Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Big Boy wrote: ↑01/05/2022 01:55
Istina je da je recept poprilično zbunjujuće napisan. Tirit se spominje više puta a orasi mislim samo jednom.
Pa to me zeznulo! Dalje pominje samo tirit - ne mjesavinu… skutorska posla
Umal‘ ne nazvah rodbinu dole u Visicima da ih naruzim
Imamo znači novu dilemu za visoko cijenjenu forumsku ulemu.
Ako se pomiješaju mrvice tirita sa mljevenim orasima da li dobiješ tirit sa orasima, orahe sa tiritom... samo tirit ili možda orahe. Možemo li to zvati mješavina, koji omjer ide... itd.
Ako se pomiješaju mrvice tirita sa mljevenim orasima da li dobiješ tirit sa orasima, orahe sa tiritom... samo tirit ili možda orahe. Možemo li to zvati mješavina, koji omjer ide... itd.
Rjesenje je jednostavno: prava baklava je bez tirita.
vazi wrote: ↑30/04/2022 22:26
Nego , dragi moji, tražimo oprosta, oprostimo i mi jedni drugima i hotimično i nehotice i neka nam se svima dragi Allah dzs smiluje, oprosti nam i primi naše ibadete ,uslisa naše dove , Amin
Teravije završene Bh
Amin draga moja svima I ovo druzenje ovdje bi mi drago I bez obzira na ovaj tezak vakat potisnusmo te stvari malo u stranu a uzivasmo u sehurima, iftarima, ibadetu Amin da ih jos puno docekamo u zdravlju i boljem vaktu, miru
Do mene je
Radi zastite covjekove okoline ne uslikah prva tri reda sa prethodne stranice gdje su navedeni potrebni sastojci , halalite
Ebu Ejub, r. a., prenosi da je Allahov Poslanik, a. s., rekao: "Ko isposti ramazan i posti još šest dana u ševalu kao da je postio cijelo vrijeme.“
(Muslim)
"Post u ramazanu ravan je postu deset mjeseci, a post šest dana ševala je kao post dva mjeseca. Zajedno to je čitava godina posta.“
(Nesai)
Big Boy wrote: ↑01/05/2022 02:05
Do mene je
Radi zastite covjekove okoline ne uslikah prva tri reda sa prethodne stranice gdje su navedeni potrebni sastojci , halalite
Ko (barem) pola prizna, sve mu halalimo. Ili to ono nekako drugačije ide.
MujkicHaris wrote: ↑01/05/2022 16:26
Ebu Ejub, r. a., prenosi da je Allahov Poslanik, a. s., rekao: "Ko isposti ramazan i posti još šest dana u ševalu kao da je postio cijelo vrijeme.“
(Muslim)
"Post u ramazanu ravan je postu deset mjeseci, a post šest dana ševala je kao post dva mjeseca. Zajedno to je čitava godina posta.“
(Nesai)