Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
billy organ

#351 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by billy organ »

benzapen wrote: 25/04/2022 15:44
billy organ wrote: 24/04/2022 23:56

Izuzetno tuzan komentar. I tuzan i ruzan. Znaci smeta neciji tudji naglasak. Odvratan u rangu sa ovim desavanjima oko Dizdara. Pogan i rasisticki komentar. Dovoljno je reci: FUJ!.
Kakva je to kretenska priča, o kakvom rasizmu ti pišeš. Naravno da mi smeta nečiji naglasak, kao što mnogima smeta moj naglasak (doživio više puta, čak i u Sarajevu. Zenicu npr. da ne spominjem). A komentari tipa vi sarajlice itd, mislim slagati ću da kažem barem desetak puta sam čuo. I naravno odgovarajućim jezikom i naglaskom dotičnim provincijalcima i kompleksašima odgovorio. Ali to ne znači da bih bilo kome branio da hoda, priča, radi bilo šta. Ako neko gleda grand parade, farme i ostale gluposti, da li to znači da i ja treba da gledam ? Naravno da ne. A šta ću ja misliti, osjećati, skim ću se družiti i pričati, ti i takvi poput tebe mi nikad nećete moći određivati.
sarajlica je pogan i seljacki nadimak.

Sta bi bilo da, ne daj Boze, zivis u New Yorku ili Londonu? I da ti tamo smeta neciji tudji naglasak.

Postoji i tamo takvi ali takvi nose maga kackete i glasaju za Trumpa.

Najobicniji si lokal patriota ali nacionalisticka verzija.
piupiu

#352 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by piupiu »

Bloo wrote: 26/04/2022 21:50
Kultura je zapravo neprirodna, te se "divljaci" u Sarajevu zapravo ponašaju prirodno. :mrgreen: Oni su nesputani, prirodni, neopterećeni u iskazivanju svog "jastva" onakvog kakvo jeste...homo naturalis :D

Pa, da, onaj Rusoov - the noble savage :lol:
piupiu

#353 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by piupiu »

broj dva wrote: 26/04/2022 16:45
teskeredzic_22 wrote: 25/04/2022 11:00 Šta je moglo naučiti sarajevsko/jugoslovensko dijete sa obavezna (samo) četiri razreda osnovne škole ?

Tek u drugoj Jugoslaviji , formiranjem sarajevskog Univerziteta 1945 , industrijalizacijom zemlje , masovnim zapošljavanjem u gradovima , masovnom izgradnjom gradova , te prilagođavanja i najnepismenijih ljudi savremenim tokovima života , počinje se javljati građanska svijest.
Grad se fizički udesetorostručio a i broj stanovnika je 1991 bio 8 puta veći u odnosu na 1945.

S obzirom da je društvo bilo socijalističko , profit nije bio u prvom planu , moglo se graditi društvo znanja i opšte svijesti ali nije bilo dovoljno vremena.

Socijalistička Jugoslavija nije mogla za efektivnih 30 godina (ostatak je bio raspad) promijeniti i izliječiti vijekovnu zaostalost svih elemenata i to joj se potpuno neopravdano spočitava.

Izgradnjom demokratskog društva i prve NACIONALNE države u Bosni i Hercegovini jer za vrijeme socijalizma vladao je mrski Centralni komitet u Beogradu) , preuzeli smo odgovornost da izaberemo i gradimo u kom smjeru će ići ovo društvo.
Savjestan odnos prema javnom dobru , i pozitivnim normama ponašanja je osnov toga.

