Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#4551 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Anquilla wrote: 10/05/2022 23:17
kleja wrote: 10/05/2022 23:07 ovo sam dobio od novinara iz lože da je Vule pa haman novi trener.
Ova klupa ne trpi ni iskusnije trenere od njega.
Imamo mi već svoje u Klubu koji se mogu učiti na prvom timu - npr. Hasančić, 100 godina je u Akademiji.

Ja mislim da ćemo opet zapasti u začarani krug imena: Akrapović, Jović i slični, ali nema napretka dok se, očito, ostale stvari ne poslože.
Akrapovic je ozbiljan trener. Ali ne da Kepcija njemu ni prismrditi. Zimus je bio opcija i izrocito Kepcija zabranio.

Nemojte me pitati kako znam, znam isto kao sto znam i da je Irfan Redzepagic doveo Avramovskog i da mu je plata ko Benkina birvaktile.
Kao sto znam i da je Ismir Husrefa pitao da se vrati jos u Vijecnici u oktobru.
Kao sto znam i da nam je direktorki 10 ljami plata.

Ismira klempaju ko stigne i gdje stigne, a na to sve on se jos i kurci pa baca i baksis.

Peoblem je samo sto nece to dugo potrajat.
last mohicans

#4552 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

F&N wrote: 10/05/2022 22:24 Ismire derneci li se kad...

FK Kafana a ne FK Sarajevo. Vise klub ima derneka od Ismirovog dolaska nego pobjeda.
Dajte nam Hane, Bube, Jale... direktorice iz TV novela... cestitajte rodjendane preko KANALA KOMUNICIRANJA kluba kao da su vam licni profili... Najdominantniji klub. Majku li vam jebem.
Vala i to što kažeš, kao kanal influencerice. Ova nova treba baš danas stavlja storije maturanata 1 gimnazije sa naglaskom uvijek prva. Jebo te 1 gimnazija, nisi se sjetila nešto sročiti za derbi. Ovaj Ismir,ne znam koliko se u sport generalno kuži,nije dovoljno imati pare i uspješne firme. Na gg se spominjao odlazak Kepčije, a on je doveo Vasoskog. Ako ide trener,vjerovatno ide i on. A nadali smo se poslagivanju od akademije do prvog tima. Opet lutamo, a sve predispozicije za taj usrani iskorak imamo, ali nikako ne znamo. Sto puta prežvakana stvar. Bože,prosvjetli nas malo.
last mohicans

#4553 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Grean wrote: 10/05/2022 23:09 Ovaj klub je na sihrama
Krajnje je vrijeme za jedan mewlud na AFH. Idu izbori, treba ezedaovce naloziti,ko 90te.
last mohicans

#4554 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

strong69 wrote: 10/05/2022 23:12
kleja wrote: 10/05/2022 23:07 ovo sam dobio od novinara iz lože da je Vule pa haman novi trener.
Ko god bude ista sudbina ga čeka.
Da,ali da makar potraje. Od Vinka sve neki instant treneri,njega je malo korona prolongirala. I dalje mislim da je problem sto se krivi ljudi pitaju i taj famozni sistem kojeg nemamo..Nadam se da Ismir nece izgubiti volju, a vizija se mora predočiti u djelo. Ako ne znaš, traži onoga ko zna.
last mohicans

#4555 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

F&N wrote: 10/05/2022 23:27

Imamo mi već svoje u Klubu koji se mogu učiti na prvom timu - npr. Hasančić, 100 godina je u Akademiji.

Ja mislim da ćemo opet zapasti u začarani krug imena: Akrapović, Jović i slični, ali nema napretka dok se, očito, ostale stvari ne poslože.
Akrapovic je ozbiljan trener. Ali ne da Kepcija njemu ni prismrditi. Zimus je bio opcija i izrocito Kepcija zabranio.

Nemojte me pitati kako znam, znam isto kao sto znam i da je Irfan Redzepagic doveo Avramovskog i da mu je plata ko Benkina birvaktile.

Ismira klempaju ko stigne i gdje stigne, a na to sve on se jos i kurci pa baca i baksis.

