Treba spomenuti da je popis iz 1936 pokazivao jos goru sliku o brojevima u Ukrajini, pa se isti proglasio nevazecim.Nespin wrote: ↑09/04/2022 17:12
Isto medijska kampanja i totalna cenzura bila, nije se smjelo pisati o tome niti govoriti. Većina Rusa nisu ni znali šta se dešava u Ukrajini, smatralo se da je opšta nestašica hrane, ali da ljudi ne umiru od gladi. U Ukrajini nisu smjeli ni da upisuju u smrtni list da je uzrok smrti glad. Populacija Ukrajinaca pala za dva miliona, a u Rusiji i Bjelorusiji ogroman rast populacije, što znači da je broj Umrlih ukrajinaca daleko veći od 2 miliona, vjerovatno dva ili tri puta veći.
Ukrajina
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#75701 Re: Ukrajina
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
Mrljavi
#75703 Re: Ukrajina
Tuce AZOV kO da su u punom sastavu.
- geralt
#75704 Re: Ukrajina
- Bosanski_pastuh
#75705 Re: Ukrajina
Nevezano za to sto situacija u Ukrajini se lako moze nadovezati i na nas, slijep je ko to ne vidi, ali sa potlacenima je gradjanska duznost solidarisati se. Ginu civili, ginu djeca, desava se agresija, a to se i kod nas desavalo i to treba prepoznati. Mi kao nacija koji bismo trebali najbolje suosjecati sa tudjim patnjama, ali taj osjecaj izgleda vise ne poznajemo. To je porazno.emirolini wrote: ↑09/04/2022 11:59Ja bi rekao ocekivano, cak malo i vise nego sto sam ja mislio da ce doci. Kako je brzo Sarajevo zaboravilo na stradanja to je nevjerovatno.tramvajtrojka wrote: ↑09/04/2022 11:51
vise novinara nego gradjana Sarajevo uvijek podbaci![]()
![]()
znas nas jebo nas
- atmel
#75706 Re: Ukrajina
Eee drug moj, koliko te plaćaju...Kikibombona wrote: ↑09/04/2022 09:51Azov ima problem i sa proukrajinskim muslimanima, tj. krimskim Tatarima. Par hiljada Tatara je nakon okupacije Krima od strane Rusije izbjeglo u Lviv, protiv cega je Azov protestovao, tvrdeci da se islamizira njihov grad radi 3000 muslimana u gradu od 700 000.Kada su im novinari sugerisali da su Tatari proukrajinski orijentirani, oni su rekli da ih to ne zanima, da je Krim ukrajinski a ne tatarski. Dakle, 1/1 fasisti koji mrze muslimane, crnce, homoseksualce itd. U redovima Azova ima znacajan broj Rusa, ali musliman nema nijedan.
https://www.youtube.com/watch?v=Q_TYxcgnod0
- Bloo
- Globalna šefica
#75707 Re: Ukrajina
- Bloo
- Globalna šefica
#75708 Re: Ukrajina
Holodomor je bio dio vecih gladi koje su zahvatile prostor tadasnje SSSR-a, zato i spomenuh ta podrucja.
Hajd sto je Novosti neinformisan, ne morate biti i vi.
- Bloo
- Globalna šefica
#75709 Re: Ukrajina
Trajni.jelleMania wrote: ↑09/04/2022 17:19I ona je njihova ...vidis da cenzurise po forumu strahote ruski cetalja ...i sto je zanimljivo svi ovi njihovi botovi su s istom pricom ...ubace agresija u post al u daljem dijelu istog opravdaju nekako tu istu agresiju
- House
-
mishic
#75711 Re: Ukrajina
Višedecenijsko napuhavanje nacionalizma kod omladine u pojedinim zemljama i narodima može imati nesagledivo strašne posljedice. Rusi su svakako jedan od takvih naroda. No nisu i jedini. Balkanski nacionalizmi pokrenuti od Srba i Srbije raspirili su albanski, hrvatski i druge nacionalizme koji pored sukoba koje su već proizveli tokom devedesetih godina prošlog stoljeća stvaraju antagonizme koji će teško završiti bez novih krvoprolića.
