Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

uglavnomja

#28426 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

sto se tice demonstracija :-)

povrsnim pogledom na stranici se vidi da je podrska do 1.500 lajkova, i to urijetko, uglavnom ispod 1000 za ove postove zadnjih mjeseci (mrsko mi bilo gledati sta je bilo prije)

a odokativno 2/3 lajkasa su zene, znaci otpadaju jer idu demonstracije bez zena i djece :D sto ostavlja impozantnu cifru demonstranata od par stotina :oops: plus clanovi stranke glavnog branioca g.t.

nastranu sto tu ima ljudi koji lajkaju sve sto je protiv vlasti bez citanja, razmisljanja ... lajk je dzaba ... bez truda... i niko te ne moze prozvati za odgovornost :-)

i sto su to lajkovi iz citave bih, a nema najavljenih buseva ....

itd ...
bitangeIprinceze

#28427 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

Pa nek dodje i 100 ljudi za proteste dosta je, ne treba vise.
bitangeIprinceze

#28428 Re: Slučaj Dženan Memić

Ma samo nek se ljudi sankcionisu ko god nije u vinklu. Ha ja, ide sljwdeci krug narwdbi iz great britain. :bih:
GAU8

#28429 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Davor je kukavicije jaje koje je elegantno prebaceno iz Banja Luke u Sarajevo.

Ja se nadam da ce institucije imati snage i hrabrosti da sankcionisu ovu trojicu.
Jedno je traziti pravdu, OK je i protestvovati, ali nije u redu prijetiti nasiljem.
bitangeIprinceze

#28430 Re: Slučaj Dženan Memić

Onda da Muriza posaljemo u BL pa nek bude 1:1. I dva kukavicja jajeta
vjeshalica

#28431 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

Advokat i punomoćnik porodice Memić Ifet Feraget reagirao je na podnesak advokata optuženih u slučaju "Zijad Mutap i ostali" koji su se obratili Sudu BiH žaleći se na, kako su naveli, medijski linč.

Kao punomoćnik porodice Memić, a vezano za podnesak advokata optuženih u slučaju "Zijad Mutap i ostali" kojim su se obratili Sudu Bosne i Hercegovine u vezi sa, kako navode, negativnom medijskom kampanjom i neprimjerenim pritiskom na pravosuđe do kojeg, kako su naveli, dolazi u ovom i sa njim povezanim predmetom, ističem sljedeće:

Obrazložene presude o krivici optuženih će donijeti iskusne i profesionalne sudije isključivo na osnovu dokaza provedenih u sudnici, a nikako na osnovu medijskog izvještavanja. Intenzivno medijsko izvještavanje o predmetnom suđenju je izraz ostvarivanja slobode izražavanja zagarantovane u članu 10. Evropske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama. Kao advokat oštećene porodice Mamić sam više puta do sada ukazao na značaj poštivanja načela pretpostavke nevinosti optuženih kao dijela prava na pravično suđenje. Iako bih ostale zlonamjerne, neargumentovane i nekolegijalne navode navedenih advokata rado komentarisao to ipak ne mogu učiniti kako ne bih ugrozio navedeno načelo, a i bol porodice Memić me obavezuje da borbu za istinu i pravdu nastavim dostojanstveno, kao i do sada - poručio je Ifet Feraget

https://avaz.ba/vijesti/bih/734074/advo ... izvjestaja

Hah jos da vide upise na ovoj temi onda ce im biti jasno sto pizde advokati suprotne strane
GAU8

#28432 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

vjeshalica wrote: 13/04/2022 09:51 Advokat i punomoćnik porodice Memić Ifet Feraget reagirao je na podnesak advokata optuženih u slučaju "Zijad Mutap i ostali" koji su se obratili Sudu BiH žaleći se na, kako su naveli, medijski linč.

Kao punomoćnik porodice Memić, a vezano za podnesak advokata optuženih u slučaju "Zijad Mutap i ostali" kojim su se obratili Sudu Bosne i Hercegovine u vezi sa, kako navode, negativnom medijskom kampanjom i neprimjerenim pritiskom na pravosuđe do kojeg, kako su naveli, dolazi u ovom i sa njim povezanim predmetom, ističem sljedeće:

