Meni ova kupoval tenka izgleda kao kod T 55 ??
Ukrajina
-
Honda Rajvosa
#83426 Re: Ukrajina
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
-
zilog
#83428 Re: Ukrajina
Pola nam se populacije ne skida sa Zadruge i Parova, znaju svaki dijalog Kursadzija i onda za nesto konstatujemo - da se prica...Piaty wrote: ↑05/05/2022 14:21 @zilog
Stari, navijam za Ukrajinu i volio sam Ukrajinu prije svih ovih sranja sa Rusijom jer im poznam povijest i koliko su se napatili isto kao i mi.
To sto sam cuo o Italijanima ne znaci da uopce time dajem kredit nekoj strani ali fakat se to desilo ili su svi pogresno informirani decenijama, moguce, ne znam ali to je opcepoznata prica o Trovrhu i Italijanima. Prenosim sta sam slusao jos od rata.
Slava Ukrajini
Kada pitas za izvor, niko ne zna. Bolje receno, ne smije da kaze, da dok je trazio je li Dalila jos nekom junf skinula, usput kupio i clanak o DU...
-
A_A_AKCIJA
-
A_A_AKCIJA
-
zilog
-
Mrvice_ba
#83432 Re: Ukrajina
Nadam se da ce bub bub po hersonu.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#83433 Re: Ukrajina
Jasno, samo kazem da fotografija s twita nema veze s potencijalim dogadjajem.A_A_AKCIJA wrote: ↑05/05/2022 14:52 MiG 31 su koristili za lansiranje hipersoničnih raketa. Vjerovatno je oboren negdje na samoj granici u ovim novim pomjeranjima linija.
-
Zumbul2
#83434 Re: Ukrajina
Joj na ovoj karti Kupjansk je riješenje svega. Glavno čvorištesumirprimus wrote: ↑05/05/2022 13:26
op op bice klipova, negdje su im opet konvoj za sandbijevanje jedinica na liinji zapalili
![]()
-
lajkujMe
#83435 Re: Ukrajina
Evo do sada najveceg razdora unutar Ruske hijerarhije.
Lukashenko po prvi put rekao da "operacija ne ide po planu"
Drugim rijecima Clusterfuck na terenu.
Ali moram mu priznati, za razliku od Putina on je pri zemlji na nacin da vidi znakove sta se desava i da ga je strah.
Odbijanje citave hijerarhije njegove armije da krene na Ukrajinu, zestoki partizanski pokreti unutar Bjelorusije su mu uveliko promjenili ponasanje.
Skonto lik da Putin i Rusija nisu svemoguci i da ce ga baciti lavovima ako bude potrebe za time.
Lukashenko po prvi put rekao da "operacija ne ide po planu"
Drugim rijecima Clusterfuck na terenu.
Ali moram mu priznati, za razliku od Putina on je pri zemlji na nacin da vidi znakove sta se desava i da ga je strah.
Odbijanje citave hijerarhije njegove armije da krene na Ukrajinu, zestoki partizanski pokreti unutar Bjelorusije su mu uveliko promjenili ponasanje.
Skonto lik da Putin i Rusija nisu svemoguci i da ce ga baciti lavovima ako bude potrebe za time.
- Čitalac
#83436 Re: Ukrajina
Arestovych kaže da je još rano za ukrajinsku ofanzivu.
Ukraine ‘unlikely’ to launch counter-offensive before mid-June, says presidential adviser
Oleksiy Arestovych, an adviser to Ukraine’s president, Volodymyr Zelenskiy, said no Ukraine counter-offensive was expected before mid-June when it hopes to have received more weapons from its allies, Reuters reports. Arestovych said he did not expect Russia’s offensive in Ukraine to produce any “significant results” by 9 May, when Russia celebrates its ‘Victory Day’ over Nazi Germany in the second world war.
He said fighting continued at the Azovstal steel works in the southern port city of Mariupol where civilians and the city’s last defenders are holed up.
Speaking on national television, Arestovych said Ukrainian forces “repelled” Russian troops at the plant. He said a lot of contradictory information was circulating but said “there are ongoing combats. All other information is being clarified.”
-
A_A_AKCIJA
#83437 Re: Ukrajina
Prvo se mora znati zašto se koristi osiromašeni uranijum.Piaty wrote: ↑05/05/2022 14:21 @zilog
Stari, navijam za Ukrajinu i volio sam Ukrajinu prije svih ovih sranja sa Rusijom jer im poznam povijest i koliko su se napatili isto kao i mi.
To sto sam cuo o Italijanima ne znaci da uopce time dajem kredit nekoj strani ali fakat se to desilo ili su svi pogresno informirani decenijama, moguce, ne znam ali to je opcepoznata prica o Trovrhu i Italijanima. Prenosim sta sam slusao jos od rata.
