Bile su kompletne serije kojima se nakon određenog vremena pojavljivao burn in na s7 edge pa su gratis dobijali zamjenu displeja,da si od ranije u ovome sigurno bi za to znao a posto nisi nije ni cudo sto ne znas. Ako normalno koristis telefon ne izlazes ga suncu,ne stoji ti na punjacu satima od zavrsenog punjenja te ako ti ne ispada samim tim su sanse jako male za to.Da li je ovo tacno ili nije mozes provjerit kod svakog servisera a ne pik prodavaca.zippoo87 wrote: ↑01/05/2022 23:17Cuj burn in se pojavi od ispadanjadoktornauke wrote: ↑01/05/2022 23:09
Ti opet o piku i telefonima koji su koristeni godinama,ispadali pa se na taj nacin pojavljuje burn in ja te pitam konkretno da mi kazes o telefonima koji su kao s7 edge imali taj problem,komplet serije.Nema znaci to je bio jedini model koji je imao problem a svi nakon toga su od nestrucnog koristenja-ispadanja dobijali taj problem,ostavljanjem na punjacu po citavu noc,na suncu itd.
Sama cinjenica da nakon s7 edge se nije desavalo da komplet serije imaju taj problem ti kaze da je to bio problem tada koji se poslje nije ponovio.Pojedinacni slucajevi nisu relevantni.![]()
![]()
Odjavljujem se iz dalje diskusije sa tobom.![]()
btw. gdje to da s7 serija komplet ima problem sa burnom ,gdje si to procitao ?
I dan danas ima modela koji nemaju sekunde burna.
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- doktornauke
#18951 Re: Xiaomi mobiteli
-
zippoo87
#18952 Re: Xiaomi mobiteli
To se kaze da je odredjen batch imao problem pa su to rijesili a ne komplet serija...jer serija je s7 a to znaci da je svaki s7 imao problem,sto nije tacno.doktornauke wrote: ↑01/05/2022 23:29Bile su kompletne serije kojima se nakon određenog vremena pojavljivao burn in na s7 edge pa su gratis dobijali zamjenu displeja,da si od ranije u ovome sigurno bi za to znao a posto nisi nije ni cudo sto ne znas. Ako normalno koristis telefon ne izlazes ga suncu,ne stoji ti na punjacu satima od zavrsenog punjenja te ako ti ne ispada samim tim su sanse jako male za to.Da li je ovo tacno ili nije mozes provjerit kod svakog servisera a ne pik prodavaca.
Naravno da znam o cemu se radi i znam da je Samsung mijenjao displaye ,nego hocu da vidim sta ces jos provaliti,jer sto vise pises,vise provaljujes
Molim te samo ovo...daj mi neku poveznicu ispadanja telefona i burn ina...hajde daj neki trag na internetu koji ovo dvoje povezuje ?
Kako ce burn in nastati od pada,ziv ti meni tako supalj bio ,kako ?
Daj objasni nam i to cudo
Telefon moze biti na punjacu koliko hoce ali ako je ugasen...a ne znam bas puno budala koji ukljuce opciju da im je upaljen display dok pune telefon
Last edited by zippoo87 on 02/05/2022 00:01, edited 1 time in total.
- doktornauke
#18953 Re: Xiaomi mobiteli
Ne znas se koristiti odgovarajucom terminologijom zato pises kao jeftini prodavac sa pika,razumljivo.zippoo87 wrote: ↑01/05/2022 23:58To se kaze da je odredjen batch imao problem pa su to rijesili a ne komplet serija...jer serija je s7 a to znaci da je svaki s7 imao problem,sto nije tacno.doktornauke wrote: ↑01/05/2022 23:29
Bile su kompletne serije kojima se nakon određenog vremena pojavljivao burn in na s7 edge pa su gratis dobijali zamjenu displeja,da si od ranije u ovome sigurno bi za to znao a posto nisi nije ni cudo sto ne znas. Ako normalno koristis telefon ne izlazes ga suncu,ne stoji ti na punjacu satima od zavrsenog punjenja te ako ti ne ispada samim tim su sanse jako male za to.Da li je ovo tacno ili nije mozes provjerit kod svakog servisera a ne pik prodavaca.
