Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evolution_IV wrote: ↑26/05/2022 22:18
pobjeda je naljepnica dragon garage ili neki "renomirani" servis(ili tuning shop), za koji nikad nisam cuo
Obavezno, ako si iz ZDK, na zadnjoj šajbi pisanim slovima Endless Nights, a naprijed iznad lijevog fara: Sport mind i ispod manjim slovima powered by (vrli proizvođač tvoje makine, najčešće nešto iz VWAG grupe)
Ovako nešto
Last edited by ZoomZoomKiwi on 26/05/2022 22:36, edited 1 time in total.
Obavezno, ako si iz ZDK, na zadnjoj šajbi pisanim slovima Endless Nights, a naprijed iznad lijevog fara: Sport mind i ispod manjim slovima powered by (vrli proizvođač tvoje makine, najčešće nešto iz VWAG grupe)
fake taxi,gas or ass,no free rides,no fat chicks will rub
Inače, imao bih malu molbu za Amara, ako prihvati, da se u postovima ne frlja kodnim oznakama nekog modela već da napiše pravo ime. Svaki put guglam, ko sada za "dc2 r".
Inače, Bitangi skidam kapu kao i svakome ko ima znanja i pravi nešto svojim rukama. A u ovom slučaju nije ni škrt sa savjetima.
Inače, imao bih malu molbu za Amara, ako prihvati, da se u postovima ne frlja kodnim oznakama nekog modela već da napiše pravo ime. Svaki put guglam, ko sada za "dc2 r".
Meni su najprivlačniji ovi plug-in hibridi: benzinac sa elektromotorom. Jednostavni atmosferski benzinci sa podrškom elektromotora i malom baterijom, taman da ne troši mnogo a snagu i obrtni moment uvijek može da poboljša elektromotor. Ako sam dobro shvatio princip, elektromotori mogu pomoći više nego turbopunjač.
Hibridi jesu zanimljivi, ali mi je tu problem sto za punu snagu moras imati na raspolaganju dovoljno struje, a ne znaci da ce je na duzim relacijama biti. Ja bih radije da je turbo benzin + elektromotor, ili da je neka malo ozbiljnija baterija.
Drugi problem je punjenje, treba imati kucu, zivim u stanu pa ne bih imao puno koristi.
Dopunjavaju se baterije pri kočenju i pri vožnji nizbrdo. Razlika između pune snage i snage bez elektromotora nije tolika, bar za modele koje sam gledao (tipa sa 150 na 180 KS). Možda se može i doplatiti za veću bateriju ali onda povećavaš i masu vozila.
evo sad kad slusas ne mos pohvatat ove skracenice i izraze, i neki momak koji dodje da kupi neko oplovno auto ko sto su pitali nema tu sta, od savjet,a krš, potrosices vise na remonte, daj odma amg
Ateista wrote: ↑26/05/2022 13:46
Hibridi jesu zanimljivi, ali mi je tu problem sto za punu snagu moras imati na raspolaganju dovoljno struje, a ne znaci da ce je na duzim relacijama biti. Ja bih radije da je turbo benzin + elektromotor, ili da je neka malo ozbiljnija baterija.
Drugi problem je punjenje, treba imati kucu, zivim u stanu pa ne bih imao puno koristi.
Dopunjavaju se baterije pri kočenju i pri vožnji nizbrdo. Razlika između pune snage i snage bez elektromotora nije tolika, bar za modele koje sam gledao (tipa sa 150 na 180 KS). Možda se može i doplatiti za veću bateriju ali onda povećavaš i masu vozila.
Znam za to dopunjavanje, samo bi trebalo probati koliko je to u realnosti dovoljno i koliko se napuni baterija od kocenja i koliko bih na duzem putu imao na raspolaganju punu snagu, koja je u principu bitna kod preticanja. 150ks je solidna snaga i bez baterije, ali opet ta snaga nije ista kod atmosferskih i kod turbo motora. Sve u svemu, zavisi od stila voznje i kako to fercera u stvarnim uslovima, morao bih isptobati takav auto prije nego sto ga kupim, ali isprobati na duzoj relaciji.
sumirprimus wrote: ↑27/05/2022 10:49
prati dzep a ne srce
i svako je auto dobro sko se mos uklopit i ako ti sluzi svrsi.
za dzep nema problema ,a pratim srce,samo sto srce zeli vecinom su zamaskirani leshevi ,a ja hocu kad kupim da se vozim ,a ne da lezim pod njim i mijenjam lance ,zamajce depeefove turbine i slicna govna....