Imaju ako su kupili Bakira.
Ne vjerujem da bi HDZ išao u ovaj prijedlog zakona da nemaju nešto već dogovoreno.
Naravno. Clanovi Predsjenistva BiH iz reda konstituentnih naroda nisu predstavnici pojedinih konstituentnih naroda nego svaki ponaosob i svi zajedno predstavljaju sve konstituentne naroda, ostale i gradjane. Tako kaze tumacanje US BiH iz 2000. te clan V Ustava BiH.
Zar nije zovko rekla da se ne dira u Ustav Bosne i Hercegovine?mo-town wrote: ↑22/04/2022 21:49Naravno. Clanovi Predsjenistva BiH iz reda konstituentnih naroda nisu predstavnici pojedinih konstituentnih naroda nego svaki ponaosob i svi zajedno predstavljaju sve konstituentne naroda, ostale i gradjane. Tako kaze tumacanje US BiH iz 2000. te clan V Ustava BiH.
HDZov prijedlog IZ je u totalnoj koliziji sa Ustavom BiH.
Slazem se da treba sjebati HDZ na sve nacine, ali mi nije jasno da je lijena ubleha i SDA pudlica Komsic jedini proBiH Hrvat na svijetu i da bas on mora odraditi cetvrti mandat u Predsjednistvu.mo-town wrote: ↑22/04/2022 18:42Koliko su mrznje i rasistickog odnosa prema Bosnjacima HDZ BiH i ekipa oko HNS-a te Milanovic ispoljavali zadnjih godina, Tito rahmetli da ustane i da se kandidira, dobio bi manje glasova od Komsica.pemanapemani wrote: ↑21/04/2022 13:57
Trebaju se kandidovati samo Komšić i Izetbegović. Svi drugi rade za HDZ.
Ako se neko drugi kandiduje on/ona je neprijatelj države, građanske države, izdajnik, simpatizer tzv.hb, mrzi baklavu i želi uništiti Bošnjake.
Jasno kao dan.
Željko nas je uveo u NATO i napravio temelje građanske države, a Bakir napunio džamije mladim ljudima i vratio im vjeru u srca.
Zar je to malo za ovih 20 godina?
Može i Hadžikadić da privuče patriotsku dijasporu, ali da se dva dana prije izbora povuče i zamoli svoje potencijalne glasače da glasove rasporede Željku i Bakiru.
Svaka druga kombinatorika je mrtva izdaja.
pemanapemani wrote: ↑23/04/2022 00:27Slazem se da treba sjebati HDZ na sve nacine, ali mi nije jasno da je lijena ubleha i SDA pudlica Komsic jedini proBiH Hrvat na svijetu i da bas on mora odraditi cetvrti mandat u Predsjednistvu.
Svi gradzani koje ja znam idu u dzamiju, mislim da su gradzani koji ne idu u dzamiju rijetkost.Novak20 wrote: ↑23/04/2022 00:50pemanapemani wrote: ↑23/04/2022 00:27
Slazem se da treba sjebati HDZ na sve nacine, ali mi nije jasno da je lijena ubleha i SDA pudlica Komsic jedini proBiH Hrvat na svijetu i da bas on mora odraditi cetvrti mandat u Predsjednistvu.![]()
Jbt, Tito mu nije do koljena. Bilo bi dobro da se Komšić kandidira za bošnjačkog člana Predsjedništva i porazi Bakira u ime građana koji ne idu u džamiju kada je tako moćan.
I sam Dragan zna da mu ovo neće proći, ali on to radi potpuno svjesno da bi sebe i haenes prikazao kao jadne žrtve ,Str0nz wrote: ↑22/04/2022 19:28 Biti ce najvjerovatnije kako je Magazinovic napisao. Prijedlog ce proci u Domu Naroda BiH i onda ce pasti u Parlamentu zbog nedostatka entitetske vecine kao i druge njihove idiotarije prije ovoga. Sa obzirom da veze nema sa promjenama ustava nego se ide iskljucivo na IZ jos jednim pokusajem da se ozivi UZP tvorevine nije potrebno 2/3 nego samo polovina ruku u parlamentu, prijedlog koji ne podmiruje niti jednu presudu Evropskog suda za ljudska prava.
Na njihovu zalosti nema dovoljno Scepa i njemu slicni da skupe ni blizu dovoljno ruku u FBiH za ovaj "legitimni prijedlog" ali se sve ovo treba naplatiti kamatom poslje izbora i zauvjek otjerati HDZ i njihove sluge iz HNS u penziju eliminirajuci njih permanentno iz bilo kakvog politickog uticaja.
Si siguran?
Kakve veze ima sud i kao neka blokada kada imas vazeci IZ?
Izborni zakon postoji i on se mora poštovati dok se ne donese drugi. Ima još zakona iz Jugoslavije koji važe.
