Moze shalom. Samo na arapskom.
FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Moderator: anex
- Haris.ba
-
elcaliente
#828 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Jako ljepo. Vidi se otvorenost duha stanovnika.sehohari wrote: ↑06/05/2022 20:52Znam da je cinično, ali to je možda jedina stvar u kojoj svi ovdje imaju identično mišljenje.elcaliente wrote: ↑06/05/2022 20:50
Haj neka bavarski ministar obrazovanja javno iznese svoj stav o homoseksualcima. Sta mislis bil dozivio sljedeci dan na toj funkciji?
A ista gospodja se hvali kako je zivila u Becu.
Nema brate ne za 50 nego za 100 godina od drzave nista.
- skupljac_zeljeza
#830 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Mi znamo nečije motive? Svake godine medrese izbace 500 mauranata koji dalje upisuju razne fakultete. Od tog broja sigurno iz svake generacije njih 100 djevojaka će zadržati maramu i dalje ili ipak ne bi smjele sutra biti ljekari, prosvjetni radnici, političari....samo zbog odjeće bez obzira na kvalitet obrazovanja.elcaliente wrote: ↑06/05/2022 20:45
Ja ono sto je Kljujic rekao nisam razumio kao upiranje prstom u mahramu nego zato sto je ispunila klise koji se od nje ocekivao.
Imala je ne jednu nego vise gresaka a to vec nije greska nego to radi namjerno.
-
elcaliente
#831 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Brate nisam uopste pricao o tome.skupljac_zeljeza wrote: ↑06/05/2022 20:58Mi znamo nečije motive? Svake godine medrese izbace 500 mauranata koji dalje upisuju razne fakultete. Od tog broja sigurno iz svake generacije njih 100 djevojaka će zadržati maramu i dalje ili ipak ne bi smjele bii sutra biti ljekari, prosvjetni radnici, političari....samo zbog odjeće bez obzira na kvalitet obrazovanja.elcaliente wrote: ↑06/05/2022 20:45
Ja ono sto je Kljujic rekao nisam razumio kao upiranje prstom u mahramu nego zato sto je ispunila klise koji se od nje ocekivao.
Imala je ne jednu nego vise gresaka a to vec nije greska nego to radi namjerno.
Cemu pausaliziranje i onda sam interpretiras nesto.
Naravno da svi stanovnici BiH bili oni pokriveni ili ne, moraju moci raditi sve poslove koje zele.
Ovdje se radi o sluzbeniku koji kako sama rijec kaze sluzi u drzavnoj sluzbi a nije radnik.
Posto je BiH sekularna drzava imaju norme ponasanja, u sekularnoj drzavi vjera ne smije u sluzbi da igra bilo kakvu ulogu pri odlucivanju ili ocitavanju.
Sluzbenik mora biti neutralan inace bi se morao sankcionisati.
- Sara03
#832 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Država ovdje ionako postoji samo u međunarodnopravnom smislu. Mada, ako ćemo cjepidlačiti i to je upitno. Nismo sposobni za vođenje mjesne zajednice, a ne da imamo državu. Ma, hajte molim vas. Propala misija, sahranjena ideja. Nema državničke volje ni svijesti. Ni političke ni građanske.elcaliente wrote: ↑06/05/2022 20:56Jako ljepo. Vidi se otvorenost duha stanovnika.
Over and out.
-
elcaliente
#833 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ostaje samo raseljavanje i upiranje prstom u anamo one.Sara03 wrote: ↑06/05/2022 21:11Država ovdje ionako postoji samo u međunarodnopravnom smislu. Mada, ako ćemo cjepidlačiti i to je upitno. Nismo sposobni za vođenje mjesne zajednice, a ne da imamo državu. Ma, hajte molim vas. Propala misija, sahranjena ideja. Nema državničke volje ni svijesti. Ni političke ni građanske.elcaliente wrote: ↑06/05/2022 20:56
Jako ljepo. Vidi se otvorenost duha stanovnika.
Over and out.
Jer mi smo bez gresaka.
- Teletubbies
#834 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Isti ovi što brane Stjepana bi se ovdje popalili ko kutnjaci da je onakav komentar ostavio za nekog homoseksualca.
I prije nego me napadne, ne, nisam homofob, i za vjeru me zaboli patka. A valjda želimo slobode za sve.
I prije nego me napadne, ne, nisam homofob, i za vjeru me zaboli patka. A valjda želimo slobode za sve.
- skupljac_zeljeza
#835 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Dokle Bošnjak mora svaki dan drugima dokazivati da nije taliban i da ne želi džamahiriju? Pred rat su Nijaza Durakovića nazvali islamskim fundamentalistom što je rekao da ga guši miris tamjana zbog održavanja vjerskog skupa na Romaniji. Kada su ubijali po Bosni nisu pitali da li si SDA ili Liberal Rasima Kadića nego kako ti je ime i jesi li osunećen.
