sarajlica je pogan i seljacki nadimak.benzapen wrote: ↑25/04/2022 15:44Kakva je to kretenska priča, o kakvom rasizmu ti pišeš. Naravno da mi smeta nečiji naglasak, kao što mnogima smeta moj naglasak (doživio više puta, čak i u Sarajevu. Zenicu npr. da ne spominjem). A komentari tipa vi sarajlice itd, mislim slagati ću da kažem barem desetak puta sam čuo. I naravno odgovarajućim jezikom i naglaskom dotičnim provincijalcima i kompleksašima odgovorio. Ali to ne znači da bih bilo kome branio da hoda, priča, radi bilo šta. Ako neko gleda grand parade, farme i ostale gluposti, da li to znači da i ja treba da gledam ? Naravno da ne. A šta ću ja misliti, osjećati, skim ću se družiti i pričati, ti i takvi poput tebe mi nikad nećete moći određivati.billy organ wrote: ↑24/04/2022 23:56
Izuzetno tuzan komentar. I tuzan i ruzan. Znaci smeta neciji tudji naglasak. Odvratan u rangu sa ovim desavanjima oko Dizdara. Pogan i rasisticki komentar. Dovoljno je reci: FUJ!.
Sta bi bilo da, ne daj Boze, zivis u New Yorku ili Londonu? I da ti tamo smeta neciji tudji naglasak.
Postoji i tamo takvi ali takvi nose maga kackete i glasaju za Trumpa.
Najobicniji si lokal patriota ali nacionalisticka verzija.