Ne znaš finansijske detalje, tako da ne znaš da li je uzeta najjeftinija ponuda, najpovoljnija, kakva.tramvajtrojka wrote: ↑20/04/2022 21:49e sto se lik provali to je cudo jednopa da je tender namjesten zar mislis da bi banka uzela najjeftiniju ponudu
![]()
ono dajemo vam lovu pa necemo biti takvi da vam uzmemo najskuplju ponudu ev za vas raju iz Bosne i Sarajeva dacemo najjeftiniju
![]()
Hakiz i njegove umotvorine nenadjebiva analogija besmislica i konstantno covjek zabrinut bara bara sa inckom po pitanju zabrinutosti![]()
Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
Hakiz
#2051 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
- tramvajtrojka
#2052 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
https://ecepp.ebrd.com/delta/viewNotice ... d=16443111Hakiz wrote: ↑20/04/2022 23:11Ne znaš finansijske detalje, tako da ne znaš da li je uzeta najjeftinija ponuda, najpovoljnija, kakva.tramvajtrojka wrote: ↑20/04/2022 21:49
e sto se lik provali to je cudo jednopa da je tender namjesten zar mislis da bi banka uzela najjeftiniju ponudu
![]()
ono dajemo vam lovu pa necemo biti takvi da vam uzmemo najskuplju ponudu ev za vas raju iz Bosne i Sarajeva dacemo najjeftiniju
![]()
Hakiz i njegove umotvorine nenadjebiva analogija besmislica i konstantno covjek zabrinut bara bara sa inckom po pitanju zabrinutosti![]()
bahati bahati hakiz
i ovako za svaki ugovor ima od trolejbusa, tramvaja, pruge za hrasnicu, adaptivno upravljanje saobracajem itd itd i onda kazes namjesteno a sve informacije imaš na njihovoj stranici
- Laplace
#2053 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Kao da mu je moguće objasniti da postoje podaci koje se ne smije javno objavljivati. Takvi šalju kopije ličnih karti ili podatke o bankovnim karticama pa kad neko te podatke iskoristi da ih opelješi onda kuknjava i plač.tramvajtrojka wrote: ↑20/04/2022 20:15pa vidi mozes li za koridor naci javni ugovor sa svim detaljima od ebrd mozes jedino ako njih kontaktiras za detalje
https://ecepp.ebrd.com/delta/viewNotice ... d=16443111
evo za prugu procurement notice i ako te zanima status ugovora po ebrd imas u desnom uglu jer po njihovim pravilniku vidis da je tajan jer kao svaki ugovor sadrzi povjerljive informacije o kreditoru i finansijskim detaljima i zamisli das to devicu i celiku na uvid![]()
-
Registarska oznaka
#2054 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Hakiz, nepismeni, bez pameti, sda bot
Najgora sorta ljudi, hinjaluk iz njega izlazi

Najgora sorta ljudi, hinjaluk iz njega izlazi
-
TheRedhead
#2055 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Kad se sjetim koliko su se hvalili donacijama iz Turske . oni zuti autobusi, kojih su se Turci zapravo lagano rijesili - nisam gore autobuse vidjela, pa raspada se, nakosen na jednu stranu, zagadjuje kao da na ćumur vozi, stanes iza njega autom postanes radioaktivan.
Turci kontaju vidi levata, ne moraju se zamarati otpadom, mi smo odlagaliste.
- tramvajtrojka
#2056 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
TheRedhead wrote: ↑21/04/2022 10:00 Kad se sjetim koliko su se hvalili donacijama iz Turske . oni zuti autobusi, kojih su se Turci zapravo lagano rijesili - nisam gore autobuse vidjela, pa raspada se, nakosen na jednu stranu, zagadjuje kao da na ćumur vozi, stanes iza njega autom postanes radioaktivan.

ejs ne znas ti kakav je dernek i proslavu sda napravila kad je dosla ova sadaka
- Login77777
#2057 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Jao koje dno je ovo.tramvajtrojka wrote: ↑21/04/2022 10:22TheRedhead wrote: ↑21/04/2022 10:00 Kad se sjetim koliko su se hvalili donacijama iz Turske . oni zuti autobusi, kojih su se Turci zapravo lagano rijesili - nisam gore autobuse vidjela, pa raspada se, nakosen na jednu stranu, zagadjuje kao da na ćumur vozi, stanes iza njega autom postanes radioaktivan.
