Nisam ni sumnjao
Ali principijelno isti savjet dajem svakome ko se zali na uslove rada, izuzimajuci ljude koji su desetak godina do penzije. Ako ti ne valja, a mislis da zasluzujes bolje i vrijedis vise-mijenjaj posao.
Kakav si ti prostak, sreća da nisi svi isti.izvrsni direktor wrote: ↑30/04/2022 14:21 Evo za opredjeljenog @Hakiz jos jedne vijesti za pljuvanje. Znamo koliko su zelena govna protiv obrazovanja:
I onda kazu ovi neutralni hakizi "nema razlike, svi su isti"Vlada KS uvećala podršku naučnoistraživačkom i umjetničkoistraživačkom radu
Ti baš neka duhovita osoba?
Svaka čast na “komentaru”_BataZiv_0809 wrote: ↑30/04/2022 14:32Nisam ni sumnjao![]()
Ali principijelno isti savjet dajem svakome ko se zali na uslove rada, izuzimajuci ljude koji su desetak godina do penzije. Ako ti ne valja, a mislis da zasluzujes bolje i vrijedis vise-mijenjaj posao.
A kome se ne svidja sistem i drzava i misli da zasluzuje zivjeti u uredjenoj i normalnoj drzavi neka mijenja drzavu.. Ha ja.._BataZiv_0809 wrote: ↑30/04/2022 14:32Nisam ni sumnjao![]()
Vrlo argumentovano.Melisa84 wrote: ↑30/04/2022 15:17Ti baš neka duhovita osoba?
Očigledno radiš u VKS ili nekom Ministarstvu čim imaš tako “duhovit” komentar?
I ja uopšte ne radim u RAD-u, ali imam informacije od prijatelja koji tamo rade..
Svaka čast na “komentaru”_BataZiv_0809 wrote: ↑30/04/2022 14:32
Nisam ni sumnjao![]()
Sve nekakvi stručnjaci koji bi po kratkom postupku..
Jeftinim populizmom do mjesta Načelnika
Smanje se plate da strucni saradnik ne izlazi 1800 pa ce biti i za goriva.Melisa84 wrote: ↑30/04/2022 19:36 O čemu vi pričate? Ko spominje plate radnika?![]()
Priča je o tome kako neko iz vlasti svjesno hoće da uništi jedino komunalno preduzeće koje svoj posao radi kako treba. Podizanje cijene usluga odvoza otpada ne treba da se povećaju plate, već da firma može normalno da obavlja poslove na čistoći u KS.
Kad smo već kod plate radnika, radnik RAD-a i je zaslužio da ima veću platu (mada imaju najmanju platu od svih kantonalnih komunalnih preduzeća) od svih tih koji danas palamude po raznim ministarstvima, uključujući i neke ovdje na forumu koji u životu nikada ništa nisu radili, osim što po cijele dane šupljiraju po portalima i pišu komentare ..
Pitam se gdje su zaposleni ovi forumaši što bi dijelili otkaze, obzirom da 12/24h provode po društvenim mrežama i portalima???
I onda velika plata komunalnim radnika?![]()
Sve neki, šatro ministri, pomoćnici, savjetnici, a nemaju završenu ni OŠ. Niti jedan ministar komunalne privrede nikada ništa konkretno nije uradio za RAD.
Došli iz pm, škole završili na način koji nam je svima poznat, a prije toga bili čobani, konobari, propali estradni umjetnici, glumci i ublehaši..
Kako sam ja shvatila, to da li porodilja dobija nesto od poslodavca nema nikakvog utjecaja. Ako ima poslodavca koji joj je spreman plaćati platu, super onda. I dosad su npr. u mojoj bivšoj firmi a i mnogim drugima doplacivali razliku (od kantona nekih ~400KM i onda poslodavac doplati koliko je do pune plate). Ako sam pogrešno shvatila, neka neko ispravi.
