Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kaliko je pametno slati prezivjele ruske vojnike, porazene oko Kijeva, na istocni front?
Jbga, vojska pita, prica...siri se istina o velikom broju poginulih i ranjenih.
Kako te price mogu utjecati na moral novopridoslih vojnika?
Ja vjerujem da nije pametno.
Izvjesno je da ce ovoga biti sve vise. Agresor ne zna sta ga je snaslo, a vec je cijela baterija unistena.
Prva faza ce biti skrivanje opreme paletama, druga kavezi oko opreme, treca opreme nema.
Ostaje se nadati da ce najebati polozaji mordora po Mariupolju narednim danima. Po slikama su svi nagrabusili u jednom plotunu bez nekih velikih odstupanja.
Kyuss wrote: ↑30/04/2022 12:07
Izvjesno je da ce ovoga biti sve vise. Agresor ne zna sta ga je snaslo, a vec je cijela baterija unistena.
Prva faza ce biti skrivanje opreme paletama, druga kavezi oko opreme, treca opreme nema.
Ostaje se nadati da ce najebati polozaji mordora po Mariupolju narednim danima. Po slikama su svi nagrabusili u jednom plotunu bez nekih velikih odstupanja.
Ljudi samo otresli prasinu i nastavili dalje-prema vratima pakla.
Edit. vjerovatno sve selili i slikali na nekoliko lokacija da mogu podastrijet putleru
Ja sam dosad postavio pitanje vise puta koji su gubitci ukrajinskih snaga i uvijek je bilo ti cetnik ovo je proruska propaganda.
Neki dan slusam jednog tipa koji kaze da su rusi imali oko 21 hiljadu u gubitcima ( sto poginuli sto ranjeni) dok je za ukrajinu iznjeo podatak da se krece oko 17-18 hiljada.
Sad se postavlja pitanje kolike su ukrajinske rezeve u ljudstvu, koliko brzo se popunjavaju i koja im je obucenost.
Drugo pitanje ako rusi nisu unistili ukrajinsku artiljeriju i oklopne jednice zasto je ukrajini potrebno da trazi pomoc od zapada da im salje to?
Da traze visoko sofisticiranu opremu ja bih razumjeo ali haubica i tenk...nekontam gdje je njihova oprema?
Nego jedna stvar je meni upala u oko, krenuo je rat koliko znam rusi nisu napali direktno elektromrezu to bi trebao biti prvi cilj pored telekomunikacija i to jos uvijek funkcionise, zasto ?
Necu da spominjem da zeljeznice jos uvijek rade manje vise bez problema....nesto nestima?
pošto pratiš samo ruske i srpske izvore propustio si vijest da su se ukrajinci još na samom početku ove barbarske agresije prebacili na eu elektro mrežu
Suplja, Rusija nema kapacitete i moguvnosti vodjenja Rata sa Nato.
U konvencionalnom ratovanju NATO vojska bi bila u Moskvi za par sedmica.
To su neke glasine a ne pravi info.
Sta bi se moglo desiti da Putin proglasi opstu mobilizaciju stanovnistva jer sem toga jedina karta koja mu moze donijeti pobjedu je Nuklearno oruzje.
E sad, ne znamo Putinovu glavu niti njegovih bliskih saradnika.
Opsta mobilizacija bi bila uzasno skupa, trebalo bi par mjeseci pripreme da bi se te snage snabdjele oruzjem i organizovali u nove korpuse.
Ukrajina to vec radi 2 mjeseca i prve trupe spremne za akciju nece jis bar mjesec-dva doci do bojista
I ono sto je najbitnije, Rusija nema kapacitet da sama vodi Rat protiv NATOa.
Da bi se to desilo prva predpostavka je da svi njihovi saveznici (Bjelorusi, Kazahstanci) odluce da pomognu
A najbitnija je Kina, ako Kina ne zeli dzaba ti sve,ako zele izazvati 3 svjetski onda smo u belaju.
Ali nema nikakvih naznaka za takvo nesto
Unistena Ruska baza operacija negdje kod Kharkiva
Sto znaci da su neki oficiri sigurno suncokretili.
Unisteno je i oko 30 razlicitih tenkova oklopa i drugih vozila
Nepoznat broj mrtvih
Evo ti objasnjenja
Rade vec u otocnom rezimu, a to ti je jako nestabilno
Od rusije su se odspojili, sa ENTSOE naredne godine
To je ok ali pitam se kako to da rusi nisu srokali elektrane ili barem trafo stanice, mobilna telefonija radi to bi trebalo biti prvi cilj zar ne.
U normalnim ratnim planovima da, ne racunas da su Rusi planirali da ovo bude gotovo za 3-4 dana. Jebi ga, komandosi ne stigose do Kijeva, zijanise u letu, ukrajinska vojska se ne podijeli/preda i masa drugih losih strateskih procjena i imas to sto imas
Unistena Ruska baza operacija negdje kod Kharkiva
Sto znaci da su neki oficiri sigurno suncokretili.
Unisteno je i oko 30 razlicitih tenkova oklopa i drugih vozila
Nepoznat broj mrtvih
Da hoće ovako i onu bazu na Krimu, što je neko postavljao slike prije desetak dana.