Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

BHF_Manijak

#62201 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 30/05/2022 12:06 Ne kontam oko čega pizdiš? Mane ne želi produžiti ugovor, čovjek hoće igrati negdje drugo dok ga noge još služe. Dao nam je sve dok je bio ovdje i cjenimo ga više nego Bayernovi dimni signali sugeriraju. Prijetimo da će ostati zadnju godinu ugovora kako se ne bi umislili da će ga dobiti za sitniš. Jeli netko rekao da gledamo zamjenu za 10 miliona ili šta? Zna se dobro koji profil igrača može zamjeniti Manea i koliko nam on vrijedi. Na osnovu čega optužuješ vlasnike u ovoj konkretnoj situaciji da su škrti i da samo gledaju svoj interes i profit?
Pa imas covjeka kokem se ocito ide, a cim neko zeli da ide, znaci ako ga ostavis time automatski rizikujes nezadovoljnog igraca u timu koji nece biti na 100%. Ma sigurno nece biti, nema tu dileme.
Ovi pokusavaju sad iskamcit vise od ovih 25 miliona funti, kako bi za zamjenu morali sto manje nakalemit, eh zato su stipse, jer se nadaju da prodati mogu za maksimum, a kad oni treba da kupe eh onda je cjenkanje do Boga.
Ma lijepi Arapi i njihova potrosnja...
vaučer

#62202 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Errr...ok. Kao prvo neće ga zadržati u ekipi ako je naumio da ide - Klopp to ne radi igračima. Kao drugo naravno da će ispregovarati maksimalno dobar ugovor za klub, ako nisi primjetio inače na osnovi dobrog pregovaranja je izgrađen ovaj današnji Liverpool. Kao treće - jebeš Arape i isključio bih se zauvijek iz praćenja Liverpoola da takvi preuzmu klub. Ako ti je to mokri san - pratiš krivi klub. Toliko o tom od mene. Ne mogu uopće razumijeti u čemu si ti ovdje našao razlog za dramu i osuđivanje vlasnika.
Bosanski_kralj

#62203 Re: Liverpool FC

Post by Bosanski_kralj »

Nek se klubovi džentlmenski dogovore, kao kad je Thiago išao u suprotnom smjeru.
drug_profi

#62204 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Bosanski_kralj wrote: 30/05/2022 12:43 Nek se klubovi džentlmenski dogovore, kao kad je Thiago išao u suprotnom smjeru.
Može. Nek daju recimo 30 miliona funti u dvije-tri rate

I bonus 10 miliona ako budu prvaci Njemacke. :mrgreen:
Pandakonda

#62205 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Treba malog de Jonga zaganjati kad je vec odbio United. Vjerujem da Klopp moze nesto od njega napraviti
East_side

#62206 Re: Liverpool FC

Post by East_side »

Možda (još) nema razloga za osuđivanje vlasnika ali ako se ne odriješi kesa i ne dovede nekoliko kvalitetnih imena ovog ljeta, Liverpool bi se mogao lagano početi pretvarati u Englesku verziju Dortmunda.

Znači redovan učesnik LP, pokoji domaći kup i ništa više od toga.

Znam, sad će odma ona priča o 3 finala LP u 5 godina. Ali ne smije se zanemariti činjenica da i ostali klubovi napreduju i ulažu ogromne pare u svoje projekte. Ne samo u Engleskoj.

Neće Man.Utd. vječno tavoriti, mora ih pročepit kad tad, možda baš sljedeće godine. Uz City imamo i Newcastle koji je možda novi 'City' u budućnosti. Chelsea dobio novog vlasnika, tu je i Tottenham koji se lagano diže uz Contea i td.

Barca se lagano vraća na Evropsku scenu, možda i Milan bljesne, vidjet ćemo. Bayern se španuje, PSG uvijek vreba...

Ova trenutna generacija je dosegnula svoj maksimum, i jedini logičan slijed je pad (ako se ništa ne promijeni). Osvojili su EPL i UCL, i još par trofeja. Vrijedno pohvale ali to je to.

