Međuljudski odnosi na poslu
- preselio na ahiret
#126 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Vjerovatno od perioda kad su pricali samo mi je interesantnije ovo sto kaze da mu crpi energiju a ne pricaju,kako 
- stubrijez
#127 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Steta sto je zensko da je musko odma bih ti reko da ga izudaras posle posla ovako nemam savjeta... previse puta sam se uvjerio da i zensko moze biti shupak, tako da...
-
moonca
#128 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Pa tako. ima jako puno da joj kaze o sebi.. a ona neche da slusha...preselio na ahiret wrote: ↑12/04/2022 08:43 Vjerovatno od perioda kad su pricali samo mi je interesantnije ovo sto kaze da mu crpi energiju a ne pricaju,kako![]()
-
Piaty
#129 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Ne moze mu crpiti energiju toliko dugo vremena jer covjek "ogugla" koliko god ne podnosio tu osobu.preselio na ahiret wrote: ↑12/04/2022 08:43 Vjerovatno od perioda kad su pricali samo mi je interesantnije ovo sto kaze da mu crpi energiju a ne pricaju,kako![]()
Ja u 15 godina staza, sam se posvadjao pa zbog toga nizam razgovarao sa svega 4-5 osoba, ali opet nekad propricamo za 5-6 dana, nekada za mjesec. Ali kako ce ti neko crpiti energiju ako ga ne j.... ni ti 2%. Ako ti tu osobu ne mozes svariti, onda zasto ti crpi energiju kao da ti je stalo do nje. Mozda moze, ali eto je neka ekstremna, meni ne shvatljiva, osjetljivost.
- preselio na ahiret
#130 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Nema logike,ovaj je bjesan sam na sebe pa onda na drugePiaty wrote: ↑13/04/2022 10:31Ne moze mu crpiti energiju toliko dugo vremena jer covjek "ogugla" koliko god ne podnosio tu osobu.preselio na ahiret wrote: ↑12/04/2022 08:43 Vjerovatno od perioda kad su pricali samo mi je interesantnije ovo sto kaze da mu crpi energiju a ne pricaju,kako![]()
Ja u 15 godina staza, sam se posvadjao pa zbog toga nizam razgovarao sa svega 4-5 osoba, ali opet nekad propricamo za 5-6 dana, nekada za mjesec. Ali kako ce ti neko crpiti energiju ako ga ne j.... ni ti 2%. Ako ti tu osobu ne mozes svariti, onda zasto ti crpi energiju kao da ti je stalo do nje. Mozda moze, ali eto je neka ekstremna, meni ne shvatljiva, osjetljivost.
-
Piaty
#131 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Ili to ili je zaljubljen u tu osobu iz kancelarije. Nema trece, ne moze biti trece!preselio na ahiret wrote: ↑13/04/2022 11:43Nema logike,ovaj je bjesan sam na sebe pa onda na drugePiaty wrote: ↑13/04/2022 10:31
Ne moze mu crpiti energiju toliko dugo vremena jer covjek "ogugla" koliko god ne podnosio tu osobu.
Ja u 15 godina staza, sam se posvadjao pa zbog toga nizam razgovarao sa svega 4-5 osoba, ali opet nekad propricamo za 5-6 dana, nekada za mjesec. Ali kako ce ti neko crpiti energiju ako ga ne j.... ni ti 2%. Ako ti tu osobu ne mozes svariti, onda zasto ti crpi energiju kao da ti je stalo do nje. Mozda moze, ali eto je neka ekstremna, meni ne shvatljiva, osjetljivost.![]()
- auspuhc
#132 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Brate nadji novi posao ako je toliko neizdrzivo.MarshalDodik wrote: ↑11/04/2022 19:46Sta predlazes? Da se masovno pocnu podnositi ostavke zbog mobinga, ugnjetavanja, prepirki i svađa?p206 wrote: ↑11/04/2022 19:09 mislim da bi svi ljudi koji rade trebali da odu jednom godišnje u bolnicu na ekskurziju na odjele gdje su teži bolesnici i provedu jedan dan
čisto da vide i da se podsjete šta znači zdravlje i da je sve što se dešava na poslu toliko nebitno da je to smiješno
nije vrijedno grama nervoze
Vecina ljudi oboli zbog problema na poslu a znatno manje zbog problema prilikom odgoja djece ili recimo tokom provođenja slobodnog vremena i hobija.
-
mali jomu
#133 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Ameteur leve 1. sve bi gloginje tudjim kurcem mlatio.
Amateur level 2. ali bi sve svojim kurcem jebavo.
Amateur level 3. spasavanje... bjeg, razguljotka, gas do daske, ne okreci se rrrrrrrrrrrrrrrrr
Amateur level 2. ali bi sve svojim kurcem jebavo.