Slava Ukrajini
Razlog je što ima veću specifičnu težinu od npr čelika, olova, pa je pogodan za protivtenkovske projektile koje ne eksplodiraju, tj uništavaju cilj samo ogromnom kinetičkom energijom. Ono što je kod nas bilo poznato kao pancirno zrno.
E sada, ti projektili su uvijek manjeg kalibra (u topovima se koristi tzv klompa ili sabot koja u sredini drži to podkalibarsko zrno) kako bi se energija usmjerila na što manju tačku proboja oklopa. Manji kalibar znači lakše zrno, a da bi se dobila što veća energija, koristi se što teži materijal, u ovom slučaju uranijum.
I to je jedini razlog korištenja uranijuma. Njegova težina i čvrstoća. Ono što se često laže i pogrešno tumači je da se uranijum koristio jer je radioaktivan. Upravo suprotno, zato su ga i osiromašivali, da bi se umanjio štetan efekat radioaktivnosti.
Nažalost, prilikom udara u oklop tenka, zrno se uništi, tj stvori se prašina koja ako se udahne izaziva oboljenja.
E sada, kada ovo gore sve pročitaš, vidiš da nema nikakve veze i logike da su se koristile ili da uopće postoje bombe koje bi se bacale iz aviona i koje bi bile od ili sadržavale osiromašeni uranijum.
-
Zumbul2
#83438 Re: Ukrajina
Slušaj Zilože, taj kez zeleni ostavi mami i tati. Jesam povremeno preko Drinee ali u Gž. I čitav rat ga branio u okruženju. Komunikaciona baza onako napuštena a skrhani milioni u nju. Firme iz Gž radile. Sad sve prdi prazno. Onaj biser i jes biser što me stavio na foe i pptužuje da sam rusofilzilog wrote: ↑05/05/2022 13:26Ma vidi nam Zumbula...Zumbul2 wrote: ↑05/05/2022 13:06Evo Sanski biseru da ti kažem iz prve ruke: '95 Nato je iznad Goražda bombardovo srpske položaje i srušio tv toranj zvani Trovrh. Poslije je tu izgrađena Nato baza zbog specifičnog položaja istog. Talijani koji su tu boravili su svi fasovali rak i leukemiju, oko 9-10 njh, napušteni su ti objekti i sad je to sve prazno. O tome se dosta trubilo i u medijima. Sad ti meni obješnjavaš nema avio bombi sa DU. To je mit....SpoilerShow![]()
Sada fino daj dokaz da su SVI Talijani, koji su bili tu, fasovali rak i leukemiju, ili nam samo prenosis prekodrinsku mantru.
Postoji dokazana toksicnost DU, ali ne u toj mjeri, niti je toliko kancerogen.
Mnogo kancerogenije je transformatorsko ulje "Piralen" (PCB), koje je bilo u upotrebi u SFRJ i koje je, nakon izlivaanja uslijed ratnih dejstava, dospjelo u podzemne vode i postalo osnovni uzrok kancera.
Polychlorinated biphenyl
https://en.wikipedia.org/wiki/Polychlorinated_biphenyl
-
lajkujMe
#83439 Re: Ukrajina
Vezano za vijest od jutros
Tranznistrijska tv kuca tvrdi da se na granicnom prelazu Kuchurhan desio oruzani okrsaj.
Taj granicni prelaz s jedne strane kontrolisu Rusi/Tranznistrijci a s druge zajednicki Moldavci/Ukrajinci
Tranznistrijska tv kuca tvrdi da se na granicnom prelazu Kuchurhan desio oruzani okrsaj.
Taj granicni prelaz s jedne strane kontrolisu Rusi/Tranznistrijci a s druge zajednicki Moldavci/Ukrajinci
-
Awakened
#83440 Re: Ukrajina
Dobro ba Zumbule, ima li kakva veza tvojih postova sa ratom u Ukrajini?Zumbul2 wrote: ↑05/05/2022 15:22Slušaj Zilože, taj kez zeleni ostavi mami i tati. Jesam povremeno preko Drinee ali u Gž. I čitav rat ga branio u okruženju. Komunikaciona baza onako napuštena a skrhani milioni u nju. Firme iz Gž radile. Sad sve prdi prazno. Onaj biser i jes biser što me stavio na foe i pptužuje da sam rusofilzilog wrote: ↑05/05/2022 13:26
Ma vidi nam Zumbula...![]()
Sada fino daj dokaz da su SVI Talijani, koji su bili tu, fasovali rak i leukemiju, ili nam samo prenosis prekodrinsku mantru.
