Zato što će Bingo svu tu dobit opet ovdje uložiti, dok će Lidl to sve dalje slati nazad za Njemačku.
Problem je što su ovdje privatnici druga riječ za robovlasnik, pa nam je svako ko bi im mogao zabiberiti dobrodošao.
Moderator: anex
Zato što će Bingo svu tu dobit opet ovdje uložiti, dok će Lidl to sve dalje slati nazad za Njemačku.
hahahahaha hoce, da im radnici rade za 500KM, ili da dobavljacima plate kad plate, ili da naprave monopol. I ja bih tako ulagao, bosne mi
Neka alternativa im je ponudjena.
A sve pare (osim onih najnajneophodnijih troškova) slaže na računima i u trezorima (po iskustvu El-Baketa najsigurniji) U INOSTRANSTVO, kao što neko reče, malo kajmanska ostrva, malo dubai, možda i Švicarska (da se moRe pohvaliti), znači pare apsolutno isto idu izvan zemlje kao da je strana firma u pitanju... samo što sda botovi moraju sendviče zaraditi pa se raspisali, misle ovdje dede i nane nepismene pa im mogu te priče složiti...
Ne mogu garantovati, jer mi se pomutilo u glavi kada mi osoba rece da lidl nece otvoriti i da su im ponudjene pozicije u...rekao bih "Megadiskont" da se zove lanac. Cuo sam da je iz RS-a.
Nadam se da si u pravu. Rece mi zena da je ova njena poznanica sto se zaposlila u lidl bas nervozna. Nece nista da prica oko lidla_BataZiv_0809 wrote: ↑05/05/2022 14:04 @nepass1
Sve oni to uracunaju u stavku "korupcija". Mislim posluju vec u Srbiji, Bugarskoj i Hrvatskoj gdje je manje vise ista prica.
Ne tvrdim da sam upravu, jer ne znam, ali ako bih se kladio, rekao bih da je ovo blef da se izvrsi pritisak na one koji traze vise od planiranog budzeta za korupciju.
Nemam info, pretpostavljam da ce biti prekinuti ugovori i to je to. Nagadjam, mada i dalje je sve u sferi nagadjanja, ali kako rekoh, vec 20tak dana je meni recena ova info, nisam nista pisao zbog ovih sto se aktiviraju kao mine.
Joj vec treci put to navodis. Sta znaci oglas? Moda je uplaceno XY sume da se vrti oglas i bolje ga izvritit, nego vratiti novac. De polako, sto se uspinjes na noge da nas razuvjeris da evo info koji dolazi sa svih strana nije tacan?tramvajtrojka wrote: ↑05/05/2022 14:39 pa ako odustaju i da su javili radnicima zasto su jucer objavili novi oglas zaposljavanja nema smisla zar ne
laserShow wrote: ↑05/05/2022 14:41Joj vec treci put to navodis. Sta znaci oglas? Moda je uplaceno XY sume da se vrti oglas i bolje ga izvritit, nego vratiti novac. De polako, sto se uspinjes na noge da nas razuvjeris da evo info koji dolazi sa svih strana nije tacan?tramvajtrojka wrote: ↑05/05/2022 14:39 pa ako odustaju i da su javili radnicima zasto su jucer objavili novi oglas zaposljavanja nema smisla zar ne
Polako, pokazat ce se brzo sta je istina, pa necemo morati nagadjati.
Objasnio sam ti. Nije to stvar ritejlera. Često je stvar dobavljača. Logično je da će DM svoje robne marke najjeftnije prodavati u svom lancu prodavnica. Ako misliš da će ti Oaza biti jeftinija od švapske vode u Lidlu, nisi u pravu.Hakiz wrote: ↑05/05/2022 14:25Imaš proizvod od 1,3 KM koji ti nije jeftiniji. Imaš onaj od 15 KM koji ti bude jeftiniji za 1 KM.emko1234 wrote: ↑05/05/2022 14:04
Pola marke po proizvodu?![]()
![]()
Promjeni dilera. Ritejleri koji rade hranu imaju max maržu kod nas između 12-15%. Domaći lanci između 10-12%. Na toj marži nema prostora za tolike oscijalcije kad su u pitanju prehrambeni proizvodi.
Takvu raliku u cijeni može praviti samo DM koji radi na 30-50% marže jer je u pitanju kozmetika i hemija i njihova robna marka.
To je u prosjeku 0,5 manje po proizvodu.
Neki će biti jeftiniji za 5 pf, neki za 20, neki za 1,1 KM itd, a neki neće biti jeftiniji.
Ja sam lijepo napisao "u prosjeku", a i 0,5 je bilo samo kao primjer, ne tačan broj.
I ja naivan![]()
jes neko ko zatvara firmu bas ce objavljivati oglas koji traje do kraja maja da trazi radnike ima logike ono bas , al neka ima logike tvoja prica da im je ponuđen posao u nekom diskontu koji nema nikakve veze sa lidlom pa sad bubas imena tih diskonta e to je provjerena informacija nema stalaserShow wrote: ↑05/05/2022 14:41Joj vec treci put to navodis. Sta znaci oglas? Moda je uplaceno XY sume da se vrti oglas i bolje ga izvritit, nego vratiti novac. De polako, sto se uspinjes na noge da nas razuvjeris da evo info koji dolazi sa svih strana nije tacan?tramvajtrojka wrote: ↑05/05/2022 14:39 pa ako odustaju i da su javili radnicima zasto su jucer objavili novi oglas zaposljavanja nema smisla zar ne
Polako, pokazat ce se brzo sta je istina, pa necemo morati nagadjati.