vaučer wrote: ↑30/05/2022 12:27
Errr...ok. Kao prvo neće ga zadržati u ekipi ako je naumio da ide - Klopp to ne radi igračima. Kao drugo naravno da će ispregovarati maksimalno dobar ugovor za klub, ako nisi primjetio inače na osnovi dobrog pregovaranja je izgrađen ovaj današnji Liverpool. Kao treće - jebeš Arape i isključio bih se zauvijek iz praćenja Liverpoola da takvi preuzmu klub. Ako ti je to mokri san - pratiš krivi klub. Toliko o tom od mene. Ne mogu uopće razumijeti u čemu si ti ovdje našao razlog za dramu i osuđivanje vlasnika.
1. Kako nece zadrzati u ekipi, kad navode da: An exit for Sadio Mane will only be sanctioned should a replacement be lined up and a fee is received that exceeds £25m i and believe they would be better off keeping him for a year and losing him for nothing in 2023 rather than doing business for the rumoured fee of around £25.5m. Dakle zadrzat ces ga ukoliko se ovo gore realizuje.
2. Zasto "jebes Arape"? To americka govna manje smrde od arapskih? To americki kapital manje uprljan "krvlju" od arapskog? Ne kontam. Vlasnici su vlasnici, bez obzira je li on iz Amerike, Katara, Rusije ili Kirgistana. Samo sto je razlika sto Arapi daju sakom i kapom (City; PSG), jer im je to vid igracke, dok Ameri gledaju samo da sto vise love izvuku tj. profita i vagaju 18 puta prije nego neki transfer naprave.
Zato ti isti Ameri mogu dragom Bogu zahvaljivat sto je Klopp tu umjesto nekog salabajzera, inace bi oni s ovom transferpolitikom i igrackim kadrom kurcinu osvojili i pare izvukli.
3. Osudjujem ih zbog skrtarenja koja su vec jednu sezonu dibidus sjebala i sto smatram da bi s malo vecim ulaganjima puno se vise iskoristio Kloppov puni potencijal tj. uzeo bi se koji trofej vise! I nema to veze sa Liverpoolovom filozofijom i historijom, vec sa trenutnim vlasnicima.
Temeljim svoje tvrdenje na osnovu dosadasnje politike. Alisson i Van Dijk da nisu dovedeni osvojila bi se kurcina. Dovedeni su tek kad od novaca od prodaje Coutinha, dakle nisu ni tu spremni bili ulozit nego su cekali da se 1 za 1 zamjene tj. uloze pare od prodaje.
Temeljim svoje tvrdnje na osnovu nedovodjenja stopera kad je to prijeko potrebno bilo, to sam vec spomenuo ranije, pa se brukalo sa Fabinhom i Hendersonom na stoperu, kad je sezona zavrsila u oktobru za klupske ambicije. Onda se krajem januara, minut do 12 dovodio stoper iz PM, Kabak na posudbu itd...
To su stvari koje frustriraju. Da nemaju para, pa covjek bi rekao hajde, razumijem. Ali u jeku historijskih uspjeha, osvojih LP, osvojis Ligu nakon 30 godina, potpises sa Nikeom, i umjesto na krilima te "euforije" da privuces nekog top igraca, da se malo isprsis i izvalis sumu, das znak i konkurenciji, ti ne dovedes haman nikog to ljeto.
Ali pisali smo vec o tome, ne da mi se ponavljati fakat.
OK, postujem, vi se zadovoljavate takvom politikom, ja ne. Samo nemoj onda pisati molim te o nekakvim arapskim parama kao o nekom smecu i zaboga "isključio bih se zauvijek iz praćenja Liverpoola da takvi preuzmu klub.", a kao americki kapital je cisto sunce.