Svježa krv pod hitno.
Last edited by East_side on 30/05/2022 13:53, edited 1 time in total.
vaučer

#62207 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Sve to i puno više znaju ljudi koji vode klub. Dok ne vidim stvarne dokaze da zavlače s pojačanjima, sitničare i podcjenjuju kvalitetu drugih klubova - tretirat ću ih po zaslugama, kao ljude koji znaju jako dobro šta rade i kako održati razinu ekipe. S obzirom da nema moronskih turnira ovo ljeto - većina posla će sigurno biti završena rano kako bi se novi igrači mogli uigrati.
no_sekirli

#62208 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Samo se pitam da li je Sadio nadigao nogu zbog Salaha, ili mu je bas dopizdilo u Liverpoolu.
BHF_Manijak

#62209 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 30/05/2022 13:44 Sve to i puno više znaju ljudi koji vode klub. Dok ne vidim stvarne dokaze da zavlače s pojačanjima, sitničare i podcjenjuju kvalitetu drugih klubova - tretirat ću ih po zaslugama, kao ljude koji znaju jako dobro šta rade i kako održati razinu ekipe. S obzirom da nema moronskih turnira ovo ljeto - većina posla će sigurno biti završena rano kako bi se novi igrači mogli uigrati.
Je li nas zajebas ti??! Pa dan te jebo prije 2 godine sezona ti je u PM otisla jer nisi imao treceg stopera, 2 veznjaka ti stopere igrali radi tvog cicijaluka, dovodili stoper "5 do 12" iz Preston fucking Enda, o cemu mi pricamo bolan?
East_side

#62210 Re: Liverpool FC

Post by East_side »

BHF_Manijak wrote: 30/05/2022 17:07
vaučer wrote: 30/05/2022 13:44 Sve to i puno više znaju ljudi koji vode klub. Dok ne vidim stvarne dokaze da zavlače s pojačanjima, sitničare i podcjenjuju kvalitetu drugih klubova - tretirat ću ih po zaslugama, kao ljude koji znaju jako dobro šta rade i kako održati razinu ekipe. S obzirom da nema moronskih turnira ovo ljeto - većina posla će sigurno biti završena rano kako bi se novi igrači mogli uigrati.
Je li nas zajebas ti??! Pa dan te jebo prije 2 godine sezona ti je u PM otisla jer nisi imao treceg stopera, 2 veznjaka ti stopere igrali radi tvog cicijaluka, dovodili stoper "5 do 12" iz Preston fucking Enda, o cemu mi pricamo bolan?
Ma meni se čini da ovi vlasnici prvenstveno gledaju profit. A trofeji, ako izlete, dobro i jest. Ne djeluje mi kao da im je to prioritet.

A kad već pričamo o profitu, s drugim mjestom u EPL i u UCL, uz sponzore i sve ostale popratne prilive, nabere su tu par finih stotina miliona nečega.

Tako da su oni vjerovatno sasvim zadovoljni trenutno.
BHF_Manijak

#62211 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Pa da, o tome i pricam, Ameri su to, samo ogromni profit na kraju.
Pa i nakon one rekordne godine po zaradi, oko 100 miliona su zarade imali, Nike potpisao, uzela se LP ili liga, ne sjecam se, tog ljeta nikog nisu wow doveli, Jotu mislim samo.
ljevoruki

#62212 Re: Liverpool FC

Post by ljevoruki »

Treba uzeti jos jedan faktor u dovodjenju igraca.
I drugi imaju para, nikad vise novca nije bilo u fudbalu.
Trenutno ima barem 10-tak klubova u Europi koji mogu kupiti koga hoce i to ce biti vec ovo ljeto vrlo evidentno. Bice ogromna potraznja za vrhunskim igracima i placace se enormne sume. Pocelo je sa Halandom, da vidimo sa kom ce se zavrsiti. $$$$$$$$
Edin H.

#62213 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

drug_profi wrote: 30/05/2022 12:51
Bosanski_kralj wrote: 30/05/2022 12:43 Nek se klubovi džentlmenski dogovore, kao kad je Thiago išao u suprotnom smjeru.
Može. Nek daju recimo 30 miliona funti u dvije-tri rate

I bonus 10 miliona ako budu prvaci Njemacke. :mrgreen:
Bonus :lol: :thumbup:
AmiĐa_Idriz

#62214 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Vala tanka ponuda na tržištu ovog što nam treba.

