Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
- Dozer
- Ommadawn
#977 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Entropio wrote: ↑01/05/2022 17:18 Fgrovci, manjina ste... nas trenerkasa je vise. Dok vi ispijate kaficu i pusite cigaricu u kosuljici i starkama u nekom prljavom rock kaficu, mi sjedimo u Balenciaga trenerkama u elitnim shisha barovima i boli nas kara. Pogledaj samo kakve trebe ulaze u vase lokale, a kakve u nase.
Odose vam tabani od izlizanih starki, a mi ko na oblacima u Airmaxicama.
- billy organ
#978 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
- Van Halen
- duh_sa_sjekirom
#980 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Ove su dupljak...muha_sa wrote: ↑01/05/2022 17:17Ce ti posudim kalošeduh_sa_sjekirom wrote: ↑01/05/2022 17:14 Imam jednu original Abidas trenerku, glanc nova, (sa autopijace, 30 KM ko meni) i tačno je odoh sad nabaciti i na Čaršiju na fuka
Da vidim baš hoće li ko šta dobaciti
![]()
![]()
![]()
Ja samo original pićim
-
Hakiz
- Ommadawn
#982 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Jeste. Što?billy organ wrote: ↑01/05/2022 17:25Po tebi ispade da su svi borci u Sarajevu samo slusali Cecu. Ti to znas jer su ti "drugi" pricali.
Je li nisu?
Nije se ništa iz Srbije slušalo?
- BHDragons
#983 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Dozer wrote: ↑01/05/2022 17:20 Ne moze se ovdje vise nista popraviti. Sarajevo je u ratu i nakon njega izgubilo svoju esenciju, "dusu" jedne od najurbanijih sredina Juge, kojoj su bukvalno svi zavidjeli po raznoraznim osnovama.
Prijeratno Sarajevo je iznjedrilo nebrojene razne umjetnike i strucnjake, i bili smo prepoznatljivi sirom Juge po zdravom, cesto cinicnom humoru, ali i kao posteni i pouzdani ljudi.
Danas.... jbg... od tog sarajevskog duha, duse, humora i svih drugih kvaliteta po kojima smo bili poznati - nema vise nista.
Smjena emancipovanog urbanog stanovnistva ruralnim ucinila je svoje. Mentalitet je u potpunosti promijenjen, nekadasnje vrijednosti vise ne postoje i postujemo ih jos samo rijetki koji smo i danas tu. Ali, to je danas za 75-80% novih "sarajlija" nepoznanica, nesto strano i cudno, i ne uklapa se u njihov mentalni sklop.
I nebitno je sto su ovi mladji rodjeni ovdje, i dalje im je mentalni sklop u skladu s roditeljskim.
Sve se nosi iz kuce, zar ne....
Sve ono sto je nekad nama bilo fuj i besmisleno, i odlika klasicnih papaka, danas je in, cool, normala i ogromna vecina se trudi da se ponasa upravo tako.
Ukratko, Sarajevo je odavno postalo Papakjevo.
Sad će ti pametnice reći, je li to žališ za Neletom, Šešeljem, Kusturicom itd.
- billy organ
#984 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Svi borci u Sarajevu slusali samo Cecu.. Necu ti reci da si glup to nisi ali bezobrazan jesi.Ommadawn wrote: ↑01/05/2022 17:26Jeste. Što?billy organ wrote: ↑01/05/2022 17:25
Po tebi ispade da su svi borci u Sarajevu samo slusali Cecu. Ti to znas jer su ti "drugi" pricali.
Je li nisu?
Nije se ništa iz Srbije slušalo?
- Laplace
#985 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Ali bez zezanja: kad je žena počela raditi u Sarajevu kolegice su je dočekale sa tom FGR pričom kao oni sarajlije ona provincijalka. S vremenom se ispostavilo da su svi došli iz drugih mjesta i da je, kad bi se svi vratili u mjesto stanovanja od prije par godina, ona zapravo najbliža Sarajevu.
To je ta FGR, došli u Sarajevo prije par godina pa se umislili kao da su neka bečka škola čijih je najmanje devet koljena živjelo u metropoli.