ejs ne znas ti kakav je dernek i proslavu sda napravila kad je dosla ova sadakajbt kad covjek vrati film unazad nekoliko godina kad vidis na sta su nas minder jadovi navikli bili da smo najveci otpad na svijetu i da zasluzujemo samo najgore jos da je sadaka pride u pitanju. Koliki je ovo sad korak naprijed nismo ni svjesni zato i pljuju jer im je izbijen adut sadake i donacija iz ruku
![]()
sdO
- tramvajtrojka
#2058 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Login77777 wrote: ↑21/04/2022 10:35Jao koje dno je ovo.tramvajtrojka wrote: ↑21/04/2022 10:22
ejs ne znas ti kakav je dernek i proslavu sda napravila kad je dosla ova sadakajbt kad covjek vrati film unazad nekoliko godina kad vidis na sta su nas minder jadovi navikli bili da smo najveci otpad na svijetu i da zasluzujemo samo najgore jos da je sadaka pride u pitanju. Koliki je ovo sad korak naprijed nismo ni svjesni zato i pljuju jer im je izbijen adut sadake i donacija iz ruku
![]()
![]()
sdO![]()

do ovakvog dna su nas doveli i umjesto da citamo o postavljanju šina, radovima , da gledamo napredak i novi izgled moramo ovdje gubiti vrijeme objasnjavajuci minderlijama u koji jad i cemer su nas doveli
- vjeshalica
#2059 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
SDA sergijaši i sergijašice
Ta vozila su morala posebnu uredbu da dobiju da bi se uvezli s obzirom na eko normu koju nisu ispunjavali za uvoz uopce
Vozila koja su samo reparirana da ne budu ko pod u dvojke, a to sto su presli milione pod nogom turskih vozaca i puteva je nebitno
Ta vozila su morala posebnu uredbu da dobiju da bi se uvezli s obzirom na eko normu koju nisu ispunjavali za uvoz uopce
Vozila koja su samo reparirana da ne budu ko pod u dvojke, a to sto su presli milione pod nogom turskih vozaca i puteva je nebitno
- Dozer
#2060 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Daaavno nekad na ovom forumu sam pisao kako je SDA klepala milione, tacnije desetine i stotine miliona iz raznih projekata, sto kreditnih, sto donacija. I sad rade isto, identican modus operandi.
Primjer je bio precistac otpadnih voda u Buutilama, kao i projekta pitke vode "Crna rijeka", 2 projekta koje su oni hladno odbili 1999. jer im Japanci nisu htjeli dati sredstva na raspolaganje, nego bi oni bili nadlezni za izvodjenje i placanja podizvodjaca.
Ljudi nikako da shvate da je SDA (s "prirodnim partnerima", naravno) ojadila ovu drzavu i narod toliko da ce trebati bar 10 godina nakon njihovog odstranjivanja s vlasti (da, odstranjivanja, poput kancera, jer to i jesu za BiH kao drzavu, a pogotovo za "svoj" narod) da se stvari poprave za samo 20-30%.
SDA je od svog osnivanja naslonjena na sadaku, to im je primarni fokus - gdje i kako navuci donacije "za narod i drzavu", koje onda poklepaju.
Pa zvanicni podatak, objavljen nekad 2012., glasio je da je u MIP-u zavedeno 15 milijardi USD primljenih donacija u periodu 1996-2010. Za 7 se zna gdje su otisle, tj. postoji bar neki trag, a za 8 nema ni traga ni glasa. Naravno, i od ovih 7 su pokrali pola. A gdje su na sve to direktni projekti i donacije koje su davali razni donatori.
I onda se neko cudi kad se na necijem racunu, ala rhm. Hadzipasic koji je bio, ako se dobro sjecam, premijer ZeDo kantona, nakon njegove smrti na ostavinskoj otkrije 16 miliona KM. Odakle, a nije imao ni firmu, ni bilo sta...? Zena i djeca u nesvjest padali... Logicno, to se eskpresno zataskalo, medijima se zabranilo da pisu o tome, i to je to. Da li su te pare ostale zeni i djeci, ili ih je SDA pokupila i njima ostavila neku crkavicu, niko ne zna.
Sto se mene tice, ko god glasa za njih, taj je klasicni primjerak mediokriteta.
Primjer je bio precistac otpadnih voda u Buutilama, kao i projekta pitke vode "Crna rijeka", 2 projekta koje su oni hladno odbili 1999. jer im Japanci nisu htjeli dati sredstva na raspolaganje, nego bi oni bili nadlezni za izvodjenje i placanja podizvodjaca.
Ljudi nikako da shvate da je SDA (s "prirodnim partnerima", naravno) ojadila ovu drzavu i narod toliko da ce trebati bar 10 godina nakon njihovog odstranjivanja s vlasti (da, odstranjivanja, poput kancera, jer to i jesu za BiH kao drzavu, a pogotovo za "svoj" narod) da se stvari poprave za samo 20-30%.
SDA je od svog osnivanja naslonjena na sadaku, to im je primarni fokus - gdje i kako navuci donacije "za narod i drzavu", koje onda poklepaju.
