Kaze covjek koji prijeti istrebljenjem... I opet tko smo to mi a tko ste vi? Koga ces istrijebiti za kaznu sto je u Sarajevu zagadjen zrak, sto je GRAS propao, sto je prljava voda u cijevima, zbog nelegalne gradnje itd?
Novi Izborni zakon BiH
-
doremifa
#12401 Re: Novi Izborni zakon BiH
- BHCluster
#12402 Re: Novi Izborni zakon BiH
Tako je samo republika Sarajevo. 
- skafiskafsnjak
-
Lex77
#12404 Re: Novi Izborni zakon BiH
Hadžidedić: Poruka onima koji sudjeluju u veleizdaji BIH- zastupnicima SDA
https://kroz-objektiv.com/hadzidedic-po ... rzave-bih/
"A tu se prije svega obraćam zastupnicima iz redova SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine – da je krajnji čas da se zaustave i odustanu od podrške HDZ-u, iako brojni postupci lidera SDA, Bakira Izetbegovića, svjedoče o tome da je on takvu podršku odavno obećao Draganu Čoviću, i da to svoje obećanje nastoji održati po svaku cijenu“, naveo Hadžidedić.
Upuste li se u ovaj, kaže Hadžidedić, u još jedan pokušaj rušenja ustavnog poretka zajedno sa Čovićem i HDZ-om, zastupnici iz redova SDA snosit će punu krivičnu, političku, moralnu i materijalnu odgovornost za sve što će iz toga proizaći.
https://kroz-objektiv.com/hadzidedic-po ... rzave-bih/
"A tu se prije svega obraćam zastupnicima iz redova SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine – da je krajnji čas da se zaustave i odustanu od podrške HDZ-u, iako brojni postupci lidera SDA, Bakira Izetbegovića, svjedoče o tome da je on takvu podršku odavno obećao Draganu Čoviću, i da to svoje obećanje nastoji održati po svaku cijenu“, naveo Hadžidedić.
Upuste li se u ovaj, kaže Hadžidedić, u još jedan pokušaj rušenja ustavnog poretka zajedno sa Čovićem i HDZ-om, zastupnici iz redova SDA snosit će punu krivičnu, političku, moralnu i materijalnu odgovornost za sve što će iz toga proizaći.
Last edited by Lex77 on 23/04/2022 21:32, edited 1 time in total.
-
DonieBrasco
#12405 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nije mi jasno sto Covic salje izborni po hitnoj proceduri u DN kad je u startu osuđeno na propast. Jedino ako nesto nije dogovorio sa Bakirom a ne bi me iznenadilo da ima jos veleizdajnika kod bosnjaka.
Zakon totalno kontra eu standarda i presuda sudova, doslovno dalja propast i podjela BiH.
Zakon totalno kontra eu standarda i presuda sudova, doslovno dalja propast i podjela BiH.
- JohnnyS
#12406 Re: Novi Izborni zakon BiH
Evo ga, opet se najavljuje veleizdaja 
- BHCluster
#12407 Re: Novi Izborni zakon BiH
I ne samo sa bOkirom, nego Shcepo i Kifla su za IZ po etnickom modelu, zasto onda Covic ne bi iskoristio ovu povoljnu priliku da to iskoristi.DonieBrasco wrote: ↑23/04/2022 21:05 Nije mi jasno sto Covic salje izborni po hitnoj proceduri u DN kad je u startu osuđeno na propast. Jedino ako nesto nije dogovorio sa Bakirom a ne bi me iznenadilo da ima jos veleizdajnika kod bosnjaka.
-
channel10
#12408 Re: Novi Izborni zakon BiH
Zasto sve vezes za Sarajevo? Govorimo o drzavi i kompletnom stanju u zadnjih 25 godina.
-
Lex77
#12409 Re: Novi Izborni zakon BiH
To je ona priča iz SDP-a da je Bakir poveo Loleka i Boleka na pregovore jer su dvojica SDA-ovaca rekla da neće glasati za dogovor Bakir-Čović.