Zemlje bivšeg SSSR-a s razlogom imaju odbojnost prema tom agresivnom ruskom nacionalizmu o kome se, izuzev kroz vlastito pamčenje i kućni odgoj, veoma malo moglo znati među mladima u tim zemljama. Ruski nacionalizam je uspio kao trend nametnuti jednom dijelu omladine kako ruske tako i svih zemalja bivšeg SSSR-a, ruski nacionalizam kao protutežu ili kao oružje za odbranu od "mrskih" uticaja truhlog zapada.
Neshvatljivo je kako se u XXI stoljeću i uz masovnu raširenost komunikacione tehnologije u nekim od tih nacionalističkih sredina do te mjere učvrstio diktirani i usmjereni režimski nacionalizam da su ljudi spremni ginuti kako za preferirane nacionalističke vrijednosti tako i za odbranu od nepočudnih i diktatom sataniziranih pojava, simbola i uticaja. Kada se nađete među tzv. "navijačima", litijašima, i drugim skupovima gdje dominira ta nacionalistička atmosfera onda vidite samo masovno ludilo i ništa više.
I naravno poslije svakog krvoprolića, sukoba i antagonizma mržnja se poveća i javi se još snažniji talas nacionalizma i isključivosti.
Zemlje bivšeg SSSR-a s razlogom imaju odbojnost prema tom agresivnom ruskom nacionalizmu o kome se, izuzev kroz vlastito pamčenje i kućni odgoj, veoma malo moglo znati među mladima u tim zemljama. Ruski nacionalizam je uspio kao trend nametnuti jednom dijelu omladine kako ruske tako i svih zemalja bivšeg SSSR-a, ruski nacionalizam kao protutežu ili kao oružje za odbranu od "mrskih" uticaja truhlog zapada.
Neshvatljivo je kako se u XXI stoljeću i uz masovnu raširenost komunikacione tehnologije u nekim od tih nacionalističkih sredina do te mjere učvrstio diktirani i usmjereni režimski nacionalizam da su ljudi spremni ginuti kako za preferirane nacionalističke vrijednosti tako i za odbranu od nepočudnih i diktatom sataniziranih pojava, simbola i uticaja. Kada se nađete među tzv. "navijačima", litijašima, i drugim skupovima gdje dominira ta nacionalistička atmosfera onda vidite samo masovno ludilo i ništa više.
I naravno poslije svakog krvoprolića, sukoba i antagonizma mržnja se poveća i javi se još snažniji talas nacionalizma i isključivosti.
- Bloo
- Globalna šefica
#75712 Re: Ukrajina
Ako je nesto izbrisano (i jos geralt naveo da je krivicno djelo uopste gledati taj video) i ako sam rekla da ce biti useri banovani...zasto zelite da znate? Ako je ensto toliko odvratno i gadno i zastrasujuce da se mora izbrisati, cemu ta "znatizelja" osim ako i sami nemate nekih poremecaja?
I onda biste kao odgledali video i ovdje se ibretili i pozivali na klanja i kastriranja.
Kraj price o videu.
I onda biste kao odgledali video i ovdje se ibretili i pozivali na klanja i kastriranja.
Kraj price o videu.
-
mishic
#75713 Re: Ukrajina
O staljinistićkim metodama eliminacije pojedinih naroda na određenom prostoru, smanjenja ili sržanja njihova broja pod kontrolom i pojedini narodi na Balkanu mogli bi se pohvaliti višestoljetnim i na desetine puta opetovanim iskustvima. Uz karakteristične optužbe da se nad njima čini ono što oni čine drugima.
-
Škobo Habu
#75714 Re: Ukrajina
Da, stim da ta glad nije ostavila tolike ožiljke nigdje kao u Ukrajini. Ukrajina je bila centar Holodomora, na koncu Holodomor je ukrajinska riječ i znači bukvalno "umirati od gladi".
