Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

DonieBrasco

#40926 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Sto me trznu reko neki trailer za novi NFS ... :-)
Tito_i_Partija

#40927 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Vremena su se promijenila, i bilo bi naivno očekivat' igru koja nastavlja u stilu prethodnika koji je izaš'o prije 20 godina. Od tada do danas je izašlo kamaru igara kojima je bio cilj da popune tu BG2/Infinity Engine nostalgiju, i stvarno mislim da je vrijeme da se krene u drugom pravcu.

Srećom BG3 je drugačiji, izgleda super, i pruža mnogo novih stvari koje nismo dosad vidjeli ni u jednom cRPGu. Već se vidi uticaj velikog budžeta: sve izgleda prelijepo, customizacija karaktera je ogromna i detaljna, voice acting je top-notch. Samo je najveća šteta što tek zvanično izlazi sledeće godine, a ja definitivno nemam namjeru igrat' nijednu igru u Early Accessu.
Project Lucian

#40928 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Project Lucian »

ferratilis wrote: 05/05/2022 13:59
Ahh the memories.
ferratilis

#40929 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tako su dobro pogodili stil Kurosavinih filmova da je to cudo (a uopce nije japanska igra, niti je AAA produkcija). Gameplay nije nesto, ali sve ostalo je dovoljno da preporucim Trek to Yomi. Moram opet odgledat Throne of Blood, nema sta. :D

Image
Image
Image
Image
Image
caseytron

#40930 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by caseytron »

ferratilis wrote: 06/05/2022 22:35 Tako su dobro pogodili stil Kurosavinih filmova da je to cudo (a uopce nije japanska igra, niti je AAA produkcija). Gameplay nije nesto, ali sve ostalo je dovoljno da preporucim Trek to Yomi. Moram opet odgledat Throne of Blood, nema sta. :D

Image
Image
Image
Image
Image
Fina igra, fakat. Borba je odlicna, taman su je pogodili. Je l' to xbox pass ispostovan :mrgreen:
ferratilis

#40931 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

caseytron wrote: 06/05/2022 22:58 Je l' to xbox pass ispostovan :mrgreen:
Jesto, konacno nesto zanimljivo. Slabo ga koristim, a imam pretplatu do 2024. Ali ovo vrijedi odigrat. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40932 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 26/04/2022 14:33
Chmoljo wrote: 26/04/2022 14:06

Mislim da sam i ja pri kraju sa Kingmakerom. Propalo mi je dva questa, ticu se teritorije i levelovanja kraljevstva.

Ne da mi se vracati, tako da krenuo sam spasavati kompanjone u Nyrissinom brlogu. Mislim da cu tu dobro proci, jer sam svima zavrsio questove.
Sve mi je bilo super, al' mi je House at the End of Time bio teeeeeški smor. :-D
Znači, ubi nogama koliko je peglativno... Jedva igram bgm. Još pogotovo kad sam skonto da imam duplo posla na ubijanju neprijatelja...

Pa hebemu... I to sve ti kompanjoni moraju biti sa jakim willpower :roll: budem li nabasao na još jednu seriju Mandragora swarmova oduljiće se ovaj prelazak igre...

Srećom, Jubilost mi je dosta valjo. Sa njim sam bez ikakvih problema riješio Wriggling mana. Gori crvavi ko Indira Ghandi :lol:

E ne mogu vkerovati da u ovako dobroj igri naprave ovaj smor...
Spiritbreaker

#40933 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Spiritbreaker »

Project Lucian wrote: 04/05/2022 18:06
Ironman_88 wrote: 04/05/2022 17:51

Jel' nas trolaš ili nas zajebavaš? :D Doduše čitao sam neki dan da su igricu patchovali sa neigriva na grozna :izet:
Meni je bila ekstra dok je nisu patchovali sad je OK, puistili su ligu trenutno, al još uvijek nije kompletna igra.
Jel vrijedi preci sa Pesa 2021? Jel iole dobar?
Tito_i_Partija

#40934 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 06/05/2022 23:15
Tito_i_Partija wrote: 26/04/2022 14:33

Sve mi je bilo super, al' mi je House at the End of Time bio teeeeeški smor. :-D
Znači, ubi nogama koliko je peglativno... Jedva igram bgm. Još pogotovo kad sam skonto da imam duplo posla na ubijanju neprijatelja...