Predaleko smo ipak od bilo kakvog cilja izgradnje savremene i moderne države.
Nacionalni torovi nisu prepreka tome , svaki nacionalni tor je mogao biti mali raj za sebe , oaza.
Sve drugo je prepreka.
Sad mi je drago da nisam stranice preskako, prva liga komentar.
Upravo tako. Socijalizam je u 45 godina izvršio prvo urbanizaciju i napravio srednju klasu (koju je, doduše, zvao radničkom). To je proces koji je 'prirodnim putem' na Zapadu trajao 300-400 godina. I činjenica da danas još uvijek imamo 70% funkcionalno nepismenog stanovništva - koje zna čitati, ali ne razumije šta pročita (a tvrdi da sve zna i dato mu je pravo da ima moć odlučivanja nad drugima) - nam govori da je rad na društvenoj svijesti, opštoj kulturi, kritičkom mišljenju i manirima neophodan. Tražili ste (smo), gledajte.
MMM1977

#354 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by MMM1977 »

A ko vam je, da prostite, taj Mak Dizdar? :D
piupiu

#355 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by piupiu »

hadzinicasa wrote: 26/04/2022 10:37
piupiu wrote: 26/04/2022 10:06
A vidjala sam tamo u Velikoj aviliji da sjedne po 5-6 cura i naruče crijevo, što jest' jest'.
:lol: :lol: :lol:

oj ne znam bil' se smijala ili plakala...
Ma fuj, meni to sve smrdi i tako mi gadno izgleda, oblaci dima, taj dim udara na tijelo i mozak... i raja se furaju da je to jako zdravo i da je izmišljotina duhanske industrije da je shisha štetna. :-) Koji je to nivo neobaviještenosti ili odbijanja da se suočiš sa realnošću. Ova djeca masovno samo-induciraju HOPB-ove, srčana oboljenja, rakove i moždane udare, koji im slijede bez dileme. Da ne pričamo o kognitivnim funkcijama:
Results: Shisha smokers showed significant decline in cognitive performances AST-Latency (p=0.03); AST-Congruent (p=0.05); AST-Incongruent (p=0.05); mean CRT (p=0.001); CRT % (p=0.01); PRM (p=0.024) compared to their matched control.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29228437/
Od sada će mi ovo biti glavni argument u raspravi: "Ma daaaaaj, oslabile ti kognitivne funkcije od shishe!" :D :lol:
hadzinicasa

#356 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by hadzinicasa »

piupiu wrote: 27/04/2022 02:06
hadzinicasa wrote: 26/04/2022 10:37

:lol: :lol: :lol:

oj ne znam bil' se smijala ili plakala...
Ma fuj, meni to sve smrdi i tako mi gadno izgleda, oblaci dima, taj dim udara na tijelo i mozak... i raja se furaju da je to jako zdravo i da je izmišljotina duhanske industrije da je shisha štetna. :-) Koji je to nivo neobaviještenosti ili odbijanja da se suočiš sa realnošću. Ova djeca masovno samo-induciraju HOPB-ove, srčana oboljenja, rakove i moždane udare, koji im slijede bez dileme. Da ne pričamo o kognitivnim funkcijama:
Results: Shisha smokers showed significant decline in cognitive performances AST-Latency (p=0.03); AST-Congruent (p=0.05); AST-Incongruent (p=0.05); mean CRT (p=0.001); CRT % (p=0.01); PRM (p=0.024) compared to their matched control.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29228437/
Od sada će mi ovo biti glavni argument u raspravi: "Ma daaaaaj, oslabile ti kognitivne funkcije od shishe!" :D :lol:
ma da, jednako kao konzumiranje marihuane kod adolescenata. ali ne bih ni da nacinjem tu temu.
Repeated exposure to cannabis, especially during the adolescent developmental period, may be especially harmful to brain health and cause structural, molecular, and functional alterations of brain circuits, particularly in the PFC and hippocampus.8,21,22 Long-term THC exposure induces CB1 receptor downregulation and desensitization that appear more intense and widespread after adolescent exposure as opposed to adulthood exposure.22 Data obtained in experimental models showed that these effects could have implications for neurodevelopmental processes in which the ECS plays a role. Accordingly, long-term THC exposure during adolescence may disrupt dynamic changes occurring in glutamatergic and GABAergic systems, leading to excessive synaptic pruning (ie, loss of synaptic contacts), long-term dysfunction in prefrontal excitatory/inhibitory balance, and desynchronization of PFC neuronal networks, which also dysregulate the mesolimbic dopaminergic pathway (Figure).23 These changes may represent the molecular underpinnings of cognitive deficits and altered emotional reactivity and social behavior observed long after adolescent long-term THC exposure.22 Long-term changes in brain functionality induced by THC exposure during adolescence might also arise from epigenetic modifications with a marked reprogramming of the transcriptome, affecting mainly genes related to synaptic plasticity processes.

