Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#30476 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 30/04/2022 13:25
Imaju plate vece od tih ljudi u ministarstvu.
Nisam ni sumnjao :D

Ali principijelno isti savjet dajem svakome ko se zali na uslove rada, izuzimajuci ljude koji su desetak godina do penzije. Ako ti ne valja, a mislis da zasluzujes bolje i vrijedis vise-mijenjaj posao.
Hakiz

#30477 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

izvrsni direktor wrote: 30/04/2022 14:21 Evo za opredjeljenog @Hakiz jos jedne vijesti za pljuvanje. Znamo koliko su zelena govna protiv obrazovanja:
Vlada KS uvećala podršku naučnoistraživačkom i umjetničkoistraživačkom radu
I onda kazu ovi neutralni hakizi "nema razlike, svi su isti"
Kakav si ti prostak, sreća da nisi svi isti.
Melisa84

#30478 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Melisa84 »

_BataZiv_0809 wrote: 30/04/2022 13:16 Daj otkaz.
Ti baš neka duhovita osoba? 🤔
Očigledno radiš u VKS ili nekom Ministarstvu čim imaš tako “duhovit” komentar?
I ja uopšte ne radim u RAD-u, ali imam informacije od prijatelja koji tamo rade..
_BataZiv_0809 wrote: 30/04/2022 14:32

Ali principijelno isti savjet dajem svakome ko se zali na uslove rada, izuzimajuci ljude koji su desetak godina do penzije. Ako ti ne valja, a mislis da zasluzujes bolje i vrijedis vise-mijenjaj posao.
Svaka čast na “komentaru” 👏🏼😃
Sve nekakvi stručnjaci koji bi po kratkom postupku..
Jeftinim populizmom do mjesta Načelnika
laik1981

#30479 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

A kome se ne svidja sistem i drzava i misli da zasluzuje zivjeti u uredjenoj i normalnoj drzavi neka mijenja drzavu.. Ha ja..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#30480 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _BataZiv_0809 »

Apsolutno. Nije vise 2002.
Melisa84

#30481 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Melisa84 »

Kakve veze ima 2002. sa rušenjem kantonalnih preduzeća?
Sve ovo pišem jer sam uvijek bila zadovoljna kako je RAD obavljao poslove i održavao grad čistim, za razliku od svih drugih kantonalnih firmi.
I zato što postavljam pitanje da li neko želi da uništi tu firmu, neko se poziva na otkaze.. Wtf :roll:
Vjerovatno mnogo smeta nekome od forumaša kada se spomene ime Srđana Mandića, koji upravlja RAD-om..
MUNAFIK

#30482 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MUNAFIK »

Srđan Mandic ne upravlja svojom opštinom, a kamo li Radom.

Jedna posebna vrsta ublehara za koju ce, nadam se iskreno, trojka skupiti snage i smijeniti.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#30483 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

Melisa84 wrote: 30/04/2022 15:17
_BataZiv_0809 wrote: 30/04/2022 13:16 Daj otkaz.
Ti baš neka duhovita osoba? 🤔
Očigledno radiš u VKS ili nekom Ministarstvu čim imaš tako “duhovit” komentar?
I ja uopšte ne radim u RAD-u, ali imam informacije od prijatelja koji tamo rade..

Svaka čast na “komentaru” 👏🏼😃
Sve nekakvi stručnjaci koji bi po kratkom postupku..
Jeftinim populizmom do mjesta Načelnika
Vrlo argumentovano.

Ministarstvo koje bi trebalo vrsiti nadzor i definisati politiku upravljanja firmom ima manje plate pa se ne zale, ali zale se radnici te firme.

Na stranu bezobrazno visoke plate u toplanama ili npr trznicama ili npr sluzbi za zaposljavanje, dok je zvono budzetske sise uglavnom na ministarstvima. A pokop je tek prica za sebe.