Obrazložene presude o krivici optuženih će donijeti iskusne i profesionalne sudije isključivo na osnovu dokaza provedenih u sudnici, a nikako na osnovu medijskog izvještavanja. Intenzivno medijsko izvještavanje o predmetnom suđenju je izraz ostvarivanja slobode izražavanja zagarantovane u članu 10. Evropske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama. Kao advokat oštećene porodice Mamić sam više puta do sada ukazao na značaj poštivanja načela pretpostavke nevinosti optuženih kao dijela prava na pravično suđenje. Iako bih ostale zlonamjerne, neargumentovane i nekolegijalne navode navedenih advokata rado komentarisao to ipak ne mogu učiniti kako ne bih ugrozio navedeno načelo, a i bol porodice Memić me obavezuje da borbu za istinu i pravdu nastavim dostojanstveno, kao i do sada - poručio je Ifet Feraget

https://avaz.ba/vijesti/bih/734074/advo ... izvjestaja

Hah jos da vide upise na ovoj temi onda ce im biti jasno sto pizde advokati suprotne strane
Je li to znaci i da Ifet i Muriz prihvataju oslobadjajucu presudu kad bude donesena?
_Reds_

#28433 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by _Reds_ »

Hoćemo li opet prozivati prepoštenu Tadićku ?
uglavnomja

#28434 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

cuj ifeta :lol:
kaze dostojanstveno :D

inace tekst iz supljeg u prazno, prozvani su detaljno za svaki komentar i ispad, koje ovaj uopste ne spominje, samo suplja frazeologija ...

na koju ce naravno pasti oni koji vec 5 godina vjeruju u sve sto im najnajnaj ... advokat servira umotano u nesto pravnih izraza, sa facom zalosne sove :oops:
bitangeIprinceze

#28435 Re: Slučaj Dženan Memić

uglavnomja wrote: 13/04/2022 10:34 cuj ifeta :lol:
kaze dostojanstveno :D

inace tekst iz supljeg u prazno, prozvani su detaljno za svaki komentar i ispad, koje ovaj uopste ne spominje, samo suplja frazeologija ...

na koju ce naravno pasti oni koji vec 5 godina vjeruju u sve sto im najnajnaj ... advokat servira umotano u nesto pravnih izraza, sa facom zalosne sove :oops:
Jel mislis na zalbu advokata mutap&co
ArmandiHose

#28436 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Hahahahaha hahahahaha ghahaaa... umrijet ću od smeha.... gušim se... majstor Ifete:

„Advokat i punomoćnik porodice Memić Ifet Feraget reagirao je na podnesak advokata optuženih u slučaju "Zijad Mutap i ostali" koji su se obratili Sudu BiH žaleći se na, kako su naveli, medijski linč.

Obrazložene presude o krivici optuženih će donijeti iskusne i profesionalne sudije isključivo na osnovu dokaza provedenih u sudnici, a nikako na osnovu medijskog izvještavanja. Intenzivno medijsko izvještavanje o predmetnom suđenju je izraz ostvarivanja slobode izražavanja zagarantovane u članu 10. Evropske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama. Kao advokat oštećene porodice Mamić sam više puta do sada ukazao na značaj poštivanja načela pretpostavke nevinosti optuženih kao dijela prava na pravično suđenje. Iako bih ostale zlonamjerne, neargumentovane i nekolegijalne navode navedenih advokata rado komentarisao to ipak ne mogu učiniti kako ne bih ugrozio navedeno načelo, a i bol porodice Memić me obavezuje da borbu za istinu i pravdu nastavim dostojanstveno, kao i do sada - poručio je Ifet Feraget.“

Hahahahaha ahahahaha ghahaaa... umrijet ću od smeha.... gušim se... majstor Ifete:

Advokat Ifet, car magle, sultan šuplje, ajatolah ublehe...

Koje skromno šuplje saopćenje povodom 22 gusto kucane stranice Pritužbe odbrane, debelo argumentirano činjeničnim i pravnim argumentima! Pa jasno je opisano i dokazano u Pritužbi da ste obojica u kontinuitetu vršili i dalje vršite krivično djelo Ometanje pravosuđa i druga protivpravna djela!

Bolan Ifete, možete Vi to i bolje, ipak ste pravosudni guru, da ne kažem „sacred cow“ našeg  Pravosuđa! Ili se pripremate na bolji pismeni odgovor, saopštenje, a svakako i sudiji Periću treba pripremiti ubjedljiviji odgovor, što pismeni, što usmeni.

Prvo zapažanje, jel' to sad majstor Ifete zastupate i bogatunsku hrvatsko hercegovačku porodicu „Mamić“ (braću) sa prebivalištem u BiH, u Međugorju, pa Vam se omaklo prezime (Memić -  Mamić), jer više ne znate kuda udarate i šta od koga naplaćujete?

