Ukrajina

drndalo

#77776 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Porodice Foht wrote: 15/04/2022 12:11 Cudi me da nisu Ukrajinci pokusali s airdrop pomoci Marijupolju, s velike visine, kad je Azovstal toliki (11 km2, ako sam dobro cuo) i bar hranu i nesto municije baciti braniocima! U krugu te fabrike nema ni travke za pojesti, sve sami celik i beton...
Cinjenica je da mi ne znamo sta su sve pokusa(va)li, i jos rade i sta ce jos raditi... Nekako opstaju jos uvijek, vjerovatno ne na 29 dana gladi i zedji, te praznog oruzja... Kako, cemo mozda nekada saznati.

Ja zelim vjerovati da se u ozbiljnim krugovima radi na tome vec sedmicama... To se ubilo za testiranje DHL dostavnih dronova u rojevima, nocu...

I cak i Rusija kao djl mora imati negdje u nekim pravilima nesto i nekoga zaduzenog da u slucaju "ne daj boze" rokne glavnokomandujuceg sa ovlastenjima za to sranje, ukoliko bi taj neko bio toliko kompromitovan (tipa neuracunljivost ili moguce zarobljavanje) da bi taj potez bio spreman napraviti "onako". Ubijedjen sam i da druge imateljice slicnih sredstava imaju takve protokole.
Last edited by drndalo on 15/04/2022 12:20, edited 1 time in total.
Freamon Lester

#77777 Re: Ukrajina

Post by Freamon Lester »

Rusija ako zeli da dozivi derusifikaciju slobodno neka se pozuri sa nuklearkama. :izet:
Porodice Foht

#77778 Re: Ukrajina

Post by Porodice Foht »

drndalo wrote: 15/04/2022 12:14
Porodice Foht wrote: 15/04/2022 12:11 Cudi me da nisu Ukrajinci pokusali s airdrop pomoci Marijupolju, s velike visine, kad je Azovstal toliki (11 km2, ako sam dobro cuo) i bar hranu i nesto municije baciti braniocima! U krugu te fabrike nema ni travke za pojesti, sve sami celik i beton...
Cinjenica je da mi ne znamo sta su sve pokusa(va)li, i jos rade i sta ce jos raditi... Nekako opstaju jos uvijek, vjerovatno ne na 29 dana gladi i zedji, te praznog oruzja... Kako, cemo mozda nekada saznati.

Ja zelim vjerovati da se u ozbiljnim krugovima radi na tome vec sedmicama... To se ubilo za testiranje DHL dostavnih dronova u rojevima, nocu...
I ja sam ciljao na to, ali i na neke vece posiljke poput onih sto su Ameri bacali u Srebrenici. sada se to moze jos preciznije baciti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#77779 Re: Ukrajina

Post by Truba »

addem wrote: 15/04/2022 11:19
DEMONIKA wrote: 15/04/2022 10:16 da li vam je ikad palo na pamet da će rusi iscrpit nato, eu i usa naoružanje
dok se divite čudima bajrama, da li ste ikada pomislili koja količina super naoružanja stiže u ukrajinu
i koliko to slabi eu i nato za samoobranu
pada li vam na pamet da rusi mogu živjeti od votke i boriti se do zadnjeg rusa
svi šalju sve
tako da bi eu mogla postati demilitarizovana zona bez predaje oružja, ubrzo
Da isto kao sto su se armeni borili mogu cas i lisce da jedu ali nece odustati. Vidjeno sve rusija je ovo vec zestoko izgubila i to na svakom mogucem planu. I na vojnom i na ekonomskom i na moralnom i na politickom. Na kraju ostaje da sami ubiju putina.
Ja mislim da kod rusa u smislu vojske politike itd nema srama niti bruke
Ovolika kolicina arogancije a na terenu zraku i vodi rasulo...
Tako da..ignorirat ce problem tojest nema problema
Putin je miran
Gandalf

#77780 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

drndalo wrote: 15/04/2022 12:04 Okoncala bi Rusija time rat, ali totalnim porazom i Kolektivnajom Razvaljotkom svega sto im i malo vrijedi...

Mislim da u tom slucaju ne bi ostao kamen na kamenu od strateskih ciljeva (i to sve konvencionalnih oruzjem razvaljeno), mislim da bi NATO onda zaista isao direktno na sve potrebne ciljeve odjednom...

Ukrajincima ovakvim, ni ta takticka na terenu ne bi izbila bijes iz glave, naprotiv...
To bi značio ulazak i NATO-a u rat sa svim svojim kapacitetima, orci bi bili nag...... u roku 3 dana
mo-town

#77781 Re: Ukrajina

Post by mo-town »

lajkujMe wrote: 15/04/2022 12:14 Honeybadger najzajebanija zivotinja na svijetu ne jebe zivu silu :izet:

Sto se tice Nuklearnog koristenja.
S jedne strane nema smisla, Rusija kao drzava vojno nije ugrozena, sve sto trebaju uraditi je povuci vojsku i rat je gotov!
Ukrajinci to zele makar vracanje na 23 februar.

Udar takticke nuklearke bi bila katastrofa po Rusiju.