Očito njega svi tapšu,on ko u Eddy Murphy u filmu Princ otkriva Ameriku. A ovdje sve go lopov,od zla oca i matere, gleda da se dobro očeše dok kapa i lafo tuzbama kupuju poene, eto mi pošteni, a oni nas krali. Ova nafrkana Ajla nigdje za dzaba nije šupljirala. Opeljušila je TZ sa ugovorima koje joj je Magoda davao za održavanje društvenih kanala. Vidimo da to i kod nas zna.
Last edited by last mohicans on 11/05/2022 00:16, edited 1 time in total.
ruud

#4556 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ruud »

Nemojte me pitati kako znam, znam isto kao sto znam i
Kao sto znam i
Kao sto znam i
Ne pitaj kako, al' znam gdje si bio u nedjelju.
ibizza

#4557 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ibizza »

Ovo je nesto sto nas ceka garant.
Ali_G

#4558 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ali_G »

Ako ode Vasoski ide i Kepcija.
Kol’ko god ovi grijesili Mirvic nije dorasta da vodi klub
Logovan

#4559 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Pa dobro šta sad, trebamo i Mirvića početi tjerati? Pa ne možemo svakog tjerati nakon par mjeseci. Nema ni 10 mjeseci da je čovjek ušao u klub. Ima grešaka, nemoguće je da ih ne bude, ali ima i dobrih stvari. Mi bi da gledamo nakon mjesec, dva velike napretke u svakom segmentu.

Ne vidim problem što se organizovao dernek. Skupile se legende, igrači koji su ostavili veliki trag u klub i prijatelji kluba, šta fali druženju. To što je loša sezona ne znači da se ne smije ništa pored utakmica organizovati. Pa da nema druženja sa bivšim igračima, onda je priča klub se udaljio od svojih legendi.
Ali_G

#4560 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ali_G »

Ne treba Ismira tjerati, al on treba da se malo presabere. Ode li Vasoski (99% da hoce) odlazi i Kepcija. Jel mislis da bi Kepcija otisao da je Makedonac sam od sebe dao ostavku? Kakav je to onda Kepcija savjetnik ako Ismir radi po svome? Radi po svome kad je pustio i ovu budalu od direktorice da radi sta hoce.
last mohicans

#4561 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Ma bila bi ludost tjerati, a ne možemo ni da hocemo. Drugi vape za investicijama, mi bi ko biva tjerali vecinskog vlasnika,ako se on vodi kao vecinski. Treba čovjeku pomoci, okruziti ga kvalitetnim sportskim kadrom, ako to dozvoli i ako želi. Koliko god fudbal bio i menadzerski posao, on je prvenstveno sportski. Očito da na tom polju nema iskustva.
Ako nemas toga u sebi, dzaba ti sve pare svijeta. Iz onoga što sam ja čuo, on je izuzetno pozitivna osoba i dosta je izgubio dodir sa ovom našom žabokrečinom. Znam da je pitao neke moje poznanike da mu pomognu u nečemu i pitao za koliko ce to odraditi. Kad su kazali da ce to uraditi iz ljubavi prema klubu,nije mogao vjerovati. Očito je navikao da ga klepaju. Fudbal je i surov, treneri ce prvi placati glavom, a kad si takva sredina, onda ces teško u dovesti nekoga kvalitetnog. Čuo sam da ima zamisao uzeti veci prostor za Fun Shop, podici brendiranje kluba na visi nivo,itd. Sve je to lijepo, ali sportski segmenat je ono što nas najviše interesuje. Rezultati i igra dovode navijače na stadion,nikakvi statusi, niti skupe karte.
F&N

#4562 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Logovan wrote: 11/05/2022 00:49 Pa dobro šta sad, trebamo i Mirvića početi tjerati? Pa ne možemo svakog tjerati nakon par mjeseci. Nema ni 10 mjeseci da je čovjek ušao u klub. Ima grešaka, nemoguće je da ih ne bude, ali ima i dobrih stvari. Mi bi da gledamo nakon mjesec, dva velike napretke u svakom segmentu.

Ne vidim problem što se organizovao dernek. Skupile se legende, igrači koji su ostavili veliki trag u klub i prijatelji kluba, šta fali druženju. To što je loša sezona ne znači da se ne smije ništa pored utakmica organizovati. Pa da nema druženja sa bivšim igračima, onda je priča klub se udaljio od svojih legendi.
Ne treba Mirvica tjerati.
Zadnja stvar koja ce ga otjerati je piskaranje po forumima.