I ovo što se čini zanimljivim moraš preplatiti mnogo više nego što realno vrijedi.
convict

#62215 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Evo citam na Liverpool.com da su gazde nasli zamjenu za Tchouamenija, neki Eric Ramires iz Brazila. Procjenjuje ga Transfermarkt na 4M :lol:
Gandalf

#62216 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Taj ramires mi dođe ko novi Lucas Leiva :lol:

Treba zaganjati Gavia, predsjednika Barse javno uhvatio popizditis što mali nije potpisao produženje ugovora za Barsu. Htjeli su mu ugraditi neku klauzulu od milijardu eura u ugovor :D :mrgreen: Manager malcu je Ivan de la Pena, on je to odbio. Po sadašnjem/starom ugovoru otkupna klauzula je 50 miliona eura.

Klopp bi to trebao aktivirati, malac je novi Iniesta 8-)
AmiĐa_Idriz

#62217 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

:srce:
BHF_Manijak

#62218 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 30/05/2022 12:27 Errr...ok. Kao prvo neće ga zadržati u ekipi ako je naumio da ide - Klopp to ne radi igračima. Kao drugo naravno da će ispregovarati maksimalno dobar ugovor za klub, ako nisi primjetio inače na osnovi dobrog pregovaranja je izgrađen ovaj današnji Liverpool. Kao treće - jebeš Arape i isključio bih se zauvijek iz praćenja Liverpoola da takvi preuzmu klub. Ako ti je to mokri san - pratiš krivi klub. Toliko o tom od mene. Ne mogu uopće razumijeti u čemu si ti ovdje našao razlog za dramu i osuđivanje vlasnika.
1. Kako nece zadrzati u ekipi, kad navode da: An exit for Sadio Mane will only be sanctioned should a replacement be lined up and a fee is received that exceeds £25m i and believe they would be better off keeping him for a year and losing him for nothing in 2023 rather than doing business for the rumoured fee of around £25.5m. Dakle zadrzat ces ga ukoliko se ovo gore realizuje.

2. Zasto "jebes Arape"? To americka govna manje smrde od arapskih? To americki kapital manje uprljan "krvlju" od arapskog? Ne kontam. Vlasnici su vlasnici, bez obzira je li on iz Amerike, Katara, Rusije ili Kirgistana. Samo sto je razlika sto Arapi daju sakom i kapom (City; PSG), jer im je to vid igracke, dok Ameri gledaju samo da sto vise love izvuku tj. profita i vagaju 18 puta prije nego neki transfer naprave.
Zato ti isti Ameri mogu dragom Bogu zahvaljivat sto je Klopp tu umjesto nekog salabajzera, inace bi oni s ovom transferpolitikom i igrackim kadrom kurcinu osvojili i pare izvukli.

3. Osudjujem ih zbog skrtarenja koja su vec jednu sezonu dibidus sjebala i sto smatram da bi s malo vecim ulaganjima puno se vise iskoristio Kloppov puni potencijal tj. uzeo bi se koji trofej vise! I nema to veze sa Liverpoolovom filozofijom i historijom, vec sa trenutnim vlasnicima.

Temeljim svoje tvrdenje na osnovu dosadasnje politike. Alisson i Van Dijk da nisu dovedeni osvojila bi se kurcina. Dovedeni su tek kad od novaca od prodaje Coutinha, dakle nisu ni tu spremni bili ulozit nego su cekali da se 1 za 1 zamjene tj. uloze pare od prodaje.
Temeljim svoje tvrdnje na osnovu nedovodjenja stopera kad je to prijeko potrebno bilo, to sam vec spomenuo ranije, pa se brukalo sa Fabinhom i Hendersonom na stoperu, kad je sezona zavrsila u oktobru za klupske ambicije. Onda se krajem januara, minut do 12 dovodio stoper iz PM, Kabak na posudbu itd...
To su stvari koje frustriraju. Da nemaju para, pa covjek bi rekao hajde, razumijem. Ali u jeku historijskih uspjeha, osvojih LP, osvojis Ligu nakon 30 godina, potpises sa Nikeom, i umjesto na krilima te "euforije" da privuces nekog top igraca, da se malo isprsis i izvalis sumu, das znak i konkurenciji, ti ne dovedes haman nikog to ljeto.
Ali pisali smo vec o tome, ne da mi se ponavljati fakat.

