1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PM72

#151 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by PM72 »

Nije to tema nego činjenica da ne postoji spisak imena 1601 ubijenog djeteta...što nam to treba?
Edin H.

#152 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by Edin H. »

shbc wrote: 08/05/2022 18:13 Klasican problem balkanskih plemena. Cim dirnes u neciju historiju za jedne si balija/ustasa/cetnik, a za drugo dvoje heroj. U svemu je najfascinantnije sto pojedinac moze tokom svog zivota biti sve od navedenog za sva plemena. I to u rasponu od par dana. Ali ostaje glavno "heroj si dok ne preispitujes ono sto ja govorim".
Upravo tako
galia95

#153 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by galia95 »

Dimu1927 wrote: 08/05/2022 19:29
salik79 wrote: 08/05/2022 18:02

Bojim se da te nisam razumio :?

takva je mantra ovdje na forumu, mozes vidjeti iz prethodnih komentara, spocituju se kritike doticnom smradu analiticaru jer se zove srdjan, a ne sadrzaj onog sto je rekao

evo ja na forumu po nicknameovima ne znam ko je koje vjere, ali kad se s nekim ne slozim za nesto odgovorim. ne interesuje me jel sulejman ili srdjan u konacnici. i tu nekako magicno nema te price mi vi oni... ali ovako kad ovom smradu javno neko uputi kritiku pravda se time da ga se napada samo zbog imena,a ne zbog bljuvotina koje pise
:thumbup: :bih:
kakavdanakneiskustvu

#154 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by kakavdanakneiskustvu »

Chmoljo wrote: 08/05/2022 15:27 Samo da napomenem da broj mrtvih ne treba biti ničije mišljenje nego činjenica.

Sve ostalo je nacionalostička prdimahovona.
:thumbup: :thumbup:
drag_gost

#155 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by drag_gost »

galia95 wrote: 08/05/2022 19:49 Koliko bezosjećajnosti i hladnoće pojedinih "objektivnih" komentatora, kao da slušam nekakve pedantne Dance ili Holanđane koje zanimaju samo brojke, kao da niko od vas nije ovdje bio u ratu i proživio četničku golgotu, kao da niko vaš nije ubijen ili ranjen tokom opsade grada.

Zašto taj veliki "istraživački novinar" Puhalo prvo ne istraži koliko je srpskih snajperista pucalo po gradu i pobilo svu tu djecu? Koliko je tenkova i haubica godinama sijalo smrt po gradu? Koliko je granata tačno ispaljeno na Sarajevo sa srpskih položaja? Koliko je ubica sa sarajevskih brda uhapšeno, procesuirano i osuđeno nakon rata?

Kad sve to istraži i objavi, možda će tek onda steći pravo i kredibilitet da postavlja pitanja o žrtvama troipogodišnje fašističke velikosrpske opsade Sarajeva i relativizira broj ubijene sarajevske djece, ali ni tada bahatim i bezobraznim tonom kao sada, čime je potpuno opravdano razbjesnio javnost.

Image
Puhalo godinama istrazuje i raskrinkava cetnicke mitove, mnogo vise nego neki "nasi". Nije njegovo valjda i da hapsi, procesuira i sudi? Pravo i kredibilitet ima apsolutno da postavlja ovo pitanje, a to kazem kao neko ko je djetinjstvo proveo u ratu pod granatama.

Meni ovo sve vise i vise lici na to da su se neki upalili, jer je neko definitivno raskrinkao nekoga zbog izdaje BiH oko revizije tuzbe.
drag_gost

#156 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by drag_gost »

kakavdanakneiskustvu wrote: 08/05/2022 20:12
Chmoljo wrote: 08/05/2022 15:27 Samo da napomenem da broj mrtvih ne treba biti ničije mišljenje nego činjenica.