Otjerat ce ga razbacivanje parama koje je trenurno na snazi.
Administracija koja kosta 3 puta vise nego godinu dana prije.
Prvi tim koji kosta puno vise nego jesenas a evo vidi nam rezultata.
Akademci koje neces prodat jer si ih iz prvog tima vratio u juniore.

Ako ne izborimo evropu sto je realan scenario, Ismir je u minusu za godinu dana brat bratu 8 mil KM. To ce ga otjerat.

Umjesto da je nasao dobrog sportskog direktora i trenera koji poznaju ovu ligu, koji su radili u klubovima slicnim Sarajevu, sefa akademije koji je radio u ozbiljnoj akademiji on je uradio sve kontra.
Na kraju balade sjebat ce se Ismir kad ga nazove knjigovođa i kaze majstore popusio si 10 mil. a sta si dobio?

Sjebat ce se klub kojem slijedi sudbina Celika ako se pokupi Ismir.

Razbacuju se parama "razvijajuci" biznis dio kluba a osnovni onaj core dio, fudbalski, nazaduje.

Evo jedan plastican primjer nevladanja materijom upravljanja fudbalskim klubom.

Prije utakmice sa Zrinjskim igracima je u svlacionicu ulazila Ajla kako bi pricala o platama. Prvo ba, evo pitajte sve igrace a znate ih dosta, ne ulazis u svlacionicu to je sveto mjesto igraca i trenera. Drugo narusavas autoritet trenera kod igraca kad ti ulazis nesto da im popujes kako treba igrati. Sve se to odrazi kurcevom igrom i porazima, padom sapomouzdanja, gdje onda gubis utakmice i kad si bolji. Nije fudbalski klub piljara, niti su igraci trgovci niti je fudbal takva industrija. Pravimo iste greske ko Misimovic kod komsija.

Potakao me ovaj kiks protiv nikad jadnijeh zeljeznicara. Da je obrnuto oni bi nama dali 3 komada sigurno. A nista to nije slucajno. Teren je krajnji rezultat mnogo nekih stvari u pozadini koje funkcionisu ili ne. Tako npr dobijes jednog Jukica koji je u Zrinjskom Grilish a kod nas taraba mrtva.

Koji biznis mag je skontao pomjeranje biletarnice sa juga. Pa to je mogao samo neko ko nikad nije dosao na utakmicu Sarajeva i ne zna da je kod svake jace tekme zatvoren prolaz, pa onda hodaj u picku materinu dok kupis kartu. Ovo ti je pokazatelj da je neko aplicirao ideju koju je negdje vidio i pokupio ali ocigledno nije dolazio na Kosevo pa ne zna kakva je jebada svima koji dolaze iz Vogosce, Kosevskog itd itd napravljena i koliko je to kod nas problem. Isto kao da se vode nekom mantrom daj samo nek je drugacije od prethodnima pa kako god bilo, da bi se pokazalo da ovi prije nista ne valjaju.

U konacnici sve to vodi nezadovoljstvu navijaca koje se preslikava padom prihoda.

Ali ko smo mi da mu pametujemo, bitno je da je vratio Anelu kleptomanku, komoletan SFK, da je Ajlu od afera doveo u klub, Kepciju i slicne promahe...

Ja sam od Kepcije ocekivao da ce s Ismirovim parama dovesti nam nekog novog Tatara, Ticinovica, nekog novog Milicevica, iskopat neka 3 igraca koja nisu jeftina ali su zmaj... On dovede igrace koji se svaki prijelazni rok spominju po forumima. I koji platama odmah prepisaju komoletnu ekipu. Osim Secerovica kojeg mu je neko dobro uvalio i sto je najgore sa njim ugusis Ramica i vratis u juniore. I onda momku das prostora na kraju haman i on opet pokaze da moze. Sta je falilo Ramicu danas da je igrao. Mali je doktorirao u onom derbiju kod Sabljica i on i Trako. Nama Dupovac igra opet i opet nas kosta.

Nije to sve samo greska trenera.
Messier

#4563 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Messier »

Cuj gluposti, tjerati jedinog koji ubacuje svoju lovu.

U svoj ovoj pickamaterina drzavi sa narkomanima na tribinama i dodikovim savezom i sudijama.