Zato, bata dobro kaze, ko misli da mu je malo i da zasluzuje vise, trziste nije nikad bilo manje zasiceno kvalitetnom radnom snagom. Krenuvsi od uprave, pa do preduzeca i ustanova.
Melisa84

#30484 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Melisa84 »

O čemu vi pričate? Ko spominje plate radnika? :shock:

Priča je o tome kako neko iz vlasti svjesno hoće da uništi jedino komunalno preduzeće koje svoj posao radi kako treba. Podizanje cijene usluga odvoza otpada ne treba da se povećaju plate, već da firma može normalno da obavlja poslove na čistoći u KS.

Kad smo već kod plate radnika, radnik RAD-a i je zaslužio da ima veću platu (mada imaju najmanju platu od svih kantonalnih komunalnih preduzeća) od svih tih koji danas palamude po raznim ministarstvima, uključujući i neke ovdje na forumu koji u životu nikada ništa nisu radili, osim što po cijele dane šupljiraju po portalima i pišu komentare ..

Pitam se gdje su zaposleni ovi forumaši što bi dijelili otkaze, obzirom da 12/24h provode po društvenim mrežama i portalima???
I onda velika plata komunalnim radnika? :roll:

Sve neki, šatro ministri, pomoćnici, savjetnici, a nemaju završenu ni OŠ. Niti jedan ministar komunalne privrede nikada ništa konkretno nije uradio za RAD.
Došli iz pm, škole završili na način koji nam je svima poznat, a prije toga bili čobani, konobari, propali estradni umjetnici, glumci i ublehaši..
made_in_sarajevo

#30485 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

Melisa oko nase fino koje ne radi u radu ali eto srce ti puca za njima. To sto su im barake neuslovne, vozni park se raspada, lopata nemaju prvo pokucate na vrata vase najdraze stranke sda pa upitate sto su barake neuslovne. Dok se uzimalo kako ko hoce i dok ih snijeg u decembru iznenadi tad nista nije smetalo. Sad kad nema uzimanja kako ko hoce, kad ih ne moze bas iznenaditi snijeg onda kuku majko hoce da ugase rad. Vrhunac gluposti koju si napisala da Mandic iz sjene upravlja radom. Zlocesti Mandic unistava RAD aaaa skandal. Pa cekaj to je to, ova trojka ustvari nas 30 godine jebe i unistava ali uvijek napakaju nevinim sda.

Inace posto ti ne radis, ovako ti reci tom drugu. Prvo ulice se ciste u kasne sate kad nema saobracaja, smece sa najprometniji ulica se odvozi u kasne ili sitne jutarnje sate, a ne u jebenih 7 ujutro kad ljudi ne znaju ko im glavu, a ko guzicu nosi i pametni sef kojeg Mandic mrzi jel tako istjera kamion da kupi jebeno smece kod otvorene pijaca Otoka. Kad u naseljima kao Reljevo zajedno sa nacelnikom rumenim dodju pameti pa vrate kontenjere, a ne ono u Reljevu sa kucama i vecinskim seljackim stanovnicima (seljacki u smislu seljak obradjuje zemlju) sklone kontenjere koje kamion pokupi bez problema i postavi one moderne za male kesice kao da su zgrade sve poredane, a ne kuce, a zato 2x sedmicno bager mora doci da pokupi smece jer garant je Mandic koji mrzi RAD naredio takvu retardiranu odluku.

Eto ovo sam ovako iz glave izbacio koliko je RAD glup i zaostao pa kad se sjete pametnog covjeka postaviti koji zna sabrati 2+2 onda dodjite pa zahtjevajte nesto. Do tad bar budite posteni pa vratite boga oca sto ste pokrali, a tek zamisli goriva sta je ukradeno. Za smetljiste vas svakako zaboli cuna, rijesit ce neko ha ja.

