Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
HD_2015

#12776 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by HD_2015 »

DonieBrasco wrote: 05/05/2022 13:42
Lex77 wrote: 05/05/2022 13:07 Kiki ipak kaže da se izbori moraju održati po postojećem Zakonu.
Možemo li sada biti sigurni da neće biti nametanja zakona po mjeri kradezea?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ohr-izb ... /220505068
Strepit cemo do zanjeg trena, jer ne mogu da vjerujem da se u ovom izvjestaju Šmota za Vijece sigutnosti UN ne pominje Covic.

Covjek je prvi saradnik Dodika u svim poljima pa cak i ovom rusofilskom.
Spominje, kako ne spominje:
Schmidt je upozorio i na ideje o teritroijalnoj organizaciji koje su iznosili hrvatski politički predstavnici te da takve stvari podižu avete ratnih težnji za trećim entitetom.
skafiskafsnjak

#12777 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

Ja ev neshto kontam sada...
Evo nek nametne VP izborni zakon po mjeri Covica....

Hoce li neko bolje ziviti?
Obicnim gradjanima ce isto.biti.... ovako politicari i ovi navionalisti zavadjaju narod da se skrene paznja sa bitnijih stvari....
BAK-eV

#12778 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by BAK-eV »

skafiskafsnjak wrote: 05/05/2022 13:52 Ja ev neshto kontam sada...

Obicnim gradjanima ce isto.biti.... ovako politicari i ovi navionalisti zavadjaju narod da se skrene paznja sa bitnijih stvari....
Da znas recimo, da se broj dozvola za speditere dijeli paritetno a ne po udjelu stanovnika, ne bi tako govorio.
Janjicar

#12779 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Janjicar »

Novak20 wrote: 05/05/2022 00:17
Janjicar wrote: 04/05/2022 23:29 Đe je Novak jel počeo sjeći bukve za blokada ?
Eno ga u Ze, .ebe radoznale. :lol:
Mah samo "meći" susjed nije problem :bih:
mo-town

#12780 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by mo-town »

DonieBrasco wrote: 05/05/2022 13:33
mo-town wrote: 05/05/2022 13:07 Gdje mi nestade Kolinda? Da se ne tjesi na vibratoru? Suhva mi da se ne zaglavi.
Korisnik "Kolinda" je musko potpisan na forumu kao zensko.
Cuo sam ja te price ali ne vjerujem u njih.
Project Lucian

#12781 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Project Lucian »

Poenta je što bi onda našli neki drugi razlog kako bi posvađali narod. Nacionalistima se mora stati u kraj, to je jedino rješenje. A to je mirnim putem jedino moguće ako ovih 50% što ne glasaju konačno izađe na izbore i smijeni ovu SDA/HDZ/SNSD bagru s vlasti, ono što je najteže u ovom scenariu je da sva tri istovremeno moraju pasti. Ne može pasti samo HDZ a da SDA i SNSD ostanu na vlasti ili bilo koja druga kombinacija. Lijeve i liberalne stranke moraju dobiti većinu na čitavom prostoru BiH, kako bi kao društvo napredovali.
Droog

#12782 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Droog »

mo-town wrote: 05/05/2022 15:04
DonieBrasco wrote: 05/05/2022 13:33

Korisnik "Kolinda" je musko potpisan na forumu kao zensko.
:mrgreen:
palermo

#12783 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by palermo »

:?
Project Lucian wrote: 05/05/2022 15:06

Poenta je što bi onda našli neki drugi razlog kako bi posvađali narod. Nacionalistima se mora stati u kraj, to je jedino rješenje. A to je mirnim putem jedino moguće ako ovih 50% što ne glasaju konačno izađe na izbore i smijeni ovu SDA/HDZ/SNSD bagru s vlasti, ono što je najteže u ovom scenariu je da sva tri istovremeno moraju pasti. Ne može pasti samo HDZ a da SDA i SNSD ostanu na vlasti ili bilo koja druga kombinacija. Lijeve i liberalne stranke moraju dobiti većinu na čitavom prostoru BiH, kako bi kao društvo napredovali.
Kakve bolan nacionalisticke snage. Pa eno u Hrvatskoj je kandidat SDP-a dobro predsjednicke izbore. Usput, eno, njegove istupe podrzava I hrvatski sdp.

