STRAVIČAN ZLOČIN
Uhapšene dvije osobe u Sarajevu: Ubili žrtvu pa podmetnuli požar da sakriju tragove
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /220428146
MONSTRUMČINE!
STRAVIČAN ZLOČIN
Uhapšene dvije osobe u Sarajevu: Ubili žrtvu pa podmetnuli požar da sakriju tragove
Ma ne kontam u kojem kontekstu sada pričate o kovidu, koliko znam ova školska 21/22 nije prekidana zbog kovida, sve je išlo regularno i nije bilo kombinirane, bar ovim manjim osnovcima,...sa druge strane gotovo je kraj školske godine a i koliko pročitah djevojčica je bila odličan đakDimu1927 wrote: ↑28/04/2022 15:20sto se tice covid mjera upravu su, maltretiraju i roditelje i djecu... coronu niko ne yebe 2% vec mjesecima oni malo malo online nastava, lakse je voditi casove sa vikendice nego sjediti u razredu i boriti se s djecomuglavnomja wrote: ↑28/04/2022 11:49
nazlost jesi![]()
![]()
i zbog kovid mjera
u tom vijecu, kao i svugdje, sjede neki likovi nekim cudnim putevima izabrani, a obicno odlucuje jedno-dvoje
pa onda uvode sebi one neradne dane kad niko drugi nema isti, pa roditelji nemaju kud s djecom a oni moraju na posao. mogla bi se knjiga napisati o propustima obrazovnog sistema zbog covida
+1Chmoljo wrote: ↑28/04/2022 01:22Slazem se.
Ne znamo puno, a ako bude potrebe, valjda ce se saznati, odnosno ako je neko krivac, nadam se da ce porodica to i reci da bi se eventualno poduzele neke stvari, da se ostala mala raja zastiti.
Ova objava Vijeca roditelja mi je izrazito degutantna jer na osnovu poluinformacija na racun tragedije djeteta gura neku svoju agendu.
Odvratno.
O samoubistvu osobe/pojedinca, koju uopce ne poznajemo, ne bi trebali i ne bi smjeli nista pricati. Ja sam u svojoj porodici imao clana koji je izvrsio suicid i ja znam kako je to. Pored toga sam jos potrosio sata i sate citanja literature o suicidu. Tu ljudi mogu da spomenu 100 faktora ali da ne pogode stvarni razlog suicida.no_sikiriki wrote: ↑28/04/2022 19:26 U kontekstu samoubistva, ne razumijem kako neko ko ne zna ništa o okolnostima može govoriti da je kriv roditelj ili škola. Zar je neko "kriv" kad neko izvrši samoubistvo? Naravno da je svašta moglo nekoga da navede da to uradi, ali ako mi ne znamo ništa o tome, ne vidim kako se uopće za takvo nešto može tražiti nečija "krivica"?
Upravo. I to je još dosoljavanje rane kad pišeš da je roditelj jednog djeteta potencijalno kriv za njeno/njegovo samoubistvo, jer nije uradio/la ovo, ili ono...a ne znaš ništa o tome.Piaty wrote: ↑28/04/2022 19:37O samoubistvu osobe/pojedinca, koju uopce ne poznajemo, ne bi trebali i ne bi smjeli nista pricati. Ja sam u svojoj porodici imao clana koji je izvrsio suicid i ja znam kako je to. Pored toga sam jos potrosio sata i sate citanja literature o suicidu. Tu ljudi mogu da spomenu 100 faktora ali da ne pogode stvarni razlog suicida.no_sikiriki wrote: ↑28/04/2022 19:26 U kontekstu samoubistva, ne razumijem kako neko ko ne zna ništa o okolnostima može govoriti da je kriv roditelj ili škola. Zar je neko "kriv" kad neko izvrši samoubistvo? Naravno da je svašta moglo nekoga da navede da to uradi, ali ako mi ne znamo ništa o tome, ne vidim kako se uopće za takvo nešto može tražiti nečija "krivica"?