-
Lex77
#12410 Re: Novi Izborni zakon BiH
To bi bilo najlogičnije. Da su se dogovorili progurati taj izborni zakon u zadnji tren da ustavni sud ne uspije srušiti prije izbora.DonieBrasco wrote: ↑23/04/2022 21:05 Nije mi jasno sto Covic salje izborni po hitnoj proceduri u DN kad je u startu osuđeno na propast. Jedino ako nesto nije dogovorio sa Bakirom a ne bi me iznenadilo da ima jos veleizdajnika kod bosnjaka.
U svakom slučaju, uskoro ćemo saznati jel SDA prodala državu kao što se nagađa već mjesecima.
- Janjicar
#12411 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne moze proci izborni bez glasova opozicije!?Lex77 wrote: ↑23/04/2022 21:55To bi bilo najlogičnije. Da su se dogovorili progurati taj izborni zakon u zadnji tren da ustavni sud ne uspije srušiti prije izbora.DonieBrasco wrote: ↑23/04/2022 21:05 Nije mi jasno sto Covic salje izborni po hitnoj proceduri u DN kad je u startu osuđeno na propast. Jedino ako nesto nije dogovorio sa Bakirom a ne bi me iznenadilo da ima jos veleizdajnika kod bosnjaka.
U svakom slučaju, uskoro ćemo saznati jel SDA prodala državu kao što se nagađa već mjesecima.
-
doremifa
#12412 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ma nema sanse ljudi sta vam je. Ovo su uradili jer bosnjacke stranke zele usvojiti svoje izmjene IZ (sto naravno nece proci u DN) pa hoce i HDZ da pokaze kako oni zele sve da usvoje u paketu ali bosnjacke stranke blokiraju sve. Veoma jednostavno, isto kao ona glupost kad je Gagi pitao Baku "pa koga si nam Bakire predlozio" (a oni bi kao to podrzali).
Gluma pred strancima dok je ovo bosnjacko gluma pred strancima i pred izbornom bazom. Nazalost, HDZ se ne mora brinuti o izbornoj bazi.
Gluma pred strancima dok je ovo bosnjacko gluma pred strancima i pred izbornom bazom. Nazalost, HDZ se ne mora brinuti o izbornoj bazi.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#12413 Re: Novi Izborni zakon BiH
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/24 ... video.html
Kakav Komšić, da je pameti, i za one zastupnike u saboru treba izabrati nekog tipa Safeta Hadžiefendića.
Kakav Komšić, da je pameti, i za one zastupnike u saboru treba izabrati nekog tipa Safeta Hadžiefendića.
-
mishic
#12414 Re: Novi Izborni zakon BiH
Bilo kakva apartheidska rješenja neće, nemogu i nesmiju proći ma koliko HDZ i Čović pjenili o svojim zakovanim minimumima ispod kojih neće dozvoliti da se bilo šta prihvati i usvoji. EU i kompletan Zapad su konačno shvatili da su Dejtonske greške neodržive i koliko god neki krugovi "njegovali Dejtonski spomenik američkog uspjeha u zaustavljanju rata" nedemokratska i aparthejdska rješenja više nigdje ne prolaze. Busanje u prsa da su dva naroda u BiH ratom napravili korak naprijed ka svojoj samostalnosti, da su time nagrađeni za UZP i Genocid i da je sada vrijeme za naredni korak alarmirao je međunarodnu zajednicu i sada su moguća dva scenarija:
Prvi je prihvatanje demokratskih načela i principa uređenja građanskog društva i države sa dodatkom zaštite vitalnih nacionlnih interesa kroz Dom naroda sa precizno definiranim nadležnostima i sadržajem pojma "vitalni nacionalni interes"
I drugi, raspakivanje i dokidanje svih Dejtonskih rješenja utemeljenih na apartheidu, etničkom čišćenju, zločinima, UZP-u i Genocidu te novoj regionalizaciji i uređenju društva brisanjem svih etničkih prefiksa
Treća mogučnost jednostavno ne postoji i nebi bila moguća bez novih sukoba koje Zapad jednostavno neće i nesmije dozvoliti.
Prvi je prihvatanje demokratskih načela i principa uređenja građanskog društva i države sa dodatkom zaštite vitalnih nacionlnih interesa kroz Dom naroda sa precizno definiranim nadležnostima i sadržajem pojma "vitalni nacionalni interes"
I drugi, raspakivanje i dokidanje svih Dejtonskih rješenja utemeljenih na apartheidu, etničkom čišćenju, zločinima, UZP-u i Genocidu te novoj regionalizaciji i uređenju društva brisanjem svih etničkih prefiksa
Treća mogučnost jednostavno ne postoji i nebi bila moguća bez novih sukoba koje Zapad jednostavno neće i nesmije dozvoliti.