Drugo zapažanje, ovaj Ifetov tekst se treba ovako razumjeti, u prijevodu na narodni jezik:

Ma više ja ne podcjenjujem ove sudije koji su sa po jednom nogom več u pemziji, neki sa obje, jer nikad se ne zna, možda ipak donesu 'naku presudu na svoju ruku i po svom ćejfu, a ne 'nako kako him Čazim, Muriz i ja crtamo! A to što Muriz i ja pričamo okolo o predmetu, o nakim svjedocima, ono što jest i što nije, pa to je davno Europa rekla da se sad more pričat i radit što gođ hočeš, i da muški udare jedni na druge i da imaju đecu, i tome slično,  to je sada ta svjetska čovječanska sloboda, pa tako moja i Murizova, nemerete nam ništa! Iza nas su desetine hiljada i tisuća naših sljedbenika, fanova, spremni na naš mig da izbace Visokog Predstavnika iz BiH, a eto treba sada da se brinem zbog 'nakih advokatića i sudića. Imo' bi ja puno toga reč, pošteno se našukat tim advokatičima, kako bi umene moj šegrt lutak dopravnik pravo reko', ali neču danas, nego nekad drugi put, sad me huja trese, čuj oni advokatiči nešto o meni pišu i tužakaju me 'nakom sudu i nakoj štampi, hajd' razguli novinar, javim ti kada bidnem raspoložen i u ćejfu za pravu izjavu.... čuj tužakaju me, aman zaman... “

Hhahahaha, biće very interesting kako će se dana 05.05.2022. godine dalje razvijati situacija u Sudu BiH na suđenju Mutap i dr.. garant se Trbuhozborac i njegov lutak Mapet neće smjeti pojaviti.., zbog neke njihove službene spriječenosti... :bih:

Zamoliću naše drugare pravnike, članove Mythbusters-a, od kojih su neki krivičari, advokati, da nam kažu kakav je mogući scenarij suđenja 05.05.2022. godine kada su u pitanju ova dvojica destruktivnih učesnika u postupku (tzv oštećeni i tzv nj. punomoćnik),

Nastaviće se...
YouAreMyDestiny

#28437 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Kad nemaš činjenice, samo udri o konvencijama i ljudskim pravima. To onako pametno zvuči, a zapravo ništa ne kažeš.
bitangeIprinceze

#28438 Re: Slučaj Dženan Memić

Cini mi se da se zakuhalo, gori pod nogama, zatvori sve puniji.
YouAreMyDestiny

#28439 Re: Slučaj Dženan Memić

Naravno da Ifetu i Murizu gori pod nogama. Svjesni su, da se njihovoj ublehi bliži kraj.
bitangeIprinceze

#28440 Re: Slučaj Dženan Memić

Jesi sigurna :wink:
kakotakonikako

#28441 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kakotakonikako »

BORBA ZA ISTINU I PRAVDU
Dragičević treću sedmicu ispred tužilaštva: Sarajlije su mi napunile dušu, posjećuju me i zvaničnici

Reporter portala Klix.ba posjetio je jutros ispred zgrade Tužilaštva BiH Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida, koji više od tri sedmice boravi ispred ove institucije u glavnom gradu naše države.

Davor se na ovaj korak odlučio kako bi konačno svoju borba za istinu i pravdu za ubijenog sina Davida doveo do kraja.

Priča nam kako mu ni niske temperature prethodnih dana nisu teško pale i da su mu građani Sarajeva napunili dušu.

"Sarajlije, komšije, svi ovdje su mi toliko napunili dušu, 24 sata su uz mene, šta god da bih rekao - ispao bih hinja", kaže Davor.

Dodaje da ga posjećuju i političari - ali ne kao funkcioneri, već kao obični građani.

"Dođu ljudi, dođu i političari, ali imenom i prezimenom, obiđu me i ljudi iz Tužilaštva - pitaju treba li mi nešto, imaju empatije. Jučer je čak dolazila i zamjenica Visokog predstavnika i moj jedini zahtjev je bio sastanak Ifeta Ferageta i Christiana Schmidta", rekao je.

Kaže da još uvijek nema nikakve reakcije ili odgovora iz Tužilaštva.

"Nema još uvijek nikakve reakcije iz Tužilaštva, imaju dokaze - ali šute iz nekog razloga. Želim da ih sve posljednji put upozorim - ističe im vrijeme", poručuje on.

"Ovo je nakaradni sistem, ja ne očekujem od njih rezultate dok ne bude neka velika promjena. Zahtjevat ćemo kompletnu smjenu VSTV-a, dat ćemo im ultimatum, spreman sam na mnogo radikalnije proteste. Kad budu veliki protesti ovdje u Sarajevu, ja ću biti na čelu kolone. Ja nemam više šta izgubiti, narod neka stane uz nas za bolje sutra", dodaje.

Davor upozorava i na velike proteste koji će biti održani u Sarajevu.