Amateur level 3. spasavanje... bjeg, razguljotka, gas do daske, ne okreci se rrrrrrrrrrrrrrrrr
-
Sydnor
#134 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Najlakše je reći nađi novi posao.
Kod mene lično je situacija takva da je struka specifična i mogu radit samo u 2 firme u gradu od čega je jedna državna, a jedna privatna. Na državnu ne mogu i onda sam bio primoran trpit šupka i njegove smicalice i laži preko 2 godine dok nisam puknuo.
- auspuhc
#135 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Ako sam ista naucio to je da supci bolje prolaze u zivotu. Kad naletis na jednog takvog trebas biti veci od njega. Znaci samo bezobrazno i jako.
-
Sydnor
#136 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Pa pročitaj malo komentare, većina je napala mene i uglavnom sam ja pokupio osude dok je čovjek koji laže, petlja, pravi smicalice i izmišlja haman ok. Kaže trebao si to drugačije riješit. Kako drugačije? Pokušao sve, od razgovora sa njegovim šefom pa sve do direktora i niko ni mukajat.
- auspuhc
#137 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Ja sam te podrzao.
auspuhc wrote: ↑10/04/2022 18:58Ma samo jako. Pusti ove moralne vertikale.Sydnor wrote: ↑10/04/2022 12:04
Pa naravno da hoću, u tome i jest poenta. Ko je pošten prema meni bit ću i ja prema njemu. Ko je đubre prema meni, bit ću i ja deset puta veće prema njemu.
Šta sam trebao, saget se i primat ga do penzije i tražit još.Sa takvima ljudima nema suživota.
A povrh svega, posao nije ispaštao. Bio sam mu najbolji radnik što se tiče samog rada.![]()
-
zippoo87
#139 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Na forumu ovdje ima bas svega...a mnogi nisu prozivjeli napade i sranja u zivotu ili na poslu,pa je to njima nepojmljivo.Sydnor wrote: ↑13/04/2022 18:44Pa pročitaj malo komentare, većina je napala mene i uglavnom sam ja pokupio osude dok je čovjek koji laže, petlja, pravi smicalice i izmišlja haman ok. Kaže trebao si to drugačije riješit. Kako drugačije? Pokušao sve, od razgovora sa njegovim šefom pa sve do direktora i niko ni mukajat.
I ja sam stava da ako govno nece da bude normalno,onda ga treba nagaziti jos jace i tek kada dobije po usima,smiriti ce se.
Ova taktika pali jos od osnovne skole...kada me jedan kinjio (kao bio najjaci u razredu) i ja tako trpio godinu i vise...kada mi je pukao film,prebio sam ga u ucionici pred svima,bukvalno ga osramotio.
Kasnije po mene dolazio biciklom da me vuce u skolu
Ne treba dopustati da ti svakakv sljam lijeci svoje komplekse na tebi...
Iz vake situacije se moze izvuci a ako moras napustiti i posao...pa boze moj,zivci i zdravlje su najbitniji.
- MarshalDodik
#140 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Samo vani i usmjeravati druge ako hoce poslušatiauspuhc wrote: ↑13/04/2022 15:16Brate nadji novi posao ako je toliko neizdrzivo.MarshalDodik wrote: ↑11/04/2022 19:46
Sta predlazes? Da se masovno pocnu podnositi ostavke zbog mobinga, ugnjetavanja, prepirki i svađa?
Vecina ljudi oboli zbog problema na poslu a znatno manje zbog problema prilikom odgoja djece ili recimo tokom provođenja slobodnog vremena i hobija.
-
Sydnor
#141 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Šta sam ja sve preživio i predevero za te dvije godinezippoo87 wrote: ↑13/04/2022 19:57
Na forumu ovdje ima bas svega...a mnogi nisu prozivjeli napade i sranja u zivotu ili na poslu,pa je to njima nepojmljivo.
I ja sam stava da ako govno nece da bude normalno,onda ga treba nagaziti jos jace i tek kada dobije po usima,smiriti ce se.
Ova taktika pali jos od osnovne skole...kada me jedan kinjio (kao bio najjaci u razredu) i ja tako trpio godinu i vise...kada mi je pukao film,prebio sam ga u ucionici pred svima,bukvalno ga osramotio.
Kasnije po mene dolazio biciklom da me vuce u skolu![]()
Iz vake situacije se moze izvuci a ako moras napustiti i posao...pa boze moj,zivci i zdravlje su najbitniji.
Pa je išao direktoru pričat protiv mene (direktor mi kasnije govori znao sam da ništa od toga nije istina ali morao sam ga primit i saslušat).