Uh da ti ne radis tamo ali prenesi drugu kad ga ne bude snijeg iznenadio u decembru mozda ga i pocnem/pocnemo shvatati malkice ozbiljnije
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#30486 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

Melisa84 wrote: 30/04/2022 19:36 O čemu vi pričate? Ko spominje plate radnika? :shock:

Priča je o tome kako neko iz vlasti svjesno hoće da uništi jedino komunalno preduzeće koje svoj posao radi kako treba. Podizanje cijene usluga odvoza otpada ne treba da se povećaju plate, već da firma može normalno da obavlja poslove na čistoći u KS.

Kad smo već kod plate radnika, radnik RAD-a i je zaslužio da ima veću platu (mada imaju najmanju platu od svih kantonalnih komunalnih preduzeća) od svih tih koji danas palamude po raznim ministarstvima, uključujući i neke ovdje na forumu koji u životu nikada ništa nisu radili, osim što po cijele dane šupljiraju po portalima i pišu komentare ..

Pitam se gdje su zaposleni ovi forumaši što bi dijelili otkaze, obzirom da 12/24h provode po društvenim mrežama i portalima???
I onda velika plata komunalnim radnika? :roll:

Sve neki, šatro ministri, pomoćnici, savjetnici, a nemaju završenu ni OŠ. Niti jedan ministar komunalne privrede nikada ništa konkretno nije uradio za RAD.
Došli iz pm, škole završili na način koji nam je svima poznat, a prije toga bili čobani, konobari, propali estradni umjetnici, glumci i ublehaši..
Smanje se plate da strucni saradnik ne izlazi 1800 pa ce biti i za goriva.
Johnny_x

#30487 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Johnny_x »

Ako porodilja dobija platu od poslodavca ima li pravo na ovih 1000 KM? Kako to funkcionise je li svaka porodilja ima pravo bez obzira na radni status i primanja?
Rijeka_snova

#30488 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Rijeka_snova »

Johnny_x wrote: 30/04/2022 21:40 Ako porodilja dobija platu od poslodavca ima li pravo na ovih 1000 KM? Kako to funkcionise je li svaka porodilja ima pravo bez obzira na radni status i primanja?
Kako sam ja shvatila, to da li porodilja dobija nesto od poslodavca nema nikakvog utjecaja. Ako ima poslodavca koji joj je spreman plaćati platu, super onda. I dosad su npr. u mojoj bivšoj firmi a i mnogim drugima doplacivali razliku (od kantona nekih ~400KM i onda poslodavac doplati koliko je do pune plate). Ako sam pogrešno shvatila, neka neko ispravi. :)

Sto se tice uslova, mislim da samo mora imati boravak određeni period u KS i to je to sto se tice uslova?
Melisa84

#30489 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Melisa84 »

made_in_sarajevo wrote: 30/04/2022 20:29 Melisa oko nase fino koje ne radi u radu ali eto srce ti puca za njima. To sto su im barake neuslovne, vozni park se raspada, lopata nemaju prvo pokucate na vrata vase najdraze stranke sda pa upitate sto su barake neuslovne. Dok se uzimalo kako ko hoce i dok ih snijeg u decembru iznenadi tad nista nije smetalo. Sad kad nema uzimanja kako ko hoce, kad ih ne moze bas iznenaditi snijeg onda kuku majko hoce da ugase rad. Vrhunac gluposti koju si napisala da Mandic iz sjene upravlja radom. Zlocesti Mandic unistava RAD aaaa skandal. Pa cekaj to je to, ova trojka ustvari nas 30 godine jebe i unistava ali uvijek napakaju nevinim sda.