....

In addition to the effects on neuron cellular and subcellular components, recent evidence suggests that alterations in glial cells have a key role in the actions of THC.24 Long-term THC exposure activates microglia and astrocytes to produce inflammatory cytokines. For example, long-term administration of THC during adolescence increased the microglial expression of the proinflammatory mediators tumor necrosis factor-α, inducible nitric oxide synthase, and cyclooxygenase-2 by 60%, 130%, and 80%, respectively, and reduced the expression of the anti-inflammatory cytokine interleukin-10 by 30% in the PFC. The resulting neuroinflammatory response was associated with memory impairment during adulthood.25
https://www.ahajournals.org/doi/10.1161 ... 0000000396
benzapen

#357 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by benzapen »

billy organ wrote: 27/04/2022 00:30
benzapen wrote: 25/04/2022 15:44

Kakva je to kretenska priča, o kakvom rasizmu ti pišeš. Naravno da mi smeta nečiji naglasak, kao što mnogima smeta moj naglasak (doživio više puta, čak i u Sarajevu. Zenicu npr. da ne spominjem). A komentari tipa vi sarajlice itd, mislim slagati ću da kažem barem desetak puta sam čuo. I naravno odgovarajućim jezikom i naglaskom dotičnim provincijalcima i kompleksašima odgovorio. Ali to ne znači da bih bilo kome branio da hoda, priča, radi bilo šta. Ako neko gleda grand parade, farme i ostale gluposti, da li to znači da i ja treba da gledam ? Naravno da ne. A šta ću ja misliti, osjećati, skim ću se družiti i pričati, ti i takvi poput tebe mi nikad nećete moći određivati.

Sta bi bilo da, ne daj Boze, zivis u New Yorku ili Londonu? I da ti tamo smeta neciji tudji naglasak.

Vidiš, ja tebe ne nazivam nikakvim imenima, a imam ih puno za takve poput tebe. Miješaš babe i žabe i tumačiš ono što sam napisao na neki svoj iskrivljen način. Porediti NYC i Sarajevo je besmisleno, jer je puno veća razlika između pripizdina iz kojih dolaze ljudi u Sarajevo nego između Sarajeva i NYC. To ti govori mojih 20 godina života po raznim manjim i većim provincijskim selendrama a i određenog provedenog vremena u desetak zemalja uglavnom zapadne hemisfere. A obzirom da takvim poput tebe treba polako pisati da bi razumjeli: Smeta mi kad čujem različite vrste šumsko-planinskih glasova oko sebe i trudim se da iz izbjegavam. Koliko mogu naravno, jer ih ima na sve strane. I to je moje pravo, kao što je moje pravo s kim hoću a s kim neću da komuniciram ili budem u blizini. Ali naravno da svako ljudsko biće ima pravo da se nastanjuje, živi, radi gdje god misli da treba. A moje je pravo da ih izbjegavam u širokom luku ako to želim, a želim i primjenjujem kad god sam u mogućnosti. Što se tiče patriotizma, kad je trebalo da ga dokazujem, dokazao sam ga. Kako na lokalnom tako i na regionalnom nivou.
Hakiz

#358 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by Hakiz »

