Ma ja zbog tog najcese zaustavljaju pa traze datum proizvodnje prve pomoci
Policijska kontrola
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#102 Re: Policijska kontrola
Ne provaljuj se. Ako je cilj takvih kontrola nosenje oruzja, narkotika i sl. pravac racija po ugostiteljskim objektima i naoruzaces Ukrajinu.vjeshalica wrote: ↑17/04/2022 12:34![]()
ja rastavim 2 puske i sakrijem ih unutar vozila i prosvercam ih na odrediste kako ces me poznati![]()
niste svjesni kakve gluposti pisete
ili jos lakse, ne pise mi na celu da nemam polozen vozacki ili da upravljam pod zabranom
to se ne vidi kao neupaljena svjetla ili neispravna signalizacija
Nego, neka ti onda slobodno u stan upadaju bez naloga, pod izgovorom da mozda imas kakvo oruzje u kuci. Sta znas, nikad se ne zna!
Nego, hocemo li napokon prestati zatvarati oci pred jednostavnom cinjenicom da su rutinske kontrole sve samo ne to na sta aludiras? Najobicnije jebavanje obicnog svijeta, koji radi od 8 do 17 i oduzimanje vremena normalnim ljudima, nadajuci se da neces imati sve baslije u prvoj pomoci.
Nemamo mi sta ovdje izmisljati toplu vodu. Ako takav sistem funkcionise na zapadu, nema razloga da ne funkcionise i ovdje. Sve ostalo su samo izgovori...
-
pinkman
#103 Re: Policijska kontrola
Ma jasta je nego oduzimanje vremena. Kao da oni ne znaju ko se bavi kriminalom i koga treba pretresatiRomeo 80 wrote: ↑17/04/2022 12:56Ne provaljuj se. Ako je cilj takvih kontrola nosenje oruzja, narkotika i sl. pravac racija po ugostiteljskim objektima i naoruzaces Ukrajinu.vjeshalica wrote: ↑17/04/2022 12:34
![]()
ja rastavim 2 puske i sakrijem ih unutar vozila i prosvercam ih na odrediste kako ces me poznati![]()
ili jos lakse, ne pise mi na celu da nemam polozen vozacki ili da upravljam pod zabranom
Nego, neka ti onda slobodno u stan upadaju bez naloga, pod izgovorom da mozda imas kakvo oruzje u kuci. Sta znas, nikad se ne zna!
Nego, hocemo li napokon prestati zatvarati oci pred jednostavnom cinjenicom da su rutinske kontrole sve samo ne to na sta aludiras? Najobicnije jebavanje obicnog svijeta, koji radi od 8 do 17 i oduzimanje vremena normalnim ljudima, nadajuci se da neces imati sve baslije u prvoj pomoci.
Nemamo mi sta ovdje izmisljati toplu vodu. Ako takav sistem funkcionise na zapadu, nema razloga da ne funkcionise i ovdje. Sve ostalo su samo izgovori...
- vjeshalica
#104 Re: Policijska kontrola
Suti ne provaljuj seRomeo 80 wrote: ↑17/04/2022 12:56Ne provaljuj se. Ako je cilj takvih kontrola nosenje oruzja, narkotika i sl. pravac racija po ugostiteljskim objektima i naoruzaces Ukrajinu.vjeshalica wrote: ↑17/04/2022 12:34
![]()
-
mali jomu
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#106 Re: Policijska kontrola
mater yebo je li ovo realno
- MarshalDodik
#107 Re: Policijska kontrola
Prasinari ko prasinari.
Opet bolje ovako da se kriju nego da rutinski zaustavljaju koga oni hoce, kad hoce bez razloga pa da onda crvaju. Ne volim s njima pricati bili ljubazni ili ne.
Ovdje je ogranicenje 50 kmh i bit ce ovdje dosta kazni onih minimalnih jer dosta raja ce voziti malo iznad 60 kmh
Onih malo vecih kazni kad se prekoraci 21kmh i vise ne bi trebalo biti zbog lezeceg u blizini.