Inace posto ti ne radis, ovako ti reci tom drugu. Prvo ulice se ciste u kasne sate kad nema saobracaja, smece sa najprometniji ulica se odvozi u kasne ili sitne jutarnje sate, a ne u jebenih 7 ujutro kad ljudi ne znaju ko im glavu, a ko guzicu nosi i pametni sef kojeg Mandic mrzi jel tako istjera kamion da kupi jebeno smece kod otvorene pijaca Otoka. Kad u naseljima kao Reljevo zajedno sa nacelnikom rumenim dodju pameti pa vrate kontenjere, a ne ono u Reljevu sa kucama i vecinskim seljackim stanovnicima (seljacki u smislu seljak obradjuje zemlju) sklone kontenjere koje kamion pokupi bez problema i postavi one moderne za male kesice kao da su zgrade sve poredane, a ne kuce, a zato 2x sedmicno bager mora doci da pokupi smece jer garant je Mandic koji mrzi RAD naredio takvu retardiranu odluku.

Eto ovo sam ovako iz glave izbacio koliko je RAD glup i zaostao pa kad se sjete pametnog covjeka postaviti koji zna sabrati 2+2 onda dodjite pa zahtjevajte nesto. Do tad bar budite posteni pa vratite boga oca sto ste pokrali, a tek zamisli goriva sta je ukradeno. Za smetljiste vas svakako zaboli cuna, rijesit ce neko ha ja.

Uh da ti ne radis tamo ali prenesi drugu kad ga ne bude snijeg iznenadio u decembru mozda ga i pocnem/pocnemo shvatati malkice ozbiljnije
Očigledno je da si ti pijun neke stranke kada tako pričaš..
Meni su sve stranke iste koje rade za sebe a ne za građane, pa tako i SDA koja jeste krala i koja je ovaj grad unazadila za 100 godina, ali ne vidim pomaka ni sa ovim novim strankama.. Izuzetak je Ministarstvo saobraćaja, Adnan Šteta i SDP i njima svaka čast.
Ostala ministarstva ne pokazuju ama baš nikakav napredak u odnosu na staru vlast, a pogotovo ne Ministarstvo zdravstva i komunalno privrede, sa ministrom Enverom.
Ne znam gdje ti živiš, ali ulice u KS se čiste uglavnom u noćnim i jutarnjim satima, zavisno o lokaciji i priritetima.
Jesi li ti svjesan koju površinu pokriva mehanizacija RAD-a?
Komplet Općinu Trnovo uključujući apartmansko naselje Bjelašnica, sela Dejčići, Sinanovići, Ostojići, Dejčići, Šabići, Umoljani, da ne nabrajam dalje i sela po Općinama Hadžići. Ilijaš, Vogošća, padinskim dijelovima KS. Jedan kamion do Sinanovića treba da pređe 120km kako bi otpad transportovao do deponije u Buća potoku. Pa, bilo bi bliže i jeftinije da RAD kupi smeće po Zenici. I sve to za cijenu od par KM po domaćinstvu?! Sigurno ste svjesni koliko je sve poskupilo danas, gorivo je došlo na > 3KM. Želite da je grad čist, ali neka se radi kao što se radilo i prije 25 godina kada je litar goriva bila 1KM. :?
A što se tiče zimskog održavanja, građani KS treba da znaju da RAD pokriva 4 gradske Općine i da čišćenje ulica nije uključeno u cijenu odvoza otpada, kao što većina misli. Naplaćuje se po urađenom poslu, a ako investitor nije zadovoljan urađenim, imaju penali, a i može se promijeniti izvođač radova.
Pošto sam ja par godina živjela u Minhenu, znam da i oni, uz svu svoju modernu mehanizaciju, ne mogu očistiti ulice od snijega kada je velika frekfencija saobraćaja i pogotovo kada snijeg intezivno pada, tako da ta glupa izreka “iznenadio ih snijeg u decembru ili januaru” je duhovita samo neznalicama, papcima i mahalašima koji se takmiče ko će prvi objaviti isti taj komentar na ovom portalu..
Što se tiče Srđana, on, priznali ili ne vi stranački botovi svih stranaka, i te kako ima utjecaja u RAD-u. Zašto je on, jedini od načelnika KS, bio pozvan (ili se sam pozvao) na organizovan iftar u krugu RAD-a?