Naravno da znam o cemu se radi i znam da je Samsung mijenjao displaye ,nego hocu da vidim sta ces jos provaliti,jer sto vise pises,vise provaljujes![]()
Molim te samo ovo...daj mi neku poveznicu ispadanja telefona i burn ina...hajde daj neki trag na internetu koji ovo dvoje povezuje ?![]()
![]()
![]()
Telefon moze biti na punjacu koliko hoce ali ako je ugasen...a ne znam bas puno budala koji ukljuce opciju da im je upaljen display dok pune telefon![]()
- doktornauke
-
citroen xm
#18955 Re: Xiaomi mobiteli
To na šta ti ciljaš sa S7 i što je navodno posle ispravljeno i ne postoji više, to su mrtvi pikseli gdje su se pojavljivale čitave linije po ekranu. I bilo je najčešće na S7 Edge telefonima.
Ali to nema veze sa burn in pojavom. Jedno sa drugim nema nikakve veze.
- doktornauke
#18956 Re: Xiaomi mobiteli
Ima ima itekako provjeri kod servisera i ti jer se sljepo drzis onoga sto ti drug pise,valjda vam je to interni dogovor sta li.Ne znam kakva vam je furka podrzavat jedan drugog i pisat neistine a pritom nemate valjan argument nikakav,smijurija.citroen xm wrote: ↑02/05/2022 12:08 To na šta ti ciljaš sa S7 i što je navodno posle ispravljeno i ne postoji više, to su mrtvi pikseli gdje su se pojavljivale čitave linije po ekranu. I bilo je najčešće na S7 Edge telefonima.
Te linije su bile kao i pixeli takođe pored burn ina kod te verzije telefona ceste.Samo ja o tome ne pisem nego konkretno o burn inu sto ce ti svaki ozbiljan serviser potvrdit.
- Raigor Stonehoof
#18957 Re: Xiaomi mobiteli
Ma ovo je neko dijete od 13 godina, nema drugog objasnjenjazippoo87 wrote: ↑01/05/2022 23:58To se kaze da je odredjen batch imao problem pa su to rijesili a ne komplet serija...jer serija je s7 a to znaci da je svaki s7 imao problem,sto nije tacno.doktornauke wrote: ↑01/05/2022 23:29
Bile su kompletne serije kojima se nakon određenog vremena pojavljivao burn in na s7 edge pa su gratis dobijali zamjenu displeja,da si od ranije u ovome sigurno bi za to znao a posto nisi nije ni cudo sto ne znas. Ako normalno koristis telefon ne izlazes ga suncu,ne stoji ti na punjacu satima od zavrsenog punjenja te ako ti ne ispada samim tim su sanse jako male za to.Da li je ovo tacno ili nije mozes provjerit kod svakog servisera a ne pik prodavaca.
Naravno da znam o cemu se radi i znam da je Samsung mijenjao displaye ,nego hocu da vidim sta ces jos provaliti,jer sto vise pises,vise provaljujes![]()
Molim te samo ovo...daj mi neku poveznicu ispadanja telefona i burn ina...hajde daj neki trag na internetu koji ovo dvoje povezuje ?![]()
![]()
![]()
Telefon moze biti na punjacu koliko hoce ali ako je ugasen...a ne znam bas puno budala koji ukljuce opciju da im je upaljen display dok pune telefon![]()
od punjaca sunca i ispadanja nastaje burn in
ne zna on ni sta je burn in, isto kao sto ne zna sta je edge
- doktornauke
#18958 Re: Xiaomi mobiteli
Jos vam subZero fali i da ste kompletniRaigor Stonehoof wrote: ↑02/05/2022 12:17Ma ovo je neko dijete od 13 godina, nema drugog objasnjenjazippoo87 wrote: ↑01/05/2022 23:58
To se kaze da je odredjen batch imao problem pa su to rijesili a ne komplet serija...jer serija je s7 a to znaci da je svaki s7 imao problem,sto nije tacno.
