imam svjež problem koji me tišti već neko vrijeme, pa da vidim vaša iskustva i mišljenje...
Da li biste zahtjevali od šefa/direktora da vas prebaci u drugu kancelariju zato što nemate baš dobar odnos sa kolegom u kancelariji?
Prije pola godine mi je rasformrana kancelarija, pretvorena u nešto drugo, i sve tadašnje kolege i mene su "razbacali" po drugim kancelarijama, a prije toga smo imali super korektan odnos na poslu i privatno. Mene je zapala kolegica koja je ogorčena u život, i crpi mi energiju svaki dan do mjere da mi je zaista počelo smetati. Ne slažemo se nikako, ne pričamo nikako, nemamo apsolutno nikakvih zajedničkih tačaka, ujutro zdravo - kraj radnog vremena zdravo, već pola godine tako... Stvarno sam pokušao u mnogo navrata izgraditi neki lijep i korektan odnos, cvijeće za 8. mart, poneki slatkiš, poneka lijepa riječ, ali brate ne ide, i nemam namjeru nazor ništa da postižem više.
Nisam za to da bude 8h "zajebancija" u kancelariji i šuplja, ali ipak sam društven tip i smeta mi ova atmosfera kao da sjedim u biblioteci, primjetio sam da se ustručavam glasno nakašljati jer prekoputa već počinje kolutanje očima...
Ono što ne bih želio da postignem je da ako zahtjevam od šefa da me negdje prebaci dođe do nekog pogrešnog zaključka (da dajem previše pažnju nekom druženju na poslu, da sam netolerantan, konfliktan ili nešto slično.
Jeste li imali sličnih iskustava? Šta mislite o mom "problemu", je li pridajem bezveze pažnju ovome?
Mene iskreno iscrpljuje i sve više me tjera na to da odem direktoru i da mu kažem da me vadi iz ove rupe jer ne mogu više trpiti da mi crpi energiju nečija ogorčenost u dnu duše...