Ovdje se radi prevashodno o opstanku drzave Bosne I Hercegovine. Svaka druga prica je zamlacivanje.
Project Lucian

#12784 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Project Lucian »

palermo wrote: 05/05/2022 15:19 :?
Project Lucian wrote: 05/05/2022 15:06

Kakve bolan nacionalisticke snage. Pa eno u Hrvatskoj je kandidat SDP-a dobro predsjednicke izbore. Usput, eno, njegove istupe podrzava I hrvatski sdp.

Ovdje se radi prevashodno o opstanku drzave Bosne I Hercegovine. Svaka druga prica je zamlacivanje.
On je samo pokazao da je oportunista i ništa više, dok mu je godilo biti ljevičar bio je ljevičar, godilo mu je i kad je bio biran za predsjednika Hr, sad mu godi da bude veći nacionalista od Tuđmana. Ne znam šta te tu čudi. Sve jasno ko dan a Bosne će biti dok god je Bosanaca i Hercegovaca, tu se ni vučko ni narkoman ne pitaju ništa, niti će se ikad pitati. Stoga smanji doživljaj.
palermo

#12785 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by palermo »

Project Lucian wrote: 05/05/2022 15:28
palermo wrote: 05/05/2022 15:19 :?

On je samo pokazao da je oportunista i ništa više, dok mu je godilo biti ljevičar bio je ljevičar, godilo mu je i kad je bio biran za predsjednika Hr, sad mu godi da bude veći nacionalista od Tuđmana. Ne znam šta te tu čudi. Sve jasno ko dan a Bosne će biti dok god je Bosanaca i Hercegovaca, tu se ni vučko ni narkoman ne pitaju ništa, niti će se ikad pitati. Stoga smanji doživljaj.
Pa ima podrsku od SDP-a, sta su oni ?

Sta znaci ti to smanji dozivljaj? Kakav dozivljaj? Jel hoces da kazes da Bosna I Hercegovina nije napadnuta I sa istoka I sa zapada?
Project Lucian

#12786 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Project Lucian »

palermo wrote: 05/05/2022 15:34
Project Lucian wrote: 05/05/2022 15:28

Sta znaci ti to smanji dozivljaj? Kakav dozivljaj? Jel hoces da kazes da Bosna I Hercegovina nije napadnuta I sa istoka I sa zapada?
Imao je podršku SDP-a, nema više. Sad ga u Hrvatskoj podržavaju isti oni koji u Bosni glasaju za SDA/HDZ/SNSD.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12787 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

11 nije dovoljno
Opa
Inflacija???
skafiskafsnjak

#12788 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

Droog wrote: 05/05/2022 15:11
mo-town wrote: 05/05/2022 15:04
:mrgreen:
Sta je problem?

Lik se osjeca kao zensko... Ono zensko u tijelu muskarca... Evropske vrijednosti :skoljka:
palermo

#12789 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by palermo »

Project Lucian wrote: 05/05/2022 15:38
palermo wrote: 05/05/2022 15:34

Imao je podršku SDP-a, nema više. Sad ga u Hrvatskoj podržavaju isti oni koji u Bosni glasaju za SDA/HDZ/SNSD.
Ima podrsku SDP-a, prelistaj hrvatsku stampu. Ima I podrsku gradana hrvatske, najpopularniji political u Hrvatskoj.

Pustite suplje.
tandmand

#12790 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by tandmand »

Project Lucian wrote: 05/05/2022 15:06 Poenta je što bi onda našli neki drugi razlog kako bi posvađali narod. Nacionalistima se mora stati u kraj, to je jedino rješenje. A to je mirnim putem jedino moguće ako ovih 50% što ne glasaju konačno izađe na izbore i smijeni ovu SDA/HDZ/SNSD bagru s vlasti, ono što je najteže u ovom scenariu je da sva tri istovremeno moraju pasti. Ne može pasti samo HDZ a da SDA i SNSD ostanu na vlasti ili bilo koja druga kombinacija. Lijeve i liberalne stranke moraju dobiti većinu na čitavom prostoru BiH, kako bi kao društvo napredovali.
Kakve bolan lijeve i liberalne stranke? Kada je u pitanju agresija na BiH, u Hrvatskoj i Srbiji u istu tikvu pušu i lijevi i desni.