O pričama o platama ne želim raspravljati jer je ta priča za mahalaše i papke. Neki bi najsretniji bili da svi koji rade imaju plate max. 600 KM, al zato oni (koji ništa ne rade) koji su se uhvatili politike i jeftinim populizmom došli do dobrih položaja, da imaju desetke nekretnina, 15000KM platu, nose skupu garderobu, jedu po skupim restoranima, putuju po cujelom svijetu, voze skupa vozila..
Last edited by Melisa84 on 30/04/2022 21:58, edited 1 time in total.
pepeljara

#30490 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pepeljara »

Sda botovi hajcaju i kontaju da ova vlada moze rijesiti sve probleme u mandatu sto je sda nakuhala zadnjih 30 godina….
Melisa84

#30491 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Melisa84 »

pepeljara wrote: 30/04/2022 21:57 Sda botovi hajcaju i kontaju da ova vlada moze rijesiti sve probleme u mandatu sto je sda nakuhala zadnjih 30 godina….
E, vidiš.. postoje neki koji nisu u niti jednoj stranci.. A to što ti za nekoga kažeš da je bot, upravo govori za tebe da si ti baš takav..
Za mene ste svi botovi koji ne priznajete da postoje oni koji nisu Vaši istomišljenici.
made_in_sarajevo

#30492 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

Buraz Melisa, sefa za ruku pa kod gazde u SDA da vam rijesi probleme za koje kmecis ovdje. I ja znam odlicno gdje zivim, ako hoces tacno cijeli zivot zivim u krugu 50m od tramvajske pruge, a isto tako odlicno znam kad radi kamiona koji kupi smece na otoci kolaps nastane. Zasto je tako pa zato sto je sef retardiran, a isti taj tvoj drug posto ti nisi tamo je garant neki sefic. Pitaj druga koliko je litara goriva ukro za 30 godina pa nam dodji opet kako su jadni ugrozeni i kako mi ustvari ne shvatamo da ih je iznenadio snijeg u decembru.

Trojka dole, sram vas bilo niste u stanju za 3 mjeseca rijesiti unistavanje od 30 godina. Ostavke odma!
Johnny_x

#30493 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Johnny_x »

Rijeka_snova wrote: 30/04/2022 21:47
Johnny_x wrote: 30/04/2022 21:40 Ako porodilja dobija platu od poslodavca ima li pravo na ovih 1000 KM? Kako to funkcionise je li svaka porodilja ima pravo bez obzira na radni status i primanja?
Kako sam ja shvatila, to da li porodilja dobija nesto od poslodavca nema nikakvog utjecaja. Ako ima poslodavca koji joj je spreman plaćati platu, super onda. I dosad su npr. u mojoj bivšoj firmi a i mnogim drugima doplacivali razliku (od kantona nekih ~400KM i onda poslodavac doplati koliko je do pune plate). Ako sam pogrešno shvatila, neka neko ispravi. :)

Sto se tice uslova, mislim da samo mora imati boravak određeni period u KS i to je to sto se tice uslova?
Poslodavac je dobar pa isplacuje punu platu, cak i prevoz i topli, a to je preko 1000 KM, eh sad da li bi i ta porodilja imala pravo i na ovih dodatnih 1000 KM?
Melisa84

#30494 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Melisa84 »

:-D
made_in_sarajevo wrote: 30/04/2022 22:13 Buraz Melisa, sefa za ruku pa kod gazde u SDA da vam rijesi probleme za koje kmecis ovdje. I ja znam odlicno gdje zivim, ako hoces tacno cijeli zivot zivim u krugu 50m od tramvajske pruge, a isto tako odlicno znam kad radi kamiona koji kupi smece na otoci kolaps nastane. Zasto je tako pa zato sto je sef retardiran, a isti taj tvoj drug posto ti nisi tamo je garant neki sefic. Pitaj druga koliko je litara goriva ukro za 30 godina pa nam dodji opet kako su jadni ugrozeni i kako mi ustvari ne shvatamo da ih je iznenadio snijeg u decembru.