benzapen wrote: 27/04/2022 09:45

Vidiš, ja tebe ne nazivam nikakvim imenima, a imam ih puno za takve poput tebe. Miješaš babe i žabe i tumačiš ono što sam napisao na neki svoj iskrivljen način. Porediti NYC i Sarajevo je besmisleno, jer je puno veća razlika između pripizdina iz kojih dolaze ljudi u Sarajevo nego između Sarajeva i NYC. To ti govori mojih 20 godina života po raznim manjim i većim provincijskim selendrama a i određenog provedenog vremena u desetak zemalja uglavnom zapadne hemisfere. A obzirom da takvim poput tebe treba polako pisati da bi razumjeli: Smeta mi kad čujem različite vrste šumsko-planinskih glasova oko sebe i trudim se da iz izbjegavam. Koliko mogu naravno, jer ih ima na sve strane. I to je moje pravo, kao što je moje pravo s kim hoću a s kim neću da komuniciram ili budem u blizini. Ali naravno da svako ljudsko biće ima pravo da se nastanjuje, živi, radi gdje god misli da treba. A moje je pravo da ih izbjegavam u širokom luku ako to želim, a želim i primjenjujem kad god sam u mogućnosti. Što se tiče patriotizma, kad je trebalo da ga dokazujem, dokazao sam ga. Kako na lokalnom tako i na regionalnom nivou.
Akcenti postoje svuda. I nekome mogu smetati. Na ličnoj razini.

Kada se počnu zloupotrebljavati, recimo na forumu najčešći oblik je "glOva", onda je to pitanje oblika šovinizma, lokal-rasizma itd.
billy organ

#359 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by billy organ »

Nevjerovatno je koliko se meni cijelo vrijeme obracas sa "takvi kao ti", Kao meni treba neko dodatno pojasnjenje. Po mom nadimku bi mogao skontati koja je moja omiljena grupa. Ali sumnajm da si cuo za Smashing Pumpkinse jer si me u startu obiljezio sa "takvim kao ti" drugim riejcima ja sam dakle neko ko gleda zvezde granda i slusa turbo folk. Valjda ti kao urbana osoba bi treba znati ko je billy corgan.

Sa takvim stavom, tvoj ekvivalent vani je, onaj ko glasa za Trumpa i nosi kacket maga. U Engleskoj takvi briju glave i slusaju Skrewdriver.
Maja The Bee

#360 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by Maja The Bee »

Kad čujem izraz Sarajlijica, želudac mi se okrene.
billy organ

#361 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by billy organ »

Maja The Bee wrote: 27/04/2022 10:42 Kad čujem izraz Sarajlijica, želudac mi se okrene.
Odvratan termin isto kao i sibicar. Odvratni termini koji sluze osobama da projektuju vlastite komplekse.
Hakiz

#362 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by Hakiz »

nova_pruga wrote: 27/04/2022 10:34 Pustite se akcenata, šta ćemo sa malograđavštinom?

Dolaze nove trole, uskoro novi tramvaji, nova stajališta... Koliko će to biti novo? Dan, sedmica, mjesec, godina, trajno?

Može li se vandalizmu i malograđavštini stati u kraj? Jesu li kamere rješenje? Kazne? Žaštitari?

Samo nemojte pisati da je odgoj za sve kriv. Jeste kriv, ali sada je kasno za preodgoj. Treba liječiti, ako to nismo uspjeli spriječiti.
Vidiš, te kamere su interesantna pojava. Isključivo služe da snimaju putnike.

Dok za to vrijeme vozači u vrijeme vožnje puše, koriste mobitel itd.

Ne, nema nam spasa.
Hajvan

#363 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by Hajvan »

Maja The Bee wrote: 27/04/2022 10:42 Kad čujem izraz Sarajlijica, želudac mi se okrene.
Prvi pit sam ga cuo od ljudi iz TK, s kojima sam tada radio, tamo negdje 2007.

Do tad, nikad prije…
… a narocito ne u samom Sarajevu, ikada
Maja The Bee

#364 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by Maja The Bee »

Hajvan wrote: 27/04/2022 10:45
Prvi pit sam ga cuo od ljudi iz TK, s kojima sam tada radio, tamo negdje 2007.

Do tad, nikad prije…
… a narocito ne u samom Sarajevu, ikada
To je ratni izraz koji su izmislili u Zenici i Tuzli jer smo im išli na živce koliko kukamo i jer se samo radilo na deblokadi Sarajeva. Kasnije su nastavili da ga koriste jer su "sve pare išle u Sarajevo", što je tipični eufemizam za njihovu lijenost, papanluk i vladavinu mediokriteta za koje su tvrdili da smo im mi u Sarajevu krivi. I sad smo im mi krivi što porodiljama dajemo hiljadu maraka, a oni ne mogu, to što im je SDA opljačkala gdje god je mogla, i to je Sarajevo krivo.
Van Halen

#365 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by Van Halen »

nova_pruga wrote: 27/04/2022 10:34 Pustite se akcenata, šta ćemo sa malograđavštinom?