Evo da ti nabrojim samo neke komuniste, partizane i sdp-ovce: Franjo Tuđman, Janko Bobetko, Mate Boban, Jadranko Prlić, Dragan Čović, Zdravko Tomac, Zoran Milanović.

A kada je u pitanju odbrana BiH i borba za opstanak, nije bitno da li je nečiji dedo bio u Handžar diviziji ili nekoj partizanskoj proleterskoji, da li štuje jedne ili druge, možda budu u stroju jedan do drugoga.
Na primjeru Ukrajine vidimo da nacionalizam, antifašisam, liberalizam, na kraju krajeva i nacizam, komunizam, nikakvu ulogu ne igraju o razlozima agresije i odbrani od nje. Radi se o interesima a ne o ideologiji, interesu da se otme od drugoga i na njegov račun živi.
plavi_E

#12791 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by plavi_E »

billy organ wrote: 05/05/2022 10:35
Čović pozvao Plenkovića i Milanovića da u EU i NATO-u pojačaju pritisak o izbornom zakonu

:lol: :lol:

Ovo nije u pitanju da neko hoce da bude lider odredjenog naroda. Ovo je vapaj ocajnog djeteta kojem tata ne zeli da kupi lego kockice.
Putin proklinje dan kad je odlucio da pojaca pritisak na EU i NATO a ove lole bi takodje pojacavale pritisak.
:lol:

Ovo nije diplomacija ovo je sibicarenje.
billy organ

#12792 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by billy organ »

Mi smo pod protektoratom zapada.

Juce Covic poceo baljezgat o trecem entitetu odmah dobio po usima od strane Engleza i Amerikanaca.

Na Dodika smo navikli da je on obicni djukac koji laje zavezan na lancu. Nista on ne moze. Samo av-av-av-av-av.

Milanovic kao svaki narkoman prolazi kroz svoje tripove, kao ruski igrac vjerovatno Boga moli da Rusija zavrsi posao u Ukrajini i da se okrene ka Balkanu jer tu narkoman vidi priliku da nastavi djelovanje Tudjmana, Suska, Bobana i ostale bagre + dodatni bonus glasovi bh hrvata. I on takodjer samo laje kao Dodik. Laje na lancu dobro svezan. Lanac mu je svezao zapad. Naravno ako se otgrne lanac ujesce kao i Dodik sto bi to uradio. Ali lanac je previse cvrst da bi pukao.

Ko misli da ja grijesim, nek se sjeti jucerasnjih disciplinskih cuski iza usiju Draganu Covicu od strane americke i britanske ambasade. Ne zaboraviti i na bonske ovlasti Schmidta.

Dakle jos jednom: mi smo pod protektoratom zapada. Milanovic to zna, Dodik to zna. I zato se zderu jer ne mogu da vjeruju da su Englezi na strani Bosnjaka. Pjena na usta, laju zavijaju i nista ne mogu. Jedino sto mogu da je da Boga mole svaki dan da Rusija pobjedi Ukrajinu. A sanse su za to nikakve.

Nasi saveznici su Biden, Johnson, Macron. Njihovi saveznici su Putin i Lukasenko i Orban.

Zato kokice u ruke, bez nervoze, i gledati predstave i ispade zokija i dodija kao jos jednu epizodu humoristicke serije.
pemanapemani

#12793 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by pemanapemani »

palermo wrote: 05/05/2022 15:19

Da li smatras da se u borbi za opstanak Bosne i Hercegovine treba suradjivati sa SDA koja je prodala i izdala reviziju presude protiv Srbije, varala na respiratorima, svojevoljno osigurala vecinu HDZ I SNSD u DN...?
palermo

#12794 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by palermo »

pemanapemani wrote: 05/05/2022 18:30
palermo wrote: 05/05/2022 15:19

Da li smatras da se u borbi za opstanak Bosne i Hercegovine treba suradjivati sa SDA koja je prodala i izdala reviziju presude protiv Srbije, varala na respiratorima, svojevoljno osigurala vecinu HDZ I SNSD u DN...?
Sa svakim ko ovu drzavu osjeca svojom I spreman je da se za nju bori. Zar nam Ukrajina to ne pokazuje svojim primjerom.
laik1981

#12795 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by laik1981 »

