Ne laže niko, a ti misli kako želiš. Fasada na kući se podrazumjeva. Ne pričam o poluzavršenim objektima već objektima koji su urađeni po propisu. Za 300 KM se kupuje regularno tona peleta van sezone. Ne znam gdje živiš, možda je tu skuplje.zippoo87 wrote: ↑18/04/2022 19:02
Da ti odmah kazem da ti tvoji lazu.
Ja sam se naslusao tih prica koliko sta trosi i svi lazu.I ja sam cuo pricu da se za 1000 KM grijes na plin...jeste ali u limburgu.To bi bilo objektivno da licno probas i da koristis a to kafansko rekla/kazala,da ti odmah kazem da je laz.
Da bi ti kuca tj sprat trosio 3 tone peleta,morao bi imati 10cm stiropor i stolariju onu najskuplju,troslojnu sa plinom unutar i vakumom.Ovo mogu sebi priustiti samo gazde.Evo imam pored moje kuce komsija renovirao kucu nanovo skoro,ima i izolaciju i skupu stolariju i preko 4 tone,blize 5 mu ide.
Kucu grijati ispod 4-5 tona tesko...,to je u praksi...a u teoriji mozes i da ti auto trosi 2,5l dizela a staro 25 godina
Cijena peleta zadnjih par godina je minimalno 360 KM i to van sezone...mislim na pelet koji je certifikovan i koji ti ne pravi probleme.Ako hoces bilo kakav,posjeti temu tamo o peletu,pa procitaj malo
Ovu cijenu koju si ti naveo od 250 KM je zadnji put bila mozda tamo 2015.
Ali ok,ja sam bio spreman malo vise platiti jer nemas unosenja,ciscenja,zahebancije,ja sada ne znam kada cu biti kuci a kada cu ici vani negdje i to sam najvise zbog mame ugradio,da ima grijanje a da ne mora nista nosati i ganjati nekog da joj unosi pelet,prevoz i ostalo.
Nebitno, grij se na šta smatraš da ti je najbolje, ali sa 3000 u sezoni za jedan sprat kuće se sigurno ni blizu ne uklapaš u prosječne troškove grijanja.