Hahahahaha hahahahaha ghahaaa... umrijet ću od smeha.... gušim se... majstor Ifete:
„Advokat i punomoćnik porodice Memić Ifet Feraget reagirao je na podnesak advokata optuženih u slučaju "Zijad Mutap i ostali" koji su se obratili Sudu BiH žaleći se na, kako su naveli, medijski linč.
Kao punomoćnik porodice Memić, a vezano za podnesak advokata optuženih u slučaju "Zijad Mutap i ostali" kojim su se obratili Sudu Bosne i Hercegovine u vezi sa, kako navode, negativnom medijskom kampanjom i neprimjerenim pritiskom na pravosuđe do kojeg, kako su naveli, dolazi u ovom i sa njim povezanim predmetom, ističem sljedeće:
Obrazložene presude o krivici optuženih će donijeti iskusne i profesionalne sudije isključivo na osnovu dokaza provedenih u sudnici, a nikako na osnovu medijskog izvještavanja. Intenzivno medijsko izvještavanje o predmetnom suđenju je izraz ostvarivanja slobode izražavanja zagarantovane u članu 10. Evropske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama. Kao advokat oštećene porodice Mamić sam više puta do sada ukazao na značaj poštivanja načela pretpostavke nevinosti optuženih kao dijela prava na pravično suđenje. Iako bih ostale zlonamjerne, neargumentovane i nekolegijalne navode navedenih advokata rado komentarisao to ipak ne mogu učiniti kako ne bih ugrozio navedeno načelo, a i bol porodice Memić me obavezuje da borbu za istinu i pravdu nastavim dostojanstveno, kao i do sada - poručio je Ifet Feraget.“
Hahahahaha ahahahaha ghahaaa... umrijet ću od smeha.... gušim se... majstor Ifete:
Advokat Ifet, car magle, sultan šuplje, ajatolah ublehe...
Koje skromno šuplje saopćenje povodom 22 gusto kucane stranice Pritužbe odbrane, debelo argumentirano činjeničnim i pravnim argumentima! Pa jasno je opisano i dokazano u Pritužbi da ste obojica u kontinuitetu vršili i dalje vršite krivično djelo Ometanje pravosuđa i druga protivpravna djela!
Bolan Ifete, možete Vi to i bolje, ipak ste pravosudni guru, da ne kažem „sacred cow“ našeg Pravosuđa! Ili se pripremate na bolji pismeni odgovor, saopštenje, a svakako i sudiji Periću treba pripremiti ubjedljiviji odgovor, što pismeni, što usmeni.
Prvo zapažanje, jel' to sad majstor Ifete zastupate i bogatunsku hrvatsko hercegovačku porodicu „Mamić“ (braću) sa prebivalištem u BiH, u Međugorju, pa Vam se omaklo prezime (Memić - Mamić), jer više ne znate kuda udarate i šta od koga naplaćujete?
Drugo zapažanje, ovaj Ifetov tekst se treba ovako razumjeti, u prijevodu na narodni jezik:
„
Ma više ja ne podcjenjujem ove sudije koji su sa po jednom nogom več u pemziji, neki sa obje, jer nikad se ne zna, možda ipak donesu 'naku presudu na svoju ruku i po svom ćejfu, a ne 'nako kako him Čazim, Muriz i ja crtamo! A to što Muriz i ja pričamo okolo o predmetu, o nakim svjedocima, ono što jest i što nije, pa to je davno Europa rekla da se sad more pričat i radit što gođ hočeš, i da muški udare jedni na druge i da imaju đecu, i tome slično, to je sada ta svjetska čovječanska sloboda, pa tako moja i Murizova, nemerete nam ništa! Iza nas su desetine hiljada i tisuća naših sljedbenika, fanova, spremni na naš mig da izbace Visokog Predstavnika iz BiH, a eto treba sada da se brinem zbog 'nakih advokatića i sudića. Imo' bi ja puno toga reč, pošteno se našukat tim advokatičima, kako bi umene moj šegrt lutak dopravnik pravo reko', ali neču danas, nego nekad drugi put, sad me huja trese, čuj oni advokatiči nešto o meni pišu i tužakaju me 'nakom sudu i nakoj štampi, hajd' razguli novinar, javim ti kada bidnem raspoložen i u ćejfu za pravu izjavu.... čuj tužakaju me, aman zaman... “
Hhahahaha, biće very interesting kako će se dana 05.05.2022. godine dalje razvijati situacija u Sudu BiH na suđenju Mutap i dr.. garant se Trbuhozborac i njegov lutak Mapet neće smjeti pojaviti.., zbog neke njihove službene spriječenosti...
Zamoliću naše drugare pravnike, članove Mythbusters-a, od kojih su neki krivičari, advokati, da nam kažu kakav je mogući scenarij suđenja 05.05.2022. godine kada su u pitanju ova dvojica destruktivnih učesnika u postupku (tzv oštećeni i tzv nj. punomoćnik),
Nastaviće se...