Dolaze nove trole, uskoro novi tramvaji, nova stajališta... Koliko će to biti novo? Dan, sedmica, mjesec, godina, trajno?

Može li se vandalizmu i malograđavštini stati u kraj? Jesu li kamere rješenje? Kazne? Žaštitari?

Samo nemojte pisati da je odgoj za sve kriv. Jeste kriv, ali sada je kasno za preodgoj. Treba liječiti, ako to nismo uspjeli spriječiti.
Nista bez pojačanih policijskih patrola. Oni vise ne patroliraju pjeske i to je glavni problem. Moraju biti prisutniji medju narodom,juce se pobijedi dvojica usred Branilaca grada izašli iz auta sve zaustavili. Ta gnusna slika traje pola sata nigdje policije u najprometnijih dijelu grada. Moraju ponovo ici pjeske u patrole ako hoćemo da bude bolje stanje
Piaty

#366 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by Piaty »

Hakiz wrote: 27/04/2022 10:30

Kada se počnu zloupotrebljavati, recimo na forumu najčešći oblik je "glOva", onda je to pitanje oblika šovinizma, lokal-rasizma itd.
:thumbup:

Primjer: cura kojoj je pokisla glava.
O.K malo je smijesno ali da cura postane predmet zajebancije godinama.

Ljudi ne shvataju da ima neko ko pozna ljude i dijalekte iz svakog kraja BiH i da mu to sarajevsko otezanje "paaapak", "glaaaava", "koooorpa", zvuci jednako iskvareno kao "gloova" od one cure. Da je igrom slucaja glavni grad bio pomjeren malo udesno, prema srednjem Podrinju, taj naglasak koji ima ta cura bi bio mainstream, a smijali bi se ljudima koji govore "paaaapak".
S druge strane, ljudi iz Gornjeg Podrinja poprilicno ispravno govore, sa malo dijalekta, pa mozes misliti koliko je njima glup svaki drugi dijalekt.

Pored svega ovoga sto mi je licno odvratno vezano za te stvari, ja to ne bih nazvao ni sovinizmom ni rasizmom, vec vise neodgojem i nedovoljnim obrazovanjem.
Hakiz

#367 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by Hakiz »

Piaty wrote: 27/04/2022 10:56

:thumbup:

Primjer: cura kojoj je pokisla glava.
O.K malo je smijesno ali da cura postane predmet zajebancije godinama.

Ljudi ne shvataju da ima neko ko pozna ljude i dijalekte iz svakog kraja BiH i da mu to sarajevsko otezanje "paaapak", "glaaaava", "koooorpa", zvuci jednako iskvareno kao "gloova" od one cure. Da je igrom slucaja glavni grad bio pomjeren malo udesno, prema srednjem Podrinju, taj naglasak koji ima ta cura bi bio mainstream, a smijali bi se ljudima koji govore "paaaapak".
S druge strane, ljudi iz Gornjeg Podrinja poprilicno ispravno govore, sa malo dijalekta, pa mozes misliti koliko je njima glup svaki drugi dijalekt.

Pored svega ovoga sto mi je licno odvratno vezano za te stvari, ja to ne bih nazvao ni sovinizmom ni rasizmom, vec vise neodgojem i nedovoljnim obrazovanjem.
A đes ba, Ś'ima i slični "ćarŚijanerski" izrazi, nesposobnost razlikovanja č, ć i dž, đ su, istim tim ljudima koji ismijavaju druge, kao, uredu.

