Rekonstrukcija tramvajske pruge

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#2276 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Dozer »

Evolution_IV wrote: 22/04/2022 17:39 joj price :run:

tacno je sve, mi sarajlijce mrzimo iz dubine dushe dosljOOke, pogtovo ove dovucene da budu SDA biracko tijelo 8-)
"Sarajlijice" su doslje :D
Dozer

#2277 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Dozer »

Laplace wrote: 23/04/2022 17:51
tramvajtrojka wrote: 23/04/2022 15:10

Image

četiri je jedan ipak to je ta matematika sad mi je jasnije kako nisu nista uzeli za 30 godina zeleni su nulu novih vozila racunali kao 50 :mrgreen:
Očigledno je da je na slici jedan trolejbus. Vjeruješ li ti koleZi forumašu ili svojim očima? :D
Zrakni bolje. To su 4 trole.
Dope_Man

#2278 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Dope_Man »

thekupus wrote: 24/04/2022 01:13
sehohari wrote: 24/04/2022 01:09

Na to i mislim.
Koliko god i ja željno isčekujem nove tramvaje, ipak bi želio da se dugoročno jedan dio tramvaja starijih godina modernizuje i dalje koristi. Imalo bi neki "šmek" onda za 10 godina npr. jednom uhvatiti neku staru Tatru npr. pa razmisliti kako smo se prije mučili...
A bila bi i atrakcija dosljedna istorijskom značaju tramvajskog saobraćaja u Sarajevu.
Ja ne znam ni kakva je modernizacija potrebna. Samo detaljna obnova iznutra i izvana, i postavljanje ovih skenera karata. Ostalo treba ostaviti kako je bilo, i održavati maksimalno. Modernizacija podrazumijeva promjenu eksterijera i enterijera, kao na SATRAma, ali mislim da to nije potrebno.
Da bi ovi stari ostali kao "atrakcija" potrebno je to a rada. Zamjena dosta panela koji su iskrivljenji, zahrdzali, ne uklapaju se sa narednim itd..., jedno posteno farbanje i svasta nesta, da bi to izgledalo kao pristojan retro tramvaj. Po Pragu ih ima dosta u tom stanju.
Laplace

#2279 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Laplace »

Dozer wrote: 24/04/2022 09:17
Očigledno je da je na slici jedan trolejbus. Vjeruješ li ti koleZi forumašu ili svojim očima? :D
Ne, jedan trolejbus ali prigodno preklopljen. :D

Image

Kad smo kod trola - trolam.
ramizovstrasni388

#2280 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by ramizovstrasni388 »

Black swan wrote: 23/04/2022 23:58 Jeste brezovrazni
Gdje ce tete sada raditi
Uzeše nam posoo adanooo
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#2281 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by teskeredzic_22 »

Dozer wrote: 24/04/2022 09:14
Evolution_IV wrote: 22/04/2022 17:39 joj price :run:

tacno je sve, mi sarajlijce mrzimo iz dubine dushe dosljOOke, pogtovo ove dovucene da budu SDA biracko tijelo 8-)
"Sarajlijice" su doslje :D
Što bi rekao pokojni Duško Radović : " Beograd najviše volim u vreme praznika , kada Beograđani odu kući " :mrgreen:
jasib

#2282 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by jasib »

On o trolejbusima, ti o trolama :-)

Na fotografiji su 2 trolejbusa ispod 4 trole :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2283 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by _BataZiv_0809 »

Dozer wrote: 24/04/2022 09:01 .cuj Novalic dobar premijer.... Gdje li ti zivis jbt... u kojem paralelnom univerzumu
U Roterdamu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2284 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

To su bosanske verzije ljubitelja rusije iz kanade :mrgreen:
Ateista

#2285 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Ateista »

Hakiz wrote: 23/04/2022 15:22
Ateista wrote: 23/04/2022 11:22

Ko je glasao do sad za SDA i sad ce, jedan dio moze NIP uzeti ali vecinom su to interesi i nedostatak inteligencije...
Mene interesuje da li vi zaista mislite da ćete ponižavanjem nekoga uvjeriti da griješi ili ćete od njega stvoriti neprijatelja?

Ako mislite da ćete uvjeriti nekoga da prestane glasati za SDA i počne glasati za trojku time što ćete ga vrijeđati, dugo će još SDA biti ozbiljan problem.

Ima ljudi koji iz interesa i sličnih razloga nikada neće prestati glasati za SDA. Oni su nepopravljivi.