Opet bolje ovako da se kriju nego da rutinski zaustavljaju koga oni hoce, kad hoce bez razloga pa da onda crvaju. Ne volim s njima pricati bili ljubazni ili ne.
Ovdje je ogranicenje 50 kmh i bit ce ovdje dosta kazni onih minimalnih jer dosta raja ce voziti malo iznad 60 kmh
Onih malo vecih kazni kad se prekoraci 21kmh i vise ne bi trebalo biti zbog lezeceg u blizini.
- black_adrian
#108 Re: Policijska kontrola
cista pljacka, ne znam kako je ovo legalno.. fuj..
i onaj radar na Palama kad ides iz Sarajeva, sakrili ga iza znaka 60km/h da se ne vidi...
i onaj radar na Palama kad ides iz Sarajeva, sakrili ga iza znaka 60km/h da se ne vidi...
- Raigor Stonehoof
#109 Re: Policijska kontrola
Gledaj ti wannabe kriminalaca
puna podrska policiji !
Vozi po ogranicenju i ne moras se plasiti radara taman da su sve ceste komplet pokrivene
Vozi po ogranicenju i ne moras se plasiti radara taman da su sve ceste komplet pokrivene
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#110 Re: Policijska kontrola
Svi mi vozimo po ograničenju u 99 % slučajeva.Raigor Stonehoof wrote: ↑17/04/2022 18:16 Gledaj ti wannabe kriminalacapuna podrska policiji !
U 1 % kad ne vozimo po ograničenju iz xy razloga , radar je tu da dokaže kako je Bosna i Hercegovina zapravo pravna država.
- -Chesterfield-
#111 Re: Policijska kontrola
https://www.poslovni.hr/europska-unija/ ... an-4332183
Nakon 50 godina naletio na rutinsku kontrolu.
Nakon 50 godina naletio na rutinsku kontrolu.
- vjeshalica
#112 Re: Policijska kontrola
Imas tablu ispod 60kmh cim izadjes iz Kalovitih brda radarska kontrola...black_adrian wrote: ↑17/04/2022 17:25 cista pljacka, ne znam kako je ovo legalno.. fuj..
Radar je samo uredjaj koji evidentira brzinu, ti imas znak po kojem ne postupas.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#113 Re: Policijska kontrola
Još uvijek mlatite istu slamu.
Da ponovimo gradivo. Moj post s početka teme:
Kafanska lupetanja bez osnova u važećim zakonima su dobar način da se sjebeš. I onda ti kriv Murga drot.
Ako misliš da te policajac pitao nešto što ne smije ima služba za provedbu profesionalnih standarda(unutrašnja), kulturno pprijaviš i dobiješ odgovor. Ukoliko si luppio, a vjerovatno jesi upoznat će te s tvojom zakonskom obavezom i ovlaštenjima "službenog lica".
Gotova prića.
Da ponovimo gradivo. Moj post s početka teme:
Ovo boldirano dobro znam jer mi je vezano za posao kojim se bavim, a nekad davno sam prošao i policijsku obuku.arman1 wrote: ↑15/04/2022 12:26
I vani te može zaustaviti bez TEBI vidljivog razloga, a ono što se kod nas zove "rutinska" kontrola kod njih se zove "pojačane" kontrole. Svugdje ima balvana ali nisam odavno čuo da su kod nas prešli granicu u postavljanju pitanja, a osnov identifikacije podrazumijeva pitanja:
- kako se zoveš?
- gdje radiš ili u koju školu živiš?
- gdje živiš?
- imaš li šta nedozvoljeno kod sebe?
- s kim živiš?
- jesi li pod uticajem kakvih sredstava koja utiću na ponašanje?