Citava Europa bio odmah prekinula sve odnose ukljucujuci uvoz gasa nafte i svega ostalo i udarili bi potpuni ban.

Kina koja je svakako ljigavo uvela sankcije Rusiji to jest demantiraju ali jesu uveli, bi automatski prekinuli sve odnose.
Mozete reci za Kinu svasta ali oni apsolutno ne podrzavaju Nuklearne udare.
Mislim da bi to znacilo instant okruzivanje Rusije, potpuna blokada njenih granica i totalna izolacija od citavog svijeta.
Cak ni najveci saveznici Iran, Sirija, Venezuela a mozda cak i Lukashenko ne bi mogli podnijeti strani pritisak a ni pritisak svoje javnosti.
Nuklearni udar je nesto najgore sto jedna drzava moze uraditi.
Nisam bas siguran. Kina je umjesto sankcija povecala trgovinu sa Rusijom. +12% je porast medjusobne razmjene nakon agresije. Slicno i Firauni. O Bjelorusiji, Siriji, Kirgistanu i ostalim satelitima da i ne govorim.
mo-town

#77782 Re: Ukrajina

Post by mo-town »

lajkujMe wrote: 15/04/2022 12:14 Honeybadger najzajebanija zivotinja na svijetu ne jebe zivu silu :izet:

S jedne strane nema smisla, Rusija kao drzava vojno nije ugrozena, sve sto trebaju uraditi je povuci vojsku i rat je gotov!

Citava Europa bio odmah prekinula sve odnose ukljucujuci uvoz gasa nafte i svega ostalo i udarili bi potpuni ban.

Kina koja je svakako ljigavo uvela sankcije Rusiji to jest demantiraju ali jesu uveli, bi automatski prekinuli sve odnose.
Mislim da bi to znacilo instant okruzivanje Rusije, potpuna blokada njenih granica i totalna izolacija od citavog svijeta.
Cak ni najveci saveznici Iran, Sirija, Venezuela a mozda cak i Lukashenko ne bi mogli podnijeti strani pritisak a ni pritisak svoje javnosti.
Nisam bas siguran. Kina je umjesto sankcija povecala trgovinu sa Rusijom. +12% je porast medjusobne razmjene nakon agresije. Slicno i Firauni. O Bjelorusiji, Siriji, Kirgistanu i ostalim satelitima da i ne govorim.
zilog

#77783 Re: Ukrajina

Post by zilog »

lajkujMe wrote: 15/04/2022 11:53
:run:
Samo da bude jasno da i najmanja takticka nuklearka, sadrzi gotovo jednako Plutonijuma (oko 10 kg), kao i ona od 30-40 kt.
Razlika je samo u namjernom prekidanju lancane reakcije, ne u kolicini materijala.
Ostatak plutonijuma, koji je jedan od najgorih radioaktivnih otrova, se rasprsi...
drndalo

#77784 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Mislis da se nista u njihovoj politici sitnog sicardzijstva ne bi promijenilo uvodjenjem atomskih eksplozija ?
lajkujMe

#77785 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

To da se Putin zajebo malo je reci.

Na terenu znamo situaciju, ali zato je situacija u Moskvi veoma konfuzna.
Ukratko za 50 dana rata Rusima se urusava kompletni obavjestajno ratni potencijal kojeg su gradili od 1999 i to svojom krivicom.

Cinjenica da im se raspada FSB i Vojska je porazno za Rusiju.

Rekao sam neki dan kula od lazi ne moze opstati kad je spuca realnost.
Sve su oni to fino upakovali propagandno zadnjih 20 godina ali ne mozes voditi drzavu i rat pomocu propagande.

I sad se svjetlosnom brzinom sve topi, najvjerniji Putinovci su smaknuti od Putina.
Zamjene su dosle na te pozicije preko tih svrgnutih sto znaci da su jos vece ublehe.
Kako god sagledas Ruska federacije se topi.
I to svojom krivicom
lajkujMe

#77786 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

mo-town wrote: 15/04/2022 12:22

Povecala izvoz maloprodajne robe i uvoz Naftnih derivata
A ukinut izvoz tehnologije, znanstvene suradnje i vojne opreme.
Kina je samo sebi pomogla i iskoristila Rusku slabost.
statixx

#77787 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Russia has warned the United States that there will be "unpredictable consequences" if Washington keeps arming Ukraine, The Washington Post reported on Friday.

"We call on the United States and its allies to stop the irresponsible militarisation of Ukraine, which implies unpredictable consequences for regional and international security," the Washington Post quoted Russia saying in a diplomatic note to the United States.
mo-town

#77788 Re: Ukrajina

Post by mo-town »

lajkujMe wrote: 15/04/2022 12:26
mo-town wrote: 15/04/2022 12:22

Pare su pare, iz bilo koje razmjene i hrane ruski vojni stroj.
emirolini

#77789 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Slucajno fotograf zadesio Ruske deminere u njihovoj normalnoj aktivnosti trazenja mina ispod asfalta.

Image

Naravno, kao i ranije, hrabri vojni fotograf uvijek ide ispred deminera u minskom polju.