Edit: Sjetih se da crnogorci imaju da tako kažem "mekano Š", to jeste Ś, karakteristično za sarajevski čaršijski sleng. Pa ga ubacih đe treba, Śa ima veze, ćega ba...
Last edited by Hakiz on 27/04/2022 11:07, edited 2 times in total.
no_sikiriki

#368 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by no_sikiriki »

A prOOOOOblem? :mrgreen:
broj dva

#369 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by broj dva »

Drakonske finansijske kazne koje se principijelno koriste bez razlike. 10 km za opusak/komad papira bacen na ulicu, 500 za vec masinu bacenu u rjeku.
Da vazi za Bakira i Dodika i za mene i za tebe. Ne bi trebalo puno godina da se stoka istrenira.
Last edited by broj dva on 27/04/2022 14:16, edited 1 time in total.
benzapen

#370 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by benzapen »

billy organ wrote: 27/04/2022 10:39
Nevjerovatno je koliko se meni cijelo vrijeme obracas sa "takvi kao ti", Kao meni treba neko dodatno pojasnjenje. Po mom nadimku bi mogao skontati koja je moja omiljena grupa. Ali sumnajm da si cuo za Smashing Pumpkinse jer si me u startu obiljezio sa "takvim kao ti" drugim riejcima ja sam dakle neko ko gleda zvezde granda i slusa turbo folk. Valjda ti kao urbana osoba bi treba znati ko je billy corgan.

Sa takvim stavom, tvoj ekvivalent vani je, onaj ko glasa za Trumpa i nosi kacket maga. U Engleskoj takvi briju glave i slusaju Skrewdriver.
Opet pogrešno, kao i što sam siguran redovno griješiš. To šta sam čuo i šta nisam ti nemaš pojma, jer me ne znaš, nego pokušavaš da me predstaviš kao nekakvog rasistu, desničara, šta li već. Slušaj i gledaj kog hoćeš, a i ja ću. I naravno da imamo svi izbor u životu. Problem je što nema iskrenosti, što živimo u vremenu lažnog morala i lažnih vrijednosti. I takvima poput tebe svaka iskrenost smeta, dokle god se ona ne uklapa u njihovo shvatanje života. Ali je ubjedljivo najsmješnije što me porediš s nekakvim trumpovcima, koji bi upravo ovakve poput mene u najboljem slučaju strpali u Guantanamo, po ubrzanoj proceduri.
dječak sa šibicama

#371 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by dječak sa šibicama »

Meni ne, seljacici sa zavidnim kompleksom su mi samo tragikomicni.
billy organ

#372 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by billy organ »

benzapen wrote: 27/04/2022 13:22
billy organ wrote: 27/04/2022 10:39

Opet pogrešno, kao i što sam siguran redovno griješiš. To šta sam čuo i šta nisam ti nemaš pojma, jer me ne znaš, nego pokušavaš da me predstaviš kao nekakvog rasistu, desničara, šta li već. Slušaj i gledaj kog hoćeš, a i ja ću. I naravno da imamo svi izbor u životu. Problem je što nema iskrenosti, što živimo u vremenu lažnog morala i lažnih vrijednosti. I takvima poput tebe svaka iskrenost smeta, dokle god se ona ne uklapa u njihovo shvatanje života. Ali je ubjedljivo najsmješnije što me porediš s nekakvim trumpovcima, koji bi upravo ovakve poput mene u najboljem slučaju strpali u Guantanamo, po ubrzanoj proceduri.
"Mi i oni" suma sumarum tvojih komentara. Tako isto misle i oni koje sam ranije naveo. To za Gvantanamo si sam izmislio i ubacio u moj komentar.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#373 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by Truba »

ne znam gdje metnuti ovo :D

priča mi asistentica na jednom faksu koja sprema doktorat sad je promovirana u višu asistenticu iz nekog predmeta dolaze studenti
i pokažeš sliku i sad student ko kolokvij mora pričati o slici...da bi kod profe išao na ispit

kaže čovjek ne zna... ustvari cura ne zna ko je ovo na slici...masa je takvih fakultetlija koji ne znaju dalje od nosa

Image

kaže neki kralj umro ima kruna oplakuju ga :lol:
piupiu

#374 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by piupiu »

Helem, da se vratimo temi... stigao je i odgovor na odgovor:

piupiu

#375 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by piupiu »

Black swan wrote: 27/04/2022 14:03 kaže neki kralj umro ima kruna oplakuju ga :lol:
:lol:
Locked