FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Haris.ba

#826 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Haris.ba »

Sara03 wrote: 06/05/2022 20:51
Schumann wrote: 06/05/2022 20:49
Haj probaj bavarcima zabranit da u javnim institucijama govore Grüß Gott, bices deportovana iste sekunde
Ništa onda, od sutra shalom.
Moze shalom. Samo na arapskom.
Sara03

#827 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Sara03 »

Haris.ba wrote: 06/05/2022 20:53
Sara03 wrote: 06/05/2022 20:51 Ništa onda, od sutra shalom.
Ništa arapski, samo hebrejski.
elcaliente

#828 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by elcaliente »

sehohari wrote: 06/05/2022 20:52
elcaliente wrote: 06/05/2022 20:50

Haj neka bavarski ministar obrazovanja javno iznese svoj stav o homoseksualcima. Sta mislis bil dozivio sljedeci dan na toj funkciji?
Znam da je cinično, ali to je možda jedina stvar u kojoj svi ovdje imaju identično mišljenje.
Jako ljepo. Vidi se otvorenost duha stanovnika.

A ista gospodja se hvali kako je zivila u Becu.

Nema brate ne za 50 nego za 100 godina od drzave nista.
Haris.ba

#829 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Haris.ba »

Sara03 wrote: 06/05/2022 20:54
Haris.ba wrote: 06/05/2022 20:53
Ništa arapski, samo hebrejski.
Ene tekelem arabije fakat. Esefun.
skupljac_zeljeza

#830 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by skupljac_zeljeza »

elcaliente wrote: 06/05/2022 20:45

Ja ono sto je Kljujic rekao nisam razumio kao upiranje prstom u mahramu nego zato sto je ispunila klise koji se od nje ocekivao.
Imala je ne jednu nego vise gresaka a to vec nije greska nego to radi namjerno.
Mi znamo nečije motive? Svake godine medrese izbace 500 mauranata koji dalje upisuju razne fakultete. Od tog broja sigurno iz svake generacije njih 100 djevojaka će zadržati maramu i dalje ili ipak ne bi smjele sutra biti ljekari, prosvjetni radnici, političari....samo zbog odjeće bez obzira na kvalitet obrazovanja.

elcaliente

#831 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by elcaliente »

skupljac_zeljeza wrote: 06/05/2022 20:58
elcaliente wrote: 06/05/2022 20:45

Ja ono sto je Kljujic rekao nisam razumio kao upiranje prstom u mahramu nego zato sto je ispunila klise koji se od nje ocekivao.
Imala je ne jednu nego vise gresaka a to vec nije greska nego to radi namjerno.
Mi znamo nečije motive? Svake godine medrese izbace 500 mauranata koji dalje upisuju razne fakultete. Od tog broja sigurno iz svake generacije njih 100 djevojaka će zadržati maramu i dalje ili ipak ne bi smjele bii sutra biti ljekari, prosvjetni radnici, političari....samo zbog odjeće bez obzira na kvalitet obrazovanja.

Brate nisam uopste pricao o tome.
Cemu pausaliziranje i onda sam interpretiras nesto.
Naravno da svi stanovnici BiH bili oni pokriveni ili ne, moraju moci raditi sve poslove koje zele.
Ovdje se radi o sluzbeniku koji kako sama rijec kaze sluzi u drzavnoj sluzbi a nije radnik.
Posto je BiH sekularna drzava imaju norme ponasanja, u sekularnoj drzavi vjera ne smije u sluzbi da igra bilo kakvu ulogu pri odlucivanju ili ocitavanju.
Sluzbenik mora biti neutralan inace bi se morao sankcionisati.
Sara03

#832 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Sara03 »

elcaliente wrote: 06/05/2022 20:56
sehohari wrote: 06/05/2022 20:52 Znam da je cinično, ali to je možda jedina stvar u kojoj svi ovdje imaju identično mišljenje.

Država ovdje ionako postoji samo u međunarodnopravnom smislu. Mada, ako ćemo cjepidlačiti i to je upitno. Nismo sposobni za vođenje mjesne zajednice, a ne da imamo državu. Ma, hajte molim vas. Propala misija, sahranjena ideja. Nema državničke volje ni svijesti. Ni političke ni građanske.

Over and out.
elcaliente

#833 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by elcaliente »

Sara03 wrote: 06/05/2022 21:11
elcaliente wrote: 06/05/2022 20:56

Država ovdje ionako postoji samo u međunarodnopravnom smislu. Mada, ako ćemo cjepidlačiti i to je upitno. Nismo sposobni za vođenje mjesne zajednice, a ne da imamo državu. Ma, hajte molim vas. Propala misija, sahranjena ideja. Nema državničke volje ni svijesti. Ni političke ni građanske.

Over and out.
Ostaje samo raseljavanje i upiranje prstom u anamo one.
Jer mi smo bez gresaka.
Teletubbies

#834 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Teletubbies »

Isti ovi što brane Stjepana bi se ovdje popalili ko kutnjaci da je onakav komentar ostavio za nekog homoseksualca.