-
elcaliente
#836 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Sve dok se zalaze za cijelovitu BiH i smatra sebe drzavotvornim.skupljac_zeljeza wrote: ↑06/05/2022 21:26 Dokle Bošnjak mora svaki dan drugima dokazivati da nije taliban i da ne želi džamahiriju? Pred rat su Nijaza Durakovića nazvali islamskim fundamentalistom što je rekao da ga guši miris tamjana zbog održavanja vjerskog skupa na Romaniji. Kada su ubijali po Bosni nisu pitali da li si SDA ili Liberal Rasima Kadića nego kako ti je ime i jesi li osunećen.
- Droog
#837 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Joj sto se raja upalila. Isti oni sto poslije Bajram namaza i obilaska familije odlete do Bakusa na sok od ječma.
Uredu je.
Uredu je.
-
MMM1977
#838 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Niko nije imun na miješanje vjere u sve u svašta i ispada da jači tlači. Ja da se pitam zabranio bih vjeronauku, imaju mektebi za to kod nas a i kod ostalih vjerovatno ima nešto slično. Ovome nije mjesto u školama jer sigurno stvara nelagodu učenicima drugih vjeroispovijesti

- skupljac_zeljeza
#839 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
To je Vatikan potpisivanjem Temeljnog ugovora između Svete Stolice i Bosne i Hercegovine betonirao.
Od osobite je važnosti, međutim, čl. 16 koji određuje da BiH u svjetlu načela o slobodi vjere, priznaje temeljno pravo roditelja na vjerski odgoj djece te u sklopu školskoga plana i programa i u skladu s voljom roditelja ili skrbnika jamči nastavu katoličkoga vjeronauka u svim javnim osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama, kao obveznoga školskoga predmeta za sve koji ga izaberu, pod istim uvjetima pod kojima se izvodi i nastava svih obveznih školskih predmeta. U suradnji s nadležnim crkvenim vlastima školske vlasti će roditeljima i punoljetnim učenicima omogućiti da pri upisu u novu školsku godinu slobodno izaberu katolički vjeronauk na način da njihova odluka ne bude povod bilo kakvome obliku diskriminacije na području školske djelatnosti.
https://www.ktabkbih.net/hr/izdvajamo/p ... egovine/95
- Sara03
#840 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Neka i vjeronauke u školama. I jedne i druge i treće. Ali, treba ostaviti opcionalno. Ko hoće neka ide, ko neće nije obavezno. A ako ima dovoljno interesa, formirati predmete kao što je kultura religija, gdje će se učiti o različitim religijama i njihovim pojedinostima.MMM1977 wrote: ↑06/05/2022 21:52 Niko nije imun na miješanje vjere u sve u svašta i ispada da jači tlači. Ja da se pitam zabranio bih vjeronauku, imaju mektebi za to kod nas a i kod ostalih vjerovatno ima nešto slično. Ovome nije mjesto u školama jer sigurno stvara nelagodu učenicima drugih vjeroispovijesti
![]()
Ipak je i to dio znanja i opće kulture. Ja sam u srednjoj školi imala kulturu religija i dosta sam naučila, jer izvan toga sumnjam da bih ikada čula za neke religije (poput džainizma), vjerovanja i prakticiranja. Vjeronauka kao predmet izučavanja u javnoj ustanovi, nije protivna sekularnoj demokratiji. Postoje države, koje imaju sekularno ustrojstvo, ali i dalje poštuju stepen individualnosti pojedinca. Pri tome ne računam Francusku, oni su u tom segmentu posebni. Nisam pristalica njihovog laiciteta.
Ali, izvan vjeronauke, pozdravi u školskim prostorijama i hodnicima treba da ostanu zdravo, dobar dan i doviđenja. Selam, šalom i pomoz bog, kada se pređe školski prag. Kome je volja, neka citira Mahabharatu na sred ulice, što se mene tiče.
- salik79
#841 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Jedino ako ih kuci uce da mrze Islam i muslimane. Ovo je nastavnica vjeronauke sa djecom islamske vjeroispovijesti.MMM1977 wrote: ↑06/05/2022 21:52 Niko nije imun na miješanje vjere u sve u svašta i ispada da jači tlači. Ja da se pitam zabranio bih vjeronauku, imaju mektebi za to kod nas a i kod ostalih vjerovatno ima nešto slično. Ovome nije mjesto u školama jer sigurno stvara nelagodu učenicima drugih vjeroispovijesti
![]()
Ovakve aktivnosti su uobicajene u skolama sirom Europe za vrijeme bozicnih blagdana i to van nastave vjeronauka.
I kod nas se na skoro svim radio stanicama i trznim centrima vrte bzicne pjesme i hitovi, sta bih se ja, kao musliman, trebao nelagodno osjecati zbog toga?
