Zna li neko, hoće li se ovo poskupljenje odnositi i na ljetnu tarifu?
I trebali su, brate, zaokružiti na 20%, da je ljudima lakše računati...ha ja...
Moderator: anex
Veće je jednom nedavno poskupilo, ovo je drugi put.duh_sa_sjekirom wrote: ↑28/04/2022 14:11![]()
Lopatanje puka je u trendu...Mate_Miso_Kovac wrote: ↑28/04/2022 14:22 Hmm hoce li uzimati lovu od ljudi ljeti kad nema grijanja, baš se pitam...![]()
Znam, samo nisu precizirali da li će se to odnositi i na ljetnu tarifu._Reds_ wrote: ↑28/04/2022 14:47Veće je jednom nedavno poskupilo, ovo je drugi put.duh_sa_sjekirom wrote: ↑28/04/2022 14:11
![]()
Pogriješio sam, nije oko 19, nego je 16,3 %duh_sa_sjekirom wrote: ↑28/04/2022 14:11![]()
Baš neki dan sa bricom pričam o povećanju cijena, tj. pitam ga kakva je logika da već drugi put u posljednjih par mjeseci (ili godinu dana) diže cijene. Helem, kad mi je objasnio i pokazao neke kalkulacije, ima logike fakattandmand wrote: ↑28/04/2022 11:13I ovi muški frizeri digli cijene do neba, a nikakvih troškova poslovanja nemaju. Ulaganja nikakva. Vode se kao stari zanati, doprinosi mali, ne vodi knjigovodstvo, nema fiskalne kase. Jedini trošak mašinsko ulje za mašinicu. Još mi jedan reče, u radnji samo on i mušterija, da treba termin. Pa nije doktor bgt.SARAJEVO
Mesare zatvaraju vrata zbog nenormalno visokih cijena: 'Ljudi mi dođu i traže meso za 2 KM, mene je stid...'
VIŠE NEMAJU KOME PRODAVATI
Imam mašinicu za šišanje iz vremena korone, neće mene niko handrit za neke trivijalne usluge ...
Kiki_Musampa wrote: ↑28/04/2022 11:57Šišam se sa sinom svake 3 sedmice, i meni to iskustvo vrijedi svaki fening. Moj frizer vjerovatno zaradjuje više od primarijusa, al ko meni i svima vama brani da izučite taj zanat? Uopšte,šta je to što nas sprečava da naučimo lijepit pločice i sl. pa da se ovdje žale na nas kako smo za 4 dana posla uzeli 1000 KM za ruke???
Mašinica od 50 KM s dodatnom opremom u koferčiću, kupljena prije 10 godina, isplatila se do sada za ko zna koliko takvih...Mate_Miso_Kovac wrote: ↑28/04/2022 15:10 Jebote šišam se jednom u 3-4 mjesecaNe mogu zamisliti da idem svake 2 hefte xD
Pa, kada popiješ u kafani isto piće, recimo istu vrstu viskija, uvijek ti je isto piće, isti viski. Ali, ipak ideš u baš tu kafanu jer ti je atmosfera dok piješ taj viski ugodnija nego u drugim kafanama.spinel_ wrote: ↑28/04/2022 15:34 Iskustvo sisanja![]()
I hajde nek mi neko objasni to iskustvo sisanja i razlike izmedju ovog sto uzima po 15 maraka za musko sisanje i ovog iz "buljakovog" sto nema nikakvog usavrsavanja?
Koja je razlika u sisanju osim skole i toga sto je on "primarijus" sisanja za razliku od obicnog?
Hoce li nova kosa narasti od ovog sto ide na usavrsavanja? Magicne ruke ima?
Dakle, razumijem ja da on zeli naplatiti svoje usavrsavanje.
Ali sta na krajnjem potrosacu se to osjeti na glavi za razliku od ovog iz "buljakovog"?
Ok, mozda za zensku frizuru bih i razumio ali za musku nikako.
Zene placaju tretmane 150-300KM, placaju 20-30KM feniranja svake hefte, mjesecno farbanja i kojekakve zajebancije.. Dodas nokte, obrve i te gluposti.. Njima cvaja gore dole na te troskove, a muskarcima puno cenera dati u dvije hefte vec se sami sisajuspinel_ wrote: ↑28/04/2022 15:34 Iskustvo sisanja![]()
I hajde nek mi neko objasni to iskustvo sisanja i razlike izmedju ovog sto uzima po 15 maraka za musko sisanje i ovog iz "buljakovog" sto nema nikakvog usavrsavanja?
Koja je razlika u sisanju osim skole i toga sto je on "primarijus" sisanja za razliku od obicnog?
Ali sta na krajnjem potrosacu se to osjeti na glavi za razliku od ovog iz "buljakovog"?
Ja svakih 7-10 dana xdMate_Miso_Kovac wrote: ↑28/04/2022 15:10 Jebote šišam se jednom u 3-4 mjesecaNe mogu zamisliti da idem svake 2 hefte xD
Mozda dobijes bolju frizuru? Ne sisa se svako na "de malo sa strane i gore malo skrati" frizuru.spinel_ wrote: ↑28/04/2022 15:34 Iskustvo sisanja![]()
Pa o cemu svo vrijeme pricamo mi ovdje? Jesmo li ja i ovaj spinel ludi ili...?soha96 wrote: ↑28/04/2022 12:00Strasno sta ljudi pisu, pa i frizerski zanat je kao i svaki drugi. Imas bolje i gore frizere. Normalno da ce onaj u boljakovom potoku sto je zavrsio frizersku prije 20 godina naplacivati 5 KM, isto tako frizer koji godisnje ide na 3-4 obuke sto po BiH sto po drugim drzavama, konstantno se usavrsava i zna praviti moderne frizure, sredjivati zahtjevne brade naplacivati sisanje 10-15 KM. Zar bi trebao naplacivati 5 kad ima tri puta bolje znanje? Ne kontam..Kiki_Musampa wrote: ↑28/04/2022 11:57
Šišam se sa sinom svake 3 sedmice, i meni to iskustvo vrijedi svaki fening. Moj frizer vjerovatno zaradjuje više od primarijusa, al ko meni i svima vama brani da izučite taj zanat? Uopšte,šta je to što nas sprečava da naučimo lijepit pločice i sl. pa da se ovdje žale na nas kako smo za 4 dana posla uzeli 1000 KM za ruke???
spinel_ wrote: ↑28/04/2022 15:34 Iskustvo sisanja![]()
Ja mislim da je malo i ljubomora kod školovanih proradila. Džaba meni moj fakultet ako to nikom ne treba,a frizer,tesar,zidar,limar,keramičar treba. Sada ja treba da keramičara mrzim,što ga više ni platiti ne mogu?
Kiki_Musampa wrote: ↑28/04/2022 16:50Ja mislim da je malo i ljubomora kod školovanih proradila. Džaba meni moj fakultet ako to nikom ne treba,a frizer,tesar,zidar,limar,keramičar treba. Sada ja treba da keramičara mrzim,što ga više ni platiti ne mogu?
Jarane,i da ga nadješ,čekaš ga duže nego CT na UKCu![]()