"Kad prođe ramazan bit će veliki protesti u maju. Sad i da uhapse oni koji su odgovorni, meni to puno ne znači, mogu ih uhapsiti pa poslije donijeti oslobađajući presudu, samo da umire narod", poručuje.

Dragičević ističe da više nema rokova, ispred Tužilaštva BiH bit će dok se ne budu održali protesti.

"Moje dijete trune u tuđoj zemlji, ja trunem u šatoru ispred Tužilaštva BiH. Ja više ne dajem rokove, bit ću ovdje dok ne budu protesti", zaključuje Davor Dragičević u razgovoru za Klix.ba

--------------------------------

BORBA ZA ISTINU I PRAVDU

:bih:
TheGodfather001

#28442 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by TheGodfather001 »

Ifetov način borbe za pravdu: dovedi pripadnika VRS iz Banja Luke, da pali po Sarajevu. Je li mu iko javio da je sada 2022. a ne 1992?
YouAreMyDestiny

#28443 Re: Slučaj Dženan Memić

Da pali po Sarajevu i da smjenjuje Visokog predstavnika.
GAU8

#28444 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Pustite na momenat Ifeta. Gledajte ko je njegov nalogodavac.
Šta je ovdje posrijedi?
bitangeIprinceze

#28445 Re: Slučaj Dženan Memić

TheGodfather001 wrote: 13/04/2022 13:03 Ifetov način borbe za pravdu: dovedi pripadnika VRS iz Banja Luke, da pali po Sarajevu. Je li mu iko javio da je sada 2022. a ne 1992?
A sto ne bi mogla biti i '92?
bitangeIprinceze

#28446 Re: Slučaj Dženan Memić

GAU8 wrote: 13/04/2022 13:19 Pustite na momenat Ifeta. Gledajte ko je njegov nalogodavac.
Šta je ovdje posrijedi?
Pise u naslovu teme :bih:
YouAreMyDestiny

#28447 Re: Slučaj Dženan Memić

E jest baš, zaboli Fahru za Dženana. Ima on svoje interese.
bitangeIprinceze

#28448 Re: Slučaj Dženan Memić

klix wrote: 13/04/2022 14:37 E jest baš, zaboli Fahru za Dženana. Ima on svoje interese.
To si ti rekla al bas i nije jasno to sto si rekla.
TheGodfather001

#28449 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by TheGodfather001 »

bitangeIprinceze wrote: 13/04/2022 14:23
TheGodfather001 wrote: 13/04/2022 13:03 Ifetov način borbe za pravdu: dovedi pripadnika VRS iz Banja Luke, da pali po Sarajevu. Je li mu iko javio da je sada 2022. a ne 1992?
A sto ne bi mogla biti i '92?
Trolčino, sjeti se makar 1600 ubijene djece od strane istog agresora koji bi opet da pali i ubija po Sarajevu u 2022. kao što je radio i 1992. prije nego klikneš submit. Vodite ferageta u BL, njegov rodni grad pa neka tamo pokuša spaliti nešto.
denden

#28450 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Advokat i punomoćnik porodice Memić Ifet Feraget reagirao je na podnesak advokata optuženih u slučaju "Zijad Mutap i ostali" koji su se obratili Sudu BiH žaleći se na, kako su naveli, medijski linč.

:lol:

U prevodu: "Sasr'o sam se zato što su moje i Murizove kampanje dezinformisanja javnosti i nezakonitog pritiska putem kampanja linča u maniru seoskih varalica na sve aktere i na sve one koji nam se ne sviđaju, a padnu nam na pamet (tipa "Incko štiti ubice") sada dokumentovano (crno na bijelo i u pokretnoj slici u boji i sa tonom) predočene sudskom vijeću koje nas je već uljudno upozoravalo na naše neprihvatljivo djelovanje, pa ću se pokušati izvaditi tako što ću izdati ovo ponizno saopštenje u kojem sudu stavljam do znanja da sam primio poruku i da ću biti fin, ali ću pred svojim sljedbenicima prikazati malo lažnog garda umotanog u pravničku šupljologiju". :D

Još advokati nisu ni naveli da je Muriz sudije Vrhovnog suda nazivao konjima, a Feraget, nakon što im je prijetio hapšenjem (što je navedeno), pravosnažnu presudu komentarisao na način da se sudije trebaju stidjeti studenata prava.

Sigurnim koracima pravna država počinje zaživljavati, nezakonitom nekažnjenom iživljavanju i postizanju ciljeva putem kampanja linča i manipulacije potkapacitiranom izmanipulisanom javnošću dolazi kraj, ubleha je udarila u nekonformistički zid pravnih profesionalaca, koji stvari i aktere postavljaju na mjesto koje im pripada.
Last edited by denden on 13/04/2022 17:16, edited 1 time in total.
Locked