Ma Ibraković ni pod razno, što dalje od nas. Ako već gledamo do nekog klupskog ugleda i reputacije, takvi likovi nas mogu samo unazaditi svojim prisustvom u klubu.Logovan wrote: ↑28/05/2022 16:20 Ja fakat ne znam ko može dovesti Ibrakovića za trenera i još da očekuje nešto od trofeja, o Evropi da ne govorim. Ulažeš ogromne pare da bi ti Ibraković bio trener. Pa svi su logičniji izbor od njega, ali hajde ionako čisto sumnjam da je kandidat.
Varešanovića ne bih zato što mi je jednim dijelom ostao u ružnom sjećanju u vezi onih 100 hiljada navijača. I zato što mi je skroz neozbiljan trener. Sakupio je lijepih godina pauze u svojoj trenerskoj karijeri.
Vule mi je više za pomoćnika. Jedino Kodro.
A što se tiče Mirze i 100.000 navijača, s obzirom kad je sve to bilo, kakva je atmosfera vladala i td., meni to s ove distance i nije toliki problem iskreno. Jbg u ljutnji, razočarenju, čovjek svašta ispali. Nije to sad nešto zbog čega bi ga trebalo sabotirati.
Ali s druge strane, mogu se složiti da je upitan njegov trenerski kvalitet. Osim osvojenog kupa s Olimpikom (što je definitivno vrijedno pohvale), nije napravio ništa spektakulatno u trenerskoj karijeri i kao što sam kažeš, mnogo vremena je proveo kao slobodnjak bez ikakvog angažmana.
Jedina stvar zbog koje bih njemu ukazao prednost nad Kodrom (za kojeg sam već napisao da sumnjam da će pristati) je to što se bojim da je (koliko god zvučalo neozbiljno i možda nebitno) njegov urođeni 'šanerluk' jedini način na koji se jedan trener može izboriti sa ovom bagrom od igrača, klanovima i ostalim pizdarijama. Osim toga naš je čovjek, pitar, u toku je sa svim stvarima u domaćem fudbalu i samom FKS.
Kodro je za njega Guardiola u smislu znanja, profesionalnosti i svega ostalog. Ali bojim se da to kod nas ne bi puno pilo vode. Čovjek je u svom prethodnom mandatu kod nas pokušao provoditi najsavremenije metode na treninzima pa su ga igrači počeli zajebavat, ismijavat, prozvali ga "metrašem" i td.
Mislim da bi mu se desilo nešto slično opet jer on pored svih referenci koje su neupitne nema ono što je nama u ovom trenutku najpotrebnije. A to je profil osobe koja bi mogla da se bori protiv svih ovih nefudbalskih stvari koje nas jedino i koče. Svi smo se složili da imamo imena i sve ali negdje ne štima. A to nešto je upravo ovo što sam iznad naveo. Previše je Kodro fin da bi izašao u koštac sa svim tim.
Husref je opet druga krajnost i nisam ni za njega iskreno. Mirza mi nekako ispada kao idealna sredina između te dvije krajnosti, mada daleko od toga da je idealan kandidat.
Ali jbg neko se mora izabrati da napokon prođe i ova saga.