Ukrajina

lajkujMe

#80326 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Staljin 1940 hehe Hitlercucu znas li sta je Rasputica?
Hitler: Nein was ist das?

Zelenski 2022 hehe Putko znas li sta je rasputica?
Putin: Njet

Eto ti Njet :lol:
channel10

#80327 Re: Ukrajina

Post by channel10 »

sime_cipol wrote: 25/04/2022 17:08
pici wrote: 25/04/2022 16:42 Švedska i Finska za tri tjedna šalju prijavu za NATO, tvrdi švedski list
ŠVEDSKA i Finska dogovorile su se da će istovremeno podnijeti zahtjeve za pridruživanje NATO-u, izvještava švedski list Expressen.

Ovo bi bilo takav udarac kepecovoj rusiji da bi morao dodatno ojacati baltik i sjeverno more a ratuju u ukrajini i pod sve tezim sankcijama su.Ovaj rat u ukrajini je pokrenuo nezaustavljivi pad rusije i njezin raspad u bliskoj buducnosti.SLAVA UKRAINI!
Može ih blokirati Mađarska preko jarana Orbana, Turska jer ko fol ne žele novu eskalaciju...
Neka NATO izbaci Madjare i primi ove dvije drzave umjesto njih, a Madjari neka guraju i dalje Mileta ronhila i drama queen iz Serbije..
Last edited by channel10 on 25/04/2022 18:24, edited 1 time in total.
lajkujMe

#80328 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Romanija wrote: 25/04/2022 17:22
Mrvice_ba wrote: 25/04/2022 17:19

Najbolja samohotka trenutno u svijetu.
Sto je najbolja? I kako uopce gradiras kvalitetu artiljerijskog naoruzanja.

Dva razloga, visestruka istovremena paljba na jedan cilj po razlicitim putanjama.
Automatski loader pali svakih 7.5 sekundi.
Osnovni domet 155mm je 35 km sa Excalibur do 60 uz GPS navodjenje.

A najvecu prevagu u ovom ratu ce donijeti upravo excalibur granate.

1 metar raspon greske.
Svaka granata ce biti ubojita uz korektne obavjestajne podatke.

Prva faza rata snabdjevanje je bilo iskljucivo laki prenosivi ATGM i MANPAD sistemi. Iskljucivo za odbranu.

Druga faza rata ide sve ostalo.

Haubice (sovjetske i zapadne)
Samohodtke (sovjetsle i zapadne)
MLRS (sovjetske a mozda i zapadne mnogo se suska za HIMARS)
Tenkovi T72
IFV i APC raznih vrsta
Dzipovi
Kamioni
Municija
Na hiljade komada dronova od toga par stotina komada high end dronova.
I sve veci broj dronova samoubica

A trenutno u Ukrajinu ulazi ogromni broj artiljerijskog naoruzanja i municije uz ogromne kolicine dronova.
Kad stigne na bojisnicu Rusi ce moci samo da placu od muke

Ocigledno je da NATO sprema Ukrajinu da nadmasi Ruse u dalekometnoj učtra preciznoj artiljeriji.
Trenuto se vrse masovni treninzi po EU i Americi.
Za max 2 do 3 sedmice vidjecemo efekte ovog opremanja
lajkujMe

#80329 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Evo neki belaj u Moldaviji :shock:

Mrljavi

#80330 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Pocinje i u Moldaviji...
Last edited by Mrljavi on 25/04/2022 17:40, edited 1 time in total.
lajkujMe

#80331 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Opet se gadja aerodrom u Khersonu, ali ovaj put mislim da to ukljucuje i kopnene jedinice.
Mogli bi uskoro dobiti info o oslobadjanju istoga :D

Sto znaci da su Ukrajinci idu na Kherson
Romanija

#80332 Re: Ukrajina

Post by Romanija »

Pogled sa druge strane fronta, lokalni kartografi u akciji, kotlovi, ibrici i dzezve se zatvaraju. :-)

A mozda je Putler svo ovo vrijem igrao 4D sah s nama.

