Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zijancer wrote: ↑10/04/2022 20:04
I jedno komplikovano pitanje, da li je iko pravio japrak sa vinovom lozom? Nemam vise koga pitati za postupak obrade listova loze, uzela ono vakumirano pakovanje iz turskog dućana u bezistanu, gulila NITI tri debela sata (prethodno je kuhala 10 minuta), i na kraju mirisalo je kao sto se sjećam da treba mirisati ali kad se zagrize - loza ostala čvrsta. Katastrofa divnog mirisa.
Hm ja uzmem ovdje kod Turaka isto tako vakumirano. Razdvojim sve listove u djevdjir i dobro properem. I onda smotam normalno i kuham oko sat. Bude mi ok.
A kad pravim os svjeze, obarim 5-7 minuta u vodi s malo sirceta i onda smotam. I s rastikom isto tako
Tekstura ovih koje sam ja upotrebljavala je bila kožnata a između je posut nekakav žuti prah, citrusnog ukusa. Ili ih je to očvrsnulo ili nisu bili mladi listovi.
zijancer wrote: ↑10/04/2022 20:33
Tekstura ovih koje sam ja upotrebljavala je bila kožnata a između je posut nekakav žuti prah, citrusnog ukusa. Ili ih je to očvrsnulo ili nisu bili mladi listovi.
To je njihov nacin "kiseljenja", samo dobro operi u vreloj vodi, ja bukvalno list po list perem. Ako vidis da je neki bas ono star baci ga... Smotaj I na laganu vatru I nebrini.
wraagh wrote: ↑11/04/2022 14:52
Da li neko zna slučajno u kojim džamija se održavaju mukabele, znam da je nekad bilo na Vrbanjuši i u Tabačkom(halka)
imas ja mislim haman u svakoj al bas haman u svakoj dzamiji
ja kuci ucim dzuz dnevno pa kada stignem od posla odem u neku dzamiju na mukabelu, do sada sam bio i tu znam da ide tacno:
u Bakijskoj prije podne namaza i u Carsijskoj iza podne namaza
zenska hafiska cuo sam da ima u Hadzijskoj
svakako Careva, Begova
kod mene u mahali Bakareva ima (iza/prije kojeg namaza ne znam tacno)
wraagh wrote: ↑11/04/2022 14:52
Da li neko zna slučajno u kojim džamija se održavaju mukabele, znam da je nekad bilo na Vrbanjuši i u Tabačkom(halka)
imas ja mislim haman u svakoj al bas haman u svakoj dzamiji
ja kuci ucim dzuz dnevno pa kada stignem od posla odem u neku dzamiju na mukabelu, do sada sam bio i tu znam da ide tacno:
u Bakijskoj prije podne namaza i u Carsijskoj iza podne namaza
zenska hafiska cuo sam da ima u Hadzijskoj
svakako Careva, Begova
kod mene u mahali Bakareva ima (iza/prije kojeg namaza ne znam tacno)
Ja isto učim po džuz, želim proučiti cijeli Kur'an do kraja ramazana, ali ako samo preskočiš jedan dan, nagomila se, nema te nigdje
sinoć mi se desila malo čudna situacija.Postim,naravno vec svaki dan .Jučer mi dan prođe u poslu tam vam vozio u HR vratio se ,došao kuci opet radio malo,kasnije bicikl 15 tak kilometara.Baš sam bio žedan i glava me razvaljivala i zbog nedostatka kofeina.
Kad sam se iftario o prošetao do obliznjeg kafića popijem kafu i zapalim cigaru.Znači navala nekih osjećaja kroz glavu mješavina toplog i hladnog ,mozak mi bridi,trnci me hvataju kroz cijelo tijelo ,ne znam zbog čega bi to moglo da bude ,da li zbog kafe nakon tolikog vremena ili nešto drugo.Prošlo me brzo krzo 1 minutu možda
Snake Eyes wrote: ↑12/04/2022 13:57
To je ono cega sam se bojao za tebe nakon sto si rekao da nista ne osjecas, trnci su bili ocekivani...
nije me bolilo ništa nego poprilično čudan i strašan osjecaj koji je nakon minute prošao.Da li je reakcija organizma nakon kafe ,cigare jela pića i pojeo sam još neku čokoladicu.Cijelo mi tijelo bridilo prolazilo kroz mene neki osjećaj jeze .
Vidjecu večeras opet idem pedalat poslije posla pa ću na kafu da vidim jel to to isto.Nisam pametan
manuchao91 wrote: ↑12/04/2022 13:49
sinoć mi se desila malo čudna situacija.Postim,naravno vec svaki dan .Jučer mi dan prođe u poslu tam vam vozio u HR vratio se ,došao kuci opet radio malo,kasnije bicikl 15 tak kilometara.Baš sam bio žedan i glava me razvaljivala i zbog nedostatka kofeina.
Kad sam se iftario o prošetao do obliznjeg kafića popijem kafu i zapalim cigaru.Znači navala nekih osjećaja kroz glavu mješavina toplog i hladnog ,mozak mi bridi,trnci me hvataju kroz cijelo tijelo ,ne znam zbog čega bi to moglo da bude ,da li zbog kafe nakon tolikog vremena ili nešto drugo.Prošlo me brzo krzo 1 minutu možda
Moras piti puno tekucine od iftara do Sehura, nebi bilo lose mozda magnezijum uzeti... Hairli danas
Znas da nakon te vrste sport se oslobadja mlijecna kiselina ( laktat) Koji moze takve tegobe da izazove, magnezijum I calcium tu pomazu,.
Last edited by immuno on 12/04/2022 14:06, edited 1 time in total.