Pa zvanicni podatak, objavljen nekad 2012., glasio je da je u MIP-u zavedeno 15 milijardi USD primljenih donacija u periodu 1996-2010. Za 7 se zna gdje su otisle, tj. postoji bar neki trag, a za 8 nema ni traga ni glasa. Naravno, i od ovih 7 su pokrali pola. A gdje su na sve to direktni projekti i donacije koje su davali razni donatori.
I onda se neko cudi kad se na necijem racunu, ala rhm. Hadzipasic koji je bio, ako se dobro sjecam, premijer ZeDo kantona, nakon njegove smrti na ostavinskoj otkrije 16 miliona KM. Odakle, a nije imao ni firmu, ni bilo sta...? Zena i djeca u nesvjest padali... Logicno, to se eskpresno zataskalo, medijima se zabranilo da pisu o tome, i to je to. Da li su te pare ostale zeni i djeci, ili ih je SDA pokupila i njima ostavila neku crkavicu, niko ne zna.
Sto se mene tice, ko god glasa za njih, taj je klasicni primjerak mediokriteta.
-
TheRedhead
#2061 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
jao ovoga se ne sjecam, evo sad me sramota uhvati u njihovo ime gledajuci ovo, strasno.tramvajtrojka wrote: ↑21/04/2022 10:22TheRedhead wrote: ↑21/04/2022 10:00 Kad se sjetim koliko su se hvalili donacijama iz Turske . oni zuti autobusi, kojih su se Turci zapravo lagano rijesili - nisam gore autobuse vidjela, pa raspada se, nakosen na jednu stranu, zagadjuje kao da na ćumur vozi, stanes iza njega autom postanes radioaktivan.
![]()
-
TheRedhead
#2062 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
a mislim da pise na njima da su ekoloski hahahahahvjeshalica wrote: ↑21/04/2022 10:44 SDA sergijaši i sergijašice![]()
-
konami666
#2063 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ovo je stvarno žalosno za vidjeti, zamisli bilo koju zemlju zapada da pravi teferic sto su došle Donacijetramvajtrojka wrote: ↑21/04/2022 10:22TheRedhead wrote: ↑21/04/2022 10:00 Kad se sjetim koliko su se hvalili donacijama iz Turske . oni zuti autobusi, kojih su se Turci zapravo lagano rijesili - nisam gore autobuse vidjela, pa raspada se, nakosen na jednu stranu, zagadjuje kao da na ćumur vozi, stanes iza njega autom postanes radioaktivan.
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
laik1981
#2065 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Bili ekoloski prije 30 godina..TheRedhead wrote: ↑21/04/2022 11:32a mislim da pise na njima da su ekoloski hahahahahvjeshalica wrote: ↑21/04/2022 10:44 SDA sergijaši i sergijašice![]()
- tramvajtrojka
#2066 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
konami666 wrote: ↑21/04/2022 11:38Ovo je stvarno žalosno za vidjeti, zamisli bilo koju zemlju zapada da pravi teferic sto su došle Donacijetramvajtrojka wrote: ↑21/04/2022 10:22
![]()

i onda usporedis tu sliku i ovo sad sto se desava i radi i skontas zbog cega imaju ovoliki žuč, jos kad sljedece godine dodju novi tramvaji
- drag_gost
#2067 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Samo naprijed Trojka! Samo rad i rad!!!
- hadzinicasa
#2068 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
o Boze.tramvajtrojka wrote: ↑21/04/2022 10:22TheRedhead wrote: ↑21/04/2022 10:00 Kad se sjetim koliko su se hvalili donacijama iz Turske . oni zuti autobusi, kojih su se Turci zapravo lagano rijesili - nisam gore autobuse vidjela, pa raspada se, nakosen na jednu stranu, zagadjuje kao da na ćumur vozi, stanes iza njega autom postanes radioaktivan.
![]()
-
BadBoy
#2069 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Koji secondhand cringe iliti što bi rekao labud "susramlje"
Al drago mi je da se raja opametila i sada odmah u startu prepoznaje ovu najperifidniju SDA taktiku "svi su isti". Sistemski se sada radi na tome da se dokaže i pokaže da je Trojka u stvari isto smeće kao i SDA. SDA ima svoju stabilnu bazu birača, a cilj je obeshrabriti i demotivisati glasače ostalih opcija (koji im, istina za volju, idu lijepo na ruku sa svojim arogantnim stavovima). Na taj način osiguraju da nemaju konkurencije.
Al drago mi je da se raja opametila i sada odmah u startu prepoznaje ovu najperifidniju SDA taktiku "svi su isti". Sistemski se sada radi na tome da se dokaže i pokaže da je Trojka u stvari isto smeće kao i SDA. SDA ima svoju stabilnu bazu birača, a cilj je obeshrabriti i demotivisati glasače ostalih opcija (koji im, istina za volju, idu lijepo na ruku sa svojim arogantnim stavovima). Na taj način osiguraju da nemaju konkurencije.