Ovdje se praktično od početka teme provlači teza da se muzeji ne posjećuju niti knjige čitaju jer su to nametnule došlje. Kad bi se krenulo iskreno, ne bih se čudio da sam ja više puta bio u muzejima nego pola ovih FGR-ovaca, a o pročitanim knjigama da i ne pričam (nemam pojma koliko sam ih dosad pročitao, a nekoliko mi je na čitanju - čitam ih u kafiću dok FGR surfa na mobitelima).
- Ommadawn
#986 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Pa nije istina.
Jesu bili i dobrim dijelom ostali pro-jugoslovenski orijentirani.
A to što si ti ovdje izasrao - svaka čast.
Al’ eto nema veze, budi u pravu - Tuzla je srbijanski nastrojena, Sarajevo je ipak bošnjačko. Neka tako bude, nema veze.
Milorade i Čoviću, rascijepite je, nek nije na tri nego na pet dijelova.
Bolje ne znamo niti hoćemo.
- Laplace
#987 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Ali ne u bijeloj, jer je to no-no, fujto!Entropio wrote: ↑01/05/2022 17:18 Fgrovci, manjina ste... nas trenerkasa je vise. Dok vi ispijate kaficu i pusite cigaricu u kosuljici i starkama u nekom prljavom rock kaficu, mi sjedimo u Balenciaga trenerkama u elitnim shisha barovima i boli nas kara. Pogledaj samo kakve trebe ulaze u vase lokale, a kakve u nase.
-
Satori
#988 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
TLN je dala ogroman doprinos razvoju papanluka.
I svako ko kaze da je prije bilo bolje, laze. Ne mogu ni zamisliti da bi u Zagrebu neko Andricu dobacivao na ulici "'Alo, pisac". Manjak osnovne kulture, postovanja, vaspitanja, oduvijek prisutan.
I svako ko kaze da je prije bilo bolje, laze. Ne mogu ni zamisliti da bi u Zagrebu neko Andricu dobacivao na ulici "'Alo, pisac". Manjak osnovne kulture, postovanja, vaspitanja, oduvijek prisutan.
- dale cooper
#989 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Nisam nikoga drugoga kvotao, osim njega, tako da ne vidim zašto "po svima u Sarajevu".
Da sam ja kome imputirao da mu je grad pod uticajem Srbije usput se kurčeći bontonom tuzlanske čaršije zasluženo bih dobio epitet
tuzlanskog idiota i pokrio bih se ušima jer sam zasrao.
-
MUNAFIK
#990 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Napacene trebe strašno zaglupljene sa telecijim pogledom nastalim usljed manjka obrazovanja i nedostatka procitankg teksta (generalno, a ne samo književnosti) i sve to ispod tone maskare i šminke.Entropio wrote: ↑01/05/2022 17:18 Fgrovci, manjina ste... nas trenerkasa je vise. Dok vi ispijate kaficu i pusite cigaricu u kosuljici i starkama u nekom prljavom rock kaficu, mi sjedimo u Balenciaga trenerkama u elitnim shisha barovima i boli nas kara. Pogledaj samo kakve trebe ulaze u vase lokale, a kakve u nase.
Jadne se šminkaju po 2, 3 sata da bi je gledao nekakav debelovrati trenerkaš sa pederušom oko vrata koji misli da je na vrhu svijeta što mu dupljak trenerka i dupljak pederuša izgledaju ko prave...
A još je gora varijanta da fakat nosi orginal trenerku i tene i pederušu i da to plati nekih 4-5 stoja, dok jedva skupi para da plati kafu.
Inace taj mentalitet trenerkaša po tim 'elitnim' nargilhanama je više naginje koridi nego gradu.
Last edited by MUNAFIK on 01/05/2022 17:36, edited 2 times in total.
- Ommadawn
#991 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Bezobrazni su i drugi na ovoj temi pa im se to aminuje. Ali oni su iz Sarajeva.billy organ wrote: ↑01/05/2022 17:28Svi borci u Sarajevu slusali samo Cecu.. Necu ti reci da si glup to nisi ali bezobrazan jesi.
