riddle wrote: 30/05/2022 21:37 Ukusi su stvarno tako zanimljiva pojava. Jedna moja prijateljica je književna i filmska kritičarka i gledati film s takvom osobom te dovede to toga da se zapitaš zašto uopšte gledaš film i donekle ti smuči tu umjetnost. Izuzimajući neke klasike za koje znam da oboje volimo, nema filma ili serije oko kojih smo se složili. Uvijek ima nešto. Ja sam nedavno pogledao seriju Scenes from a marriage i odmah sam na nju pomislio. Sva sreća pa to nismo zajedno gledali. :lol:
Mozes i sa mnom gledati film. :mrgreen:
Image
Nije to tako strašno :D
DEMONIKA

#55894 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by DEMONIKA »

Death on the Nile

Nikad nisam shvatila tu potrebu da se nešto savršeno dira, pipa, obrađuje, pokušava napraviti boljim,
samo da bi se udovoljilo momentalnom trendu
ovdje uz jazz kolor dodatak, niđeveze, Salome Otterbourne :mrgreen: )
titami
žena bjelja od snjeguljice :mrgreen:

a znamo i Agatha nije bila žena ljubitelj boja, :mrgreen:
stoga! pustite onako kako je pisala
i kako su ostali pisali!
Dosta ba više mainstreama i pranja mozga
a onda ovi pokušaju
Kenneth Branagh vs David Suchet ... titami
isto da Jesenjinove stihove odradi Karleuša
ono deba
unaprijed izgubljena bitka

preporuke jer je Agatha, za ostalo, odlučite sami :mrgreen:

https://www.imdb.com/title/tt7657566/

Image

Riddle

#55895 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Riddle »

DEMONIKA wrote: 02/06/2022 04:19a onda ovi pokušaju
Kenneth Branagh vs David Suchet ... titami
isto da Jesenjinove stihove odradi Karleuša
:lol: !

Harsh :mrgreen:
Riddle

#55896 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Riddle »

Ja moram Top Gun gledati. Izgleda mi predobro. Siguran sam da je priča prosječna i da neću biti impresioniran glumom ili nekim iznenadnim preokretom, ali to nije ni poenta. Ja vidim maskulizam, mišiće, brzinu, snagu što i sami avioni simbolizuju. :mrgreen: Ono baš bro movie. :lol:

Muzika definitivno kida kao i u originalu. :thumbup:
DEMONIKA

#55897 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by DEMONIKA »

tog tom kruza ja ne bih gledala da je film filmčina na kub
i u prvom dijelu je bio specijalno odvratan

lik je utjelotvorenje egomanijaka
sa osmjehom koji poziva da mu se osmijeh koriguje :mrgreen:
titami

očito je do mene
jer sam poslije gledanja Cigle u Zidu isto izašla sa željom da opaučim nekog ciglom
zbog izgubljenog vremena :mrgreen:
Škobo Habu

#55898 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Škobo Habu »

video wrote: 30/05/2022 23:43
Budale, ja kad vozim po noci negdje van grada( moze i po gradu u sitne sate) stavim cd i odvrnem Bouvija do kraja, i vozim po sredini, i stisnem do daCke :D
Stas kad i am deranged
Po meni "Lost highway" jedan od najboljih fimskih soundtracka.

Na jednom mjestu Bowie, Trent Reznor, Smashing Pumpkins, Rammstein...Muzika je jedan od najbitniji segmenata u filmu.

Dio sa Rammsteinom mi je jedan od najezivijih u povijesti filma. Barem onaj prvi utisak.

Sjećam se da ga je BHT onomad premijerno davao.
video

#55899 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by video »

Škobo Habu wrote: 02/06/2022 11:04
video wrote: 30/05/2022 23:43
Stas kad i am deranged
Po meni "Lost highway" jedan od najboljih fimskih soundtracka.

Na jednom mjestu Bowie, Trent Reznor, Smashing Pumpkins, Rammstein...Muzika je jedan od najbitniji segmenata u filmu.

Dio sa Rammsteinom mi je jedan od najezivijih u povijesti filma. Barem onaj prvi utisak.

Sjećam se da ga je BHT onomad premijerno davao.
Jasta je :thumbup:
Poslije premijere i samog izlaska iz kino Obala dugo drzala muzika kao i sam film. Bas ono Lynchovski :thumbup:
A BHT je nekad u programskoj shemi filmskog programa imao emisiju nesto kao dane redatelja pa su pustali neke njihove, na odabir urednika (M.Klicic) probrane filmove. Dobar serijal.
Riddle

#55900 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Riddle »

Gledao Top Gun sinoć. Ako se nekome prvi film svidio, onda će tako biti i s ovim. Garantujem. Idite odmah danas.

Priča kao što sam i očekivao nije ništa posebno, ono generični zaplet viđen toliko puta, pravo predvidiv razvoj događaja, ali kako sam ranije rekao, nije mi to ni bilo bitno. Odmah u prvoj minuti filma sam dobio ono što sam tražio, a to je slika nosača aviona praćena starim soundtrackom. Kez na licu, a nisam se ni smjestio. Kao da je sve ostalo zamrznuto u vremenu, Maverick vozi Kawasakija kao i 1986 i izgleda gotovo identično pogotovo kad je širi kadar. Film je prepun osvrta i omaža na stari film, bilo da su to sjećanja, slike ili generalno atmosfera, sve ima stari šmek. Avioni izgledaju predobro, uglovi iz kojih je snimano, osvjetljenje, boje, kontrasti i pejzaži... Ljepota vidjeti. Navodno izvode vratolomije koje su gotovo nemoguće i nikad u stvarnosti ne bi bile dozvoljene, ali opet mi sve izgleda daleko realnije nego bilo šta što sam vidio u filmovima u zadnjih bar 10 godina.

Nije bilo nikakvih woke sranja iako im je ekipa raznovrsna, ali to nijednom nije naglašeno, sve se tako lako stopilo. Jedan od pilota je žena (call sign Phoenix :mrgreen: ), ali nije u ovoj današnjoj filmskoj modi sa većim mišićima od muškaraca i agresivna kučka, već naprotiv, super cool duhovita ljepotica koja djeluje kao vrhunski pilot. Maverickova romansa sa Penny je ono obična, dosadna, ali je uvijek lijepo vidjeti Jennifer Connelly pa se ne bunim. Dio oko Icemana mi se jako svidio i kako su njega uklopili u priču.

Ma gotiva film. Stara zabavna akcija, snimljena onako kako to i treba da bude urađeno gdje mogu da vidim šta se koji kurac dešava za razliku od toliko rezova, bljesaka i eksplozija koje ovih godina imam nezadovoljstvo gledati.

Neka kaže ko šta hoće u Tomu, ali lik zna svoje akcije. :thumbup:
Post Reply