O suicidu kao opcem fenomenu sigurno mozemo pricati
Nazalost masovna pojava da se teens samopovredjuju ili izvrsavaju samoubistva poslije ove pandemije. Ove 2 godine im niko ne moze nadoknaditi, usamljenost, social media, siromastvo itd. Bice ovih slucajeva jos. Kod nas ce radije raja otici kod hodze i popa nego kod psihologa.laik1981 wrote: ↑28/04/2022 20:45 Samoubistva se na zalost desavaju.. Cesto nema nikakve logike i objasnjenja.. Mislim da o takvim slucajevima nije u redu raspredati po forumima..
Psihicko zdravlje vecina zanemaruje.. Cak i kada problemi postanu i primjetni guraju se pod tepih jer je to kod nas na zalost jos uvijek taboo tema i nekakva sramota.. Ne daj boze otici psihologu kada se osjecamo lose.. O tome se treba pricati..
Koliko "masovna"? Imaš li neke konkretne brjeve i relevantne informacije?hatemondays wrote: ↑28/04/2022 23:57Nazalost masovna pojava da se teens samopovredjuju ili izvrsavaju samoubistva poslije ove pandemije. Ove 2 godine im niko ne moze nadoknaditi, usamljenost, social media, siromastvo itd. Bice ovih slucajeva jos. Kod nas ce radije raja otici kod hodze i popa nego kod psihologa.laik1981 wrote: ↑28/04/2022 20:45 Samoubistva se na zalost desavaju.. Cesto nema nikakve logike i objasnjenja.. Mislim da o takvim slucajevima nije u redu raspredati po forumima..
Psihicko zdravlje vecina zanemaruje.. Cak i kada problemi postanu i primjetni guraju se pod tepih jer je to kod nas na zalost jos uvijek taboo tema i nekakva sramota.. Ne daj boze otici psihologu kada se osjecamo lose.. O tome se treba pricati..
Citam nekoliko tema i na nekoliko njih trazis brojeve, podatke, papire.jasib wrote: ↑29/04/2022 00:48Koliko "masovna"? Imaš li neke konkretne brjeve i relevantne informacije?hatemondays wrote: ↑28/04/2022 23:57
Nazalost masovna pojava da se teens samopovredjuju ili izvrsavaju samoubistva poslije ove pandemije. Ove 2 godine im niko ne moze nadoknaditi, usamljenost, social media, siromastvo itd. Bice ovih slucajeva jos. Kod nas ce radije raja otici kod hodze i popa nego kod psihologa.
Vrlo cesta pojava da se ubica vrati na mjesto zlocina. A nije bas da je doso u stanicu i reko: ja sam ga ubio.zla_kraljica wrote: ↑28/04/2022 21:28 Covjek im sam dosao.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/crna-h ... ina/455295
Kad neko napiše "masovna pojava" valjda treba i da potkrijepi nekim dokazima, informacijama iz koje se da vidjeti tu masovnost.
To je bio sarkazam i znam da nije smjesno.Imam dovoljno godina i iskustva da znam da takva vrsta ljudi privlaci masu sebi slicnih ljudi.
Ljudi dragi, nije ovo tako jednostavna tema.doktornauke wrote: ↑29/04/2022 00:31 Nevezano za ovaj slucaj posto nisam upucen i necu da ga komentarisem ali mogu reci na globalnom nivou,pandemija je zahvatila citavu planetu i sumnjam da je uz dobar odgoj bliskog okruzenja mogla uticat na pojedinca ako pojedinac vec nije na neki nacin psihicki nestabilan.Mnogi od nas su bili djeca u ratu,padale granate oko nas,pucali snajperi itd pa nismo dizali ruku na sebe a da ne pricam da smo bili gladni i zedni.
Sva djeca moraju da imaju podrsku roditelja u svemu,ako imaju roditelje i pod hitno im se mora smanjiti pristup kojekakvim tiktokovima i slicno te uciti da su te stvari cista budalastina i naci im neki vid praznjenja viska energije u nekom vidu treninga.Fudbal,tenis,gimnastika,karate,sviranje nekog instrumenta,bilo sta samo ne telefon po 12 sati dnevno i racunar.