Prije nego skontaš da odbiješ odgovoriti ova pitanja, sjeti se da ti ih postavlja službeno lice, a ne prolaznik na cesti. Obavezan je na diskreciju i te podatke može samo službeno koristiti inače je u gabuli. Ako ne odgovoriš na ulici kad te pita lako možeš odgovoriti u stanici primajući uplatnicu za "nepostupanje po uputi/naredbi službenog lica". Samo 500KM (250 u roku 8 dana).
Dodatno te može pitati šta radiš u nekom rejonu ili u blizini nekog objekta.
Ako misliš da nije u redu to zamisli da vidiš krezavog narkosa, isječenog, prljavog kako zvjera u blizini tvoje kuće ili parka u kom se igra tvoje djete. Sam bi reako "Hallo organ, vidi onog kloša šta radi ovdje, prekontroliši ga, zato primaš platu".
Kafanska lupetanja bez osnova u važećim zakonima su dobar način da se sjebeš. I onda ti kriv Murga drot.
Ako misliš da te policajac pitao nešto što ne smije ima služba za provedbu profesionalnih standarda(unutrašnja), kulturno pprijaviš i dobiješ odgovor. Ukoliko si luppio, a vjerovatno jesi upoznat će te s tvojom zakonskom obavezom i ovlaštenjima "službenog lica".
Gotova prića.
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#114 Re: Policijska kontrola
A šta ćemo sa mnogobrojnim prekršajima i svašta nešto, što policajac otkrije rutinskim kontrolama u toku svoje smjene. Da nema tih otkrivenih prekršaja, ne bi bilo potrebe za kontrolama. Ima neko ko analizira izvještaje sa rutinskih kontrola koji opravdavaju da se sprovode iste.Romeo 80 wrote: ↑17/04/2022 12:56 Nego, hocemo li napokon prestati zatvarati oci pred jednostavnom cinjenicom da su rutinske kontrole sve samo ne to na sta aludiras? Najobicnije jebavanje obicnog svijeta, koji radi od 8 do 17 i oduzimanje vremena normalnim ljudima, nadajuci se da neces imati sve baslije u prvoj pomoci.
I vezano za postavljanja pitanja od strane policajca, kroz odgovore na ta pitanja, on vrši procjenu radi li se o sumnjivom licu da li je pod dejstvom alkohola, narkotika, bolesti ili se radi o mangupu kojeg dodatno treba isprovjeravati.
-
mali jomu
#115 Re: Policijska kontrola
Da se mene pita, ja bih policiji dao jos veca i sira ovlastenja... tako da sreca vasa pa me niko nista ne pita. 
Policija je odlicna... kakvi smo mi.
Policija je odlicna... kakvi smo mi.
- Ateista
#116 Re: Policijska kontrola
Ne znam, ne mogu tvrditi, ali nisam bas siguran da to spada u licne podatke, pogotovo sto realno jednog saobracajca to nema sta zanimati, poreznu inspekciju i inspekciju rada vec moze zanimati, mozda i policiju koja se bavi kriminalom, ali saobracajca tesko. Pitanje je isto da li se to razdvaja u zavisnosti od uloge policajca, pa eventualno saobracajci mogu koristiti kao izgovor sumnju na neki kriminal pa da zbog toga traze dodatne podatke.
- vjeshalica
#117 Re: Policijska kontrola
Sa njim i sa teskeredzicem se ne treba raspravljati po ovom pitanju. Isti su odgovor/pitanje dobili na prethodnim stranicama i nisu svjesni koliko su glupi ispali.stetoskop wrote: ↑17/04/2022 23:26 A šta ćemo sa mnogobrojnim prekršajima i svašta nešto, što policajac otkrije rutinskim kontrolama u toku svoje smjene. Da nema tih otkrivenih prekršaja, ne bi bilo potrebe za kontrolama. Ima neko ko analizira izvještaje sa rutinskih kontrola koji opravdavaju da se sprovode iste.
I vezano za postavljanja pitanja od strane policajca, kroz odgovore na ta pitanja, on vrši procjenu radi li se o sumnjivom licu da li je pod dejstvom alkohola, narkotika, bolesti ili se radi o mangupu kojeg dodatno treba isprovjeravati.