![]()
![]()
ne zna on ni sta je burn in, isto kao sto ne zna sta je edge
I ti kao i predhodna dva drugara pises bez argumenata a neku reputaciju si vidim kroz igre steko,toliko o tome ko je djete i ko se igra
Argumente decki na sto pa onda mozemo da pricamo do tada mozete te fore na gejmerskim forumima
- Raigor Stonehoof
#18959 Re: Xiaomi mobiteli
evo argumentidoktornauke wrote: ↑02/05/2022 12:18Jos vam subZero fali i da ste kompletniRaigor Stonehoof wrote: ↑02/05/2022 12:17
Ma ovo je neko dijete od 13 godina, nema drugog objasnjenja
ne zna on ni sta je burn in, isto kao sto ne zna sta je edge![]()
I ti kao i predhodna dva drugara pises bez argumenata a neku reputaciju si vidim kroz igre steko,toliko o tome ko je djete i ko se igra
Argumente decki na sto pa onda mozemo da pricamo do tada mozete te fore na gejmerskim forumima
https://www.asurion.com/connect/tech-ti ... reen-burn/
https://www.androidauthority.com/screen-burn-in-801760/
https://cellularnews.com/mobile-phone/screen-burn/
https://www.smartphonesplus.com/screen- ... of-burn-in
niko ne spominje ispadanje, punjac i sunce kao uzrok nastanka burn ina
- doktornauke
#18960 Re: Xiaomi mobiteli
Koristite tipkovnice s tamnijim temama kako bi se spriječila degradacija boja u donjoj polovici zaslona.Raigor Stonehoof wrote: ↑02/05/2022 12:53evo argumentidoktornauke wrote: ↑02/05/2022 12:18
Jos vam subZero fali i da ste kompletni![]()
https://www.asurion.com/connect/tech-ti ... reen-burn/
https://www.androidauthority.com/screen-burn-in-801760/
https://cellularnews.com/mobile-phone/screen-burn/
https://www.smartphonesplus.com/screen- ... of-burn-in
niko ne spominje ispadanje, punjac i sunce kao uzrok nastanka burn ina
Pokušajte ne prikazivati statički sadržaj duže vrijeme. To se posebno odnosi na početne zaslone. Promijenite ili ponovo organizirate svoje ikone i widgete tako da se ništa neprestano ne nalazi na istom mjestu više od nekoliko tjedana.
Ne izlažite zaslon jakoj sunčevoj svjetlosti. Organski LED-ovi će se brže razgrađivati i degradirati kada se izlažu ultraljubičastom svjetlu.Srećom, stakla na pametnom telefonu zaustavljaju većinu UV zraka od izravnog sunčevog svjetla, ali toplina i svjetlost i dalje mogu uzrokovati degradaciju.
Povremeno promijenite način prikazivanja ikona na traci stanja.
Mijenjajte oblik (dizajn) sata što će ujedno za nuspojavu imati pomicanja drugih ikona koje se neprestano prikazuju na zaslonu. Ako to učinite svaki mjesec, može biti učinkovit način za sprječavanje burn-in efekta.
https://preporucamo.com/oled-ekrani-bur ... 017/11/14/
Eto da te u startu demantujem.Zivio.
- Raigor Stonehoof
#18961 Re: Xiaomi mobiteli
Sta si demantovao?
Tu pise za suncevu svjetlost, ok, uzmimo da je istina, nisam to znao
Gdje pise da padanje telefona i drzanje na punjacu uzrokuje burn in?
- doktornauke
#18962 Re: Xiaomi mobiteli
Pa logicno je da ako ti padne telefon dolazi do ostecena ekrana i djelova zar ti to neko treba napisatiRaigor Stonehoof wrote: ↑02/05/2022 13:14 Sta si demantovao?
Sto se tice punjaca valjda si nekad dodirnuo telefon i osjetio grijanje dok se puni,pregrijavanje steti djelovima.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#18963 Re: Xiaomi mobiteli
Poco m3, proximiti senzor otisao. Kada nazovem odmah se iskljuci displej, a tek kada neko prekine vrati se, odnosno po zavrsetku poziva.
Da li neko zna način da se iskljuci proximiti senzor? Hardverski ili softverski, svejedno.
Da li neko zna način da se iskljuci proximiti senzor? Hardverski ili softverski, svejedno.