- tramvajtrojka
#2070 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ma mogu oni pricati sta hoce dok narod ne vidi svojim očima prosle sedmice u hrasnom u troli prije kružnog proleti u suprotnom smjeru nova trola ljudi se svi okrecu za njomBadBoy wrote: ↑21/04/2022 14:09 Koji secondhand cringe iliti što bi rekao labud "susramlje"![]()
- Ateista
#2071 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Vidi to svako i nadam se da ce to privuci one ljude koji do sad nisu izlazili na izbore, ja sam bio jedan od njih, tek na predprosle izbore sam prvi put u zivotu izasao i nisam pogrijesio.tramvajtrojka wrote: ↑21/04/2022 14:22ma mogu oni pricati sta hoce dok narod ne vidi svojim očima prosle sedmice u hrasnom u troli prije kružnog proleti u suprotnom smjeru nova trola ljudi se svi okrecu za njomBadBoy wrote: ↑21/04/2022 14:09 Koji secondhand cringe iliti što bi rekao labud "susramlje"![]()
Al drago mi je da se raja opametila i sada odmah u startu prepoznaje ovu najperifidniju SDA taktiku "svi su isti". Sistemski se sada radi na tome da se dokaže i pokaže da je Trojka u stvari isto smeće kao i SDA. SDA ima svoju stabilnu bazu birača, a cilj je obeshrabriti i demotivisati glasače ostalih opcija (koji im, istina za volju, idu lijepo na ruku sa svojim arogantnim stavovima). Na taj način osiguraju da nemaju konkurencije.komentarisu ja svemirskog broda, zar je moguće da smo ovo dočekali na nasim ulicama itd itd , ljudima je potreban fizicki dokaz da pocnu vjerovati u bolje i da je to bolje lagano ostvarivo . I SDA bi se hvalila da je nabavila 30 novih trola tramvaja jer svako normalan bi pohvalio neki napredak jok debili su nas brukali sa ovim donacijama i svecanim sijelima na predaji donacije
![]()
Klasicnom SDA glasacu ovo nista ne znaci, oni imaju uglavnom licni interes, ili su dovoljno glupi da svaki put nasjednu na pricu o ratu, odbranu drzave od Dodika i slicno, takve je lako zaplasiti pred izbore i njima nista drugo nije bitno.
-
TheRedhead
#2072 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
da, kljucno je izvuci na izbore onih 30-40% sto nikako ne izlazi.Ateista wrote: ↑21/04/2022 14:49Vidi to svako i nadam se da ce to privuci one ljude koji do sad nisu izlazili na izbore, ja sam bio jedan od njih, tek na predprosle izbore sam prvi put u zivotu izasao i nisam pogrijesio.tramvajtrojka wrote: ↑21/04/2022 14:22
ma mogu oni pricati sta hoce dok narod ne vidi svojim očima prosle sedmice u hrasnom u troli prije kružnog proleti u suprotnom smjeru nova trola ljudi se svi okrecu za njomkomentarisu ja svemirskog broda, zar je moguće da smo ovo dočekali na nasim ulicama itd itd , ljudima je potreban fizicki dokaz da pocnu vjerovati u bolje i da je to bolje lagano ostvarivo . I SDA bi se hvalila da je nabavila 30 novih trola tramvaja jer svako normalan bi pohvalio neki napredak jok debili su nas brukali sa ovim donacijama i svecanim sijelima na predaji donacije
![]()
Klasicnom SDA glasacu ovo nista ne znaci, oni imaju uglavnom licni interes, ili su dovoljno glupi da svaki put nasjednu na pricu o ratu, odbranu drzave od Dodika i slicno, takve je lako zaplasiti pred izbore i njima nista drugo nije bitno.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2073 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
tramvajtrojka wrote: ↑21/04/2022 11:48
i onda usporedis tu sliku i ovo sad sto se desava i radi i skontas zbog cega imaju ovoliki žuč, jos kad sljedece godine dodju novi tramvaji![]()

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2074 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
moš misliti face japanaca na ovom dernekutramvajtrojka wrote: ↑21/04/2022 10:22TheRedhead wrote: ↑21/04/2022 10:00 Kad se sjetim koliko su se hvalili donacijama iz Turske . oni zuti autobusi, kojih su se Turci zapravo lagano rijesili - nisam gore autobuse vidjela, pa raspada se, nakosen na jednu stranu, zagadjuje kao da na ćumur vozi, stanes iza njega autom postanes radioaktivan.
![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2075 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Turci su ovo donirali.Black swan wrote: ↑21/04/2022 15:55moš misliti face japanaca na ovom dernekutramvajtrojka wrote: ↑21/04/2022 10:22
![]()
![]()
A garant su mislili: puno i ona vreca dukata za koje ih prodadosmo. Elhamdulilahi.