Ali, ima ljudi koji iz raznih emotivnih i sličnih razloga glasaju za SDA. Ponižavati takve ljude nije dobar način da ih se uvjeri da griješe. U stvari, nisko je. A neko ko tako sa visine ponižava druge nije baš najbolja reklama za opciju koju predstavlja i za koju ubjeđuje ljude da treba glasati.

Ako na forumu kažeš da ko ne glasa za trojku da je glup, a još je veliki broj glasača SDA, time govoriš da stranke trojke veliki broj ljudi smatra glupim i da te stranke žele ponižavati veliki broj ljudi. Jer, kada nekoga propagiraš, svojevrstan si ambasador onoga koga propagiraš, bez obzira na to je li te on zvanično ovlastio. Osim ako te se ne odrekne, na forumu jer o forumu govorimo. Šutnja je odobravanje.

Pa, samo vi nastavite činiti medvjeđu uslugu onima u koje se zaklinjete.
Vec sam napisao da jako malo onih sto glassju za SDA moze promijeniti misljenje, tako da se u tome ne treba ni truditi puno, vec ciljna grupa trebaju biti neglsasaci medju kojima sam i ja bio do skoro.

Ja se ne trudim biti ambasador ni taktican, govorim ono sto iskreno mislim kako god to uticalo na druge.
Inace, zanimljiva je pojava, na forumu i u real life, da je jako tesko naci SDA glasaca koji ce to otvoreno reci, ja sam znao samo jednu osobu sa kojom sam imao licni kontakt, a evo i na forumu gdje smo anonimni ne znam kad sam vidio da je neko otvoreno za SDA, to je postala sramota kod dosta ljudi, ali za njih glasaju iz koristi, te vec sto sam pomenuo manje obrazovani i inteligentni koji padaju na emotivne price o kojima govoris. Sa razlogom se moze tako reci jer tu ne bi trebale da rade emocije nego razum, da glasas za one od kojih ce ti biti bolje, i moras biti glup da ne skontas da oni koriste upravo tvoje emocije i sjecanje na rat da bi nas sve iskoristili i krali NASE pare.
Zbog toga nemam problem da te ljude nazovem glupim, ne smatram da je to nesto sa visine vec realnost. Oni koji nisu glupi su na neki nacin saucesnici u kriminalu.
Kako god, po meni je pozitivno i to sto se u nekim krugovima dovelo do toga da je glasati za SDA sramota, i to je neki korak.
Ako se nastavi ovako, polako ce podrska onih koji imaju korist slabiti, vec znam za slucajeve biznismena, stovalaca SDA iz koristi, koji su nakon proslih izbora odjednom poceli da se ulizuju novim nacelnicima jer su skontali da od SDA vise nemaju toliko koristi.
Dozer

#2286 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Dozer »

jasib wrote: 24/04/2022 09:58

U Sarajevu se trolejbus uvijek nazivao trola :lol:
Dozer

#2287 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Dozer »

Ateista wrote: 24/04/2022 11:13
Hakiz wrote: 23/04/2022 15:22

Mene interesuje da li vi zaista mislite da ćete ponižavanjem nekoga uvjeriti da griješi ili ćete od njega stvoriti neprijatelja?

Ako mislite da ćete uvjeriti nekoga da prestane glasati za SDA i počne glasati za trojku time što ćete ga vrijeđati, dugo će još SDA biti ozbiljan problem.

Ima ljudi koji iz interesa i sličnih razloga nikada neće prestati glasati za SDA. Oni su nepopravljivi.

Ali, ima ljudi koji iz raznih emotivnih i sličnih razloga glasaju za SDA. Ponižavati takve ljude nije dobar način da ih se uvjeri da griješe. U stvari, nisko je. A neko ko tako sa visine ponižava druge nije baš najbolja reklama za opciju koju predstavlja i za koju ubjeđuje ljude da treba glasati.

Ako na forumu kažeš da ko ne glasa za trojku da je glup, a još je veliki broj glasača SDA, time govoriš da stranke trojke veliki broj ljudi smatra glupim i da te stranke žele ponižavati veliki broj ljudi. Jer, kada nekoga propagiraš, svojevrstan si ambasador onoga koga propagiraš, bez obzira na to je li te on zvanično ovlastio. Osim ako te se ne odrekne, na forumu jer o forumu govorimo. Šutnja je odobravanje.

Pa, samo vi nastavite činiti medvjeđu uslugu onima u koje se zaklinjete.
Vec sam napisao da jako malo onih sto glassju za SDA moze promijeniti misljenje, tako da se u tome ne treba ni truditi puno, vec ciljna grupa trebaju biti neglsasaci medju kojima sam i ja bio do skoro.

