Sydnor wrote: ↑10/04/2022 15:48
Snake Eyes wrote: ↑10/04/2022 12:30
Kakvih sam se "djubradi" na poslu rijesio bez da sam uzvratio istom mjerom ili sa kamatom ali zato ne trebas izvuci djubre iz sebe nego biti virtuoz!
Daj nam neki konkretan primjer.
Evo što se tiče mog šefa razgovarao sam sa svima i pokušao sva rješenja prije nego sam postao toksični gad. Otac mi je radio 40 godina, mati 40 i vjeruješ mi da sam dosta sa njima razgovarao, tražio način, baš sve pokušao dok mi oni nisu rekli da mi ne preostaje ništa drugo no da pokažem zube i da budem đubre.
Imao sam i razgovor sa direktorom gdje je direktor rekao: "Ma znaš ti njega kakav je on, ti si fin i pismen momak znat ćeš naći način da izađeš na kraj sa njim".
Pa šutim i gledam svoja posla, a on hija, hija i svako malo neki sarkastični i seljački komentar u vezi mene.
Pa ignorišem, pravim se ne dotiče me to, a on žega li žega. Još se okuražio pa još više i više.
Na kraju, radim i svoj i tuđi posao. Haj ovo, haj ono. Onda govori nije ovaj posao za tebe... Pa ako ja šta progovorim nekad slučajno kaže ima kapija ako ti se ne sviđa, niko te ne drži na lancu.
Dakle sve sam pokušao mirnodopskim putem. Jedan dan je baš rekao nešto gadno pred svima vezano za moju majku (radila u kooperativnoj firmi) da sam ja ostao zabezeknut. Došao kući i isplakao se ko nikad. E reko nećeš više mater ti jbm i onda sam ja počeo pravit igranku.
Prvo u vrata kancelarije stavio sekundarno ljepilo u bravu, on popizdio i dok otvara vrata pajserom ja odozdo Eheee, poledilo. A bio juli ovako. Pa na terenu kad ode od nas uzmem mu rukavice i bacim ih pa on dođe i traži rukavice
Pa kao radim a dok se on okrene sve syebem pa mora ponovo na mjeru sve. Ahhhh reko, vidi pade sve.
Jednom sam na silu zaplako pa otišo upravniku i žalio se da mi je opsovo mater dok nikog nije bilo. Zove njega upravnik na razgovor i on se klete Allahom da nije.

A onda low kick, reko je li se kleteš istim Allahom kojim si se kleo kad su te uhvatili u krađi. Som je inače krao neke šarafe i na kapiji ga skontali, jedva se spasio otkaza.
Brisači na autu su redovno stradali, često je na istom znao naći izgorenog ulja i psećih kamarica, u radnim cipelama (ostavljamo ih u jednoj prostoriji) je našao mrtvog miša. Itd. Da ne govorim šta sam mu sve u facu govorio. Jednostavno trpio sam i pokušao na sve načine po ps-u riješit nesuglasice a onda sam se prepustio iskonskom zlu u sebi.
Nakon nekog vremena me skroz popustio. 6 mjeseci prije nego što ću dobit radno mjesto nije mi A rekao. Čak sam od drugih ljudi načuo da me počeo neironično hvalit.