Ja nisam. Nije ni dale.
I zato se ne čudite što ono Laktaško govno od metar i devedeset naziva Sarajevo Teheranom i želi da raspiše referendum.
- Van Halen
- jasib
#993 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Tačno se vidi polarizacija forumaša, onih iz prijeratnog Sarajeva i tranzicijskih, uklj. i iz manjih mjesta krcatih kompleksima 
-
no_sikiriki
#994 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Entropio wrote: ↑01/05/2022 17:18 Fgrovci, manjina ste... nas trenerkasa je vise. Dok vi ispijate kaficu i pusite cigaricu u kosuljici i starkama u nekom prljavom rock kaficu, mi sjedimo u Balenciaga trenerkama u elitnim shisha barovima i boli nas kara. Pogledaj samo kakve trebe ulaze u vase lokale, a kakve u nase.
komentar godine, hands down
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#995 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
To su fgrovci. Oni svakom nadju manu, svakog mogu zajebavati, svakom dati nadimak. Sjede u poderanim farmerkama i starkama, ispijaju kaficu, tanke nogice, umislili da oni mogu diktirati sta ce se oblaciti u gradu.
Operi te hlace, odnesi snajderu da ti zakrpi te rupe na njima i gledaj svoja posla. Pusti ljude da zive kako zele. I koliko god ti to smetalo, ti neces i nemas pravo nametati sta ce neko oblaciti.
- Van Halen
#996 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Teheran je prelijep grad,svako ko je bio moze samo reci sve najljepše. Naravno da je tema od pocetka vršila ljudima koji nisu iz Sarajeva,i neka je ali isto tako samo mala inicijalna kapisla fali da se otvori mržnja prema sarajevskom načinu životaOmmadawn wrote: ↑01/05/2022 17:34Bezobrazni su i drugi na ovoj temi pa im se to aminuje. Ali oni su iz Sarajeva.billy organ wrote: ↑01/05/2022 17:28
Svi borci u Sarajevu slusali samo Cecu.. Necu ti reci da si glup to nisi ali bezobrazan jesi.
Ja nisam. Nije ni dale.
I zato se ne čudite što ono Laktaško govno od metar i devedeset naziva Sarajevo Teheranom i želi da raspiše referendum.
- dale cooper
#997 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Može se i u prljavom rock kafiću sjediti u trenerci...i starkama.Entropio wrote: ↑01/05/2022 17:18 Fgrovci, manjina ste... nas trenerkasa je vise. Dok vi ispijate kaficu i pusite cigaricu u kosuljici i starkama u nekom prljavom rock kaficu, mi sjedimo u Balenciaga trenerkama u elitnim shisha barovima i boli nas kara. Pogledaj samo kakve trebe ulaze u vase lokale, a kakve u nase.
-
kox
#998 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Opustite se ljudi. Jedna od karakteristika vecih gradova je da ljudi gledaju svoja posla i ne interesuje ih da li je neko ko hoda ulicom pored njih u trenerci, tenisicama, sorcu ili odijelu, kakva mu je frizura ili boja kose. Nije ulica poslovni sastanak, svečana večera ni kasarna pa da postoji striktan dress code. Različitost i tolerancija izmedju ostalog čine grad gradom.
- jasib
#999 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
dale cooper wrote: ↑01/05/2022 17:32Nisam nikoga drugoga kvotao, osim njega, tako da ne vidim zašto "po svima u Sarajevu".![]()
Da sam ja kome imputirao da mu je grad pod uticajem Srbije usput se kurčeći bontonom tuzlanske čaršije zasluženo bih dobio epitet
tuzlanskog idiota i pokrio bih se ušima jer sam zasrao.
Samo primitivac može biti dovoljno drzak da svojim prostačkim vokabularom uprlja forum, i poslije "svijetla obraza" ponovo piše kao da nije bilo ništa
Ne razmijem zašto moderacije ne reagira
- Ironmen
#1000 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti