Da dobar primjer jer je baš Jobs bio neviđeni šupak, borderline psihopata. Baš zato je loše suditi po odjećiSara03 wrote: ↑01/05/2022 12:30Dobar primjer.Snake Eyes wrote: ↑01/05/2022 12:23 E moji ljudi, dok ne budemo cijenili jedni druge isključivo po dobru nikada od nas hajra neće biti.
Ovaj insan je sve i jedan novi produkt prezentirao ovako obučen a kako je publika bila obučena ostavljam vama da kažete.
![]()
![]()
Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
-
BadBoy
#776 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
- Laplace
#777 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Hoće to kad neko ima viška slobodnog vremena.laik1981 wrote: ↑01/05/2022 11:18Znaci sve detaljno pregledas i izanaliziras? Zanimljiva pojavano_sikiriki wrote: ↑01/05/2022 11:01
Tako što vidim šta još ima na sebi od odjeće/uz sebe (pederuša, bicikl i sl.), s kim je, jesu li ostali u društvu tako obučeni itd.
Znaš ti vrlo dobro da većina tih ljudi nije usputno u trenerci, ali sad smo prešli na tu tezu, kontre radi.![]()
Bas netipicna za Balkan, a posebno netipicna za BiH
Imam takvih u komsiluku.. Znaju bolje od mene sta sam u granapu kupio
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#778 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Dobro ba nismo svi Jobsovi i Zuckembergovi, sta vam je
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#779 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Ma ne pogadja, vec evo radimo isto sto i vi. Vi se cudite trenerkasima, am i vama koji se cudite nekome za odjevni predmet u Ferhadijino_sikiriki wrote: ↑01/05/2022 13:09 Meni samo nije jasno, za ove što su "za" trenerke, kad je već fazon da nema nikakvih normi i da nije važno ko šta nosi i gdje i ne bendate za "snobove", što vas onda pogađa šta će neko drugi misliti o vama? Kad je već sve nevažno i anarhija je cool, što vam je nečije mišljenje o tome šta vi nosite relevantno?
Inace, nosis li farmerke? Nosis li tajice, i je li normalno kada se iste utegnu i oslikaju apsolutno sve? Meni je normalno i pozeljno
- Laplace
#780 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
[/i]
A papak, bruda, licemjer nisu etikete? To su činjenice?piupiu wrote: ↑01/05/2022 11:43Bome, ovdje ljudi koji pricaju o primjerenom oblacenju dobise sve moguce etikete, od "FGR ubermenscha", "malogradjana", "mahalusa", "fasista", "kancera drustva", "dinosaurusa" zaglavljenih u 70-im. Ja jos niti jednu etiketu ne prilijepih doticnim sagovornicima. Toliko o onome o cemu upravo i razgovaramo - pravila lijepog ponasanja.
- hadzinicasa
#781 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Moj otac nikad ni na jedan ispit na fakultetu nije izasao bez kravate. I nikad nije izasao u grad u tenama.last mohicans wrote: ↑01/05/2022 13:29Nisam tebe pitao,vec drugog forumaša. Ja nisam rekao da su takvi tipovi papci i nekulturni, ali velike sanse imaju da to jesu, jer da poznaju bonton, kao sto ga ni ti ne poznaješ, zapitali bi se je li to primjereno. Niko nije rekao sako i kosulje, ali ne i trenerka koju wannabe jale i brude pokušavaju nametnuti kao neki dres code. Dok je ovakvih kao mene i vidim da još raje ima koja isto misli, borit cemo se protiv takvih nametnutih normi. Kad vec spominjes sako i košulje. Pogledaj malo ovu galeriju i naš velikane (rahmetli Asim) kakvi su u grad izlazili, a pogledaj i studente ispred Pravnog fakulteta tad i kako se danas odjevaju. Naravno,modni izričaji su se mijenjali, ali se uvijek znalo sta jeste, a što nije primjereno. Imam osjecaj da svi koji se ne sjecaju barem 30 godina unazad smatraju trenerke u Ferhadiji sasvim normalnim odjevnim predmetom i grčevito to brane.tramvajtrojka wrote: ↑01/05/2022 13:05
jedno je škola i takve ustanove a drugo Ferhadija sto pokusavate provuci dio u kojem raja misli ako si bez sakoa i fino popeglane kosulje si papak sa dna kace![]()
![]()
![]()
Nekada se znao red.
U trenerci se ne izlazi u grad. Ne ako imalo drzis do sebe.
- n+1
#782 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Javi kad budeš, da dođem i ja.Sara03 wrote: ↑01/05/2022 12:51Ama, podrazumijeva se. Sasvim je jasno ili barem vjerovatno, da neki muškarac neće na književno večer ili promociju knjige doći u šorcu, da mu narod gleda rutave noge. A bome ni žena u dopičnjaku (excuse my French) ili tajicama. Zna se vrijeme i mjesto, većini je jasno kakav kodeks ponašanja i oblačenja isti zahtjeva. Nema potrebe da ljudi oko tebe kolutaju očima, poštuj gdje si došao i ponašaj se u skladu.Ommadawn wrote: ↑01/05/2022 12:18 I na Zapadu te komentarišu ali manje nego kod nas.
No naravno da postoji kodeks šta ćeš i kako se obući. Ja na poslu uglavnom nosim farmerke, majicu te HTZ-odjeću kada sam u radionici a prilikom posjete ili važnog sastanka zna se - čista košulja, pantalone i obavezno obrijan.
Ali, ovo snebivanje zbog hodanja u trenerci Ferhadijom je malo snobovski. Evo, ja često sletim dolje u patikama, helankama i duksu, kako bi popila jutarnju kafu u obližnjem kafiću. Pogotovo vikendom. I šta ćemo sad.![]()
-
last mohicans
#783 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Mi smo hejteri u njihovim očima, šta ti je. Nemamo keša za trenerku, kojoj kako kolega, reče sam naziv kaže, trenerka-valjda odjevni predmet u kome treniraš. Hajmo i na engleskom:no_sikiriki wrote: ↑01/05/2022 13:09 Meni samo nije jasno, za ove što su "za" trenerke, kad je već fazon da nema nikakvih normi i da nije važno ko šta nosi i gdje i ne bendate za "snobove", što vas onda pogađa šta će neko drugi misliti o vama? Kad je već sve nevažno i anarhija je cool, što vam je nečije mišljenje o tome šta vi nosite relevantno?
Izašli ljudi da vježbaju. Živ bio ko otvori ovu temu. Trenutno najbolja, gdje svaki dan ispliva jedan od ovih iz naslova iste.Definition of tracksuit
: a suit of clothing consisting usually of a jacket and pants that is often worn by athletes when working out.
- tramvajtrojka
#784 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Pa ja bas je argumentirana prica da nekoga nazivas papkom je da istovremeno vrijedjas tu osobu ono sto pokusavas provuci i reci je nista drugo nego vlastiti odraz u ogledalu. Sva suština citave ove price vlastite stavove pokusavate provuci da se samo u određenoj odjeci moze proci kroz Ferhadiju , i zbog toga bacate salve uvreda i etiketiranja od psiholoskih analiza osoba , do govora da su masni papci, neobrazovani , doslje, itd.Van Halen wrote: ↑01/05/2022 13:26Hajd sto si papak nego si i vrlo glup. Sta cu s takvima se mora tako razgovarati, jer ti si toliko seljački zadržao u svom inatu hranis se tim da bi se danima raspravljao a ne odustao od svog mišljenja. Ne kazu dzaba ljudi mišljenje je ko guzica,svako ga ima. Neuspješno pokušavaš provuci priču da su svi nekulturni jer ti ne daju izaci u grad kako je tebi cejf. Naprotiv,okrećeš stalno priču. Po 100ti put ti se objašnjava da ti niko nece braniti da izadjes u trenerci navece u grad (jos lik salje slike trenerke da ubijedi ljude oko sebe). Ljudi ti jednostavno pokušavaju reci da za neke stvari postoje nepisane norme ponašanja,jedno od toga je da to sto ti toliko tvrdoglavo zagovaras ne ide. Ali nastavi,gori sam ja sto se raspravljam s papcima kojima je kultura ovog grada kost u grlu pa silom pokušavaju opravdati svoju mržnju.tramvajtrojka wrote: ↑01/05/2022 13:19
eto ovo je sto si napisao cisti dokaz vase kulture. Kada vam se objasni da je fasisticki neljudski da se ocjenjuju ljudi po tome kako je neko prosao gradom vi kao odg imate samo salve uvreda , a da pri tome tebe niko nije uvrijedio
kultura i bonton prosjecnog fgr-a![]()
![]()
I onda osobe koje vam pokusaju ukazati da je deguntantno to da osobe secirate po tome sta ko nosi dobijaju se salve uvreda i "gradjanskog ponašanja" .
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#785 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Cekaj malo, na ovim fotografijama ne vidim farmerke na zenama, ili bilo kakve hlace. Je li to znači da bi bila papanka, seljanka i slabijeg intelekta da je na ovoj fotografiji u uskim farmerkama? Prije 30 godina nije bilo normalno, zasto nije bilo normalno i prihvatljivio? Isto pitanje kako je sada normalno i prihvatljivo?last mohicans wrote: ↑01/05/2022 13:29 Imam osjecaj da svi koji se ne sjecaju barem 30 godina unazad smatraju trenerke u Ferhadiji sasvim normalnim odjevnim predmetom i grčevito to brane.
-
last mohicans
#786 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Nemoj ga vise kolega Halen, fakat mi ga žao.Van Halen wrote: ↑01/05/2022 13:17Ko o čemu ti o fgr. Druze,samo se ukopavas sve dublje. Jasno je ko dan da si papak i to je činjenica kao sto je mlijeko bijelo,nebo plavo, a ti si papak. Zao mi je sto te toliko pogađa ali to je tako. Mada ,sad se počinje uvidjati da ovdje kroz podtemu trenerke počinju isplivavati razni kompleksi,glavni je skrivena mržnja prema gradskom,urbanom stilu života kakav je ovaj grad gajio decenijama. Tolika histerija tebe i par sličnih tebi to jasno otkriva.tramvajtrojka wrote: ↑01/05/2022 13:05
jedno je škola i takve ustanove a drugo Ferhadija sto pokusavate provuci dio u kojem FGR raja misli ako si bez sakoa i fino popeglane kosulje si papak sa dna kace![]()
![]()
-
mali jomu
#787 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
- salik79
#788 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Rodjeni Londonac u setnji gradom:

Da li bi ovako smio prosetati Ferhadijom?

Da li bi ovako smio prosetati Ferhadijom?
- tramvajtrojka
#789 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
znaci od početka ove teme u vezi trenerke imali smo sljedeca etiketiranja
- citaci alena a ne alana forda
- posjetioci macine predstave
- masni papci
- neodgojeni
- neobrazovani
- nedostojni grada
- visi nam damu i otkopcavamo uckur nakon baklava
- manje vrijedni stanovnici ovog grada
- glupani
- gradjani koji su zakopali lopatu oko Sarajeva
itd itd sve salve i uvrede zbog cinjenice da je nenormalna stvar da se zagleda ko sta nosi i u cemu prolazi kroz grad
- citaci alena a ne alana forda
- posjetioci macine predstave
- masni papci
- neodgojeni
- neobrazovani
- nedostojni grada
- visi nam damu i otkopcavamo uckur nakon baklava
- manje vrijedni stanovnici ovog grada
- glupani
- gradjani koji su zakopali lopatu oko Sarajeva
itd itd sve salve i uvrede zbog cinjenice da je nenormalna stvar da se zagleda ko sta nosi i u cemu prolazi kroz grad
- Edin H.
- Laplace
#791 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Nije ni čudo što pješaci po Sarajevu izlijeću pred auta i kroz crveno kad gledaju ko hoda u trenerci, ko gura bicikl, ko nosi tene itsl. Nema se kad gledati ispred sebe.hadzinicasa wrote: ↑01/05/2022 12:16A pobogu ne gledam u pod kad hodam gradom. Ne zagledam ko sta nosi ali nisam slijepa. I laze ko god kaze da to kako covjek izgleda ne stvara dojam o njemu.
De sto ne mogu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#792 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
@salik79 jesi li gledao Ukus tresnje?
- salik79
#793 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Malo setnje po L.A.-u

- hadzinicasa
#794 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Laplace wrote: ↑01/05/2022 13:46Nije ni čudo što pješaci po Sarajevu izlijeću pred auta i kroz crveno kad gledaju ko hoda u trenerci, ko gura bicikl, ko nosi tene itsl. Nema se kad gledati ispred sebe.hadzinicasa wrote: ↑01/05/2022 12:16
A pobogu ne gledam u pod kad hodam gradom. Ne zagledam ko sta nosi ali nisam slijepa. I laze ko god kaze da to kako covjek izgleda ne stvara dojam o njemu.
De sto ne mogu.
Joj nategnute argumentacije. Pa de.
Jos meni koja nigdje ne pomenuh ovo sto si spocitao.
- salik79
-
mali jomu
#796 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Evo malo Sarajeva koji se nimalo ne razlikuje od ni jednog grada na Svijetu
- auspuhc
#797 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Sta ti oblacis i nosis?hadzinicasa wrote: ↑01/05/2022 13:49![]()
- Edin H.
#798 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Sa druge strane malo je treba po gradu u minjacima da ono sijevne noga recimo, što brutalno smanjuje rizik.hadzinicasa wrote: ↑01/05/2022 13:49![]()
-
last mohicans
#799 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Pa vidis kakvi su im argumenti. Kao da neko gleda kako su Gates i Mark obučeni. Ljudi genijalaci koji ce biti velikim slovima zapisani u historiju čovječanstva. Mozda se nadaju ovi kao trojka da ce i oni biti takvi,ako se nose kao da su na treningu. Pa i Ajnštajn se malo frik nosio. Mi bi i njega skudili da je prošao Ferhadijom u svoj vakat. Mahalamo i "malagrađanimo", a ne pričamo kako se odjevao jedab građanin ovog grada prije samo 20 tak ili 30 godina. Kao da pričamo o stoljecima ne decenijama.
-
zijancer
#800 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
bonton ili pristojnost? aj sej ovo drugo, jer se ne može naučiti i zrači bez obzira u kakvoj je odjeci na kojem mjestu