I sve boli kurac u tom sistemu, od sudaca u juniorskoj ligi, do tata tih delegiranih sudaca.. sve, samo da je isto.

To je sistem koji se ne moze promijeniti.

Bakir je rekao, udjite u Sda, pa mijenjajte stvari iznutra 🙄

Ko da u Call of duty, udjes bez mw11 u Asylum
Anquilla

#4564 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

Pokusavam poredati sta mi je najgore u toj prici :(
Direktorica vjerovatno, iako mi se ne svidja pomisao vracanja bivsih trenera, pogotovo Hustefa. Mislim da bi to bilo previse, za obje strane. Bolje da je Marinovica pitao, ako zeli da se neki trener vrati :D

A sto se tice Avramovskog, neka ga placa i 100 hiljada mjesecno, ako nekom naivno povjeruje da vrijedi toliko. Nadam se da ce ubuduce pametnije, pa zastiti i svoju investiciju.
strong69

#4565 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Ko će bolan tjerati Mirvica, trebaju mu spomenik dići. Problem je što će Mirvic otići sam. A da je pametan učinio bi to danas ali vjerujem da ce sačekati da vidi sta ce biti u finalu Kupa.

Ako izgubimo mi smo u finansijskoj krizi jer niko neće sebe zvati investitorom a voditi firmu koja nema prihode. Ako izgubimo prihode od UEFA kojim drugim prihodima se možemo nadati? Mi nemamo nijednog igrača za prodaju. Sponzori?

I na kraju, ono što sebe zove navijačima izbija klubu hiljade maraka svako kolo. Kakvi su bolan to navijači, to su kvislinzi.
Registarska oznaka

#4566 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Registarska oznaka »

Nesposobnost kluba da organizuje utakmicu je na jako, jako visokom nivou. Nevjerovatno.

Pa vise sam ja prohodao od zapada do mjesta gdje se kupuju ksrte, nego pojedini igraci.

Mirvic je kriv zbog losih ljudi koje je postavio, al on ih placa nek postavi i svoju babu. Al neka se kasnije ne cudi zbog javasluka unutar kluba.

Ovi losi rezultati su povezani sa svim sto se desava u klubu.
Ali_G

#4567 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ali_G »

F&N wrote: 11/05/2022 01:35
Logovan wrote: 11/05/2022 00:49 Pa dobro šta sad, trebamo i Mirvića početi tjerati? Pa ne možemo svakog tjerati nakon par mjeseci. Nema ni 10 mjeseci da je čovjek ušao u klub. Ima grešaka, nemoguće je da ih ne bude, ali ima i dobrih stvari. Mi bi da gledamo nakon mjesec, dva velike napretke u svakom segmentu.

Ne treba Mirvica tjerati.
Zadnja stvar koja ce ga otjerati je piskaranje po forumima.

Otjerat ce ga razbacivanje parama koje je trenurno na snazi.
Administracija koja kosta 3 puta vise nego godinu dana prije.
Prvi tim koji kosta puno vise nego jesenas a evo vidi nam rezultata.
Akademci koje neces prodat jer si ih iz prvog tima vratio u juniore.

Ako ne izborimo evropu sto je realan scenario, Ismir je u minusu za godinu dana brat bratu 8 mil KM. To ce ga otjerat.

Umjesto da je nasao dobrog sportskog direktora i trenera koji poznaju ovu ligu, koji su radili u klubovima slicnim Sarajevu, sefa akademije koji je radio u ozbiljnoj akademiji on je uradio sve kontra.
Na kraju balade sjebat ce se Ismir kad ga nazove knjigovođa i kaze majstore popusio si 10 mil. a sta si dobio?

Sjebat ce se klub kojem slijedi sudbina Celika ako se pokupi Ismir.

Razbacuju se parama "razvijajuci" biznis dio kluba a osnovni onaj core dio, fudbalski, nazaduje.

Evo jedan plastican primjer nevladanja materijom upravljanja fudbalskim

Ali ko smo mi da mu pametujemo, bitno je da je vratio Anelu kleptomanku, komoletan SFK, da je Ajlu od afera doveo u klub, Kepciju i slicne promahe...

