Hitler: Nein was ist das?
Zelenski 2022 hehe Putko znas li sta je rasputica?
Putin: Njet
Eto ti Njet
Neka NATO izbaci Madjare i primi ove dvije drzave umjesto njih, a Madjari neka guraju i dalje Mileta ronhila i drama queen iz Serbije..sime_cipol wrote: ↑25/04/2022 17:08Može ih blokirati Mađarska preko jarana Orbana, Turska jer ko fol ne žele novu eskalaciju...pici wrote: ↑25/04/2022 16:42 Švedska i Finska za tri tjedna šalju prijavu za NATO, tvrdi švedski list
ŠVEDSKA i Finska dogovorile su se da će istovremeno podnijeti zahtjeve za pridruživanje NATO-u, izvještava švedski list Expressen.
Ovo bi bilo takav udarac kepecovoj rusiji da bi morao dodatno ojacati baltik i sjeverno more a ratuju u ukrajini i pod sve tezim sankcijama su.Ovaj rat u ukrajini je pokrenuo nezaustavljivi pad rusije i njezin raspad u bliskoj buducnosti.SLAVA UKRAINI!
po Tom Cooperm justrosnjem izvjestaju Cernobajevku su Ukrajinci vec zauzeli
SanskiBiser wrote: ↑25/04/2022 17:50po Tom Cooperm justrosnjem izvjestaju Cernobajevku su Ukrajinci vec zauzeli![]()
![]()
, mjesto ne aerodrom, to je bilo dan nakon sto su ubijena dva ruska generala, likovi ti generali napravili sijelo za oko 50 oficira pod nekim satorom, Ukrajinci ih kako kaze Cooper lansirali na Jupiter. Navodno NATO obavjestajni podaci su bili presudni za lociranje, identifikaciju ciljeva i nakon toga bombardovanje sastanka...
Tom kaze tj. vec nekoliko puta ponavlja da 2-6 dana kasne neke kriticne vijesti a on ih dobija skoro isti dan kad se desi ali ne smije objaviti dok ne utvrdi i potvrdi iz nekoliko izvora. Ovih zadnjih par dana kaze da nista nije mogao saznati bitno ni preko svojih kanala i veza, jednostavno na obe strane mrtva usta.lajkujMe wrote: ↑25/04/2022 17:56SanskiBiser wrote: ↑25/04/2022 17:50
po Tom Cooperm justrosnjem izvjestaju Cernobajevku su Ukrajinci vec zauzeli![]()
![]()
, mjesto ne aerodrom, to je bilo dan nakon sto su ubijena dva ruska generala, likovi ti generali napravili sijelo za oko 50 oficira pod nekim satorom, Ukrajinci ih kako kaze Cooper lansirali na Jupiter. Navodno NATO obavjestajni podaci su bili presudni za lociranje, identifikaciju ciljeva i nakon toga bombardovanje sastanka...
To prvi put od tebe cujem, ja sam ranije danas vidio izvjestaj da su Ukrajinci uzeli posljedno mjesto pred Aerodrom a to je Klapaya.
Put im je otvoren skroz sad
Exploiting the opportunity, on 23 April the Ukrainian Command South then launched an attack that, according to its reports from early on 24 April, recovered eight villages, including Chornobayivka. I’m anything but an expert in Ukrainian geography but, AFAIK, the latter is the westernmost suburb of Kherson that used to be defended by the above-mentioned 127th Independent Reconnaissance Brigade…
RuSSi su se povukli Cernobajevku poslije oslobađanja nekoliko mjesta oko Khersona od strane Ukrajinaca. To si ti nešto pomiješao.SanskiBiser wrote: ↑25/04/2022 17:50po Tom Cooperm justrosnjem izvjestaju Cernobajevku su Ukrajinci vec zauzeli![]()
![]()
Ne nisi u toku, imas drugi post...jednonogi_Jack wrote: ↑25/04/2022 18:04RuSSi su se povukli Cernobajevku poslije oslobađanja nekoliko mjesta oko Khersona od strane Ukrajinaca. To si ti nešto pomiješao.SanskiBiser wrote: ↑25/04/2022 17:50
po Tom Cooperm justrosnjem izvjestaju Cernobajevku su Ukrajinci vec zauzeli![]()
![]()

Kako god, moja vijest je lijepa, tvoja jos ljepsaSanskiBiser wrote: ↑25/04/2022 18:01Tom kaze tj. vec nekoliko puta ponavlja da 2-6 dana kasne neke kriticne vijesti a on ih dobija skoro isti dan kad se desi ali ne smije objaviti dok ne utvrdi i potvrdi iz nekoliko izvora. Ovih zadnjih par dana kaze da nista nije mogao saznati bitno ni preko svojih kanala i veza, jednostavno na obe strane mrtva usta.