Ja mogu strpati babu u ukradeno auto, ili bez papira i poslati je negdje da ga odveze,to nije uopce upadno niti ce icim pokazat da je sumnjiva. Ukratko gubis vrijeme sa njima jer oni vrte svoju traku.
- teskeredzic_22
#118 Re: Policijska kontrola
Jedini tvoj argument u bilo kakvoj raspravi je da nekog nazoveš glupim.vjeshalica wrote: ↑18/04/2022 08:19
Sa njim i sa teskeredzicem se ne treba raspravljati po ovom pitanju. Isti su odgovor/pitanje dobili na prethodnim stranicama i nisu svjesni koliko su glupi ispali.
Ja mogu strpati babu u ukradeno auto, ili bez papira i poslati je negdje da ga odveze,to nije uopce upadno niti ce icim pokazat da je sumnjiva. Ukratko gubis vrijeme sa njima jer oni vrte svoju traku.
Ali biti savjesno glup , je mnogo gore od obične gluposti.
- vjeshalica
#119 Re: Policijska kontrola
Savjesno ili svjesno?teskeredzic_22 wrote: ↑18/04/2022 08:22Jedini tvoj argument u bilo kakvoj raspravi je da nekog nazoveš glupim.vjeshalica wrote: ↑18/04/2022 08:19
Sa njim i sa teskeredzicem se ne treba raspravljati po ovom pitanju. Isti su odgovor/pitanje dobili na prethodnim stranicama i nisu svjesni koliko su glupi ispali.
Razmisli sta pises,nikakvim argumentom ne raspolazes cista nula.
- teskeredzic_22
#120 Re: Policijska kontrola
Tvoj jedini argument je ili da radiš u policiji ili da ti je neko iz familije zaposlen u policiji što je legitimno , jedini problem je što nije istinito ono što pišeš bar ne u mjeri koja može opravdati svu njihovu zajebanciju koja nas obične porezne obveznike jako skupo košta umjesto da nam olakša život.vjeshalica wrote: ↑18/04/2022 08:24
Savjesno ili svjesno?![]()
Jedini tvoj argument za njihovu bezobraznu korupciju , nerad i nepotizam je da je glup onaj ko to napiše.
Shvati da na zapadu policija NE ZAUSTAVLJA bez očiglednog ili potrebnog razloga za zaustavljanje jer njima pare za doručak NE TREBAJU.
Kada si zadnji put vidjela policajce kako ŠETAJU I PATROLIRAJU ujutru , preko dana, predveče , ili noću ,evo makar ljeti kad nije hladno ?
Nikada.
Kada si ih zadnji put vidjela na besplatnoj kafi ili hamburgeru ?
Kada si ih zadnji put vidjela u kladionici , sve sa službeno obilježenim autom i u uniformama kako sjede i prate utrku pasa , valjda je to neka nova vrsta rutinske kontrole , koju mi glupani ne možemo skontati ?
I znaš šta , ti si 100 % upravu , nismo mi glupi , mi smo notorni idioti što se dosada nismo najmanje 50 puta digli i motkom rastjerali sve ono što tamo danas "upravlja".
U Sarajevu da se policija bavi recimo saobraćajem u mirovanju ?
To se sve samo reguliše.
-
shae_ba
#121 Re: Policijska kontrola
Bravo, jako dobro kazanoteskeredzic_22 wrote: ↑18/04/2022 08:33Tvoj jedini argument je ili da radiš u policiji ili da ti je neko iz familije zaposlen u policiji što je legitimno , jedini problem je što nije istinito ono što pišeš bar ne u mjeri koja može opravdati svu njihovu zajebanciju koja nas obične porezne obveznike jako skupo košta umjesto da nam olakša život.vjeshalica wrote: ↑18/04/2022 08:24
Savjesno ili svjesno?![]()
Jedini tvoj argument za njihovu bezobraznu korupciju , nerad i nepotizam je da je glup onaj ko to napiše.
