Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
EFD22 wrote: ↑26/05/2022 20:44
Tuning je nauka. Al’ malo ko to zna.
mnogi koji se ovdje kao ''bave'' time i sebe nazivaju stubovima behaćuning scene ne znaju osnovne stvari,kao npr princip rada cetverotaktnog motora,razliku izmedju dvotaktnog i cetverotaktnog... ali su svuda glasni i eksponiraju se. rejting im dizu veci glupani od njih,koji jos manje znaju ,a guraju noseve gdje im nije mjesto...
E da… Kako mi stari sa sjetom u očima priča o 4-2-1 granama, poliranjem usisa, ili nekakvim agresivnijim bregastim, samo da iz stojadina izvuče 5 KS više
A i punac sad zaplače kad se sjeti svog Austina 1300 i njegovih šarafanja i kako je sjebo SU karburator pa švercao Webera iz Italije, zajedno s kafom
Me_again wrote: ↑26/05/2022 20:56
Grunf je davno rekao:
Što je slabiji vozač, više mu konja treba.
Nema dalje nikakve diskusije.
To je tek posebna priča
sime_cipol wrote: ↑26/05/2022 20:56
Bolje spor auto voziti brzo, nego brz auto sporo
100% meni se dokazalo milion puta. Zato kažem, nije bitan broj KS, nego broj osmijeha dok ga voziš.
Ja znam dosta spačekista, niko nije zadovoljan kao oni. A bogme razumijem i zašto.... easy riding i pravo uživanje u vožnji.
Tu je to negdje, oko 30 KS
E da… Kako mi stari sa sjetom u očima priča o 4-2-1 granama, poliranjem usisa, ili nekakvim agresivnijim bregastim, samo da iz stojadina izvuče 5 KS više
pa eto ja sam uz godine rada i ucenja ,greski,ponavljanja i nesto malo para ,uspio sa 55 ks i 820 kg doci do 150 ks i 720 kg
pa eto ja sam uz godine rada i ucenja ,greski,ponavljanja i nesto malo para ,uspio sa 55 ks i 820 kg doci do 150 ks i 720 kg
Svaka čast! To je prava stvar. I to je poštena vozilica jbt sa toliko KS a tako malo kg. Još ako si ovjes podesio kako spada, to je pravi gušt za voziti.
malo ljudi je ovdje drugacije,vecina je na isti kalup ,samo kopiraju jedni druge i idu linijom manjeg otpora ... niko nece da nauci nesto,da procita...samo supljare po parkinzima i po benzinskim se naprdjuju ...
bitanga_sa_otesa wrote: ↑26/05/2022 22:12
malo ljudi je ovdje drugacije,vecina je na isti kalup ,samo kopiraju jedni druge i idu linijom manjeg otpora ... niko nece da nauci nesto,da procita...samo supljare po parkinzima i po benzinskim se naprdjuju ...
Oni su se meni smijali jer sam drugaciji, ja sam se smijao njima jer su svi isti