Očigledno je da si ti pijun neke stranke kada tako pričaš..made_in_sarajevo wrote: ↑30/04/2022 20:29 Melisa oko nase fino koje ne radi u radu ali eto srce ti puca za njima. To sto su im barake neuslovne, vozni park se raspada, lopata nemaju prvo pokucate na vrata vase najdraze stranke sda pa upitate sto su barake neuslovne. Dok se uzimalo kako ko hoce i dok ih snijeg u decembru iznenadi tad nista nije smetalo. Sad kad nema uzimanja kako ko hoce, kad ih ne moze bas iznenaditi snijeg onda kuku majko hoce da ugase rad. Vrhunac gluposti koju si napisala da Mandic iz sjene upravlja radom. Zlocesti Mandic unistava RAD aaaa skandal. Pa cekaj to je to, ova trojka ustvari nas 30 godine jebe i unistava ali uvijek napakaju nevinim sda.
Inace posto ti ne radis, ovako ti reci tom drugu. Prvo ulice se ciste u kasne sate kad nema saobracaja, smece sa najprometniji ulica se odvozi u kasne ili sitne jutarnje sate, a ne u jebenih 7 ujutro kad ljudi ne znaju ko im glavu, a ko guzicu nosi i pametni sef kojeg Mandic mrzi jel tako istjera kamion da kupi jebeno smece kod otvorene pijaca Otoka. Kad u naseljima kao Reljevo zajedno sa nacelnikom rumenim dodju pameti pa vrate kontenjere, a ne ono u Reljevu sa kucama i vecinskim seljackim stanovnicima (seljacki u smislu seljak obradjuje zemlju) sklone kontenjere koje kamion pokupi bez problema i postavi one moderne za male kesice kao da su zgrade sve poredane, a ne kuce, a zato 2x sedmicno bager mora doci da pokupi smece jer garant je Mandic koji mrzi RAD naredio takvu retardiranu odluku.
Eto ovo sam ovako iz glave izbacio koliko je RAD glup i zaostao pa kad se sjete pametnog covjeka postaviti koji zna sabrati 2+2 onda dodjite pa zahtjevajte nesto. Do tad bar budite posteni pa vratite boga oca sto ste pokrali, a tek zamisli goriva sta je ukradeno. Za smetljiste vas svakako zaboli cuna, rijesit ce neko ha ja.
Uh da ti ne radis tamo ali prenesi drugu kad ga ne bude snijeg iznenadio u decembru mozda ga i pocnem/pocnemo shvatati malkice ozbiljnije
E, vidiš.. postoje neki koji nisu u niti jednoj stranci.. A to što ti za nekoga kažeš da je bot, upravo govori za tebe da si ti baš takav..
Poslodavac je dobar pa isplacuje punu platu, cak i prevoz i topli, a to je preko 1000 KM, eh sad da li bi i ta porodilja imala pravo i na ovih dodatnih 1000 KM?Rijeka_snova wrote: ↑30/04/2022 21:47Kako sam ja shvatila, to da li porodilja dobija nesto od poslodavca nema nikakvog utjecaja. Ako ima poslodavca koji joj je spreman plaćati platu, super onda. I dosad su npr. u mojoj bivšoj firmi a i mnogim drugima doplacivali razliku (od kantona nekih ~400KM i onda poslodavac doplati koliko je do pune plate). Ako sam pogrešno shvatila, neka neko ispravi.![]()
Sto se tice uslova, mislim da samo mora imati boravak određeni period u KS i to je to sto se tice uslova?
OMGmade_in_sarajevo wrote: ↑30/04/2022 22:13 Buraz Melisa, sefa za ruku pa kod gazde u SDA da vam rijesi probleme za koje kmecis ovdje. I ja znam odlicno gdje zivim, ako hoces tacno cijeli zivot zivim u krugu 50m od tramvajske pruge, a isto tako odlicno znam kad radi kamiona koji kupi smece na otoci kolaps nastane. Zasto je tako pa zato sto je sef retardiran, a isti taj tvoj drug posto ti nisi tamo je garant neki sefic. Pitaj druga koliko je litara goriva ukro za 30 godina pa nam dodji opet kako su jadni ugrozeni i kako mi ustvari ne shvatamo da ih je iznenadio snijeg u decembru.