NATO ce razmatrati slanje eskadrile F-16 Ukr kad Rusi budu na 20km od Lavova.

Kyuss

#80333 Re: Ukrajina

Post by Kyuss »

Jel izletio gdje jutrosnji govor Kaline sa prijevodom?
madner

#80334 Re: Ukrajina

Post by madner »

Kazem haubice su vec u Ukraini. Ako se objavi da ce poslati pomoc, pomoc je vec u jedinicama.
llull

#80335 Re: Ukrajina

Post by llull »

I to sa istreniranim posadama.
lajkujMe

#80336 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Prevod onog razgovora iz Popasne
lajkujMe

#80337 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Slucajni kazu
SanskiBiser

#80338 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

lajkujMe wrote: 25/04/2022 17:40
Spoiler
Show

Opet se gadja aerodrom u Khersonu, ali ovaj put mislim da to ukljucuje i kopnene jedinice.

po Tom Cooperm justrosnjem izvjestaju Cernobajevku su Ukrajinci vec zauzeli :? :? :? , mjesto ne aerodrom, to je bilo dan nakon sto su ubijena dva ruska generala, likovi ti generali napravili sijelo za oko 50 oficira pod nekim satorom, Ukrajinci ih kako kaze Cooper lansirali na Jupiter. Navodno NATO obavjestajni podaci su bili presudni za lociranje, identifikaciju ciljeva i nakon toga bombardovanje sastanka...
lajkujMe

#80339 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

SanskiBiser wrote: 25/04/2022 17:50
Spoiler
Show

po Tom Cooperm justrosnjem izvjestaju Cernobajevku su Ukrajinci vec zauzeli :? :? :? , mjesto ne aerodrom, to je bilo dan nakon sto su ubijena dva ruska generala, likovi ti generali napravili sijelo za oko 50 oficira pod nekim satorom, Ukrajinci ih kako kaze Cooper lansirali na Jupiter. Navodno NATO obavjestajni podaci su bili presudni za lociranje, identifikaciju ciljeva i nakon toga bombardovanje sastanka...

To prvi put od tebe cujem, ja sam ranije danas vidio izvjestaj da su Ukrajinci uzeli posljedno mjesto pred Aerodrom a to je Klapaya.
Put im je otvoren skroz sad
SanskiBiser

#80340 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

lajkujMe wrote: 25/04/2022 17:56

To prvi put od tebe cujem, ja sam ranije danas vidio izvjestaj da su Ukrajinci uzeli posljedno mjesto pred Aerodrom a to je Klapaya.
Tom kaze tj. vec nekoliko puta ponavlja da 2-6 dana kasne neke kriticne vijesti a on ih dobija skoro isti dan kad se desi ali ne smije objaviti dok ne utvrdi i potvrdi iz nekoliko izvora. Ovih zadnjih par dana kaze da nista nije mogao saznati bitno ni preko svojih kanala i veza, jednostavno na obe strane mrtva usta.
Exploiting the opportunity, on 23 April the Ukrainian Command South then launched an attack that, according to its reports from early on 24 April, recovered eight villages, including Chornobayivka. I’m anything but an expert in Ukrainian geography but, AFAIK, the latter is the westernmost suburb of Kherson that used to be defended by the above-mentioned 127th Independent Reconnaissance Brigade…
Mrljavi

#80341 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Popasna, Wagnerovci pajke
House

#80342 Re: Ukrajina

Post by House »

Mrljavi wrote: 25/04/2022 18:01

Popasna, Wagnerovci pajke
predivno.
jednonogi_Jack

#80343 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

Spoiler
Show

RuSSi su se povukli Cernobajevku poslije oslobađanja nekoliko mjesta oko Khersona od strane Ukrajinaca. To si ti nešto pomiješao.
SanskiBiser

#80344 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

jednonogi_Jack wrote: 25/04/2022 18:04

RuSSi su se povukli Cernobajevku poslije oslobađanja nekoliko mjesta oko Khersona od strane Ukrajinaca. To si ti nešto pomiješao.
Ne nisi u toku, imas drugi post...