-
MMM1977
#842 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Drugo je Evropa, mi znamo koliko smo trusno područje. I ako mi smeta krsna slava škole, smeta mi i ovo. Ma sve mi smeta što se nameće na silu, džamije i crkve su mjesta za prakticiranje vjere a ne škole.salik79 wrote: ↑06/05/2022 23:44Jedino ako ih kuci uce da mrze islam i muslimane. Ovo je nastavnica vjeronauke sa djecom islamske vjeroispovijesti.MMM1977 wrote: ↑06/05/2022 21:52 Niko nije imun na miješanje vjere u sve u svašta i ispada da jači tlači. Ja da se pitam zabranio bih vjeronauku, imaju mektebi za to kod nas a i kod ostalih vjerovatno ima nešto slično. Ovome nije mjesto u školama jer sigurno stvara nelagodu učenicima drugih vjeroispovijesti
![]()
Ovakve aktivnosti su uobicajene u skolama sirom Europe za vrijeme bozicnih blagdana i to van nastave vjeronauka.
I kod nas se na skoro svim radio stanicama i trznim centrima vrte bzicne pjesme i hitovi, sta bih se ja, kao musliman, trebao nelagodno osjecati zbog toga?
Moj sin je išao na Kulturu i zajednicu i onda mu je došla razrednica koja je pokrivena i kojoj je to smetalo da on kao musliman ne ide na vjeronauku da je dijete trpilo razne probleme zbog toga.
A šta će svirati na radiju koji niko ne mora slušati ili u šoping centru u koji niko ne mora ući se ne može porediti sa školom.
- Login77777
#843 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ja znam kad sam isao u skolu vjeronauka mi najdraza bila. Dok su svicarci isli mi ostali mogli tek u 9 sati ici u skolu jer smo taj sat imali slobodno. Fina vremena bila. 
- skupljac_zeljeza
- Sara03
#845 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
"Zapišavanje teritorije", nacionalni hobi u BiH. Dijete ni krivo ni dužno.MMM1977 wrote: ↑06/05/2022 23:50Drugo je Evropa, mi znamo koliko smo trusno područje. I ako mi smeta krsna slava škole, smeta mi i ovo. Ma sve mi smeta što se nameće na silu, džamije i crkve su mjesta za prakticiranje vjere a ne škole.salik79 wrote: ↑06/05/2022 23:44
Jedino ako ih kuci uce da mrze islam i muslimane. Ovo je nastavnica vjeronauke sa djecom islamske vjeroispovijesti.
Moj sin je išao na Kulturu i zajednicu i onda mu je došla razrednica koja je pokrivena i kojoj je to smetalo da on kao musliman ne ide na vjeronauku da je dijete trpilo razne probleme zbog toga.
A šta će svirati na radiju koji niko ne mora slušati ili u šoping centru u koji niko ne mora ući se ne može porediti sa školom.
Nigdje veze ova paralela sa radiom, eh Saliče, ko te ne zna.
- salik79
#846 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
To moze smetati samo onme ko mrzi Islam i muslimane i nikome drugome.MMM1977 wrote: ↑06/05/2022 23:50Drugo je Evropa, mi znamo koliko smo trusno područje. I ako mi smeta krsna slava škole, smeta mi i ovo. Ma sve mi smeta što se nameće na silu, džamije i crkve su mjesta za prakticiranje vjere a ne škole.salik79 wrote: ↑06/05/2022 23:44
Jedino ako ih kuci uce da mrze islam i muslimane. Ovo je nastavnica vjeronauke sa djecom islamske vjeroispovijesti.
Cas vjeronauke i tebi problem sto na tom casu djeca na lijep nacin obiljezavaju svoj blagdan...Neshvatljivo.
-
Tempo
- ZeModerator
- salik79
#848 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Znaci, nigdje veze, je li?! Ono, da radio stanice vrte Ilahije i kaside cijeli mjesec ramazana i za bajram, da ih u svaki centar u koji udjes slusas po cijeli mjesec, rekla bi - nigdje veze...Eh, ko te ne zna.Sara03 wrote: ↑07/05/2022 00:01"Zapišavanje teritorije", nacionalni hobi u BiH. Dijete ni krivo ni dužno.MMM1977 wrote: ↑06/05/2022 23:50
Drugo je Evropa, mi znamo koliko smo trusno područje. I ako mi smeta krsna slava škole, smeta mi i ovo. Ma sve mi smeta što se nameće na silu, džamije i crkve su mjesta za prakticiranje vjere a ne škole.
A šta će svirati na radiju koji niko ne mora slušati ili u šoping centru u koji niko ne mora ući se ne može porediti sa školom.![]()
Nigdje veze ova paralela sa radiom, eh Saliče, ko te ne zna.![]()
Da ne bude zabune, meni apsolutno ne smeta nista od navedenog.
- salik79