Trojka dole, sram vas bilo niste u stanju za 3 mjeseca rijesiti unistavanje od 30 godina. Ostavke odma!
OMG :roll: Kakva botina!
Last edited by Melisa84 on 30/04/2022 22:38, edited 1 time in total.
Hakiz

#30495 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

made_in_sarajevo wrote: 30/04/2022 22:13 Buraz Melisa, sefa za ruku pa kod gazde u SDA da vam rijesi probleme za koje kmecis ovdje. I ja znam odlicno gdje zivim, ako hoces tacno cijeli zivot zivim u krugu 50m od tramvajske pruge, a isto tako odlicno znam kad radi kamiona koji kupi smece na otoci kolaps nastane. Zasto je tako pa zato sto je sef retardiran, a isti taj tvoj drug posto ti nisi tamo je garant neki sefic. Pitaj druga koliko je litara goriva ukro za 30 godina pa nam dodji opet kako su jadni ugrozeni i kako mi ustvari ne shvatamo da ih je iznenadio snijeg u decembru.

Činjenica je da su sada ispred moje zgrade kontejneri mnogo puniji nego prije. A niti se doselilo više ljudi, niti je došlo poslova, pa da generišu više otpada.

Jedino objašnjenje je da se otpad odvozi rjeđe nego prije.
mirza_15

#30496 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

Johnny_x wrote: 30/04/2022 22:13
Rijeka_snova wrote: 30/04/2022 21:47

Poslodavac je dobar pa isplacuje punu platu, cak i prevoz i topli, a to je preko 1000 KM, eh sad da li bi i ta porodilja imala pravo i na ovih dodatnih 1000 KM?
Vjerovatno će tu samo poslodavac biti dobar, tj. KS će dati 1000 KM, a poslodavac opet razliku do pune plate. Samo će to ovaj put biti puno manje.
mirza_15

#30497 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

Hakiz wrote: 30/04/2022 22:37

Činjenica je da su sada ispred moje zgrade kontejneri mnogo puniji nego prije. A niti se doselilo više ljudi, niti je došlo poslova, pa da generišu više otpada.

Nisam ni sumnjao da će kod tebe biti tako. Zato su kod mene ubacili dodatne kontejnere sa staklo i voze otpad češće. Za tebe znaju da agituješ protiv trojke na forumu pa kolektivno kažnjavaju tebe i tvoje komšije.
video

#30498 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by video »

Kad Drinskom ili Safeta Zajke krenu kupiti smece od 15h pa zakrce ionako zakrcene te ulice, meni dodje da iz gepeka izvadim kalas i sve ih izrafalam :twisted:
Koji je to MOZAK pa naredi takve stvari!
Hakiz

#30499 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

mirza_15 wrote: 30/04/2022 22:40
Hakiz wrote: 30/04/2022 22:37

Nisam ni sumnjao da će kod tebe biti tako. Zato su kod mene ubacili dodatne kontejnere sa staklo i voze otpad češće. Za tebe znaju da agituješ protiv trojke na forumu pa kolektivno kažnjavaju tebe i tvoje komšije.
A obećavali su da nema osvetničkog pristupa, neće kao SDA otpuštati i kažnjavati one koji im nisu dali glas ili koje je SDA dovela na pozicije ako nisu ni za šta krivi.

Obećanje, ludom radovanje.

Bića da su, ipak, isti...

:wink:

P. S. A ja glasao za NS :lol:
Melisa84

#30500 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Melisa84 »

video wrote: 30/04/2022 22:44 Kad Drinskom ili Safeta Zajke krenu kupiti smece od 15h pa zakrce ionako zakrcene te ulice, meni dodje da iz gepeka izvadim kalas i sve ih izrafalam :twisted:
Koji je to MOZAK pa naredi takve stvari!
Tvoj mozak je očigledno toliko mali kada možeš nešto tako napisati. :izet:
Locked