Ja se ne trudim biti ambasador ni taktican, govorim ono sto iskreno mislim kako god to uticalo na druge.
Inace, zanimljiva je pojava, na forumu i u real life, da je jako tesko naci SDA glasaca koji ce to otvoreno reci, ja sam znao samo jednu osobu sa kojom sam imao licni kontakt, a evo i na forumu gdje smo anonimni ne znam kad sam vidio da je neko otvoreno za SDA, to je postala sramota kod dosta ljudi, ali za njih glasaju iz koristi, te vec sto sam pomenuo manje obrazovani i inteligentni koji padaju na emotivne price o kojima govoris. Sa razlogom se moze tako reci jer tu ne bi trebale da rade emocije nego razum, da glasas za one od kojih ce ti biti bolje, i moras biti glup da ne skontas da oni koriste upravo tvoje emocije i sjecanje na rat da bi nas sve iskoristili i krali NASE pare.
Zbog toga nemam problem da te ljude nazovem glupim, ne smatram da je to nesto sa visine vec realnost. Oni koji nisu glupi su na neki nacin saucesnici u kriminalu.
Kako god, po meni je pozitivno i to sto se u nekim krugovima dovelo do toga da je glasati za SDA sramota, i to je neki korak.
Ako se nastavi ovako, polako ce podrska onih koji imaju korist slabiti, vec znam za slucajeve biznismena, stovalaca SDA iz koristi, koji su nakon proslih izbora odjednom poceli da se ulizuju novim nacelnicima jer su skontali da od SDA vise nemaju toliko koristi.
U bobu tacno :thumbup:

I neka se vrijedja ko god hoce, ali zaista treba biti vrlo niskog IQ-a pa glasati za SDA iz nekakvih osjecanja i sl.
I, koja bi to osjecanja bila?
Patriotizam? Pa SDA je najveci izdajnik BiH.

Islam? Pa od islama su napravili klasicnu sprdacinu degradacijom svih islamskih vrijednosti i normi, te proizvodnjom gomile licemjernih vjernika (citaj: laznih), kakvi su uostalom i sami SDA-ovci. Nema tu 2 prava vjernika.

Bosnjastvo? Pa oni prvi ne znaju vlastitu istoriju (naroda), i sve sto rade je kopiranje srpsko-hrvatske mitomanije i falsifikovanje istorije radi licnog velicanja.
PM72

#2288 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

Ko se našao da piše o Sarajevu prije rata...Dozer... :lol: ,došao u grad nakon rata iz dijaspore a do rata živio na brdu...
thekupus

#2289 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by thekupus »

PM72 wrote: 24/04/2022 19:47 Ko se našao da piše o Sarajevu prije rata...Dozer... :lol: ,došao u grad nakon rata iz dijaspore a do rata živio na brdu...
Faruk, što si nervozan?
Laplace

#2290 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Laplace »

thekupus wrote: 24/04/2022 20:10
PM72 wrote: 24/04/2022 19:47 Ko se našao da piše o Sarajevu prije rata...Dozer... :lol: ,došao u grad nakon rata iz dijaspore a do rata živio na brdu...
Faruk, što si nervozan?
U opasnosti je da izgubi izbore. Ko ne bi bio neurozan?
PM72

#2291 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

Laplace wrote: 24/04/2022 20:11
thekupus wrote: 24/04/2022 20:10

Faruk, što si nervozan?
U opasnosti je da izgubi izbore. Ko ne bi bio neurozan?
:lol: :lol: :lol:
TheRedhead

#2292 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by TheRedhead »

Dozer wrote: 24/04/2022 19:18
jasib wrote: 24/04/2022 09:58

U Sarajevu se trolejbus uvijek nazivao trola :lol:
uvijek je trola :D
Ateista

#2293 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Ateista »

Dozer wrote: 24/04/2022 19:27
Ateista wrote: 24/04/2022 11:13

U bobu tacno :thumbup:

I neka se vrijedja ko god hoce, ali zaista treba biti vrlo niskog IQ-a pa glasati za SDA iz nekakvih osjecanja i sl.
I, koja bi to osjecanja bila?
Patriotizam? Pa SDA je najveci izdajnik BiH.

Islam? Pa od islama su napravili klasicnu sprdacinu degradacijom svih islamskih vrijednosti i normi, te proizvodnjom gomile licemjernih vjernika (citaj: laznih), kakvi su uostalom i sami SDA-ovci. Nema tu 2 prava vjernika.