Shvati da na zapadu policija NE ZAUSTAVLJA bez očiglednog ili potrebnog razloga za zaustavljanje jer njima pare za doručak NE TREBAJU.
Kada si zadnji put vidjela policajce kako ŠETAJU I PATROLIRAJU ujutru , preko dana, predveče , ili noću ,evo makar ljeti kad nije hladno ?
Nikada.
Kada si ih zadnji put vidjela na besplatnoj kafi ili hamburgeru ?
Kada si ih zadnji put vidjela u kladionici , sve sa službeno obilježenim autom i u uniformama kako sjede i prate utrku pasa , valjda je to neka nova vrsta rutinske kontrole , koju mi glupani ne možemo skontati ?
I znaš šta , ti si 100 % upravu , nismo mi glupi , mi smo notorni idioti što se dosada nismo najmanje 50 puta digli i motkom rastjerali sve ono što tamo danas "upravlja".
U Sarajevu da se policija bavi recimo saobraćajem u mirovanju ?
To se sve samo reguliše.
Jasno je da zivimo u moru nepravde i da je ona sve vise zastupljena u BiH gdje nam stalno podvlace da je trebamo voljeti i cuvati dok nas drzava prepusta na milost i nemilost.
Samim tim nepravednim postupcima mnogi su ojadili narod
Dok nisu za sve isti aršini, jedni ce se provlacit, njihova djeca ce bit povlaštena, kuce sve vece, racuni uvecani, a običan narod se na forumu pita kakva su mu prava i td..
Korona i mjere su pokazale kakvi smo jedni prema drugima, covjeku samo daj priliku i on ce ti pokazat kakav je.
Ne treba bit tesko nikom da svoja prava potrazi kod onog ko je izucavao zakone, posavjetuje se i ne dopusti nikom da mu glumi ono sto nije u skladu sa zakonom.
-
ado_n
#122 Re: Policijska kontrola
teskeredzic_22 wrote: ↑18/04/2022 08:22Jedini tvoj argument u bilo kakvoj raspravi je da nekog nazoveš glupim.vjeshalica wrote: ↑18/04/2022 08:19
- Ateista
#123 Re: Policijska kontrola
Da vozimo po ogranicenju koje je odredjeno na osnovu vozila i njihovih mogucnosti od prije 40-50 godina, i na osnovu mogucnosti da vozi stari dedo koji je jedva prosao ljekarski pregled.Raigor Stonehoof wrote: ↑17/04/2022 18:16 Gledaj ti wannabe kriminalacapuna podrska policiji !
- Raigor Stonehoof
#124 Re: Policijska kontrola
uputi inicijativu za promjenu zakona pa ako uspijes, onda vozi onako kako se odrediAteista wrote: ↑18/04/2022 10:14Da vozimo po ogranicenju koje je odredjeno na osnovu vozila i njihovih mogucnosti od prije 40-50 godina, i na osnovu mogucnosti da vozi stari dedo koji je jedva prosao ljekarski pregled.Raigor Stonehoof wrote: ↑17/04/2022 18:16 Gledaj ti wannabe kriminalacapuna podrska policiji !
Vozi po ogranicenju i ne moras se plasiti radara taman da su sve ceste komplet pokrivene![]()
u suprotnom, postuj zobs ili snosi posljedice. ne vidim problem u tome, kao ni sa bilo kojim drugim zakonom.
- black_adrian
#125 Re: Policijska kontrola
Slazem se
Nit sam kad postovao, nit cu ikad postovati ogranicenja na otvorenoj cesti. Znam gdje su radari, prelistam patrole za taj dan, malo pratim Viber grupu i gas.
Ne divljam, nikad me krivina nije "izbacila" nit sam nekad nekog ugrozio, al ne mogu spore vožnje i usporenih ljudi nikako.