Mnogo kancerogenije je transformatorsko ulje "Piralen" (PCB), koje je bilo u upotrebi u SFRJ i koje je, nakon izlivaanja uslijed ratnih dejstava, dospjelo u podzemne vode i postalo osnovni uzrok kancera.
Polychlorinated biphenyl
- Nespin
- Nespin
-
lajkujMe
#83443 Re: Ukrajina
Bolji video sinocnjeg napada na Ruski regrutni centar u Rusiji
-
Bossona
#83444 Re: Ukrajina
Nije ni Srbija nikada proglasila ratno stanje niti objavila agresije na Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu, niti je objavila da vodi specijalne vojne operacije znajući za posljedice po međunarodniim zakonima, ali su slali aktivnu i rezervnu vojsku, kao i razne dobrovoljce i pse rata. Putin je anektirao Krim šaljući vojsku bez oznaka i oružje secesionistima kao i kod nas što je radio Beograd. Porodicama poginulih vojnika Putin daje jednokratnu pomoć i komad željeza porodicama i onima koji prežive i ostanu bez dijelova tijela za utjehu i dugo sjećanje uz neki sve manji dodatak kako broj poginulih i invalida bude bio veći. Vjerovatno dobiju neku mizernu invalidninu. Zato će otpor odlasku novih regruta u neobjavljenom ratu biti sve veći uz svaki oblik sabotaže saznavši da je ogroman broj poginulih i ranjenih.lajkujMe wrote: ↑05/05/2022 12:00
Gardistima Ruske federacije nakon povratka u Rusiju zabranjeno priznanje ratnog veterana i u skladu s tim ostvarenje benificija i prava na vecu platu za vrijeme ratnog dejstva jedinica.
Redom pljuste otkazi od strane vojnika.
Da li je iko upoznat da li po zakonu Ruski vojnici nemaju prava garantovana ratnim dejstvima ako zvanicno nije proglasen?
Dosta dosta slicnih vijesti ima, gdje Ruski vojnici nisu dobili obecane plate, premije i slicno za vrijeme ratnih dejstava.
Cak su pobune nastale na nekim dijelovima a u drugim slucajevima cujemo kako vojnici davaju otkaze zbog losih uslova unutar vojske.
Stoga ne čudi o sve gorem moralu i motivu za odlazak u agresorski rat i učešće u njemu. Zato ne treba isključiti Putinovu zvaničnu objavu rata Ukrajini da bi mogao vršiti prisilnu mobilizaciju i slanje u Ukrajinu. Više ruskih vojnika u Ukrajini sa pješadijskim oružjem je više mrtvih pod udarima sve brojnijeg dalekometnog sofisticiranog zapadnog i NATO oruđa i oružja u rukama motivisanih Ukrajinaca koji brane svoj dom i vode bitke za svoju domovinu i biološki opstanak.
- madner
#83445 Re: Ukrajina
Rosguardija nije vojska, to je najblize zandameriji po obuci i namjeni.
-
lajkujMe
#83446 Re: Ukrajina
Malo Ukrajinske akcije.
@Bossona
Drugim rijecima Ruski vojnik se bori zbog laznog patriotizma koji ne vrijedi puno kad svi izginu, a nema nikakvog drugog benifita
A Ukrajinac se bori jer mu se iza ledja nalaze zena, dijete, mama, tata, drzava i citava njegova buducnost drugim rijecima pravi patriotizam . A ispred njega se nalazi ubilacko silovateljska kleptomanska horda Orca.
Hoce malo morgen odustati od borbe nego ce se pobrinuti da sto manje ovih iz Mordora ostane zivo.
-
sumirprimus
-
lajkujMe
#83448 Re: Ukrajina
Zzzzzzzzzeeeeeee ostadoh bez nogaaaaa yeeeee Rusijaaaa!!!!
-
lajkujMe
#83449 Re: Ukrajina
Kaze snimali propagandni snimak i naletili na Minu.
Nema sta Rusi su stvarno zasluzili ismijavanje citavog svijeta.
Krenulo je s Dash Kamerama a sad ovakve stvari gledamo
-
Johny12
#83450 Re: Ukrajina
Cini mi se da u selima podno Trovrha, Zorlaci itd, kao i brdo nasuprot (cini mi se Sjenokos) ima stalnog stanovnistva i niko nije obolio?Zumbul2 wrote: ↑05/05/2022 15:22Slušaj Zilože, taj kez zeleni ostavi mami i tati. Jesam povremeno preko Drinee ali u Gž. I čitav rat ga branio u okruženju. Komunikaciona baza onako napuštena a skrhani milioni u nju. Firme iz Gž radile. Sad sve prdi prazno. Onaj biser i jes biser što me stavio na foe i pptužuje da sam rusofilzilog wrote: ↑05/05/2022 13:26
Ma vidi nam Zumbula...![]()
Polychlorinated biphenyl