Piaty wrote: ↑28/04/2022 16:59
A ne omalovazavaju se ljudi (ja, ti, svi, mi) koji ovise o sisanju? Mene i tebe ko jebe? A zasto tako? Sta da nam sutra kaze da je 20 KM? Sta onda?
Više puta sam, kao i svaki drugi, osjećao se kao budala, zivkajući neke majstore, gdje sam više energije potrošio, nego da sam saam to radio.
Dođe ti vodoinstalater, mijenja česmu, umjesto francuza uzme kliješta i oruni ono niklovano, ostanu tragovi kako je stezao i boli ga neka stvar ... kaže, "to ti je toliko cenera".
E neš sine, sad ja masu stvari radim sam, česme, kotlić, negdje curi - rastavim, promijenim dihtung, stavim teflon traku....
Bilo kakve popravke na zidu,plafonu, špali od prozora, navučem beton, malter, gletujem, popravka vanjskih pločica ... kad god sam zvao majstora, na kraju bi zaključio - mogao sam ja bolje. Rahatniji, manje boli glava od "primarijusa". Na internetu gledam koji materijal ide za šta i kupim sebi.
Naravno kad je nešto više rada i komplikovanije, nemam tu brzinu kao oni a ne mogu ni potegnuti toliko ali za manje popravke ne zovem više ...