OK, postujem, vi se zadovoljavate takvom politikom, ja ne. Samo nemoj onda pisati molim te o nekakvim arapskim parama kao o nekom smecu i zaboga "isključio bih se zauvijek iz praćenja Liverpoola da takvi preuzmu klub.", a kao americki kapital je cisto sunce.
vaučer

#62219 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Da, isključio bih Liverpool zauvijek da dođu vlasnici kakve ima City ili PSG. Da koriste klub kao paravan za pranje vlastitog obraza i da lažiraju ugovore i upumpavaju novac. Fuj jebote, ovi bar neće zauvijek uprljati povijest kluba nego se samo jednog dana oprostiti s debelim čekom u džepu.

Ti isti vlasnici su doveli Kloppa, proširili stadion, oformili najbolji backroom team za transfere i brigu o zdravlju igrača, plaće su udvostručili i više ne odlaze zvijezde na vrhuncu karijere - klub je nebo i zemlja u odnosu na ranije. I da, Klopp je presudan dio slagalice - ali nemoj mi molim te mazati oči pričom da mu vežu ruke. Znaš koliko i ja - nikako, kako se donose odluke o tom kog dovesti i kad, koliku momčad Klopp hoće i koji profil igrača.
BHF_Manijak

#62220 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Inace se svijet i EPL satrase u borbi protiv arapskog novca, sve nocima sjede i kontaju kako da se bore protiv krvlju umazanog kapitala u Cityu, sad Newcastleu itd... Kakvo bolan prljanje klupske historije/povijesti, ne budi naivan. I opet ti kazem, americki kapital nista pitomiji nije.

Sto se drugog dijela tice - a ti zaista mislis da Klopp nije zelio defanzivca? Pa poslusaj odnosno procitaj izjave tih dana koje su se mogli cuti, vidjeti, izmedju redova je on dobro znao po njima oplesti, ali je vjerovatno mu neko ruku zavrnuo, pa se smirio. Ako ne vjerujes meni, eto nek Amidja se prisjeti i izvuce par izjava. Itekako je on "mjaukao" tih dana za pojacanjima, ali je hladno izignorisan.

Pa i sad je npr. spomenuo Mbappea, tugaljivim glasom, ali svjestan da ga ovi nece nikad mu dovesti. A mislis da bi zaista odbio taj kalibar?
Mustang1

#62221 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Neka vas

Image
BHF_Manijak

#62222 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Mustang1 wrote: 30/05/2022 22:38 Neka vas
Protiv tetovaze sam i ne volim ih bas nikako, ali tebe bih istetovirao da su ti se ostvarila predvidjanja za zadnje kolo s Villom. Brat jos u januaru najavio zadnje kolo. :mrgreen: :mrgreen:
Mustang1

#62223 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

BHF_Manijak wrote: 30/05/2022 22:42
Mustang1 wrote: 30/05/2022 22:38 Neka vas
Protiv tetovaze sam i ne volim ih bas nikako, ali tebe bih istetovirao da su ti se ostvarila predvidjanja za zadnje kolo s Villom. Brat jos u januaru najavio zadnje kolo. :mrgreen: :mrgreen:
Ma budala sta's budali lupim tako pa sta Bog da :D Istetoviro bi me na celu :D Cim sam vidio raspored imao sam osjecaj da je to to da je sudbina, i bila je umalo :D
Ne treba se ba nervirati, evo gledaj africko finale i uzivaj, neka budala svijetli laserom iz prvog reda u kameru direktno i niko da mu ga otme :lol:
Mustang1

#62224 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Evo ovaj Gay Mbenza, neka njega dovedu, ako nista lici na Djibrila :D
Ovaj kosta tri i po marke :lol:
Guy pardon :oops:
vaučer

#62225 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Spomenuo Mbappea tugaljivim glason. :lol:
Daj molim te. Kad je Liverpool kupovao ‘Mbappee’? Klub se podigao za tri razine u zadnjih 5 godina ali nije dovoljno - daj mi Arape da kupuju Mbappea. Eto te tamo, sekiraj se jer neće doći - ja ću uživati u novoj sezoni, par dobrih novih igrača i razvoju strašnih klinaca koje imamo već u klubu.
Post Reply