Exploiting the opportunity, on 23 April the Ukrainian Command South then launched an attack that, according to its reports from early on 24 April, recovered eight villages, including Chornobayivka. I’m anything but an expert in Ukrainian geography but, AFAIK, the latter is the westernmost suburb of Kherson that used to be defended by the above-mentioned 127th Independent Reconnaissance Brigade…
Bili su popašni, pa su popasli, u Popasni
lajkujMe wrote: ↑25/04/2022 18:14Kako god, moja vijest je lijepa, tvoja jos ljepsaSanskiBiser wrote: ↑25/04/2022 18:01
Tom kaze tj. vec nekoliko puta ponavlja da 2-6 dana kasne neke kriticne vijesti a on ih dobija skoro isti dan kad se desi ali ne smije objaviti dok ne utvrdi i potvrdi iz nekoliko izvora. Ovih zadnjih par dana kaze da nista nije mogao saznati bitno ni preko svojih kanala i veza, jednostavno na obe strane mrtva usta.
ako su uzeli Chornobayivku onda preostaje samo Kherson.
A jucer je bila snimka bjezanije civila iz Khersona u ogromnim brojevima.
Bilo pripisano zbog Referenduma sad vec drugacije mislim.
Upravu si za OPSEC prejak s obe strane info dolazi u nepovezanim djelicima ili nikako.
Pa kontaj gdje je ko, ali se rat strasno rasplamsao kad uspijes citavu sliku sebi da stvoris.
Zaporozje ogromni broj napada, Donbas isto, Kharkiv ne zna ko tamo jede a ko pije tuku se opasno.
Kherson izgleda pred padom a opet se prica da je napad na Krivi Rih vrlo moguc.
Donbas je cak i statican kakve se sve borbe vode oko Khersona i Zaporozja.
Rece Madner palo jos neko selo itd orvoren put prema Slavljansku al sta dalje? Rusima je trebalo 7 dana da uzmu 40tak sela u Citavoj Donbas/Lughansk regiji.
Sela ne gradova, dobivamo izvjestaje o ogromnim gubicima i kako kamioni dovoze mrtve i ranjenike, kod Popasne za koju Rusi navaljuju jos od pocetka Marta i tek su je sad uzeli i to ne skroz.
Ma boga mi ne zanima koliko su Rusi jaki ne moguce odrzati takve gubitke, meni se cini da je tamo teska klaonica s jedne i druge strane.
A onda imamo i drugu stranu rata, Ukrajina je izgleda odlucila da eskalira na Rusiju rat. Rusi sute o tome jer im ne ide nikako u prilog tkz "pobjednickoj propagandi"
Sabotira se od Bjelorusije do Vladivostoka, ko hoce nek procita ovaj citav thread vrlo jasno objasnjeno cak sam i ja malo sokiran velicinom sabotaza i ubistava
SpoilerShow
Further east… that is: further south-east, in the Izium area: the Ukrainian intelligence has identified the Russian 64th Independent MRB — the unit staffed by despicable thugs that were massacring and raping civilians, eating dogs, and looting homes all over the Bucha area, about a month ago — as deployed in the Izium area. Apparently, that gang is now subordinated to the crack 76th VDV Division. Together with BTGs from the 2nd GMRD, 3rd MRD, and 4th GTD, this is expected to assault in direction of Barvinkove.
Part of me is really looking forward for this showdown because not only that both the 64th IMRB and the 76th VDV Division ‘excelled’ by doing nothing (except for massacring civilians), north-west of Kyiv, nearly two months ago. It’s the Ukrainian unit that’s waiting for their arrival: the 95th Airborne (and local units of the Territorial Defence) has knocked out some 5–6 Russian BTGs over the last 3–4 weeks; so much so the expected ‘giant tank battle’ simply can’t take place any more, because the Russians are about to run out of tanks in the Izium area. And things certainly didn’t get better since the 95th was reinforced by the 93rd, which promptly introduced itself to the Russians by shooting down several of their jets and helicopters, 3–4 days ago.