Image
lajkujMe

#80345 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

SanskiBiser wrote: 25/04/2022 18:01
lajkujMe wrote: 25/04/2022 17:56

Tom kaze tj. vec nekoliko puta ponavlja da 2-6 dana kasne neke kriticne vijesti a on ih dobija skoro isti dan kad se desi ali ne smije objaviti dok ne utvrdi i potvrdi iz nekoliko izvora. Ovih zadnjih par dana kaze da nista nije mogao saznati bitno ni preko svojih kanala i veza, jednostavno na obe strane mrtva usta.
Exploiting the opportunity, on 23 April the Ukrainian Command South then launched an attack that, according to its reports from early on 24 April, recovered eight villages, including Chornobayivka. I’m anything but an expert in Ukrainian geography but, AFAIK, the latter is the westernmost suburb of Kherson that used to be defended by the above-mentioned 127th Independent Reconnaissance Brigade…
Kako god, moja vijest je lijepa, tvoja jos ljepsa :D ako su uzeli Chornobayivku onda preostaje samo Kherson.
A jucer je bila snimka bjezanije civila iz Khersona u ogromnim brojevima.
Bilo pripisano zbog Referenduma sad vec drugacije mislim.
Upravu si za OPSEC prejak s obe strane info dolazi u nepovezanim djelicima ili nikako.
Pa kontaj gdje je ko, ali se rat strasno rasplamsao kad uspijes citavu sliku sebi da stvoris.

Zaporozje ogromni broj napada, Donbas isto, Kharkiv ne zna ko tamo jede a ko pije tuku se opasno.
Kherson izgleda pred padom a opet se prica da je napad na Krivi Rih vrlo moguc.
Donbas je cak i statican kakve se sve borbe vode oko Khersona i Zaporozja.

Rece Madner palo jos neko selo itd orvoren put prema Slavljansku al sta dalje? Rusima je trebalo 7 dana da uzmu 40tak sela u Citavoj Donbas/Lughansk regiji.
Sela ne gradova, dobivamo izvjestaje o ogromnim gubicima i kako kamioni dovoze mrtve i ranjenike, kod Popasne za koju Rusi navaljuju jos od pocetka Marta i tek su je sad uzeli i to ne skroz.

Ma boga mi ne zanima koliko su Rusi jaki ne moguce odrzati takve gubitke, meni se cini da je tamo teska klaonica s jedne i druge strane.

A onda imamo i drugu stranu rata, Ukrajina je izgleda odlucila da eskalira na Rusiju rat. Rusi sute o tome jer im ne ide nikako u prilog tkz "pobjednickoj propagandi"

Sabotira se od Bjelorusije do Vladivostoka, ko hoce nek procita ovaj citav thread vrlo jasno objasnjeno cak sam i ja malo sokiran velicinom sabotaza i ubistava

Gandalf

#80346 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

bingov buraz wrote: 25/04/2022 16:04 Popasli u Popasni.
Bili su popašni, pa su popasli, u Popasni :gunjastajl:
SanskiBiser

#80347 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

lajkujMe wrote: 25/04/2022 18:14
SanskiBiser wrote: 25/04/2022 18:01

Kako god, moja vijest je lijepa, tvoja jos ljepsa :D ako su uzeli Chornobayivku onda preostaje samo Kherson.
A jucer je bila snimka bjezanije civila iz Khersona u ogromnim brojevima.
Bilo pripisano zbog Referenduma sad vec drugacije mislim.
Upravu si za OPSEC prejak s obe strane info dolazi u nepovezanim djelicima ili nikako.
Pa kontaj gdje je ko, ali se rat strasno rasplamsao kad uspijes citavu sliku sebi da stvoris.