-
zippoo87
#18964 Re: Xiaomi mobiteli
Imas ovdje objasnjeno kako iskljuciti
https://www.techbone.net/xiaomi/user-ma ... ity-sensor
https://www.aroged.com/2021/09/01/how-t ... on-xiaomi/
- Humljanin
#18965 Re: Xiaomi mobiteli
Odavno nisam pratio temu a došlo vrijeme da crkaje stari mobitel koji je služio skoro 4 godine.
Kakve su opcije do nekih 400KM?
Najvažnija mi je kvaliteta kamera jer slikam dosta mladunčad, iza toga battery life da izdrži čitav dan, a onda i da procesor nije baš pregažen da može izdržati 2-3 godine i naravno da podržava Gcam.
Ja sam gledao nešto tipa Redmi Note 10 Pro i Poco x3 Pro. Više naginjem na taj drugi. Jedino mi je mana što je ko cigla ogroman.
Čak sam gledao neke starije flagshipe od samsunga, ne znam koliko se to isplati jer su ipak stari po 2 godine, pa je baterija sigurno već dobro islužena. Najljepši su mi iphonei tipa 7, ali imaju premalenu memoriju i baterija im nije jača strana.
Šta bi bio vaš savjet.
Najvažnija mi je kvaliteta kamera jer slikam dosta mladunčad, iza toga battery life da izdrži čitav dan, a onda i da procesor nije baš pregažen da može izdržati 2-3 godine i naravno da podržava Gcam.
Ja sam gledao nešto tipa Redmi Note 10 Pro i Poco x3 Pro. Više naginjem na taj drugi. Jedino mi je mana što je ko cigla ogroman.
Čak sam gledao neke starije flagshipe od samsunga, ne znam koliko se to isplati jer su ipak stari po 2 godine, pa je baterija sigurno već dobro islužena. Najljepši su mi iphonei tipa 7, ali imaju premalenu memoriju i baterija im nije jača strana.
Šta bi bio vaš savjet.
-
citroen xm
#18966 Re: Xiaomi mobiteli
Sve što si nsbrojao košta više od 400 KM.
- -Chesterfield-
#18967 Re: Xiaomi mobiteli
https://youtu.be/pBd756MBsIcHumljanin wrote: ↑03/05/2022 17:05 Odavno nisam pratio temu a došlo vrijeme da crkaje stari mobitel koji je služio skoro 4 godine.
Šta bi bio vaš savjet.
Taj nije previše velik. U tom cjenovnom rangu uzmi i njega u razmatranje.
- Humljanin
#18968 Re: Xiaomi mobiteli
Moja greška, nisam naveo pik.ba kao izvor za cijene
Naravno da i očuvani polovni mobiteli (poželjno sa garancijom) ulaze u igru
- Humljanin
#18969 Re: Xiaomi mobiteli
Evo da ne dođoh na temu ne bi znao da postoji ovaj mobitel-Chesterfield- wrote: ↑03/05/2022 19:04https://youtu.be/pBd756MBsIcHumljanin wrote: ↑03/05/2022 17:05 Odavno nisam pratio temu a došlo vrijeme da crkaje stari mobitel koji je služio skoro 4 godine.
Šta bi bio vaš savjet.
Taj nije previše velik. U tom cjenovnom rangu uzmi i njega u razmatranje.
Super izgleda, jedino mu "mana" što dolazi sa malo memorije. Ovi sa više memorije su teži za naći
- -Chesterfield-
#18970 Re: Xiaomi mobiteli
https://www.idealo.de/preisvergleich/Of ... iaomi.htmlHumljanin wrote: ↑03/05/2022 19:10Evo da ne dođoh na temu ne bi znao da postoji ovaj mobitel-Chesterfield- wrote: ↑03/05/2022 19:04
https://youtu.be/pBd756MBsIc
Taj nije previše velik. U tom cjenovnom rangu uzmi i njega u razmatranje.![]()
Super izgleda, jedino mu "mana" što dolazi sa malo memorije. Ovi sa više memorije su teži za naći
Ako imaš nekoga vani...
- fortaleza
#18971 Re: Xiaomi mobiteli
Koji si do sad telefon koristio i jesi li bio zadovoljan kamerom? Jer je nekome kamera dobra i na redmiju, a netko ispod ne ajfona ne gleda, sve ovisi koliko si zahtjevan.Humljanin wrote: ↑03/05/2022 17:05 Odavno nisam pratio temu a došlo vrijeme da crkaje stari mobitel koji je služio skoro 4 godine.
