U BL pavlaku zovu pOvlaka
Now, that’s what I call wierdos.
FGR su oni koji Ferhadijom šetaju u nebijelim košuljama a nikad u trenerci.
Kako ono reče Rambo Amadeus, visina primanja je u pozitivnoj korelaciji sa određenim temama i stavovima pojedinca. Samo što je on pričao o nacionalizmu, dok ovdje vrtimo jednu drugu priču. Doduše, može se povući slična paralela.kox wrote: ↑01/05/2022 17:42 Opustite se ljudi. Jedna od karakteristika vecih gradova je da ljudi gledaju svoja posla i ne interesuje ih da li je neko ko hoda ulicom pored njih u trenerci, tenisicama, sorcu ili odijelu, kakva mu je frizura ili boja kose. Nije ulica poslovni sastanak, svečana večera ni kasarna pa da postoji striktan dress code. Različitost i tolerancija izmedju ostalog čine grad gradom.
Mislim da su sličnu inicijativu nedavno usvojili i u Sarajevu. Kakogod, za pohvalu.vjeshalica wrote: ↑01/05/2022 17:47 https://faktor.ba/vijest/svaki-gradanin ... sta/161762
Svaki građanin Tuzle koji napuni 18 godina na poklon dobija godisnju kartu narodnog pozorista
![]()
Nije Sarajevo unikatno u toj priči. Takvu priču čujem i u Banjaluci i u Tuzli.Škobo Habu wrote: ↑01/05/2022 18:30 Da čo'jeka stave u hibernaciju sto godina i da ga probude nakon tih sto godina - mnogo bi se toga promjenilo ovdje, ali jedno ne - i dalje bi se razglabalo o papcima i domicilnim. U kojoj tehnološkoj formi, to nisam siguran.
Nisam stigao ranije da ti odgovorim.Ironmen wrote: ↑01/05/2022 12:27 Nedjeljna jutarnja kafa koja ide odma posle ramazana i bajrama u trenerci dok se sa rajom raspravlja o subotnjim utakmicama i desavanjima u svijetu je neprocjenjivo, neke se stvari ne mogu kupiti hlacama i kosom![]()
Svi vi koji zagledate ko sta nosi na sebi u gradu ili petkom na dzumi ste stvarno off od svijeta, kada Beyonce na kocenrtu u NewYorku izadje u NY trenerci sa kacketom to je sasvim ok, ali kada osoba zeli prosetati gradom vikendom i popiti kafu onda je papak i nargilas, mislim stvarno.
Trenerka po danu do granapa, kafica, parka i setnje sa klincima je sasvim ok svugdje u svijetu, normala da necu za Bajram otici amidzi u trenerci ili se pojaviti na sudu ali nepada mi na pamet da zagledam ko sta nosi.
To i dalje neće spriječiti odlazak mladih i obrazovanih ljudi. Nažalost.vjeshalica wrote: ↑01/05/2022 18:34Jeste za pohvalu, ali steta sto ti nisi mimo incijative drzave uzela kartu.
Znam ja taj sav proces care - od pasterizacije, separacije, odvajanja, bakterijske kulture prilikom kiseljenja.
Upravo si potvrdio ono što je i poenta mog posta - kompleks malih gradova. I uglavnom se to svodi na neke regionalne animozitete, koji su već postali tradicija. Fočaci, Istočnjaci, Hercegovci...Ommadawn wrote: ↑01/05/2022 18:36
Nije Sarajevo unikatno u toj priči. Takvu priču čujem i u Banjaluci i u Tuzli.
Najgore je što je spominju ljudi koji se najmanje ponašaju urbano i na čijoj playlisti ima više narodnjaka nego kod Saše Popovića, a ne znaju koju su zadnju knjigu pročitali.
Svugdje na svijetu se mijenja demografija jednog grada. Na Zapadu tu priču vrte protiv imigranata.
Zato ja zivim na Kobiljoj glavi jer dotleN se Bozo nemre uzverat u stiklama. Ha ja.Niemand wrote: ↑01/05/2022 18:37 Da su se forumasi pitali, tshirt bi osto donji ves. Jer bonton.
Ljubitelji bjelosvjetskih revolucija iz 60tih i kojekakvi liberali vece konzerve od mene. I feredze su nekad bile skroz sik za izaci u grad i stvar pristojnosti i adeta.
Ako je ovolika rasprava o trenerkama, sta je tek onda sa majicama do pupka? Ili sta znam, bozom vrecom u suknji i stiklama?
e on ce prvo navuci prehladu jer nosi suknju umjesto trenerke a i polomiti ce se niz kaptol u stiklamaNiemand wrote: ↑01/05/2022 18:37 Da su se forumasi pitali, tshirt bi osto donji ves. Jer bonton.
Ljubitelji bjelosvjetskih revolucija iz 60tih i kojekakvi liberali vece konzerve od mene. I feredze su nekad bile skroz sik za izaci u grad i stvar pristojnosti i adeta.
Ako je ovolika rasprava o trenerkama, sta je tek onda sa majicama do pupka? Ili sta znam, bozom vrecom u suknji i stiklama?
A to zaključuješ na osnovu?vjeshalica wrote: ↑01/05/2022 18:34 Jeste za pohvalu, ali steta sto ti nisi mimo incijative drzave uzela kartu.
Ma glupost mi je uopšte ta priča - ej, ja sam rođeni Tuzlak, Sarajlija ili Mostarac. Kao da je to stvar nekog prestiža, a ne okolnosti i slučajnosti.Ommadawn wrote: ↑01/05/2022 18:36Nije Sarajevo unikatno u toj priči. Takvu priču čujem i u Banjaluci i u Tuzli.Škobo Habu wrote: ↑01/05/2022 18:30 Da čo'jeka stave u hibernaciju sto godina i da ga probude nakon tih sto godina - mnogo bi se toga promjenilo ovdje, ali jedno ne - i dalje bi se razglabalo o papcima i domicilnim. U kojoj tehnološkoj formi, to nisam siguran.
Najgore je što je spominju ljudi koji se najmanje ponašaju urbano i na čijoj playlisti ima više narodnjaka nego kod Saše Popovića, a ne znaju koju su zadnju knjigu pročitali.
Svugdje na svijetu se mijenja demografija jednog grada. Na Zapadu tu priču vrte protiv imigranata.
Šta je mogla jedna mlada osoba nakon tek završene srednje škole u Foči ili recimo Bratuncu, Glamoču, Grahovu, DVakufu?Škobo Habu wrote: ↑01/05/2022 18:40Upravo si potvrdio ono što je i poenta mog posta - kompleks malih gradova. I uglavnom se to svodi na neke regionalne animozitete, koji su već postali tradicija. Fočaci, Istočnjaci, Hercegovci...Ommadawn wrote: ↑01/05/2022 18:36
Nije Sarajevo unikatno u toj priči. Takvu priču čujem i u Banjaluci i u Tuzli.