-
doremifa
#12415 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nesmije i nemoze!mishic wrote: ↑24/04/2022 01:29 Bilo kakva apartheidska rješenja neće, nemogu i nesmiju proći ma koliko HDZ i Čović pjenili o svojim zakovanim minimumima ispod kojih neće dozvoliti da se bilo šta prihvati i usvoji. EU i kompletan Zapad su konačno shvatili da su Dejtonske greške neodržive i koliko god neki krugovi "njegovali Dejtonski spomenik američkog uspjeha u zaustavljanju rata" nedemokratska i aparthejdska rješenja više nigdje ne prolaze. Busanje u prsa da su dva naroda u BiH ratom napravili korak naprijed ka svojoj samostalnosti, da su time nagrađeni za UZP i Genocid i da je sada vrijeme za naredni korak alarmirao je međunarodnu zajednicu i sada su moguća dva scenarija:
- duh_sa_sjekirom
#12416 Re: Novi Izborni zakon BiH
Hoćel' to Komšo opet u Predsjedništvo?

-
mo-town
#12417 Re: Novi Izborni zakon BiH
Bez dilema, ubjedljivo.
- skafiskafsnjak
#12418 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne smije*doremifa wrote: ↑24/04/2022 09:30Nesmije i nemoze!mishic wrote: ↑24/04/2022 01:29 Bilo kakva apartheidska rješenja neće, nemogu i nesmiju proći ma koliko HDZ i Čović pjenili o svojim zakovanim minimumima ispod kojih neće dozvoliti da se bilo šta prihvati i usvoji. EU i kompletan Zapad su konačno shvatili da su Dejtonske greške neodržive i koliko god neki krugovi "njegovali Dejtonski spomenik američkog uspjeha u zaustavljanju rata" nedemokratska i aparthejdska rješenja više nigdje ne prolaze. Busanje u prsa da su dva naroda u BiH ratom napravili korak naprijed ka svojoj samostalnosti, da su time nagrađeni za UZP i Genocid i da je sada vrijeme za naredni korak alarmirao je međunarodnu zajednicu i sada su moguća dva scenarija:
Ne moze*
-
doremifa
#12419 Re: Novi Izborni zakon BiH
jesi li siguran?
- skafiskafsnjak
#12420 Re: Novi Izborni zakon BiH
-
doremifa
#12421 Re: Novi Izborni zakon BiH
@michic Vidio si kako nas izvrijedja ovaj palanacki filozof? Zamisli tek sta bi ti tek rekao da je provjeravao velika/mala slova kod imenica i pridjeva o tvom originalnom "postu" koji sam ja citirao? Ili da je primijetio ono "nebi".
Pusti ti ovaj pravopisni gestapo, vazna je bit a ne to koliko smo pismeni.
- skafiskafsnjak
#12422 Re: Novi Izborni zakon BiH
To ne mijenja cinjenicu o nepismenostidoremifa wrote: ↑24/04/2022 21:11![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
@michic Vidio si kako nas izvrijedja ovaj palanacki filozof? Zamisli tek sta bi ti tek rekao da je provjeravao velika/mala slova kod imenica i pridjeva o tvom originalnom "postu" koji sam ja citirao? Ili da je primijetio ono "nebi".
- Login77777
#12423 Re: Novi Izborni zakon BiH
Gdje izvuce @michic koji je bio 2013 zadnji put aktivan.doremifa wrote: ↑24/04/2022 21:11![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
doremifa
#12424 Re: Novi Izborni zakon BiH
skafiskafsnjak wrote: ↑24/04/2022 21:17To ne mijenja cinjenicu o nepismenostidoremifa wrote: ↑24/04/2022 21:11
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
doremifa
#12425 Re: Novi Izborni zakon BiH
Login77777 wrote: ↑24/04/2022 21:20Gdje izvuce @michic koji je bio 2013 zadnji put aktivan.doremifa wrote: ↑24/04/2022 21:11
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pusti ti ovaj pravopisni gestapo, vazna je bit a ne to koliko smo pismeni.![]()
@mishic