Logovan wrote: ↑11/05/2022 00:49
Pa dobro šta sad, trebamo i Mirvića početi tjerati? Pa ne možemo svakog tjerati nakon par mjeseci. Nema ni 10 mjeseci da je čovjek ušao u klub. Ima grešaka, nemoguće je da ih ne bude, ali ima i dobrih stvari. Mi bi da gledamo nakon mjesec, dva velike napretke u svakom segmentu.
Ne vidim problem što se organizovao dernek. Skupile se legende, igrači koji su ostavili veliki trag u klub i prijatelji kluba, šta fali druženju. To što je loša sezona ne znači da se ne smije ništa pored utakmica organizovati. Pa da nema druženja sa bivšim igračima, onda je priča klub se udaljio od svojih legendi.
Ne treba Mirvica tjerati.
Zadnja stvar koja ce ga otjerati je piskaranje po forumima.
Otjerat ce ga razbacivanje parama koje je trenurno na snazi.
Administracija koja kosta 3 puta vise nego godinu dana prije.
Prvi tim koji kosta puno vise nego jesenas a evo vidi nam rezultata.
Akademci koje neces prodat jer si ih iz prvog tima vratio u juniore.
Ako ne izborimo evropu sto je realan scenario, Ismir je u minusu za godinu dana brat bratu 8 mil KM. To ce ga otjerat.
Umjesto da je nasao dobrog sportskog direktora i trenera koji poznaju ovu ligu, koji su radili u klubovima slicnim Sarajevu, sefa akademije koji je radio u ozbiljnoj akademiji on je uradio sve kontra.
Na kraju balade sjebat ce se Ismir kad ga nazove knjigovođa i kaze majstore popusio si 10 mil. a sta si dobio?
Sjebat ce se klub kojem slijedi sudbina Celika ako se pokupi Ismir.
Razbacuju se parama "razvijajuci" biznis dio kluba a osnovni onaj core dio, fudbalski, nazaduje.
Evo jedan plastican primjer nevladanja materijom upravljanja fudbalskim klubom.
Prije utakmice sa Zrinjskim igracima je u svlacionicu ulazila Ajla kako bi pricala o platama. Prvo ba, evo pitajte sve igrace a znate ih dosta, ne ulazis u svlacionicu to je sveto mjesto igraca i trenera. Drugo narusavas autoritet trenera kod igraca kad ti ulazis nesto da im popujes kako treba igrati. Sve se to odrazi kurcevom igrom i porazima, padom sapomouzdanja, gdje onda gubis utakmice i kad si bolji. Nije fudbalski klub piljara, niti su igraci trgovci niti je fudbal takva industrija. Pravimo iste greske ko Misimovic kod komsija.
Potakao me ovaj kiks protiv nikad jadnijeh zeljeznicara. Da je obrnuto oni bi nama dali 3 komada sigurno. A nista to nije slucajno. Teren je krajnji rezultat mnogo nekih stvari u pozadini koje funkcionisu ili ne. Tako npr dobijes jednog Jukica koji je u Zrinjskom Grilish a kod nas taraba mrtva.
Koji biznis mag je skontao pomjeranje biletarnice sa juga. Pa to je mogao samo neko ko nikad nije dosao na utakmicu Sarajeva i ne zna da je kod svake jace tekme zatvoren prolaz, pa onda hodaj u picku materinu dok kupis kartu. Ovo ti je pokazatelj da je neko aplicirao ideju koju je negdje vidio i pokupio ali ocigledno nije dolazio na Kosevo pa ne zna kakva je jebada svima koji dolaze iz Vogosce, Kosevskog itd itd napravljena i koliko je to kod nas problem. Isto kao da se vode nekom mantrom daj samo nek je drugacije od prethodnima pa kako god bilo, da bi se pokazalo da ovi prije nista ne valjaju.
U konacnici sve to vodi nezadovoljstvu navijaca koje se preslikava padom prihoda.
Ali ko smo mi da mu pametujemo, bitno je da je vratio Anelu kleptomanku, komoletan SFK, da je Ajlu od afera doveo u klub, Kepciju i slicne promahe...
Ja sam od Kepcije ocekivao da ce s Ismirovim parama dovesti nam nekog novog Tatara, Ticinovica, nekog novog Milicevica, iskopat neka 3 igraca koja nisu jeftina ali su zmaj... On dovede igrace koji se svaki prijelazni rok spominju po forumima. I koji platama odmah prepisaju komoletnu ekipu. Osim Secerovica kojeg mu je neko dobro uvalio i sto je najgore sa njim ugusis Ramica i vratis u juniore. I onda momku das prostora na kraju haman i on opet pokaze da moze. Sta je falilo Ramicu danas da je igrao. Mali je doktorirao u onom derbiju kod Sabljica i on i Trako. Nama Dupovac igra opet i opet nas kosta.
Nije to sve samo greska trenera.