Ta 64 brigada, ne postoji vise
Nisi izgleda upratio jucer ali izasle slike, poprilicno Grafik.
Na desetine njih su suncokretili jucer blizu Izuma
Probaj naci post od jucer ako nevjerujes
Prije nekoliko dana, komandant ruske vojske je izjavio kako Ruska Federacija u Ukrajini ima za cilj "oslobađanje" Donbasa i uspostavljanje kontrole nad južnim dijelom države čime bi se omogućilo i spajanje s Pridnjestrovljem gdje većinu stanovnika čine Rusi.
Speaking to MPs earlier this afternoon, the UK’s defence secretary, Ben Wallace, said approximately 15,000 Russian personnel have been killed since the start of the war in Ukraine on 24 February. Wallace said: "It is our assessment that approximately 15,000 Russian personnel have been killed during their offensive. Alongside the death toll are the equipment losses and in total a number of sources suggest that to date over 2,000 armoured vehicles have been destroyed or captured. This includes at least 530 tanks, 530 armoured personnel carriers and 560 infantry fighting vehicles. Russia has also lost over 60 helicopters and fighter jets, Wallace added. The offensive that was supposed to take a maximum of a week has now taken weeks.
Minobacacke granate jos u onom velikom skladistu zauzetom neki dan, ne znam za javne osude ali nije ni neka tajna da se i zvanicno i nezvanicno prodavalo svuda po planeti godinama unazad.
Moderni rat, probaj drugacije vizuilizirati "linije" koje ovdje ne postoje.ultrajvosa 1987 wrote: ↑25/04/2022 18:36 Kako cudan rat....na jednoj strani fronta rusi pritiscu na drugoj ukrajinci.
Meni i dalje nije jasno kako ukrajinci nemaju vise ljudstva....Zaporozje, Dnjepar cca 2 miliona ljudi, Kijev 3..... zapadna ukrajine ....
Rusi prave nekakve kotlove, ko 44...ovi dole Haman usli u Herson
Nejasno
Ma hebo Kherson vidi ti male logisticarke ukrajinske, kaze moraju orci da plate pored sveg zla i za to sto vise ne moze da se farba u plavo, sto je okruzena caurama, sto je bila ranjena i u bolnicikaranana wrote: ↑25/04/2022 18:21 kherson zauzimamo sedmicama. prije par sedmica evakuiro se ko banjaluka 95 ili trebinje i grbavica 92. bile su i price da su rusi otjerani sjeveno sa rijeke dnjepar da su opkoljeni da im je dat ultimatum da se predaju...... a evo sad pripremaju ofanzivu na krivy rih koji je poprilicno desno od dnjepra.
dok ne vidim ne vjerujem, onaj canadian ukranian volunteer puno zuji a malo meda daje. kao da je fake profil.
Russian army deployed big amount of equipment and military at Velyka Novosilka - Novodarivka - Malynivka frontline and attempting to advance towards Zaporizhzhia.GandalfSivi wrote: ↑25/04/2022 19:07Gdje ce gore u PM, pogotovo ako ih ovi dole odsjeku. Kuda ce se probijati nazad, preko Dniproa?
Treba platiti vojnika. Nisu budale da ratuju kao mi za certifikate.ultrajvosa 1987 wrote: ↑25/04/2022 18:36 Kako cudan rat....na jednoj strani fronta rusi pritiscu na drugoj ukrajinci.
Meni i dalje nije jasno kako ukrajinci nemaju vise ljudstva....Zaporozje, Dnjepar cca 2 miliona ljudi, Kijev 3..... zapadna ukrajine ....
Rusi prave nekakve kotlove, ko 44...ovi dole Haman usli u Herson
Nejasno