Nije to sve samo greska trenera.
Eh pa to je da nije dorastao vodjenju fudbalskog kluba. Da je nastavio slusati ljude s kojima je poceo ne bi doslo do toga da direktorica krese ugovore pred Zrinjski, da suspenduje javno Velkoskog, da se mijesa i treneru…jednostavno ne bi ona bila direktorica. Da li bi sportski segment bio bolji, ko zna. Al s ovakvim djelovanjem unutar uprave nemamo se cemu nadati.
Adobeg

#4568 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Adobeg »

Ovdje u klubu ima dosta izmisljenih radnih mjesta,a nemas sportskog direktora ja da sam vlasnik podosta bi skresao administraciju samo strucne ljude, u klub a ne instagramuse i influensere a nadam se da ce se profesionalno pristupiti u narednom periodu. :-)
Karikaturist

#4569 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Karikaturist »

Cinjenica je da je Sarajevo mahalski klub i da nikakav iskorak nece napraviti vjerovatno nikad a sigurno ne u narednih 10 godina.
Kako, zasto, zbog cega normalan covjek nece razmisljati. Vjerujem da puno puno raje nema vremena ni zivaca ni volje za ovo i da zivot nemilosrdno gazi..
Revolucionar ★

#4570 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Revolucionar ★ »

Zao mi Ismira fakat. Odavno se nije pojavio pozitivniji lik oko kluba, ali bas je havarija sto pokusava neki americki sistem provesti u ovoj nasoj Kambodzi. I nevjerovatno mi je da se ocigledno sposoban, uspjesan lik okruzi ovakvim diletantima i sponzorusama. Kakvu je referencu ova mogla imati za klub, vodjenje instagram stranice ski centra, nevjerovatno. Pa Samira Hurem bi u sportskom smislu bila Salihamidzic za ovaj zenski, instagram bataljon u klubu, koje se loze da su Diletta Leotta. Šteta i za Mirvica, šteta i za klub, kad postaneš predmet sprdancije medju svojim navijacima, onda znas da je pad neminovan
last mohicans

#4571 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Maloprije Suljić bio na N1. Fino govori, nije gluo dečko da ne zna sastaviti rečenice. O Vasoskom korektno, ali kaže FKS je takvo, nema vremena da se čeka i trpi dugo,odmah se reagira. Iz svega ne bih zaključio da su, makar on, nešto pretjerano nezadovoljni smjenom. Očito nisu kliknuli. Pohvali Mirzu koji mu je dao šansu kad je bio mlad da pokaže šta zna.
F&N

#4572 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

I sve kad prođe huja od sinoc, onda vidim storye iz VIP i DJa. Napravili parti na poluvremenu. Ni jedan jedini klub ikad igdje u ozbiljnoj ligaskoj utakmici ovo nije uradio.

Molim Vas javite Ajli da i nargile ubaci naredni put. Samo to nam fali. Kurave, bradonje, zikaču imamo. Samo još jedno 10 šiša i ides bebo jebo fudbal nece ga niko ni gledati.

Majke vam jebem retardirane
velaxsa

#4573 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by velaxsa »

Evo A..z piše da se povukao i Kepčija poslije Vasoskog.
rocco_siffredi

#4574 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/mirvi ... /220511086
Ja ne znam Jel ovaj momak glup ili lud. Uložiš lovu i dođu Vico i Beus i sjebu ti investiciju.
Koliko je to 10x?
Od čega?
Tan je uložio u naš klub brat bratu 20 miliona. Jel to znači da sad ulaže 200? :-) :roll:
Last edited by rocco_siffredi on 11/05/2022 15:33, edited 1 time in total.
F&N

#4575 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

velaxsa wrote: 11/05/2022 15:07 Evo A..z piše da se povukao i Kepčija poslije Vasoskog.
Amin... prvi prioritet prije svakog trenera je sportski direktor. Neko ko ce biti odgovoran za dugorocnu strategiju razvoja i prvog tima i akademije.
Daj Boze da nadju nekoga ko je radio u sredini slicnoj nasoj i ciljevima slicnim nasima.

A onda kao plod takve strategije naci i trenera, sto je vrlo bitno sa iskustvom i znanjem rada u klubovima slicnim nasem.

Imenovanje novog trenera i SD ce nam sve reci u kojem smijeru se ide.
Post Reply