Naravno, zašto bi nešto posebno trebalo.
g
Al nas treba za Ukrajinu, iz mnogo razloa, a najvažniji je što u ovom trenutku oni biju naše bitke
Naravno, zašto bi nešto posebno trebalo.
Hajd sad cu polako.... Sovjetska glad ("veći i širi" pojam) 1930–1933 ukljucuje Holodomor i Glad u Kazahstanu...i nisam nigdje pisala cijih stanovnika je vise umrlo i ciji je period bio tezi. Mislim da smo iznad toga. Ako cemo se vec baviti historijom. Ako ti hoces da navijas i budes subjektivan, onda mene zaobidi. Imas ovdje dovoljno publike.Škobo Habu wrote: ↑09/04/2022 19:03Nije riječ o nekakvom "nerazumljivom jeziku", već tvojoj tvrdnji kako je Holodomor bio "dio većih gladi", što je kompletan nonsens.Bloo wrote: ↑09/04/2022 18:40
Ja ne znam jel pisem na drugom nerazumljivom jeziku.
Holodomor je bio u Ukrajini, glad u Kazahstanu i Sibiru...https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_fa ... %80%931933
Evo ti Wiki mrsko mi uploadirati knjigu.
Koje su to veće gladi na prostoru USSR-a imale onako katastrofalne posljedice po stanovništvo kao Holodomor u Ukrajini?

He has also indicated that we - and it’s unclear yet if Johnson means specifically the UK or Britain and its European and NATO allies - “will provide support so that Ukraine will never be invaded again”.
That’s a very front-footed statement, it’s not every day a political leader will venture to use the word “never” in the context of international security and conflict.
Niko ne bije nase bitke, kao ni mi njihove.
Koji ukrajinski dobrovoljci? Oni koji su 2014 pravili DNR. I koji ukrajinski politicari? Oni koji su virili iz Jeljcinove pijane guzice. Ukrajina nakon 2004 je bila potpun drugacije od one 1992-1995, a ova nakon 2014 je jos drugacija, Drustva koja nemaju nista jedni s drugim. Tako i u kontekstu BiH.mehoxy wrote: ↑09/04/2022 15:19Dobro se mi sjecamo i kako su ukrajinski dobrovoljci ratovali na strani srba, i kako se Ukrajina pobunila za bombardovanje Srbije.JoseMujica wrote: ↑09/04/2022 14:13
pa dobro...al je meni ovo razočaravajuće mrtvilo...pogotovo što se još dobro sjećamo kako je nama bilo![]()
I državljani BiH su kao dobrovoljci ratovali za ISIL, pa da li to znači da je BiH generalno bila na strani terorizma?Romanija wrote: ↑09/04/2022 19:53Koji ukrajinski dobrovoljci? Oni koji su 2014 pravili DNR. I koji ukrajinski politicari? Oni koji su virili iz Jeljcinove pijane guzice. Ukrajina nakon 2004 je bila potpun drugacije od one 1992-1995, a ova nakon 2014 je jos drugacija, Drustva koja nemaju nista jedni s drugim. Tako i u kontekstu BiH.
Ono što sam hotio reći, a ti možda nisi razumio. Nas je dva miliona, ukrajinaca je 45 miliona. Naravno da su Ukrajinci važniji svijetu nego mi, naravno da su nama ukrajinci važniji nego što smo mi njima. Naša pobjeda protiv velikosrpske ideje, je velika za nas, ali za svijet ne znači mnogo. Pobjeda Ukrajinaca nad Rusima mijenja kartu svijeta. I mnogo više konzekvenci sa sobom nosi. U toj novoj karti svijeta mi postojimo.
Potpisujem.tandmand wrote: ↑09/04/2022 16:43tramvajtrojka wrote: ↑09/04/2022 11:51
vise novinara nego gradjana Sarajevo uvijek podbaci![]()
![]()
znas nas jebo nas
naš narod je sluđen, zabrinut za vlastitu sudbinu
ne zna više ni ko su mu saveznici
EU i američki izaslanici guslaju skoro istu priču kao i ruski ambasador - samo da je ozakoniti aparthejd pomoću IZ, glade Dodika koji otima državnu imovinu, prenosi nadležnosti, rastura državu.
jedino Njemačka odstupa
Zamislite, Mi, Željana Zovko, Grlić Radman (koji bi protjerivao ruske ambasadore), Janez Janša, itd. smo na istoj strani. Jašta smo ...
Ne vjerujem više da se u Ukrajini brani BiH, jer anti-BiH snage dobijaju podršku kako Rusije tako i Zapada, trenutno se ko bijesni psi otimaju oko Ukrajine a kada to prestane tek smo onda nahebali, kada se jedni i drugi okrenu prema nama.
Čuj ti Eskobara, kaže država BiH treba u EU/NATO ali da se Bošnjacima na tom putu integracija navuče luđačka košulja.
I još mi je nešto naumpalo, kako niko da se ne izvinjava za zločine Kadirovaca ... islamski terorizam jbg.
Vrijeme je da se mi zabavimo - SAMO O SEBI.
Nema sta ja se ovde slazem s pallermom u potpunosti.palermo wrote: ↑09/04/2022 20:09Ono što sam hotio reći, a ti možda nisi razumio. Nas je dva miliona, ukrajinaca je 45 miliona. Naravno da su Ukrajinci važniji svijetu nego mi, naravno da su nama ukrajinci važniji nego što smo mi njima. Naša pobjeda protiv velikosrpske ideje, je velika za nas, ali za svijet ne znači mnogo. Pobjeda Ukrajinaca nad Rusima mijenja kartu svijeta. I mnogo više konzekvenci sa sobom nosi. U toj novoj karti svijeta mi postojimo.
Pobjeda Rusa nad Ukrajincima isto tako mijenja kartu svijeta. U toj karti svijeta mi možda i ne postojimo.
Okrenimo se sami sebi, takve rečenice možemo ovdje pročitati. Ova rečenica ima smisla samo ako znači ovo, budimo na strani bolje polovice svijeta, jer je to u našem interesu. Budimo na strani Ukrajine. Ako ni zbog čega drugog, onda makar zbog nas samih.
Slava Ukrajini
Čupo ih odradi momacki ko niko hehe.GandalfSivi wrote: ↑09/04/2022 20:57 Kad samo pomislim koliko su Rusi ulozili na manipulaciju javnog mjenja u Britaniji za vrijeme Brexita. Kako se sada za glavu hvataju![]()
palermo wrote: ↑09/04/2022 20:09Ono što sam hotio reći, a ti možda nisi razumio. Nas je dva miliona, ukrajinaca je 45 miliona. Naravno da su Ukrajinci važniji svijetu nego mi, naravno da su nama ukrajinci važniji nego što smo mi njima. Naša pobjeda protiv velikosrpske ideje, je velika za nas, ali za svijet ne znači mnogo. Pobjeda Ukrajinaca nad Rusima mijenja kartu svijeta. I mnogo više konzekvenci sa sobom nosi. U toj novoj karti svijeta mi postojimo.
Pobjeda Rusa nad Ukrajincima isto tako mijenja kartu svijeta. U toj karti svijeta mi možda i ne postojimo.
Okrenimo se sami sebi, takve rečenice možemo ovdje pročitati. Ova rečenica ima smisla samo ako znači ovo, budimo na strani bolje polovice svijeta, jer je to u našem interesu. Budimo na strani Ukrajine. Ako ni zbog čega drugog, onda makar zbog nas samih.
Slava Ukrajini