Mnogi uopšte nisu svijesni razmjera te gladi. Siromašni seljaci su otkopavali mrtve i jeli njihove ostatke, cijele porodice su krile svoje mrtve i jele ih da je na kraju Staljin poslao svoje NKVD-ovce da pretresaju kuće i pronalaze ljudske ostatke. Kanibalizam je u to vrijeme bio veoma raširen u Ukrajini.
Koga interesuje - neka googla.
- Raigor Stonehoof
#75715 Re: Ukrajina
Strijeljali muskarce/zene/djecu ako ih zateknu sa sakom zita. Ako nisi bio premrsav, odmah si bio sumnjiv. Pomre selo, nasele ruse u njega. Napravili popis iza toga, bilo premalo Ukrajinaca, svi podaci o popisu spaljeni a popisivaci strijeljani.Škobo Habu wrote: ↑09/04/2022 18:30Da, stim da ta glad nije ostavila tolike ožiljke nigdje kao u Ukrajini. Ukrajina je bila centar Holodomora, na koncu Holodomor je ukrajinska riječ i znači bukvalno "umirati od gladi".
Mnogi uopšte nisu svijesni razmjera te gladi. Siromašni seljaci su otkopavali mrtve i jeli njihove ostatke, cijele porodice su krile svoje mrtve i jele ih da je na kraju Staljin poslao svoje NKVD-ovce da pretresaju kuće i pronalaze ljudske ostatke. Kanibalizam je u to vrijeme bio veoma raširen u Ukrajini.
Koga interesuje - neka googla.
Zatrlo im se sjeme rusko
- Bloo
- Globalna šefica
#75716 Re: Ukrajina
Ja ne znam jel pisem na drugom nerazumljivom jeziku.Škobo Habu wrote: ↑09/04/2022 18:30 Ukrajina je bila centar Holodomora, na koncu Holodomor je ukrajinska riječ i znači bukvalno "umirati od gladi".
Holodomor je bio u Ukrajini, glad u Kazahstanu i Sibiru...https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_fa ... %80%931933
Evo ti Wiki mrsko mi uploadirati knjigu.
- Bloo
- Globalna šefica
#75717 Re: Ukrajina
@karananaBloo wrote: ↑09/04/2022 18:09 Ako je nesto izbrisano (i jos geralt naveo da je krivicno djelo uopste gledati taj video) i ako sam rekla da ce biti useri banovani...zasto zelite da znate? Ako je ensto toliko odvratno i gadno i zastrasujuce da se mora izbrisati, cemu ta "znatizelja" osim ako i sami nemate nekih poremecaja?
Kraj price o videu.
Ne nije ti bitno i ne moras da znas.
- Manual
#75718 Re: Ukrajina
Sve si u pravu, al mi ne izlazimo na proteste koje se tiču direktno nas, a da izlazimo na proteste za Ukrajinu.Bosanski_pastuh wrote: ↑09/04/2022 17:33Nevezano za to sto situacija u Ukrajini se lako moze nadovezati i na nas, slijep je ko to ne vidi, ali sa potlacenima je gradjanska duznost solidarisati se. Ginu civili, ginu djeca, desava se agresija, a to se i kod nas desavalo i to treba prepoznati. Mi kao nacija koji bismo trebali najbolje suosjecati sa tudjim patnjama, ali taj osjecaj izgleda vise ne poznajemo. To je porazno.
Zato je sve ovakvo kod nas.
Jbga
- Omar500
#75719 Re: Ukrajina
Tice se i ovo u Ukrajini direktno nas.Manual wrote: ↑09/04/2022 18:45Sve si u pravu, al mi ne izlazimo na proteste koje se tiču direktno nas, a da izlazimo na proteste za Ukrajinu.Bosanski_pastuh wrote: ↑09/04/2022 17:33
Nevezano za to sto situacija u Ukrajini se lako moze nadovezati i na nas, slijep je ko to ne vidi, ali sa potlacenima je gradjanska duznost solidarisati se. Ginu civili, ginu djeca, desava se agresija, a to se i kod nas desavalo i to treba prepoznati. Mi kao nacija koji bismo trebali najbolje suosjecati sa tudjim patnjama, ali taj osjecaj izgleda vise ne poznajemo. To je porazno.