Šta bi bio vaš savjet.
Možda P20 Pro, P30 Pro polovni, ali ćete dobro služiti i ovi koje si naveo, samo nabaci google kameru i poigraj se malo postavkama.
-
zippoo87
#18972 Re: Xiaomi mobiteli
Mozda najzaokruzeniji za te pare je redmi note 10 pro a dobro bi bilo naci i ovaj poco m4 pro ali njega je teze naci po toj cijeni,posebno u konfiguraciji 6/128 GB
Ja ne bih gledao telefone starije od jedne godine,obzirom da ce ga korisnik koristiti naredne 3-4 godine,tako da je pozeljno da bude noviji.
Ja ne bih gledao telefone starije od jedne godine,obzirom da ce ga korisnik koristiti naredne 3-4 godine,tako da je pozeljno da bude noviji.
- Humljanin
#18973 Re: Xiaomi mobiteli
Mučan sam što se tiče kamerefortaleza wrote: ↑03/05/2022 19:43Koji si do sad telefon koristio i jesi li bio zadovoljan kamerom? Jer je nekome kamera dobra i na redmiju, a netko ispod ne ajfona ne gleda, sve ovisi koliko si zahtjevan.Humljanin wrote: ↑03/05/2022 17:05 Odavno nisam pratio temu a došlo vrijeme da crkaje stari mobitel koji je služio skoro 4 godine.
Šta bi bio vaš savjet.
Možda P20 Pro, P30 Pro polovni, ali ćete dobro služiti i ovi koje si naveo, samo nabaci google kameru i poigraj se malo postavkama.
A kako sam dugo imao Lumiu sve mi je poslje nje bezveze.
Znam da su vrhunske kamere debelo iznad 1000KM, ali gledam šta se može ubost da valja do 400. Koristio sam i par Xiaomija i vidio da se sa gcam može drastično poboljšat kvaliteta fotografija.
Još se lomim je li bolje uzimati svjež osrednji model ili stariji flagship. Znam da ovaj drugi debelo dere prvog ali potencijalno nosi dosta problema, od baterije do mogućih hardverskih oštećenja.
- Humljanin
#18974 Re: Xiaomi mobiteli
A tako nešto i ja razmišljam... Gledao sam RN10Pro i evo ovaj M4Pro i sviđaju mi se zbog manjih dimenzija, dobre baterije, nelošeg čipseta, ali kontam da Poco x3 Pro ima bolje fotografije baš zbog jačeg cpu+gpu.zippoo87 wrote: ↑03/05/2022 19:47 Mozda najzaokruzeniji za te pare je redmi note 10 pro a dobro bi bilo naci i ovaj poco m4 pro ali njega je teze naci po toj cijeni,posebno u konfiguraciji 6/128 GB
Kakva su vaša iskustva sa tim modelima. Je li pametnije ići na RN10Pro ili Poco x3 pro?
-
citroen xm
#18975 Re: Xiaomi mobiteli
Pa ne kvare se mobiteli baš tako često. Ako polovan mobitel do godinu starosti dobro isprobaš pri kupovini velika je šansa da te dobro služi. Ja se ne bojim kvarova, ali uvijek kupujem nove telefone do 400 KM. Šta znam, bar te stvari koje je relativno lako kupiti nove, kupujem nove bez obzira što za isti novac može bolji polovan.
Već nekih 20 godina koristim mobilne telefone, samo jedan jedini telefon sam promjenio posle godinu korištenja. Sve ostale koristim 2-3 godine i nikada nisam imao ni jedan kvar. Jednom je bila neka sitnica riješena u garanciji bez pogovora, ali i bez garancije bi koštalo tipa 20 KM.
Već nekih 20 godina koristim mobilne telefone, samo jedan jedini telefon sam promjenio posle godinu korištenja. Sve ostale koristim 2-3 godine i nikada nisam imao ni jedan kvar. Jednom je bila neka sitnica riješena u garanciji bez pogovora, ali i bez garancije bi koštalo tipa 20 KM.