Jebi ga, da je ovo napisao neko ko ne podrzava Covica, mozda bi se i dalo polemizirati.Novak20 wrote: ↑23/04/2022 00:50pemanapemani wrote: ↑23/04/2022 00:27
Slazem se da treba sjebati HDZ na sve nacine, ali mi nije jasno da je lijena ubleha i SDA pudlica Komsic jedini proBiH Hrvat na svijetu i da bas on mora odraditi cetvrti mandat u Predsjednistvu.![]()
Jbt, Tito mu nije do koljena. Bilo bi dobro da se Komšić kandidira za bošnjačkog člana Predsjedništva i porazi Bakira u ime građana koji ne idu u džamiju kada je tako moćan.
Pa to nije ni lose. Jer onda cemo imati i paralelna predstavnistva firmi i nema vise kajmaka za zap. Hercegovinu.tandmand wrote: ↑23/04/2022 11:09Izborni zakon postoji i on se mora poštovati dok se ne donese drugi. Ima još zakona iz Jugoslavije koji važe.
Prijedlog HNS ako prođe na Domu naroda, to je ono čega će se držati čvrsto čak i ako pane na Parlamentu.
Izaći će na izbore ali će izborne rezultate tumačiti po onome što je usvojeno na Domu naroda.
I onda slijedi neka paralelna Federacija u kantonima gdje HDZ ima vlast.
Imat ćemo 2 izabrana člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Jednog će priznavati neke zemlje a drugog neke druge.
Ako mu prijedlog prođe u DN to je onda pola koraka do konačnog rješenja a što bi bojim se dalo povoda međunarodnim faktorima da u sudijskom vremenu ne donesu neke odluke u smislu odgode izbora da bi se kupilo još malo vremena za neke nove smicalice.tandmand wrote: ↑23/04/2022 11:09Izborni zakon postoji i on se mora poštovati dok se ne donese drugi. Ima još zakona iz Jugoslavije koji važe.
Prijedlog HNS ako prođe na Domu naroda, to je ono čega će se držati čvrsto čak i ako pane na Parlamentu.
Izaći će na izbore ali će izborne rezultate tumačiti po onome što je usvojeno na Domu naroda.
Imat ćemo 2 izabrana člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Jednog će priznavati neke zemlje a drugog neke druge.
Zanimljiva ideja kada bi je imao ko razraditi, kao dvije škole pod jednim krovom. Dva entiteta, na fizičkoj teritoriji jednog ili kasnije tri entiteta na čitavoj teritoriji BiH. Te bi entitete trebalo preseliti na Cloud. I onda čovjek bilo gdje na teritoriji, poslovanje svoje firme ili sebe osobno godišnje prijavljuje na taj jedan virtualni entitet i plaća njima poreze ali i uziva prava koja daju. S vremenom bi oni izgubili etnički identitet. I sada imamo nešto slično kada je u pitanju mobilna telefonija. Nije bitno gdje živiš, biraš jednu od 3 mreže. Stvari koje su fizički neophodne na prostoru na kojem se živi prepustiti općinama i službama na nivou države npr.policija, jer komunalne službe i sl. ne bi trebalo da imaju ikakve veze sa politikom, čisto tehnkratsko djelovanje. Neko će reći da bi to na fizičkom nivou bila unitarizacija, da, ali na Cloudu bi to bila federalizacija. Nadam se da bi neko mogao razraditi ovu draft ideju fizičke i virtuelne države BiH. Mislim, političari, stranke i administracija su već svakako u oblacima.
Uopce ne sumnjam u to sto si napisao mada mislim da su to nijanse ali obzirom da ti pijes vodu s izvora onda znas gdje je mrznja izrazenija i cinis se iskren tako da sam ti povjerovao.
Jarane, serete 30 godina. Uzeli ste nam pola zivota. Sljedeci rat je do istrebljenja, jednih, drugih ili trecih.
Eto bio je popravni ovih 30 godina. Pokazali su da se ne moze zivjeti zajedno. Sad eto silje na novi rat. Bujrum im...skafiskafsnjak wrote: ↑23/04/2022 18:46Jes, da se pita iko od 3 naroda
Da je tako, 90ih bi to bilo zavrseno
Ljudi bezveze se brinete, jedan dom ne moze nista bez drugog tako da... Ovo samo moze VP rijesiti po svemu sudeci a mozda je to i najbezbolnije jer nitko ne mora popustiti a na kraju ce svi biti zadovoljni jer je rijesen veliki problem.Landel wrote: ↑23/04/2022 15:27Ako mu prijedlog prođe u DN to je onda pola koraka do konačnog rješenja a što bi bojim se dalo povoda međunarodnim faktorima da u sudijskom vremenu ne donesu neke odluke u smislu odgode izbora da bi se kupilo još malo vremena za neke nove smicalice.tandmand wrote: ↑23/04/2022 11:09
Izborni zakon postoji i on se mora poštovati dok se ne donese drugi. Ima još zakona iz Jugoslavije koji važe.
Deset dana prije raspisivanja izbora hitna sjednica, daj Bože da lik nije osmislio neki specijalitet iz njegove kuhinje.
Pogresno su ti u glavi poredane stvari. Toliko su vas ubili u mozak da izvodis ovako idiotske zakljucke.