Upravniku i nadzorniku je mislim sedmično pričao protiv mene. Jednom u drugom departmentu nedostajalo radnika i mi radili pon-sub, nedjelja slobodan i ponedjeljak opet do subote i završavam tu subotu posao on zove me i kaže reko upravnik moram u drugi department na ispomoć fali im radnika zbog godišnjeg. Ja sam tu već bio i rečeno je da ćemo svi ići po jednom. Reko ja sam bio, kaže reko mi upravnik ti moraš tebe tražili. Haj reko ako je tako. Odem se spremit i da vidim kad cu u drugi department, kaže meni upravnik čudi me da si se dobrovoljno javio. Reko nisam, vi ste rekli da ja moram. Gleda čovjek u mene, kaže Ne, ja sam rekao dobrovoljac, a ako nema dobrovoljca da izabere bilo koga osim tebe jer si ti bio. Sad kasno, već sam poslao spisak
I tako sam radio pon-sub, nedjelja slobodan, opet pon-sub i pazi sad, završavam subotu u 3 i odmah tu noć idem u prvu noćnu od ukupno 4 noćne
Onda je bio dao prijedlog da mi se smanji 10% od plate iduća 3 mjeseca jer nisam bio tu kad se neki agregat razbio. Nas 6 radnika natovarili ga na kamionče i krenuli pješke jer nam je bilo blizu. Ovaj je valjda spao u krivini i razbio se. I šta će, on mene natjero da pišem izjavu, htio mi to prišit jer nisam bio u pratnji kad se to desilo, a inače budem. A to što budem je čisto moja dobra volja, ostali radnici odu ranije jer su uglavnom klanjali, ja otpratim pa oni zauzvrat istovaraju bez mene. I taj dan skratim i ja sa njima i meni htio to prišit. Čak poslao prijedlog ali direktor odbio.
A on je krao neko željezo iz firme i skontao ga security i zaustavili ga, došla policija, prenoćio u MUP-u, ali ima onog inspektora prijatelja i spase ga otkaza nekako. A sve mu je Allahami, Selam Alejkum, te on posti te klanja
Da ne pričam kako me je u poslu jebavo, kako sam najgore dobijao, kako me je jahao dok je pojedince čuvao.
-
zippoo87
#142 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Nepismeni seljak na "poziciji" koji glumi vjernika ti je kao atomska bomba .Sydnor wrote: ↑13/04/2022 21:04Šta sam ja sve preživio i predevero za te dvije godinezippoo87 wrote: ↑13/04/2022 19:57
Na forumu ovdje ima bas svega...a mnogi nisu prozivjeli napade i sranja u zivotu ili na poslu,pa je to njima nepojmljivo.
Kasnije po mene dolazio biciklom da me vuce u skolu![]()
Iz vake situacije se moze izvuci a ako moras napustiti i posao...pa boze moj,zivci i zdravlje su najbitniji.čak je i mojim kolegama počeo punit glavu protiv mene pa malo malo jedan ili dvojica me napadnu iz čista mira, a ja nit luk jeo nit luk mirisao. Baš ih jučer opet vidim, kažu sve si upravu bio što si za njega govorio. Od A do Ž. Meni ne treba veće priznanje i ne zamjeram im jer znam kakva je hinja i kako im je hinjski protiv mene srao.
Pa je išao direktoru pričat protiv mene (direktor mi kasnije govori znao sam da ništa od toga nije istina ali morao sam ga primit i saslušat).
Upravniku i nadzorniku je mislim sedmično pričao protiv mene. Jednom u drugom departmentu nedostajalo radnika i mi radili pon-sub, nedjelja slobodan i ponedjeljak opet do subote i završavam tu subotu posao on zove me i kaže reko upravnik moram u drugi department na ispomoć fali im radnika zbog godišnjeg. Ja sam tu već bio i rečeno je da ćemo svi ići po jednom. Reko ja sam bio, kaže reko mi upravnik ti moraš tebe tražili. Haj reko ako je tako. Odem se spremit i da vidim kad cu u drugi department, kaže meni upravnik čudi me da si se dobrovoljno javio. Reko nisam, vi ste rekli da ja moram. Gleda čovjek u mene, kaže Ne, ja sam rekao dobrovoljac, a ako nema dobrovoljca da izabere bilo koga osim tebe jer si ti bio. Sad kasno, već sam poslao spisak![]()
I tako sam radio pon-sub, nedjelja slobodan, opet pon-sub i pazi sad, završavam subotu u 3 i odmah tu noć idem u prvu noćnu od ukupno 4 noćne![]()
Onda je bio dao prijedlog da mi se smanji 10% od plate iduća 3 mjeseca jer nisam bio tu kad se neki agregat razbio. Nas 6 radnika natovarili ga na kamionče i krenuli pješke jer nam je bilo blizu. Ovaj je valjda spao u krivini i razbio se. I šta će, on mene natjero da pišem izjavu, htio mi to prišit jer nisam bio u pratnji kad se to desilo, a inače budem. A to što budem je čisto moja dobra volja, ostali radnici odu ranije jer su uglavnom klanjali, ja otpratim pa oni zauzvrat istovaraju bez mene. I taj dan skratim i ja sa njima i meni htio to prišit. Čak poslao prijedlog ali direktor odbio.