I prije nego me napadne, ne, nisam homofob, i za vjeru me zaboli patka. A valjda želimo slobode za sve.
skupljac_zeljeza

#835 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Dokle Bošnjak mora svaki dan drugima dokazivati da nije taliban i da ne želi džamahiriju? Pred rat su Nijaza Durakovića nazvali islamskim fundamentalistom što je rekao da ga guši miris tamjana zbog održavanja vjerskog skupa na Romaniji. Kada su ubijali po Bosni nisu pitali da li si SDA ili Liberal Rasima Kadića nego kako ti je ime i jesi li osunećen.

elcaliente

#836 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by elcaliente »

skupljac_zeljeza wrote: 06/05/2022 21:26 Dokle Bošnjak mora svaki dan drugima dokazivati da nije taliban i da ne želi džamahiriju? Pred rat su Nijaza Durakovića nazvali islamskim fundamentalistom što je rekao da ga guši miris tamjana zbog održavanja vjerskog skupa na Romaniji. Kada su ubijali po Bosni nisu pitali da li si SDA ili Liberal Rasima Kadića nego kako ti je ime i jesi li osunećen.

Sve dok se zalaze za cijelovitu BiH i smatra sebe drzavotvornim.
Droog

#837 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Droog »

Joj sto se raja upalila. Isti oni sto poslije Bajram namaza i obilaska familije odlete do Bakusa na sok od ječma.
Uredu je.
MMM1977

#838 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by MMM1977 »

Niko nije imun na miješanje vjere u sve u svašta i ispada da jači tlači. Ja da se pitam zabranio bih vjeronauku, imaju mektebi za to kod nas a i kod ostalih vjerovatno ima nešto slično. Ovome nije mjesto u školama jer sigurno stvara nelagodu učenicima drugih vjeroispovijesti

Image
skupljac_zeljeza

#839 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

MMM1977 wrote: 06/05/2022 21:52 Ja da se pitam zabranio bih vjeronauku, imaju mektebi za to kod nas a i kod ostalih vjerovatno ima nešto slično.
To je Vatikan potpisivanjem Temeljnog ugovora između Svete Stolice i Bosne i Hercegovine betonirao.
Od osobite je važnosti, međutim, čl. 16 koji određuje da BiH u svjetlu načela o slobodi vjere, priznaje temeljno pravo roditelja na vjerski odgoj djece te u sklopu školskoga plana i programa i u skladu s voljom roditelja ili skrbnika jamči nastavu katoličkoga vjeronauka u svim javnim osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama, kao obveznoga školskoga predmeta za sve koji ga izaberu, pod istim uvjetima pod kojima se izvodi i nastava svih obveznih školskih predmeta. U suradnji s nadležnim crkvenim vlastima školske vlasti će roditeljima i punoljetnim učenicima omogućiti da pri upisu u novu školsku godinu slobodno izaberu katolički vjeronauk na način da njihova odluka ne bude povod bilo kakvome obliku diskriminacije na području školske djelatnosti.

https://www.ktabkbih.net/hr/izdvajamo/p ... egovine/95
Sara03

#840 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Sara03 »

MMM1977 wrote: 06/05/2022 21:52 Niko nije imun na miješanje vjere u sve u svašta i ispada da jači tlači. Ja da se pitam zabranio bih vjeronauku, imaju mektebi za to kod nas a i kod ostalih vjerovatno ima nešto slično. Ovome nije mjesto u školama jer sigurno stvara nelagodu učenicima drugih vjeroispovijesti

Image
Neka i vjeronauke u školama. I jedne i druge i treće. Ali, treba ostaviti opcionalno. Ko hoće neka ide, ko neće nije obavezno. A ako ima dovoljno interesa, formirati predmete kao što je kultura religija, gdje će se učiti o različitim religijama i njihovim pojedinostima.

Ipak je i to dio znanja i opće kulture. Ja sam u srednjoj školi imala kulturu religija i dosta sam naučila, jer izvan toga sumnjam da bih ikada čula za neke religije (poput džainizma), vjerovanja i prakticiranja. Vjeronauka kao predmet izučavanja u javnoj ustanovi, nije protivna sekularnoj demokratiji. Postoje države, koje imaju sekularno ustrojstvo, ali i dalje poštuju stepen individualnosti pojedinca. Pri tome ne računam Francusku, oni su u tom segmentu posebni. Nisam pristalica njihovog laiciteta.