Zato je sve ovakvo kod nas.
Jbga
- Manual
#75720 Re: Ukrajina
Pa to..
Al evo, da napišem
Boli kurac Ukrajinu za nas, niti ce ih ikad boliti.
Last edited by Manual on 09/04/2022 18:55, edited 1 time in total.
- nota1969
#75721 Re: Ukrajina
interesantno,
koji je to broj ljudi umro u drugim republikama sssr
i jeli okarekterisano kao genocid
il smo samo protiv ukrajinaca
-
sumirprimus
#75722 Re: Ukrajina
Opaa nije čupo dzaba dolazio
-
zrakomlat
#75723 Re: Ukrajina
fijesta7 wrote: ↑09/04/2022 12:39 KADIROV OBJAVIO DA JE 98 ODSTO MARIUPOLJA OSLOBOĐENO,SpoilerShowpa poručio Banderovcima: "Završićete kao vaš idol Hitler, uništeni pod zemljom"
Na operativnom sastanku sa komandantima svih odreda razgovarano je i o završnoj fazi specijalne operacije u Mariupolju. Detaljno su razmotrene sve opcije za odlučujući juriš na razbojnička skrovišta. Razgovarao sam sa našom braćom, izneo svoje predloge akcionog plana, poželeo sreću i uspeh borcima. Banderovska rulja, kako smo se uverili, nije gubila vreme svih ovih godina. Kopali su sebi rupe za slučaj da bude jako loše. Na kraju je i Hitler završio u bunkeru, što znači da će i njegovi strastveni obožavaoci pod zemljom biti uništeni - poručio je Kadirov.
https://t.me/ramzan_kadyrov_95_tg
Sigurno napisao objavu s prve linije, između dva namaza na benzinskoj pumpi koje nema u ukrajini, dok njegovi borci hrabro pucaju na prazne i zapaljene zgrade.
- House
#75724 Re: Ukrajina
sve preko tiktokazrakomlat wrote: ↑09/04/2022 19:01fijesta7 wrote: ↑09/04/2022 12:39 KADIROV OBJAVIO DA JE 98 ODSTO MARIUPOLJA OSLOBOĐENO,SpoilerShowpa poručio Banderovcima: "Završićete kao vaš idol Hitler, uništeni pod zemljom"
Na operativnom sastanku sa komandantima svih odreda razgovarano je i o završnoj fazi specijalne operacije u Mariupolju. Detaljno su razmotrene sve opcije za odlučujući juriš na razbojnička skrovišta. Razgovarao sam sa našom braćom, izneo svoje predloge akcionog plana, poželeo sreću i uspeh borcima. Banderovska rulja, kako smo se uverili, nije gubila vreme svih ovih godina. Kopali su sebi rupe za slučaj da bude jako loše. Na kraju je i Hitler završio u bunkeru, što znači da će i njegovi strastveni obožavaoci pod zemljom biti uništeni - poručio je Kadirov.
https://t.me/ramzan_kadyrov_95_tg
Sigurno napisao objavu s prve linije, između dva namaza na benzinskoj pumpi koje nema u ukrajini, dok njegovi borci hrabro pucaju na prazne i zapaljene zgrade.
-
Škobo Habu
#75725 Re: Ukrajina
Nije riječ o nekakvom "nerazumljivom jeziku", već tvojoj tvrdnji kako je Holodomor bio "dio većih gladi", što je kompletan nonsens.Bloo wrote: ↑09/04/2022 18:40Ja ne znam jel pisem na drugom nerazumljivom jeziku.Škobo Habu wrote: ↑09/04/2022 18:30 Ukrajina je bila centar Holodomora, na koncu Holodomor je ukrajinska riječ i znači bukvalno "umirati od gladi".
Holodomor je bio u Ukrajini, glad u Kazahstanu i Sibiru...https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_fa ... %80%931933
Evo ti Wiki mrsko mi uploadirati knjigu.
Koje su to veće gladi na prostoru USSR-a imale onako katastrofalne posljedice po stanovništvo kao Holodomor u Ukrajini?