Pa odgovori covjeku konkretno.. Da li i sa SDA koja je uradila ovo sto covjek nabroja, a to je 1 promil od ukupnog zla kojeg su pocinili, narocito Bosnjacima? Cuj sa svakim.. Moze ako zelimo gasenje drzave.. SDA je dio problema i ni na koji nacin ne moze biti dio rjesenja.. Najbolje sto SDA moze uraditi za drzavu je da se ugase..
pemanapemani

#12796 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by pemanapemani »

palermo wrote: 05/05/2022 18:34
pemanapemani wrote: 05/05/2022 18:30

Sa svakim ko ovu drzavu osjeca svojom I spreman je da se za nju bori. Zar nam Ukrajina to ne pokazuje svojim primjerom.
Za mene se oni koji su svjesno brutalno slagali gradjane BiH oko revizije presude protiv Srbije, koji su htjeli ukrasti od gradjana tokom pandemije, koji su Covicu i Dodiku dali kontrolni paket, bolesne junice povratnicima, "nano Fato prodaj i uzmi pare", ja, i?..., nikako ne mogu biti borci i saborci za opstanak drzave.
palermo

#12797 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by palermo »

laik1981 wrote: 05/05/2022 18:39 Pa odgovori covjeku konkretno.. Da li i sa SDA koja je uradila ovo sto covjek nabroja, a to je 1 promil od ukupnog zla kojeg su pocinili, narocito Bosnjacima? Cuj sa svakim.. Moze ako zelimo gasenje drzave.. SDA je dio problema i ni na koji nacin ne moze biti dio rjesenja.. Najbolje sto SDA moze uraditi za drzavu je da se ugase..
Da, trebamo.

Ako se sama ugasi, dobro I jeste, ali reci necu braniti Bosnu I Hercegovinu zajedno sa SDA....ne znam koju rijec reci....

Znaci branit cemo BiH po nasim partijskim preferencijama...

A evo I moje pitanje, moze li Komsic u ovaj patriotski blok ili je I on kao "dokazana stetocina" dio problema a ne rjesenja
Login77777

#12798 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Login77777 »

palermo wrote: 05/05/2022 18:55
laik1981 wrote: 05/05/2022 18:39 Pa odgovori covjeku konkretno.. Da li i sa SDA koja je uradila ovo sto covjek nabroja, a to je 1 promil od ukupnog zla kojeg su pocinili, narocito Bosnjacima? Cuj sa svakim.. Moze ako zelimo gasenje drzave.. SDA je dio problema i ni na koji nacin ne moze biti dio rjesenja.. Najbolje sto SDA moze uraditi za drzavu je da se ugase..
Da, trebamo.

Ako se sama ugasi, dobro I jeste, ali reci necu braniti Bosnu I Hercegovinu zajedno sa SDA....ne znam koju rijec reci....

A evo I moje pitanje, moze li Komsic u ovaj patriotski blok ili je I on kao "dokazana stetocina" dio problema a ne rjesenja
Komsic barem nije poznat po tome da rusi BiH kao zeleni.
skupljac_zeljeza

#12799 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skupljac_zeljeza »

Nađoh jedan komenar na hrvatskom forumu. Koliko stvarno to može biti prije svega njihova igra ili paralelna igra?
Ja sam rekao ukoliko Sabor izglasa bezuvjetni prijem Finske i Švedske NATO-u će past vlada.....

To je jasno iz izjave Barbarića, Poskoka, prva indikacija je bila nakon intervjua na RTL - Čovića jučer gdje je bilo jasno da ne pliva više skupa sa Plenkovićem......
Jedno krilo UDBE je odlučilo maknuti Plenkovića preko kandidata iz 11 izborne jedinice na temi Hrvati Bosne I Hercegovine i Izbornoga zakona....
Jučer interesantan intervju Zorana Kekića u podcastu Velebit.....
Dao je indikacije da je Mutti rekla u jednom trenutku Andrej na tebe je red da budeš premijer i provodiš Brusselsku politiku....
I sa crnim vragom do Izbornog Zakona.....
palermo

#12800 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by palermo »

Login77777 wrote: 05/05/2022 19:00
palermo wrote: 05/05/2022 18:55

Da, trebamo.

Komsic barem nije poznat po tome da rusi BiH kao zeleni.
A moze li Dino sa svojom bulumentom bivsih SDA kadrova, moze li Fahro?, moze li NS na celu sa Fortom koji ne nosi ordenje iz proslog rata?

Shvatate li vi uopste sta pisete ?
Post Reply