Bosnjastvo? Pa oni prvi ne znaju vlastitu istoriju (naroda), i sve sto rade je kopiranje srpsko-hrvatske mitomanije i falsifikovanje istorije radi licnog velicanja.
Tako je, sve od toga na sta se najvise pozivaju je lazno, da se bar stvarno i iskreni bore za bosnjake i islam pa bih mogao razumjeti za ljude od vjere da im to znaci, ali sve njih koriste da njima bude bolje. One koji imaju korist mogu razumjeti, oni ne moraju biti glupi, ima sigurno pametnih ljudi koji pametno iskoristavaju svoju poziciju u stranci i ssmim tim im odgovara takva stranka na vlasti.
saibaba

#2294 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by saibaba »

Laplace wrote: 23/04/2022 18:55 OK, obećavali su i nisu sve ispunili. DIo jesu. Opet napredak u odnosu na one koji su obećavali i nisu ispunili ništa.

+ ne ide sve tako na ho-ruk. Tender se ne može zbrzati, ide tempom kojim ide.

Btw, kad se radi planiranje nerijetko se planira više. Nijedan strateški plan se ne ispuni doslovno onako kako je zamišljen na početku, u svakoj strategiji razvoja se planovi prilagođavaju i dorađuju. Ono što ne ispune do kraja mandata mogu tokom sljedećeg. Ili ćemo se vratiti na igranje kola oko trolejbusa starih 5.000 godina?
Jel neko zna, . Koja vlada se kupila trolejbuse u minsku i ko je dogovorio sa EBRD om pare za prugu ? Vidim kad se spomenu novi trolejbusi hvali se Steta a kad se spomene Bjelorusija onda je SDA. Zna li iko ko je to kupio ? Molio bi ako neko zna konkretan odgovor bez supljih hvalospjeva..
thekupus

#2295 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by thekupus »

saibaba wrote: 24/04/2022 22:44
Laplace wrote: 23/04/2022 18:55 OK, obećavali su i nisu sve ispunili. DIo jesu. Opet napredak u odnosu na one koji su obećavali i nisu ispunili ništa.

+ ne ide sve tako na ho-ruk. Tender se ne može zbrzati, ide tempom kojim ide.

Btw, kad se radi planiranje nerijetko se planira više. Nijedan strateški plan se ne ispuni doslovno onako kako je zamišljen na početku, u svakoj strategiji razvoja se planovi prilagođavaju i dorađuju. Ono što ne ispune do kraja mandata mogu tokom sljedećeg. Ili ćemo se vratiti na igranje kola oko trolejbusa starih 5.000 godina?
Jel neko zna, . Koja vlada se kupila trolejbuse u minsku i ko je dogovorio sa EBRD om pare za prugu ? Vidim kad se spomenu novi trolejbusi hvali se Steta a kad se spomene Bjelorusija onda je SDA. Zna li iko ko je to kupio ? Molio bi ako neko zna konkretan odgovor bez supljih hvalospjeva..
I jedno i drugo je uradio Šteta. Bjeloruse uglavnom spominju SDA botovi na forumu, i onda im raja objasni da je SDA ministar iz vlade petak 13 imao priliku da spriječi tu kupovinu, ali nije, nego je nastavio sa Štetinim projektom.
animus

#2296 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by animus »

Moze li ova tema sa malo manje politike. Ima dovoljno pdf-a o politici.
saibaba

#2297 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by saibaba »

Hvala ti na odgovoru. Ja sam mislio da je Nenadic sve dogovorio a da se Steta samo kiti tudjim perjem. Nije mi jasno otkud Bjelorusija i trolejbusi iz te vukojebine ali koliko znam tramvaji su iz svicarske. Ne bitno, tesko da i trolejbusi mogu biti gori od ovih starih po 60 godina. :-D
Registarska oznaka

#2298 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Registarska oznaka »

Koliko su jadni i podli pokusaji da se izmisli neki tajni ugovor, a ocito ne znaju da kredit sa EBRDom potpisuje i daje saglasnost drzava Bosna i Hercegovina :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2299 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

šta to znači ko daje suglasnost?
ko može blokirati?
thekupus

#2300 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by thekupus »

Black swan wrote: 25/04/2022 11:32 šta to znači ko daje suglasnost?
ko može blokirati?
Mora dobiti odobrenje u Parlamentu Federacije, koliko znam
Post Reply