Sve ostalo je nacionalostička prdimahovona.
:thumbup: :thumbup:
Upravo tako.
galia95

#157 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by galia95 »

drag_gost wrote: 08/05/2022 20:36
galia95 wrote: 08/05/2022 19:49 Koliko bezosjećajnosti i hladnoće pojedinih "objektivnih" komentatora, kao da slušam nekakve pedantne Dance ili Holanđane koje zanimaju samo brojke, kao da niko od vas nije ovdje bio u ratu i proživio četničku golgotu, kao da niko vaš nije ubijen ili ranjen tokom opsade grada.

Zašto taj veliki "istraživački novinar" Puhalo prvo ne istraži koliko je srpskih snajperista pucalo po gradu i pobilo svu tu djecu? Koliko je tenkova i haubica godinama sijalo smrt po gradu? Koliko je granata tačno ispaljeno na Sarajevo sa srpskih položaja? Koliko je ubica sa sarajevskih brda uhapšeno, procesuirano i osuđeno nakon rata?

Kad sve to istraži i objavi, možda će tek onda steći pravo i kredibilitet da postavlja pitanja o žrtvama troipogodišnje fašističke velikosrpske opsade Sarajeva i relativizira broj ubijene sarajevske djece, ali ni tada bahatim i bezobraznim tonom kao sada, čime je potpuno opravdano razbjesnio javnost.

Image
Puhalo godinama istrazuje i raskrinkava cetnicke mitove, mnogo vise nego neki "nasi". Nije njegovo valjda i da hapsi, procesuira i sudi? Pravo i kredibilitet ima apsolutno da postavlja ovo pitanje, a to kazem kao neko ko je djetinjstvo proveo u ratu pod granatama.

Meni ovo sve vise i vise lici na to da su se neki upalili, jer je neko definitivno raskrinkao nekoga zbog izdaje BiH oko revizije tuzbe.
Ne miješajte reviziju tužbe i jebenog Bakira sa ovim slučajem. Ima valjda odvojena tema i za to :mrgreen:

U dva dana se nižu skandal za skandalom, od Kljujićeve marame, Puhalovog brojanja ubijene djece do Bakirove izdaje, i normalno je da ćemo sve to prokomentarisati. Niko ništa ne skriva i vjerovatno je ovo sve čak i povezano.

Hebe mi se i za Puhala, i za Bakira i za SDA i za Kljujića, Dodika, Komšića, Čovića, Milanovića i za sve degenerike koji su se sinhronizovano povampirili da naprave haos u javnom prostoru BiH.

Tema ovdje je osporavanje brojki ubijene djece u Sarajevu, odnosno Puhalo koji je otvorio stare rane na vrlo perfidan i uvredljiv način.

Još jednom, niti Puhalo, niti bilo koji Srbin koji se borio na strani genocidne VRS, nema pravo da traži, zahtijeva, uslovljava i naređuje bilo šta u vezi sa Sarajevom, a kamoli da prebrojava ubijenu sarajevsku djecu, i naređuje: "Dokažite da je u Sarajevu ubijeno 1.601 dijete!"

Nemam ja šta tebi da dokazujem, frajko. Bavi se svojim krvoločnim plemenom i ostavi sarajevsku djecu da počivaju u miru!
Last edited by galia95 on 08/05/2022 21:01, edited 4 times in total.
Sara03

#158 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by Sara03 »

Je li ikome palo na pamet, da bi bilo dobro, ako je to ikako moguće reći u ovoj situaciji, da je broj ubijene djece stvarno dosta manji od broja 1601? :|
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#159 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by Chmoljo »

Image
Da je izjavio Meho Mehić čije je dijete poginulo, šta bi onda spočitavao?
Bloo
Globalna šefica

#160 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by Bloo »

Dragan B. je bio u VRS, za Puhala ne znam.
Bloo
Globalna šefica

#161 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by Bloo »

Sara03 wrote: 08/05/2022 20:50 Je li ikome palo na pamet, da bi bilo dobro, ako je to ikako moguće reći u ovoj situaciji, da je broj ubijene djece stvarno dosta manji od broja 1601? :|
That's irrelevant.
drag_gost

