Hakiz wrote: ↑20/04/2022 20:40
tramvajtrojka wrote: ↑20/04/2022 20:35
jeste tajan je i stas sad jer ti si namjerno bezobrazan da provociras ljude pa vjeruj u to da je tajan neko vjeruje da je zemlja ravna pa vjeruj i ti sto ljudi sto cudi ha ja
ono kad bosnjo misli da je pametniji od evropske banke za obnovu i razvoj
Pa sam si rekao da ima oznaku tajnosti i to u starima koje su najinteresantnije, u pitanjima novca.
I sada, ugovor je tajan, a trojka se razbacuje parolama o transparentnosti. A ako transparentnot ne zavisi od trojke nego od EBRD-a, ne obećavaj nešto šta ne možeš ispuniti jer ne zavisi od tebe. To je isto što i lagati.
A šta bošnjo misli, to ne znam, pitaj njega.
pa logično da ce dijelovi o isplati novca i svim ostalim detaljima koje banka ugovora sa izvodjacem biti tajnim kad potpisujes ugovor za posao u nekim firmama imas klauzulu koja ti govori da dijelove iz ugovora i posla ne smijes konkurenciji il u javnosti govoriti il mozes sankcije snositi ako nadjes ijedan ugovor od strane ebrda u cijelosti u citavoj evropi dostupan javnosti slobodno ga ovdje postavi haha jer ga neces naci
trojka je obecala da ce tender biti po svim evropskim zakonskim odredbama i propisima i da ce na tenderu pobijediti firma koja ima sve validne licence i ekspertizu i za to služi ebrd daju ti pare i istovremeno traze izvodjaca radova po njihovom pravilniku gdje ne moze biti namjestanja tendera, korupcije, uglavljivanja u tender da se odmah na početku dadnu pare izvodjacu kao za tunel hranjen pa nestanu u havi . Izvodjac radova dobije ugovorene pare tek po završetku posla i on po svakom ebrd ugovoru mora se uklopiti u cijenu po kojoj je uzeo tender
imas dvije solucije pravednosti dns
Sda put javnih nabavki gdje se npr za auta prepise citav katalog npr a6 i samo ona prodje il se odabere neki miki maus izvodjac radova kao zeljo gradnja i ok bau (za rekonstrukciju pruge na MD-u) gdje se pruga raspala za mjesec
- il ovaj pri ebrd il undp gdje kanton nema nikakva uplitanja u ugovor gdje kanton dodje samo kao krajnji potpisnik tog ugovora
ovo ko nece da shvati vise je glup il zlonamjeran moze i oboje u paketu jer vise je smijurija citati kako se provaljujete oko osnovnih stvari jer da je kako vi kazete ne bi postojao ebrd vise unistile bi ga tužbe izgubljienih pravnih lica sa izgubljenih tendera