Pa hebemu... I to sve ti kompanjoni moraju biti sa jakim willpower :roll: budem li nabasao na još jednu seriju Mandragora swarmova oduljiće se ovaj prelazak igre...

Srećom, Jubilost mi je dosta valjo. Sa njim sam bez ikakvih problema riješio Wriggling mana. Gori crvavi ko Indira Ghandi :lol:

E ne mogu vkerovati da u ovako dobroj igri naprave ovaj smor...
Jedini dio igre gdje mi je puk'o film i uzmem online walkthrough da ga pređem, jer mi nije bilo više zabavno.

Nije da je teško, recimo Wild Hunt grupe padaju jako brzo kad imaš Blind Fight feat ili Echlocation spell, i kad prvo rokneš njihovog Monarcha pa onda sve ostale. Al' ono što je teško je navigacija u cijelom području, dvije faze apsolutno svega, i onda backtracking i slične zajebancije, pogotovo ako imaš full party k'o ti. (zato uvijek igram solo :-D )

Al' srećom, kad sam uzeo walkthrough i iš'o redom, ispade da taj dio igre ustvari baš i nije toliko dug. Doš'o si do samog kraja, izdrži još malo. :D
Project Lucian

#40935 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Project Lucian »

Spiritbreaker wrote: 07/05/2022 00:06
Project Lucian wrote: 04/05/2022 18:06
Meni je bila ekstra dok je nisu patchovali sad je OK, puistili su ligu trenutno, al još uvijek nije kompletna igra.
Jel vrijedi preci sa Pesa 2021? Jel iole dobar?
Meni je OK, jbg.
ferratilis

#40937 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

30 je godina otkako je izasao Wolf3d. Tom prigodom je neko izbacio mod sa 30 novih levela, i par qol dodataka.
https://www.moddb.com/mods/wolfenstein- ... ry-edition
Image
Averus

#40938 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Kako je Wolf3D bio zakon :D
Postavio sam na gamedev temi clanak o toj igri, kako je nastala i koliko je bila revolucionarna za gaming i FPS

https://www.howtogeek.com/802248/how-wo ... ars-later/

Btw preskacem Watch Dogs 2. Sve sto me nerviralo oko gameplaya u kecu, ovdje je jos gore.
UI je toliko clogged i debilan, boze...
Jedino je voznja bolja.

Igra koja hoce, a i nece da bude GTA clone. Ali nece, ali ipak hoce. Mozda.

Ko zna, mozda joj se vratim nekad u buducnosti. Sad idem na TC: The Division.
Ubisoft u tom periodu bas pokusavao gurati taj neki multiplayer element u sve zivo :oops:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40939 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Joj Division mi je tako bio lego jbt. Repetetivna radnja, ali me svejedno držalo dok nisam završio sve što se moglo završiti.

:D
Riddle

#40940 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

I ja sam Division dugo igrao. Nekoliko likova sam napravio koliko se sjećam, hoću reći opremu za različite uloge skupio. Da li još uvijek organizuju one evente ili je to prestalo?
Tito_i_Partija

#40941 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Nisam igr'o prvi, al' se povremeno vraćam na Division 2. Odličan looter shooter.
Averus

#40942 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Haj fino
Ja sam doslovno u fazonu I don't know where I am, I don't know what's happening, all I know is that I must kill :lol:

Vidim ima jos uvijek igraca, cim me svako malo neko invitea u partyje :D

GUI im je i u ovoj igri ocajan, ali eto ima potencijala, pa cu nastaviti s igranjem
Riddle

#40943 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Ja Division 2 nisam igrao, ali sam čuo od igrača s kojim sam igrao Division da im je prvi bolji te da to radije igraju. Ipak čak i tada je populacija bila slaba i aktivnost bi se pojačala kad bi event počeo. Vjerovatno to sad niko ne igra.

EDIT:
Osim Averusa. :mrgreen:
Riddle

#40944 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Čisto iz znatiželje sam ponovo instalirao Division, da se malo podsjetim gdje sam i da vidim ima li živih. Na terminalu sam sreo nekih 20 ljudi što znači da se igra još uvijek. Manje više sam zaboravio igrati, zaboravio koristiti skillove i svakako da nemam pojma šta je današnja meta igra.