#162 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by drag_gost »

galia95 wrote: 08/05/2022 20:46
drag_gost wrote: 08/05/2022 20:36

Ne miješajte reviziju tužbe i jebenog Bakira sa ovim slučajem. Ima valjda odvojena tema i za to :mrgreen:

U dva dana se nižu skandal za skandalom, od Kljujićeve marame, Puhalovog brojanja ubijene djece do Bakirove izdaje, i normalno je da ćemo sve to prokomentarisati. Niko ništa ne skriva i vjerovatno je ovo sve čak i povezano.

Hebe mi se i za Puhala, i za Bakira i za SDA i za Kljujića, Dodika, Komšića, Čovića, Milanovića i za sve degenerike koji su se sinhronizovano povampirili da naprave haos u javnom prostoru BiH.

Tema ovdje je osporavanje brojki ubijene djece u Sarajevu, odnosno Puhalo koji je otvorio stare rane na vrlo perfidan i uvredljiv način.

Još jednom, niti Puhalo, niti bilo koji Srbin koji se borio na strani genocidne VRS, nema pravo da traži, zahtijeva, uslovljava i naređuje bilo šta u vezi sa Sarajevom, a kamoli da prebrojava ubijenu sarajevsku djecu, i naređuje: "Dokažite da je u Sarajevu ubijeno 1.601 dijete!"

Nemam ja šta tebi da dokazujem, frajko. Bavi se svojim krvoločnim plemenom i ostavi sarajevsku djecu da počivaju u miru!
Sve je naravno povezano, a ovo je ko zna koji put da wanna-be moderiras forum. To hoce li se mijesati revizija tuzbe sa ovim je iskljucivo posao moderatora.

Jos jednom, odakle info da je Puhalo bio u VRS? A uostalom, naravno da ima pravo da trazi covjek koji godinama uspjesno raskrinkava cetnicku mitomaniju. To kazem ja koji sam proveo rat pod granatama, imam pravo na to!
mali jomu

#163 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by mali jomu »

institut-genocid.unsa: Zlocini nad djecom Sarajeva u opsadi

http://www.institut-genocid.unsa.ba/pdf ... di%201.pdf
galia95

#164 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by galia95 »

drag_gost wrote: 08/05/2022 21:00
galia95 wrote: 08/05/2022 20:46

Sve je naravno povezano, a ovo je ko zna koji put da wanna-be moderiras forum. To hoce li se mijesati revizija tuzbe sa ovim je iskljucivo posao moderatora.

Jos jednom, odakle info da je Puhalo bio u VRS? A uostalom, naravno da ima pravo da trazi covjek koji godinama uspjesno raskrinkava cetnicku mitomaniju. To kazem ja koji sam proveo rat pod granatama, imam pravo na to!
Zadnji put ti kažem, sjaši sa mene! Zaobiđi me!! Najozbiljnije
pezzar

#165 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by pezzar »

U knjizi "Zločini nad djecom Sarajeva" je kao preliminarni broj navedeno 524 djece, među kojima i moja sestra. Ovo sam upravo provjerio. Knjiga je objavljena 2010. godine, rekao bih od uglednih autora, nor. Dr. Smail Čekić. Sjećam se kad je spomenik ubijenoj djeci napravljen da je rečeno da će se nastaviti s izradom valjaka s natpisima, ali do toga nije došlo. Nisam nikad razmišljao o broju, prihvatio sam ga zdravo za gotovo.

Sjećam se i da je bila polemika je li 1601 ili 1602, oko nekog dječaka na Grbavici se diskutovalo da li ga ubrojati ili ne...