A on je krao neko željezo iz firme i skontao ga security i zaustavili ga, došla policija, prenoćio u MUP-u, ali ima onog inspektora prijatelja i spase ga otkaza nekako. A sve mu je Allahami, Selam Alejkum, te on posti te klanja![]()
Da ne pričam kako me je u poslu jebavo, kako sam najgore dobijao, kako me je jahao dok je pojedince čuvao.
ja nikada u zivotu nisam imao problem u bilo cemu sa pametnim i skolovanim covjekom.Uvijek ova nepismena bagra pravi probleme a jos ja i izbjegavam raditi u firmama gdje su vecinom ljudi sa sela i gdje je vise ljudi.Mislim radio sam ali se nisam previse zadrzavao...jer gdje se napravi seljacki klan u firmi,ti si ga tu nahebao.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Snake Eyes
#144 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Da nije zato jer se takav ne spušta na "naš" nivo?
-
Forumerrer
#145 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Mislim da te vecina osudila zbog komentara o bolesnoj zeni, a ne zbog tih stvari koje si mu radio.Sydnor wrote: ↑13/04/2022 18:44Pa pročitaj malo komentare, većina je napala mene i uglavnom sam ja pokupio osude dok je čovjek koji laže, petlja, pravi smicalice i izmišlja haman ok. Kaže trebao si to drugačije riješit. Kako drugačije? Pokušao sve, od razgovora sa njegovim šefom pa sve do direktora i niko ni mukajat.
-
Sydnor
#146 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Naravno da to ne mislim nit to želim ali udaraš tamo gdje najviše boli. Vi nikad niste rekli nešto što ne mislite? Ikome?Forumerrer wrote: ↑13/04/2022 21:25Mislim da te vecina osudila zbog komentara o bolesnoj zeni, a ne zbog tih stvari koje si mu radio.Sydnor wrote: ↑13/04/2022 18:44
Pa pročitaj malo komentare, većina je napala mene i uglavnom sam ja pokupio osude dok je čovjek koji laže, petlja, pravi smicalice i izmišlja haman ok. Kaže trebao si to drugačije riješit. Kako drugačije? Pokušao sve, od razgovora sa njegovim šefom pa sve do direktora i niko ni mukajat.
U jednu ruku znam da je to bilo odvratno, a u drugu me i briga jer sam ja dobrim dijelom zbog njega ostao bez svoje partnerice (o čemu sam pisao na drugoj temi).
Čovjek me je sustavno uništavao 2 godine jer mu nisam od početka "leg'o" i jer se osjetio ugroženim za radno mjesto na koje ja što je najžalosnije uopšte nisam ni pretendovao.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#147 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Znaci imamo lika u marijupolju koji vozi tenk medju kucama i rokne ga neko cudo ali preblizu da se aktivira i prezivi posada
Intervju za rusku tv
Lik normala kaze tenk na popravak zaduzili smo novi tenk i dobili slobodan dan
Tako smireno tako s taktom bez treme
Dal mozda malo pretjerujemo s dogadjajima na poslu
Intervju za rusku tv
Lik normala kaze tenk na popravak zaduzili smo novi tenk i dobili slobodan dan
Tako smireno tako s taktom bez treme
Dal mozda malo pretjerujemo s dogadjajima na poslu
-
mali jomu
#148 Re: Međuljudski odnosi na poslu
Uh, i opet UH, ovo je 100% tacno...
po mogucnosti... odmah razgulit
(to je puno gore od amaterizma... tu nema lijeka osim bjezi)
-
mali jomu
#149 Re: Međuljudski odnosi na poslu
100% neke stvari se ne govore... u stvari sve sve samo tako se ne govoriForumerrer wrote: ↑13/04/2022 21:25 Mislim da te vecina osudila zbog komentara o bolesnoj zeni, a ne zbog tih stvari koje si mu radio.
- MarshalDodik
#150 Re: Međuljudski odnosi na poslu
I bolje sto niste.
Ja recimo jesam i taktika Sydnora samo djelimično pije vode.
Mislim sad opet ne znam sta smatrate pod pametnim jer Visoko skolovano ne znaci nuzno i pametno.