Ali vidim da trenutno imam 3 završena seta opreme. PVE, PVP i Support. Prva 2 seta su Predator's Mark što je bio vrlo jak set onda koji uzrokuje krvarenje nakon 10 pogodaka u istu metu i zato mi PVP build ima 2 House SMG puške. PVE koristi M4 što je slabiji build, jer tu nisam nakucao 9000 stamine što je potrebno da 6 dijelova Predator's Mark aktiviraju bonus 120% krvarenja, ali i dalje je više nego dobar za svaku PVE misiju u igri. Treći build mi je bio sa Reclaimer setom, što je ono podrška i sjećam se da je bio vrlo jak, u DZ sam samo s jednim likom išao i znali smo pucati satima bez da poginemo zbog toga koliko je moj heal jak. Ovih dana ću malo šetati New Yorkom i zabavljati se, a onda će početi Global Event za mjesec maj. Ovo je raspored za prvu polovinu ove godine...

Image
ProgramskiJezik

#40945 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ProgramskiJezik »

Riddle wrote: 09/05/2022 05:36 Čisto iz znatiželje sam ponovo instalirao Division, da se malo podsjetim gdje sam i da vidim ima li živih. Na terminalu sam sreo nekih 20 ljudi što znači da se igra još uvijek. Manje više sam zaboravio igrati, zaboravio koristiti skillove i svakako da nemam pojma šta je današnja meta igra.

Ali vidim da trenutno imam 3 završena seta opreme. PVE, PVP i Support. Prva 2 seta su Predator's Mark što je bio vrlo jak set onda koji uzrokuje krvarenje nakon 10 pogodaka u istu metu i zato mi PVP build ima 2 House SMG puške. PVE koristi M4 što je slabiji build, jer tu nisam nakucao 9000 stamine što je potrebno da 6 dijelova Predator's Mark aktiviraju bonus 120% krvarenja, ali i dalje je više nego dobar za svaku PVE misiju u igri. Treći build mi je bio sa Reclaimer setom, što je ono podrška i sjećam se da je bio vrlo jak, u DZ sam samo s jednim likom išao i znali smo pucati satima bez da poginemo zbog toga koliko je moj heal jak. Ovih dana ću malo šetati New Yorkom i zabavljati se, a onda će početi Global Event za mjesec maj. Ovo je raspored za prvu polovinu ove godine...

Image
Igrao sm Divison 2 zivotom, samo Ubisoft moze upropastit takvu igru.. svidja mi se i prica i atmosfera pucanje bi se moglo malo doradit al eto sve u svemu fina 7/10 igra
Project Lucian

#40946 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Project Lucian »

Od FPS-a sam zadnje igrao Call of Duty Modern warfare 2, poslije toga nisam dotakao ni jedan i neki dan instaliram CoD World War i ne mogu da se natjeram da ga završim.

Jedino što bih stvarno volio u FPS-u odigrat je remake orginalnog PREY-a ili njegov nastavak, koji je bio planiran pa je ukinut. :(

Image

P.S.
Da ne zaboravim dodati i Half Life 3, Gaben ako ga ne objavi goriće u paklu :evil:
ferratilis

#40947 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Uzeo sam sve Serious Sam naslove koje nisam dosad igrao, od trojke sve do zadnjeg, Siberian Mayhem. Moram priznat, uzivam u trojci daleko vise nego sto sam mislio. Doduse, malo je danas ovakvih shootera pa i osrednji Serious Sam djeluje odlicno. Formula nije zastarjela.

Image
Image
DonieBrasco

#40948 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Ja imam Division 1 uzeo kad se djelio besplatno na Uplay nisam jos igrao, ima li Division 2 single player kampanju ?
typeOnegative

#40949 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

evo i ja ga instalirao da se malo podsjetim , al mrka kapa :-D Imam neki problem , moram vidjet šta je . uredno se pokrene igra , al minimizira se cijelo vrijeme :?
Tito_i_Partija

#40950 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

DonieBrasco wrote: 09/05/2022 15:31 Ja imam Division 1 uzeo kad se djelio besplatno na Uplay nisam jos igrao, ima li Division 2 single player kampanju ?
Ima. Igram ga već dugo i nisam još nijednom igr'o misije sa drugim igračima. Sadržaja ima kamara, uopšte ne moraš igrat' sa drugima ako to nećeš.

@Riddle Kad ćemo se vratit' u Tamriel? Trebaš mi pokazat' kako da popravim DPS kod svog Sorcerer-a. :D
Post Reply