Mogu samo reći da ako je cifra kreirana odoka i ne odgovara činjenicama, sram nas bilo!
galia95

#166 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by galia95 »

Chmoljo wrote: 08/05/2022 20:58

Image
Da je izjavio Meho Mehić čije je dijete poginulo, šta bi onda spočitavao?
Ništa, on ima pravo da pita. Ovaj provokator nema pravo da izjavljuje ništa o ubijenoj djeci Sarajeva, pogotovo ne na ovaj način. Doviđenja :thumbup:
drag_gost

#167 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by drag_gost »

galia95 wrote: 08/05/2022 21:02
drag_gost wrote: 08/05/2022 21:00

Zadnji put ti kažem, sjaši sa mene! Zaobiđi me!! Najozbiljnije
Sto, sta ce biti? I ja tebi zadnji put kazem - to tako mozes kada kupis forum, do tada se nauci dijalogu i za pocetak odgovori mi - odakle info da je Puhalo bio u VRS?
pezzar

#168 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by pezzar »

mali jomu wrote: 08/05/2022 21:01 institut-genocid.unsa: Zlocini nad djecom Sarajeva u opsadi

To je ta knjiga koju sam spomenuo, imam printanu. Ovaj pdf je nepotpun. U završnom razmatranju autor navodi broj od 524 djece.
mali jomu

#169 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by mali jomu »

mali jomu wrote: 08/05/2022 21:01 institut-genocid.unsa: Zlocini nad djecom Sarajeva u opsadi

pezzar wrote: 08/05/2022 21:07 U knjizi "Zločini nad djecom Sarajeva" je kao preliminarni broj navedeno 524 djece, među kojima i moja sestra. Ovo sam upravo provjerio. Knjiga je objavljena 2010. godine, rekao bih od uglednih autora, nor. Dr. Smail Čekić. Sjećam se kad je spomenik ubijenoj djeci napravljen da je rečeno da će se nastaviti s izradom valjaka s natpisima, ali do toga nije došlo. Nisam nikad razmišljao o broju, prihvatio sam ga zdravo za gotovo.

Sjećam se i da je bila polemika je li 1601 ili 1602, oko nekog dječaka na Grbavici se diskutovalo da li ga ubrojati ili ne...

Mogu samo reći da ako je cifra kreirana odoka i ne odgovara činjenicama, sram nas bilo!

Jos nije zavrseno, jos je vise nego sto je navedeno, pitanje je hoce li ikad biti zavrseno...?
galia95

#170 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by galia95 »

Last edited by galia95 on 08/05/2022 21:17, edited 2 times in total.
geoxx

#171 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by geoxx »

Ovaj galia95 da je Srbin pisao bi o 700.000 u Jasenovcu. To je ta sorta.
shbc

#172 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by shbc »

geoxx wrote: 08/05/2022 21:15 Ovaj galia95 da je Srbin pisao bi o 700.000 u Jasenovcu. To je ta sorta.
I napadao balije i ustase sto su se drznuli reci da nije toliko pobijeno
drag_gost

#173 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by drag_gost »

galia95 wrote: 08/05/2022 21:13

OK, hvala, nisam znao da je bio u VRS.
galia95

#174 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by galia95 »

drag_gost wrote: 08/05/2022 21:17
galia95 wrote: 08/05/2022 21:13

OK, hvala, nisam znao da je bio u VRS.
Nema problema, izvini ako sam bio grub :thumbup:

Nije problem što se postavlja pitanje revizije broja ubijene djece i građana Sarajeva, nego ko postavlja to pitanje, na koji način, kojim tonom i u kojem trenutku.

Kao svaki Sarajlija, želim da znam stvarnu istinu o stradanju naših sugrađana, ali Srđan Puhalo po meni ni po čemu nije pozvan da otvara i načinje tu priču.

Izvini ako je bio neugodan dijalog :mrgreen:
Last edited by galia95 on 08/05/2022 21:34, edited 4 times in total.
TheMule

#175 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by TheMule »

Vjerovatno se radi o tome sto "novinari" kao ni "gradjani" ne znaju razliku izmedju zrtve i ubijenog.
Post Reply