Valja baciti nuklearku pa cak i malu, i onda sta poslije?
drndalo

#77790 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

mo-town wrote: 15/04/2022 12:30
lajkujMe wrote: 15/04/2022 12:26

Pare su pare, iz bilo koje razmjene i hrane ruski vojni stroj.
Jesu. S jedne strane min. 60-70% smanjenja trgovine, s druge strane porast od 12% s Kinom. Super... Agregatno je to koliko ? 50% manje ? Malo li je na onoliku zemlju... Posebno ce biti interesantno kada kineski racuni stignu na naplatu, bice kuku-lele sto nas kineska braca naguzise...
lajkujMe

#77791 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

:D
Nespin

#77792 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

DEMONIKA wrote: 15/04/2022 10:16 da li vam je ikad palo na pamet da će rusi iscrpit nato, eu i usa naoružanje
dok se divite čudima bajrama, da li ste ikada pomislili koja količina super naoružanja stiže u ukrajinu
svi šalju sve
Pa gospođo draga pratite li vi ovaj rat, mora da ste preskočili zadnjih 500 stranica na ovom forumu?? Da pratite znali bi da Ruski vojnici kradu gaće po kućama, jer su krenuli sa jednim gaćama u rat, računajući da će izvojevati pobjedu za 3 dana... Pa zamislite vi da ratujete već 50 dana u jednim gaćama, ja ne znam ko to može izdržati... A da ne govorimo o tome kako će ruski vojno-industrijski kompleks riješiti toliki problem nestašice gaća, pogotovo sa ovim sankcijama, a nemaju ni dovoljno kamiona da ih isporuče na ratište, leleeee :lol:
Last edited by Nespin on 15/04/2022 12:58, edited 1 time in total.
drndalo

#77793 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Navodno Bjeloruski partizanski pokret siri akcije...

Gandalf

#77794 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

lajkujMe wrote: 15/04/2022 12:38

:D
Crnomorski suncokret, čivija, bub.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#77795 Re: Ukrajina

Post by pici »

UKRAJINSKE snage suočit će se s ogromnim izazovom na istoku zemlje, gdje se ruska vojska sprema na veliku ofenzivu, kaže iskusni umirovljeni američki general i bivši ravnatelj CIA-e David Petraeus.

U razgovoru za BBC Petraeus je rekao da ćemo "prvi put od početka invazije vidjeti kako Rusija fokusira sve svoje napore na jedno područje umjesto na cijelu zemlju".

"Putina sad ne zanimaju mirovni pregovori"

Dodao je kako će situacija na istoku Ukrajine ovisiti o dva ključna faktora: "Budu li vremenski uvjeti povoljni za Ruse, ako se blato osuši, to će im omogućiti da vozilima s gusjenicama voze preko polja i tako će ih moći posložiti jedno do drugoga".

Drugi ključan faktor odnosi se na brzinu dostave dodatne zapadne vojne pomoći Ukrajini, rekao je Petraeus.

Dodao je kako ruskog predsjednika Vladimira Putina trenutno "ne zanimaju" mirovni pregovori te da želi "opipljiv uspjeh koji će moći proslaviti 9. svibnja, na obljetnicu pobjede u Drugom svjetskom ratu, kad se u Moskvi održava vojna parada ".
Kepec se jedino moze busati na vojnoj paradi, osvajanjem Mariupolja, istoka i juga ukrajine.To je jos manje od mjesec dana.Ako konta to uraditi u 10-15 dana onda se je opet preracunao.Vojni i politicki vrh im je katastrofalan, bolje nek se nasminkaju i paradiraju po moskvi... mislim na onu nepotonulu.
lajkujMe

#77796 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Velite Kinezi ne uvode sankcije?

Kazem vam, Kinezi mudro sute i djelomicno se pridruzuju zapadu.
drndalo

#77797 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

EDIT, prestigose me...

Za kapetana Moskve... :roll:

Evo jos malo bombicama nocnih

Last edited by drndalo on 15/04/2022 12:57, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#77798 Re: Ukrajina

Post by pici »

svi šalju sve
post desetljeca... nejma dalje, monti pajton na malina ventilatoru
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#77799 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

nece atomsko prije hemijskog i bioloskog a rusija ce snositi deset puta gore posljedice ako upotrijebi takvo oruzje i to bi znacilo direktnu vojnu intervenciju usa i evrope tj nato sa jedne strane i kine sa druge, japan, australija i ostatak slobodnog svijeta

takodje i pobune unutar rusije, demonstracije, nemiri, oruzani sukobi svih sa svima, otkazivanje poslusnosti vojnih jedinica, gradjanski rat, kavkaz u plamenu kao i pobune protiv vlada i rat u srednjoazijskim drzavama

nema opasnosti, mirno spavajte, ukrajinci brane limes od rusko-azijatskih divljih hordi
drag_gost

#77800 Re: Ukrajina

Post by drag_gost »

pici wrote: 15/04/2022 12:51
svi šalju sve
post desetljeca... nejma dalje, monti pajton na malina ventilatoru
Nista, trebamo poslati ova 3 topa sto imamo NATO-u da ih ojacamo, nema druge.
Post Reply