Trojka dole, sram vas bilo niste u stanju za 3 mjeseca rijesiti unistavanje od 30 godina. Ostavke odma!
Činjenica je da su sada ispred moje zgrade kontejneri mnogo puniji nego prije. A niti se doselilo više ljudi, niti je došlo poslova, pa da generišu više otpada.made_in_sarajevo wrote: ↑30/04/2022 22:13 Buraz Melisa, sefa za ruku pa kod gazde u SDA da vam rijesi probleme za koje kmecis ovdje. I ja znam odlicno gdje zivim, ako hoces tacno cijeli zivot zivim u krugu 50m od tramvajske pruge, a isto tako odlicno znam kad radi kamiona koji kupi smece na otoci kolaps nastane. Zasto je tako pa zato sto je sef retardiran, a isti taj tvoj drug posto ti nisi tamo je garant neki sefic. Pitaj druga koliko je litara goriva ukro za 30 godina pa nam dodji opet kako su jadni ugrozeni i kako mi ustvari ne shvatamo da ih je iznenadio snijeg u decembru.
Trojka dole, sram vas bilo niste u stanju za 3 mjeseca rijesiti unistavanje od 30 godina. Ostavke odma!
Vjerovatno će tu samo poslodavac biti dobar, tj. KS će dati 1000 KM, a poslodavac opet razliku do pune plate. Samo će to ovaj put biti puno manje.Johnny_x wrote: ↑30/04/2022 22:13Poslodavac je dobar pa isplacuje punu platu, cak i prevoz i topli, a to je preko 1000 KM, eh sad da li bi i ta porodilja imala pravo i na ovih dodatnih 1000 KM?Rijeka_snova wrote: ↑30/04/2022 21:47
Kako sam ja shvatila, to da li porodilja dobija nesto od poslodavca nema nikakvog utjecaja. Ako ima poslodavca koji joj je spreman plaćati platu, super onda. I dosad su npr. u mojoj bivšoj firmi a i mnogim drugima doplacivali razliku (od kantona nekih ~400KM i onda poslodavac doplati koliko je do pune plate). Ako sam pogrešno shvatila, neka neko ispravi.![]()
Sto se tice uslova, mislim da samo mora imati boravak određeni period u KS i to je to sto se tice uslova?
Nisam ni sumnjao da će kod tebe biti tako. Zato su kod mene ubacili dodatne kontejnere sa staklo i voze otpad češće. Za tebe znaju da agituješ protiv trojke na forumu pa kolektivno kažnjavaju tebe i tvoje komšije.Hakiz wrote: ↑30/04/2022 22:37Činjenica je da su sada ispred moje zgrade kontejneri mnogo puniji nego prije. A niti se doselilo više ljudi, niti je došlo poslova, pa da generišu više otpada.made_in_sarajevo wrote: ↑30/04/2022 22:13 Buraz Melisa, sefa za ruku pa kod gazde u SDA da vam rijesi probleme za koje kmecis ovdje. I ja znam odlicno gdje zivim, ako hoces tacno cijeli zivot zivim u krugu 50m od tramvajske pruge, a isto tako odlicno znam kad radi kamiona koji kupi smece na otoci kolaps nastane. Zasto je tako pa zato sto je sef retardiran, a isti taj tvoj drug posto ti nisi tamo je garant neki sefic. Pitaj druga koliko je litara goriva ukro za 30 godina pa nam dodji opet kako su jadni ugrozeni i kako mi ustvari ne shvatamo da ih je iznenadio snijeg u decembru.
Jedino objašnjenje je da se otpad odvozi rjeđe nego prije.
A obećavali su da nema osvetničkog pristupa, neće kao SDA otpuštati i kažnjavati one koji im nisu dali glas ili koje je SDA dovela na pozicije ako nisu ni za šta krivi.