Ali, izvan vjeronauke, pozdravi u školskim prostorijama i hodnicima treba da ostanu zdravo, dobar dan i doviđenja. Selam, šalom i pomoz bog, kada se pređe školski prag. Kome je volja, neka citira Mahabharatu na sred ulice, što se mene tiče.
salik79

#841 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by salik79 »

MMM1977 wrote: 06/05/2022 21:52 Niko nije imun na miješanje vjere u sve u svašta i ispada da jači tlači. Ja da se pitam zabranio bih vjeronauku, imaju mektebi za to kod nas a i kod ostalih vjerovatno ima nešto slično. Ovome nije mjesto u školama jer sigurno stvara nelagodu učenicima drugih vjeroispovijesti

Image
Jedino ako ih kuci uce da mrze Islam i muslimane. Ovo je nastavnica vjeronauke sa djecom islamske vjeroispovijesti.

Ovakve aktivnosti su uobicajene u skolama sirom Europe za vrijeme bozicnih blagdana i to van nastave vjeronauka.

I kod nas se na skoro svim radio stanicama i trznim centrima vrte bzicne pjesme i hitovi, sta bih se ja, kao musliman, trebao nelagodno osjecati zbog toga?
MMM1977

#842 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by MMM1977 »

salik79 wrote: 06/05/2022 23:44

Image
Jedino ako ih kuci uce da mrze islam i muslimane. Ovo je nastavnica vjeronauke sa djecom islamske vjeroispovijesti.

Ovakve aktivnosti su uobicajene u skolama sirom Europe za vrijeme bozicnih blagdana i to van nastave vjeronauka.

I kod nas se na skoro svim radio stanicama i trznim centrima vrte bzicne pjesme i hitovi, sta bih se ja, kao musliman, trebao nelagodno osjecati zbog toga?
Drugo je Evropa, mi znamo koliko smo trusno područje. I ako mi smeta krsna slava škole, smeta mi i ovo. Ma sve mi smeta što se nameće na silu, džamije i crkve su mjesta za prakticiranje vjere a ne škole.

Moj sin je išao na Kulturu i zajednicu i onda mu je došla razrednica koja je pokrivena i kojoj je to smetalo da on kao musliman ne ide na vjeronauku da je dijete trpilo razne probleme zbog toga.

A šta će svirati na radiju koji niko ne mora slušati ili u šoping centru u koji niko ne mora ući se ne može porediti sa školom.
Login77777

#843 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Login77777 »

Ja znam kad sam isao u skolu vjeronauka mi najdraza bila. Dok su svicarci isli mi ostali mogli tek u 9 sati ici u skolu jer smo taj sat imali slobodno. Fina vremena bila. :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#844 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

A i ne bude tu samo kićenja zidnih novina nego i drugih aktivnosti kao darivanja poklona djece djeci. Učenje po ishodima.

Sara03

#845 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Sara03 »

MMM1977 wrote: 06/05/2022 23:50

Jedino ako ih kuci uce da mrze islam i muslimane. Ovo je nastavnica vjeronauke sa djecom islamske vjeroispovijesti.

Drugo je Evropa, mi znamo koliko smo trusno područje. I ako mi smeta krsna slava škole, smeta mi i ovo. Ma sve mi smeta što se nameće na silu, džamije i crkve su mjesta za prakticiranje vjere a ne škole.

Moj sin je išao na Kulturu i zajednicu i onda mu je došla razrednica koja je pokrivena i kojoj je to smetalo da on kao musliman ne ide na vjeronauku da je dijete trpilo razne probleme zbog toga.

A šta će svirati na radiju koji niko ne mora slušati ili u šoping centru u koji niko ne mora ući se ne može porediti sa školom.
"Zapišavanje teritorije", nacionalni hobi u BiH. Dijete ni krivo ni dužno. :|

Nigdje veze ova paralela sa radiom, eh Saliče, ko te ne zna. :D
salik79

#846 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by salik79 »

To moze smetati samo onme ko mrzi Islam i muslimane i nikome drugome.

Cas vjeronauke i tebi problem sto na tom casu djeca na lijep nacin obiljezavaju svoj blagdan...Neshvatljivo.
Tempo
ZeModerator

#847 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Tempo »

znamo ga svi.
salik79

#848 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by salik79 »

Sara03 wrote: 07/05/2022 00:01

"Zapišavanje teritorije", nacionalni hobi u BiH. Dijete ni krivo ni dužno. :|

Nigdje veze ova paralela sa radiom, eh Saliče, ko te ne zna. :D
Znaci, nigdje veze, je li?! Ono, da radio stanice vrte Ilahije i kaside cijeli mjesec ramazana i za bajram, da ih u svaki centar u koji udjes slusas po cijeli mjesec, rekla bi - nigdje veze...Eh, ko te ne zna.

Da ne bude zabune, meni apsolutno ne smeta nista od navedenog.
salik79

#849 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by salik79 »

Tempo wrote: 07/05/2022 00:05znamo ga svi.
Da, svi islamofobi.
Tempo
ZeModerator

#850 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Tempo »

salik79 wrote: 07/05/2022 00:06
Tempo wrote: 07/05/2022 00:05znamo ga svi.
Da, svi islamofobi.
ja sam seljakofob.
Locked