Zaporozje ogromni broj napada, Donbas isto, Kharkiv ne zna ko tamo jede a ko pije tuku se opasno.
Kherson izgleda pred padom a opet se prica da je napad na Krivi Rih vrlo moguc.
Donbas je cak i statican kakve se sve borbe vode oko Khersona i Zaporozja.

Rece Madner palo jos neko selo itd orvoren put prema Slavljansku al sta dalje? Rusima je trebalo 7 dana da uzmu 40tak sela u Citavoj Donbas/Lughansk regiji.
Sela ne gradova, dobivamo izvjestaje o ogromnim gubicima i kako kamioni dovoze mrtve i ranjenike, kod Popasne za koju Rusi navaljuju jos od pocetka Marta i tek su je sad uzeli i to ne skroz.

Ma boga mi ne zanima koliko su Rusi jaki ne moguce odrzati takve gubitke, meni se cini da je tamo teska klaonica s jedne i druge strane.

A onda imamo i drugu stranu rata, Ukrajina je izgleda odlucila da eskalira na Rusiju rat. Rusi sute o tome jer im ne ide nikako u prilog tkz "pobjednickoj propagandi"

Sabotira se od Bjelorusije do Vladivostoka, ko hoce nek procita ovaj citav thread vrlo jasno objasnjeno cak sam i ja malo sokiran velicinom sabotaza i ubistava
Spoiler
Show

Ovo ce biti zanimljivo ako nalete i krenu Orci, motiva na Ukraijnskoj strani za odmazdu koliko hoces , tesko da bude zarobljenih.. :-)
Further east… that is: further south-east, in the Izium area: the Ukrainian intelligence has identified the Russian 64th Independent MRB — the unit staffed by despicable thugs that were massacring and raping civilians, eating dogs, and looting homes all over the Bucha area, about a month ago — as deployed in the Izium area. Apparently, that gang is now subordinated to the crack 76th VDV Division. Together with BTGs from the 2nd GMRD, 3rd MRD, and 4th GTD, this is expected to assault in direction of Barvinkove.

Part of me is really looking forward for this showdown because not only that both the 64th IMRB and the 76th VDV Division ‘excelled’ by doing nothing (except for massacring civilians), north-west of Kyiv, nearly two months ago. It’s the Ukrainian unit that’s waiting for their arrival: the 95th Airborne (and local units of the Territorial Defence) has knocked out some 5–6 Russian BTGs over the last 3–4 weeks; so much so the expected ‘giant tank battle’ simply can’t take place any more, because the Russians are about to run out of tanks in the Izium area. And things certainly didn’t get better since the 95th was reinforced by the 93rd, which promptly introduced itself to the Russians by shooting down several of their jets and helicopters, 3–4 days ago.
karanana

#80348 Re: Ukrajina

Post by karanana »

kherson zauzimamo sedmicama. prije par sedmica evakuiro se ko banjaluka 95 ili trebinje i grbavica 92. bile su i price da su rusi otjerani sjeveno sa rijeke dnjepar da su opkoljeni da im je dat ultimatum da se predaju...... a evo sad pripremaju ofanzivu na krivy rih koji je poprilicno desno od dnjepra.
dok ne vidim ne vjerujem, onaj canadian ukranian volunteer puno zuji a malo meda daje. kao da je fake profil.
lajkujMe

#80349 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Haahahahahahahah

Necu postavljati link jer je "domaci" mediji ali upravo sad procitah da su Rusi zapljenili Srpske granate iz Valjeva i to javno objavili s osudom :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Rusofili sta kazete na ovo, da nije Ukrajinska sabotaza bratskih odnosa
channel10

#80350 Re: Ukrajina

Post by channel10 »

Mrljavi wrote: 25/04/2022 17:39 Pocinje i u Moldaviji...
Najbolje bi bilo sad dok je frka na sve strane rszjebati ovu rusku RS u Moldaviji dok se nisu spojili.

Udare Moldavci s jedne, a Ukrajinci s druge strane. Dok je vakat...
Post Reply